آموزش اینترنت

100 رایج ترین اصطلاحات طراحی وب که باید بلد باشید

بسیاری از شرکت ها به دنبال انجام طراحی مجدد وب سایت در آینده نزدیک هستند. با این حال، شروع به کار در طراحی مجدد وب سایت به دلیل اصطلاحات اصولی فنی که به طور روزمره استفاده می شود، ممکن است دلهره آور باشد.

اگر می خواهید یک وب سایت را دوباره طراحی کنید، تعدادی اصطلاح وجود دارد که مدیران پروژه، طراحان و توسعه دهندگان از آن ها استفاده می کنند و شما ممکن است با آن ها آشنایی نداشته باشید. امیدواریم این مقاله به شما کمک کند تا هنگام دیدار با طراحان سایت برای طراحی بزرگ بعدی خود، آمادگی بیشتری داشته باشید.

اصطلاحات کاربردی وب

redirect 301  تغییر مسیر دائمی از یک URL به آدرس دیگر، معمولاً از وب سایت قدیمی شما به وب سایت جدید. (به عنوان مثال “website.com/about-us” اکنون بازدیدکنندگان را به “website.com/our-company” در وب سایت جدید هدایت می کند.)

۴۰۴  صفحه خطایی که کاربر هنگام تلاش برای دستیابی به یک صفحه موجود در وب سایت شما مشاهده می کند. معمولاً به دلیل اشتباه تایپ بازدید کننده در URL یا تلاش برای دسترسی به صفحه ای است که از سایت حذف شده است. یک صفحه خطای ۴۰۴ موثر باید دلیل عدم وجود صفحه و کارهایی که کاربران می توانند در مرحله بعدی انجام دهند را بیان کند.

Accessibility  مربوط به دسترسی وب سایت توسط افراد معلول است. همه وب سایت های ساخته شده باید از دستورالعمل های مشخص شده توسط قانون آمریکایی های دارای معلولیت (ADA) پیروی کنند.

چطور وارد دنیای طراحی وب شویم؟ چه مهارت هایی مورد نیاز است؟

tag ALT  متن توصیفی جایگزین که هنگام بارگیری صفحه در داخل حافظه نگهدارنده تصویر نمایش داده می شود یا توسط صفحه خوان خوانده می شود. متن ALT در بهینه سازی یک وب سایت برای انطباق با ADA نقش دارد، به رتبه بندی SEO و دسترسی کلی وب کمک می کند.

Breakpoints نقاط شکست نقاطی که در آن محتوا و طراحی وب سایت متناسب با اندازه های مختلف صفحه نمایش تنظیم می شود تا بهترین طرح ممکن را برای مشاهده محتوا در هر دستگاه در اختیار کاربر قرار دهد. در طراحی responsive، breakpoints اغلب توسط عرض دستگاه های رایج، مانند تلفن های هوشمند، تبلت و دسکتاپ های بالاتر از ۱۰۲۴ px تعریف می شوند.

caching یا همان کش مکانیسم موقت ذخیره اطلاعات است که با ذخیره اطلاعات مربوطه در رایانه در اولین باری که به وب سایت مراجعه می کنید، به سرعت سایت کمک می کند. سپس رایانه شما مجبور نیست که هر بار که دوباره به سایت دسترسی پیدا می کنید، آن اطلاعات را بارگیری کند. اغلب اوقات که تغییرات کوچکی در وب سایت خود ایجاد می کنید، برای دیدن تغییرات در قسمت ظاهری، مجبور به پاک کردن حافظه پنهان یا caching هستید.

(Call to Action (CTA  متن، تصویر، بنر یا دکمه خاصی که از زبان عمل گرا برای ترغیب بازدید کننده در وب سایت برای اقدام استفاده می کند. CTA ها برای جابجایی بازدید کننده از یک صفحه به صفحه دیگر و ترغیب وی به اقدامی پیش بینی شده و از پیش تعیین شده طراحی شده اند. (به عنوان مثال Download a Whitepaper, Register for a Webinar, Contact Us, Learn More و غیره).

Cookies  یک فایل متنی کوچک است که شامل شناسه منحصر به فرد ناشناس و اطلاعات بازدید است که از یک وب سایت به یک مرورگر ارسال می شود و در دیسک سخت رایانه بازدید کننده ذخیره می شود. این داده ها می تواند اطلاعاتی راجع به اینکه چه کسی از وب سایت بازدید می کند، هر چند وقت یک بار بازدید می کند، چه قسمت هایی از سایت را بیشتر بازدید می کند و تنظیمات ترجیحی را ارائه دهد.

۱۵ تا از پردرآمدترین شغل های دنیا در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۲۵ چه خواهد بود؟

(Content Management System (CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا یک سیستم نرم افزاری است که برای ویرایش محتوای وب سایت شما استفاده می شود. با این کار می توانید برای ویرایش متن و تصاویر به “back end” وب سایت خود وارد شوید. برخی از مثال های آن شامل وردپرس و دروپال است. CMS برای ساده سازی انتشار محتوای وب سایت، بدون نیاز به دانش فنی کد، طراحی شده است.

Conversion  کانورژِن هنگامی که کاربر اقدام خاصی را در رابطه با بازاریابی آنلاین می دهد. Conversion شامل تکمیل فرم وب، ارسال درخواست اطلاعات، مشترک شدن در خبرنامه یا خرید تجارت الکترونیکی است.

Cascading Style Sheets  که مخفف آن CSS می باشد کدی است که توسعه دهندگان برای تعیین نحوه ارائه یک صفحه وب به بازدیدکنندگان استفاده می کنند. شکل و ظاهر وب سایت شما را شکل می دهد و سبک های سراسری را برای قلم ها، رنگ ها، دکمه ها، حالت hover، تصاویر، منوها و … تنظیم می کند.

DNS دی ان اس مخفف  Domain Name Servers مانند نسخه اینترنتی دفترچه تلفن هستند که نام دامنه وب سایت و تنظیمات ایمیل شما را کنترل می کنند. هنگامی که یک کاربر از آدرس وب سایت شما بازدید می کند، تنظیمات DNS کنترل می کند که به کدام سرور مراجعه کند.

Domain  دامین نام وب سایتی است که افراد برای بازدید، آن را در مرورگر تایپ می کنند. به عنوان مثال، دامنه Circstudio.com.

Favicon  فاو آیکون یک تصویر کوچک از آیکون، اغلب یک آرم شرکت، که در نوار عنوان یا سربرگ یک مرورگر نمایش داده می شود.

۱۱ نکته بسیار مهم برای اینکه کالایتان را در فضای مجازی به فروش برسانید!

Hosting همان هاست یا میزبانی وب است و وب سرورهایی که فایل های وب سایت شما در آن ها نگهداری و سرویس می شود. وب سرور، رایانه ای است که نرم افزار وب سرور را اجرا می کند و متصل به اینترنت است و به بازدیدکنندگان امکان می دهد از طریق مرورگر وب یا دستگاه تلفن همراه متصل به اینترنت به وب سایت دسترسی پیدا کنند.

HTML اچ تی ام ال یا همان  Hypertext Markup Language زبان علامت گذاری است که برای ساخت صفحات وب و نمایش مطالب مانند متن، تصاویر، ویدئو و پیوندها در وب استفاده می شود. HTML اغلب همراه با زبان های دیگر به توسعه دهنده وب اجازه می دهد قابلیت هایی مانند CSS ، PHP و JavaScript را اضافه کند.

HTTPS  پروتکل امن انتقال متن (HTTPS) نسخه امن HTTP است، پروتکل اصلی که برای ارسال داده ها بین یک مرورگر وب و یک وب سایت استفاده می شود. HTTPS معمولاً از یک گواهی Secure Sockets Layer (SSL) برای رمزگذاری همه ارتباطات بین مرورگر شما و وب سایت برای امنیت بیشتر استفاده می کند.

(Information Architecture (IA طرح اطلاعات و پیمایش یک وب سایت. این مورد شامل معمولاً یک نقشه سایت، wireframes برای هر صفحه و هرگونه یادداشت لازم در مورد پیمایش، محتوا و ویژگی هایی که در سایت قرار می گیرد، است.

Landing page از نظر فنی هر صفحه از وب سایت شما که کاربر مستقیماً از طریق نتیجه جستجو، ایمیل بازاریابی، پست رسانه های اجتماعی یا تبلیغات آنلاین روی آن قرار می گیرد، اما به طور معمول یک صفحه مستقل است که برای یک کمپین خاص ایجاد شده است. آن ها با یک فراخوان برای اقدام (به عنوان مثال درخواست از بازدیدکنندگان برای پر کردن فرم، دانلود کتاب الکترونیکی و غیره) طراحی شده اند.

Lazy loading یا همان بارگزاری تنبل یک تکنیک بهینه سازی توسعه است که دانلود تصاویر و فیلم ها را تا زمانی که کاربر به پایین صفحه اسکرول کند، به تأخیر می اندازد.

تبلیغات در اینستاگرام بهتر است یا تلگرام یا وب سایت های اینترنتی؟ چرا؟

Meta Tag  (مهم برای رتبه بندی سئو) متا تگ یک برچسب HTML است که توسط موتورهای جستجو برای فهرست بندی یک سایت استفاده می شود. متا تگ ها اطلاعات مربوط به یک صفحه وب مانند توضیحات، نویسنده و حق چاپ را ذخیره می کنند. موتورهای جستجو از این اطلاعات برای دسته بندی وب سایت ها و نمایش اطلاعات در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) استفاده می کنند.

Navigation – عناصر ناوبری که در یک وب سایت ظاهر می شوند و کاربر را به سراسر سایت هدایت می کنند. در حالی که این در درجه اول به “نوار منو” واقع در بالای یک وب سایت یا در امتداد هر دو طرف اشاره دارد، همچنین می تواند شامل پیوندهای متنی در “پاورقی” در پایین صفحه باشد.

Page speed اندازه گیری مدت زمانی است که برای بارگیری تمام مطالب در یک صفحه وب خاص لازم است.

Page template یک صفحه آرایی منحصر به فرد برای صفحه (های) یک وب سایت. به طور متوسط​​، یک وب سایت ۸-۱۰ Page template دارد. به عنوان مثال، صفحه اصلی و صفحه تماس یک وب سایت متفاوت به نظر می رسند و حاوی عناصر مختلفی هستند، بنابراین آن ها دو الگوی صفحه متفاوت هستند.

Plugin پلاگین یا همان افزونه یا همان اکستنشن برنامه های نرم افزاری که به سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس متصل می شوند تا به شما امکان اضافه کردن ویژگی های جدید و گسترش عملکرد را بدهند.

دنیای توسعه وب

DNS Propagation اصطلاحی است که برای توصیف دوره زمانی لازم برای اعمال تغییرات در تنظیمات سرور نام دامنه شما استفاده می شود. ممکن است گره های ارائه دهنده خدمات اینترنت در سراسر جهان ۴۸ ساعت طول بکشد تا حافظه پنهان خود را با اطلاعات DNS به روز شده شما به روز کنند. اگر در حال راه اندازی یک وب سایت جدید در وب سرور دیگری هستید، ممکن است برخی از بازدید کنندگان برای مدت زمانی به سمت سرور قدیمی (وب سایت) شما هدایت شوند، در حالی که بقیه اندکی پس از تغییر، وب سایت جدید را مشاهده می کنند.

Registrar  شرکتی برای ثبت نام دامنه شما. برخی از مثال ها شامل نت افراز، GoDaddy یا Network Solutions هستند.

Responsive design  وب سایتی که با صفحه نمایشی که در حال مشاهده است، اعم از دسکتاپ، موبایل یا تبلت، تنظیم می شود. از کوئری های رسانه برای یافتن وضوح دستگاهی که وب سایت روی آن نمایش داده می شود، استفاده می شود و سپس تصاویر انعطاف پذیر، fluid grid ها و منوی سایت متناسب با صفحه تنظیم می شوند.

۷ تا از بهترین سایت های تبلیغات رایگان اینترنتی پربازدید در ایران

(Search Engine Optimization (SEO سئو افزایش دهنده احتمال در دسترس بودن سایت شما در مرورگرهای وب است که کلمات کلیدی مربوطه را جستجو می کنند. رتبه بندی سئو می تواند با کمک به موتورهای جستجو در درک اطلاعات وب سایت شما برای رتبه بندی بالاتر در نتایج جستجوی ارگانیک، بهبود یابد. سئو شامل داشتن برچسب های عنوان، توضیحات متا و برچسب های ALT برای تصاویر در وب سایت شما است.

SERP  مخفف Search Engine Results Pages است. این ها صفحاتی هستند که در هنگام جستجوی عبارت جستجو در موتور جستجو مانند گوگل در اختیار کاربران قرار می گیرند.

Slider اسلایدر یک بنر چرخشی از تصاویر که گاهی در صفحه اصلی وب سایت قرار می گیرد. این یک فرمت از نوع “نمایش اسلاید” است که می تواند محتوای مختلف را هایلایت کند و شامل تصاویر یا ویدیو باشد.

طراحی وب

Site map سایت مپ سندی که طرح سلسله مراتبی صفحات و محتوای یک وب سایت را نشان می دهد. نقشه ی سایت معمولاً یکی از اولین مراحل طراحی وب سایت است، زیرا مهم است که قبل از شروع طراحی بدانید چه محتوایی در وب سایت مورد نیاز است.

SSL certificate  یا همان SSL ، مخفف (Secure Sockets Layer)، یک پروتکل امنیتی استاندارد است که برای برقراری ارتباط رمزگذاری شده بین یک مرورگر وب و یک وب سایت لازم است. وقتی سایتی دارای گواهی SSL باشد، HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) در URL ظاهر می شود و سایت به عنوان “امن” نمایش داده می شود. جزئیات گواهی را می توان با کلیک بر روی نماد قفل که در کنار URL در نوار مرورگر نشان داده شده است، مشاهده کرد.

(User experience (UX تعاملی که کاربر با رابط کاربری دارد. از منظر برنامه ریزی، تجربه کاربر به طور معمول در wireframe تعریف می شود، اما همه جنبه های فرآیند طراحی و توسعه وب – از wireframe و نوشتن متن تا طراحی و برنامه نویسی – بر تجربه کاربر تأثیر می گذارد.

Wireframe وایرفریم یک راهنمای تصویری برای نمایش ساختار و محتوای یک صفحه وب بدون هیچ عنصر طراحی. این مورد به تمرکز بر طرح کمک می کند

WYSIWYG  مخفف  What You See Is What You Get است. این رابط درون CMS است که به طور خودکار سبک ها را روی متن و گرافیک اعمال می کند و به کاربر اجازه می دهد ببیند محتوا در قسمت front-end چگونه است. همچنین به بازاریابان اجازه می دهد بدون دانش برنامه نویسی، محتوای وب سایت خود را ویرایش کنند.

آشنایی با این واژگان به مکالمات مثمر ثمر شما با آژانس های طراحی وب سایت کمک می کند، چه تحت تعمیر و نگهداری وب سایت و چه در طراحی مجدد کامل. در حالی که آژانس طراحی وب مطمئناً به شما در روند کار کمک می کند، اما دانستن این کلمات می تواند به روانتر شدن روند و صرفه جویی در وقت و هزینه کمک کند.

 بهترین و آسان ترین روش راه اندازی وب سایت اینترنتی چیست؟

وب دیزاین

اصطلاحات جدیدتر 2024

طراحی وب، همچون هر حوزه‌ی دیگر، دارای اصطلاحات و واژگان خاص به خود است که برای افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا می‌خواهند وبسایت‌هایی را بسازند، بسیار مفید و حیاتی است. در زیر، به برخی از اصطلاحات رایج در حوزه طراحی وب اشاره می‌شود:

  1. UI (User Interface): رابط کاربری، بخشی از وبسایت یا نرم‌افزار است که کاربر با آن ارتباط برقرار می‌کند. این شامل دکمه‌ها، فرم‌ها، منوها و دیگر عناصر تعاملی است.
  2. UX (User Experience): تجربه کاربر، تجربه‌ای است که کاربران در اثر تعامل با وبسایت یا نرم‌افزار دارند. این شامل احساسات، رضایت و ناپسندی کاربران از استفاده از سایت می‌شود.
  3. Responsive Design: طراحی وب که به طور خودکار به اندازه صفحه نمایش دستگاه کاربر تنظیم می‌شود و در همه اندازه‌ها و دستگاه‌ها به درستی نمایش داده می‌شود.
  4. HTML (HyperText Markup Language): زبان مشخصه‌نویسی است که برای ساختاردهی محتوا در وبسایت‌ها استفاده می‌شود.
  5. CSS (Cascading Style Sheets): زبان استایل‌دهی که برای طرح‌بندی و ظاهری‌کردن محتوا در صفحات وب استفاده می‌شود.
  6. JavaScript: زبان برنامه‌نویسی که برای افزودن امکانات تعاملی و پویا به وبسایت‌ها استفاده می‌شود.
  7. CMS (Content Management System): سیستم مدیریت محتوا، نرم‌افزاری است که اجازه می‌دهد به طور ساده محتوای وبسایت را مدیریت کنید، از جمله افزودن، ویرایش و حذف مطالب.
  8. SEO (Search Engine Optimization): بهینه‌سازی موتور جستجو، مجموعه‌ای از روش‌ها و استراتژی‌هایی است که برای بهبود رتبه وبسایت در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده می‌شود.
  9. Backend: بخشی از وبسایت که در کنار سرورها و پایگاه داده‌ها وظیفه پردازش و مدیریت داده‌ها و عملیاتی مانند ثبت نام کاربران و مدیریت سفارشات را بر عهده دارد.
  10. Frontend: بخشی از وبسایت که توسط مرورگر کاربر (معمولاً محیط کاربری) اجرا می‌شود و شامل طراحی و ظاهر و تعامل کاربر است.

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. به عنوان یک برنامه نویس وب کلمه WYSIWYG برام تازگی داشت و خیلی واسم جالب بود ، سپاس بابت محتوای ارزشمندتون ?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا