راهنمای خرید دوربین عکاسی نیمه حرفه ای (4 بهترین ارزان)
اگر به دنبال یک دوربین عکاسی نیمه حرفه ای هستید و قصد خریدش را دارید، جای خوبی آمده اید! ما در اینجا اطلاعاتی در مورد ویژگی های آن ها و لیستی از بهترین دوربین های نیمهحرفه ای موجود در بازار را در اختیارتان قرار می دهیم. این دوربین ها نه تنها مناسب عکاسان تازه کار بلکه هدیه بسیار خوبی برای عاشقان عکاسی هم هستند. پس بدون هیچ مقدمه ای، بیایید شروع کنیم!
دوربین نیمه حرفه ای چیست؟
دوربین های DSLR نیمه حرفهای چیزی بین دوربین های حرفه ای و آماتور هستند. معمولا قابلیت های بیشتری نسبت به دوربین های آماتور دارند، اما به اندازه دوربین های حرفه ای گران یا پیچیده نیستند. همین ویژگی آن ها را به انتخابی عالی برای کسانی تبدیل می کند که می خواهند مهارت های عکاسی شان را بدون پرداخت هزینه های گزاف تقویت کنند.
نکات خرید دوربین عکاسی دست دوم و 8 مورد که باید در نظر گرفت
دوربین نیمه حرفه ای چه ویژگی هایی دارد؟
همانطور که گفته شد ویژگی هایی که در یک دوربین نیمه حرفه ای می توانید پیدا کنید به اندازه دوربین های حرفه ای پیچیده نیستند. این موضوع باعث می شود این دوربین ها مناسب کسانی باشند که بودجه زیادی ندارند و می خواهند مهارت های عکاسی اش را تقویت کنند. اما این ویژگی ها کدامند؟
برخی از ویژگی هایی که می توانید در یک دوربین نیمه حرفه ای پیدا کنید عبارتند از:
- محدوده ISO
- نرخ فریم (FPS)
- اندازه سنسور
- عملکرد عالی در نور کم
- سیستم فوکوس خودکار پیشرفته
- رزولوشن و مقدار مگاپیکسل بالاتر
- زوم اپتیکال یا دیجیتال
- لنز های قابل تعویض
- صفحه نمایش لمسی LCD
- وای فای سرخود
ISO
در حقیقت هر چه محدوده ISO دوربین بیشتر باشد، در نور کم عکس روشن تر خواهد بود. هر چه ISO بالاتر باشد، نویز بیشتری تولید می شود. از آن جا که دوربین های فول فریم این مشکل را بهتر از برخی از دوربین های APS-C مدیریت می کنند، بعید است کیفیت دوربین های امروزی به خطر بیفتد.
نرخ فریم (FPS)
در واقع می توان با 5 فریم در ثانیه هم عکس های خوبی گرفت. با این حال، برای مواردی مثل عکاسی از حیات وحش، فریم در ثانیه باید 7 تا10 باشد. این محدوده نرخ فریم برای عکاسی اکشن و ورزشی هم مناسب است.
اگر قرار است از یک دوربین نیمه حرفه ای برای فیلمبرداری استفاده کنید، نرخ فریم اهمیت زیادی پیدا می کند.
حتما بلد باشید: در خرید دوربین عکاسی به چه نکاتی توجه کنیم؟ 10 نکته مهم
اندازه سنسور
به یک دلیل کیفیت یک دوربین 16 مگاپیکسلی کامپکت هیچ وقت نمی تواند به گرد پای کیفیت دوربین های نیمه حرفه ای مثل Canon EOS 7D Mk II برسد! و آن هم اینست که Canon EOS 7D Mk II دارای سنسور بسیار بزرگ تری است که به بالاتر بودن کیفیت تصویر کمک می کند.
یک سنسور بزرگ تر، به خصوص در نور کم، نتیجه بهتری ارائه می دهد.
رایج ترین و معروف ترین سنسور ها، FX و DX هستند.
عملکرد عالی در نور کم
عملکرد دوربین در نور کم به اندازه سنسور مربوط می شود. دوربین هایی که سنسور های بزرگ تری دارند، در نور کم عملکرد بهتری خواهند داشت.
این یکی از مهم ترین فاکتور هایی است که باید هنگام خرید یک دوربین نیمه حرفه ای مورد توجه قرار گیرد.
سیستم فوکوس خودکار پیشرفته
اگر دوربینی از این سیستم برخوردار باشد، می تواند با دقت بیشتری روی سوژه فوکوس کند. در موقعیت های کم نور، نقاط فوکوس خودکار متقاطع هم دقیق تر هستند، بنابراین اگر اغلب از اجسام متحرک عکس می گیرید، باید به دنبال دوربینی باشید که تعداد نقاط فوکوس بیشتری داشته باشد. نقاط فوکوس متقاطع درCanon EOS 80D 45 تاست.
مقدار مگاپیکسل بالاتر
وضوح تصویر به تعداد پیکسل های ثبت شده توسط دوربین اشاره دارد. وضوح یک دوربین DSLR با مگاپیکسل (MP) اندازه گیری می شود. تعداد پیکسل در هر تصویر به میلیون ها عدد می رسد.
با این وجود برای گرفتن یک عکس باکیفیت، صرفا بالا بودن مقدار مگاپیکسل یک دوربین کافی نیست.
به طور مثال یک دوربین 12 مگاپیکسلی تصاویر بهتری نسبت به یک گوشی 12 مگاپیکسلی می گیرد زیرا سنسور تصویر یا دوربین آن فرق دارد.
زوم اپتیکال یا دیجیتال
زوم اپتیکال نوعی زوم است که در داخل لنز دوربین و با جا به جایی لنز انجام می شود تا طول فوکوس افزایش یابد. فاصله بین لنز و سنسور تصویر با بزرگنمایی افزایش می یابد و تصویر بزرگ می شود.
در داخل دوربین، نرم افزاری وجود دارد که ناحیه مرکزی پیکسل را بزرگ تر می کند و در عین حال بقیه آن را برش می دهد تا این توهم ایجاد شود که سوژه نزدیک تر از چیزی که واقعا هست، قرار دارد.
لنز های قابل تعویض
دوربین DSLR جدید بدون لنز به سنگینی یک ورق کاغذ هستند! این لنز است که دوربین را سنگین می کند. لنز های قابل تعویض زیادی هستند که می توانید با توجه به سوژه مورد نظرتان از بین شان یکی را انتخاب کنید.
این لنز ها برای عکاسی پرتره، ورزشی، مناظر و حیات وحش هم به کار می آیند. البته داشتن یک پایه لنز خوب هم مهم است. سعی کنید لنزی برای دوربین تان انتخاب کنید که به گیره یا پیچ های پایه لنز بخورد.
بهترین قیمت های دوربین: 7 سایت خرید انواع لوازم کامپیوتر و عکاسی
صفحه نمایش لمسی LCD
صفحه نمایش لمسی السیدی در دوربین، کارتان را آسان تر می کند. اگر دوربینی که انتخاب می کنید قدیمی باشد، ممکن است قابلیت صفحه لمسی دوربین های نیمهحرفهای را نداشته باشد، پس حواس تان را جمع کنید.
وایفای داخلی
وایفای داخلی به اتصال دوربین به دستگاه های دیگر مثل موبایل و لپ تاپ یا کامپیوتر ها کمک می کند. این قابلیت، اشتراک گذاری عکس های دوربین به صورت بی سیم را آسان تر خواهد کرد.
بهترین دوربین های نیمهحرفهای موجود در بازار کدامند؟
حالا که بیشتر در مورد یک دوربین نیمه حرفه ای می دانید، بیایید نگاهی به چند تا از بهترین دوربین های موجود در بازار بیندازیم. این دوربین ها بر اساس ویژگی ها، عملکرد و قیمت انتخاب شده اند.
1-دوربین نیکون مدل Nikon D7500
- نوع: DSLR
- سنسور: APS-C
- رزولوشن: 20.9 مگاپیکسل
- محدودهISO : 100 تا 51200
- نرخ فریم: 8 فریم در ثانیه
- پایه لنز: Nikon DX
- صفحه نمایش: لمسی متحرک 3.2 اینچی، 922000 نقطه
- منظره یاب: پنتاپریسم
- وضوح ویدئو: 4k
- قیمت حدودا 640 دلار و لینک خرید با کمترین قیمت
با این که Nikon D7500 چهار سال پیش معرفی شده است اما ما معتقدیم هنوز هم یکی از بهترین دوربین های DSLR است. این دوربین یک ابزار همه کاره توانا و رقیب EOS 90D کانن است. سرعت عکاسی پی در پی این دوربین با 8 فریم در ثانیه سریع تر از 90D است، اما وضوح تصویر ندارد.
مکانیسم فوکوس 51 نقطهای آن عالی است و می تواند ویدیو های 4K را فیلم برداری کند. طراحی صفحه نمایش D7500 مثل EOS 90D نیست و یک صفحه کج و شیبدار دارد. این نمایشگر در حالت نمای زنده از کنتراست فوکوس خودکار آهسته تری برای عکاسی استفاده می کند. البته اگر بیشتر از طریق منظره یاب عکاسی می کنید، این مشکل قابل چشم پوشی است.
طرفداران دوربین های نیکون که به عکاسی ورزشی علاقه دارند باید مدل D500 را بررسی کنند، البته این دوربین گران تر و دستیابی به آن سخت تر است. لازم به ذکر است که دوربین های فوقالعاده زیادی در بازار هستند اما تجربه کار با D7500 ما را متقاعد کرده است که آن را در لیست بهترین ها قرار بدهیم.
دانلود کنید: 10 برنامه برتر روتوش عکس برای کامپیوتر
2-دوربین کنون مدل Canon EOS 7D Mark II
- نوع: DSLR
- سنسور: APS-C(15*22.4 میلیمتر)
- رزولوشن : 20.2 مگاپیکسل
- محدودهISO : 100 تا 16000
- نرخ فریم: 10 فریم در ثانیه
- پایه لنز: Canon EF/EF-S
- صفحه نمایش: لمسی متحرک 3.2 اینچی، 922000 نقطه
- وضوح ویدئو: 1080 پیکسل
- قیمت حدودا 520 دلار و لینک خرید با کمترین قیمت
اگر در برند کانن به دنبال سریعترین و پیچیدهترین دوربین APS-C هستید، مطمئنا 7D II نظرتان را جلب خواهد کرد. این دوربین با سرعت 10 فریم در ثانیه و سیستم فوکوس خودکار متقاطع 65 نقطه ای، مناسب عکاسی ورزشی و حیات وحش مخصوصا در نور کم که سایر دوربین ها در انجامش با مشکل مواجه هستند، خواهد بود.
برای فیلم برداری هم دقیقا مثل 80D از فوکوس خودکار Dual Pixel برخوردار است. ISO این دوربین تا 51200 می رسد که هم چنان جهت عکس برداری برای اینترنت مناسب است.
با نسبت های تصویر 3:2 و 16:9 7D II می توانید با حداکثر رزولوشن 3648*5472 پیکسل عکاسی کنید.
3-دوربین پنتاکس Pentax K1 Mark II
- نوع: DSLR
- سنسور: فریم کامل
- رزولوشن: 36 مگاپیکسل
- محدودهISO : 100 تا 51200
- نرخ فریم: 4.4/6.4 فریم در ثانیه
- پایه لنز: Pentax K
- صفحهنمایش: 3 اینچی با قابلیت چرخاندن به سه طرف، 1037 هزار نقطه
- منظرهیاب: پنتاپریسم
- وضوح ویدئو: 1080 پیکسل (فول اچدی)
- قیمت حدودا 1600 دلار و لینک خرید با کمترین قیمت
وقتی Pentax K-1 Mark II را تست کردیم، متوجه شدیم دوربین خوب و باکیفیتی است اما ویژگی منحصر به فردی ندارد.
برخلاف دوربین های رقیب (کانن و نیکون) که فاقد لرزگیر داخلی هستند، K-1 ساختاری مقاوم و ضد آب و هوا دارد و از فناوری لرزگیر تصویر از طریق تغییر حسگر برخوردار است که با هر لنزی کار می کند.
حتی لرزگیر 5 محوری دارد که می تواند در موقعیت های دشوار برای آنتی الیاسینگ، اضافه کردن جزئیات دقیق و بافت به تصویر بر اساس فناوری Pixel Shift در چند زمان نوردهی مختلف و حتی حالت Astrotracer برای جلوگیری از خطی شدن ستاره ها در آسمان عمل کند.
K-1 Mark II با سنسور تصویر فول فریم 36 مگاپیکسلی کیفیت بالایی به تصاویر می دهد اما سیستم فوکوس خودکار 33 نقطهای آن قدیمی به نظر می رسد و فوکوس خودکارLive View ای که دارد، کافی نیست. با این حال، ما معتقدیم که این دوربین برای آن دسته از افرادی که طرفدار دوربین های بزرگ، محکم، باکیفیت و دارای ظاهر کلاسیک هستند ، جذاب خواهد بود.
دانلود کنید: ۷ بهترین اپلیکیشن برای عکاسی پرتره
4-نیکون مدل Nikon D500
- نوع: DSLR
- سنسور: APS-C (15.7*23.5 میلی متر)
- رزولوشن: 20.9 مگاپیکسل
- محدوده ISO : 100 تا 51200 که قابل گسترش به چیزی بین 50 تا 1640000 هم هست.
- نرخ فریم: 10 فریم در ثانیه
- پایه لنز: Nikon F Mount
- صفحه نمایش: 3 اینچی با قابلیت چرخاندن به سه طرف ، 1037 هزار نقطه
- منظرهیاب: پنتاپریسم
- وضوح ویدئو: 4K (UHD)، 2160*3840 پیکسل در 24/25/30 فریم بر ثانیه، فول اچدی 1080*1920 پیکسل در 24/25/30/50/60 فریم بر ثانیه
- قیمت حدودا 2000 دلار و لینک خرید با کمترین قیمت
این دوربین محکم است اما خبر خوب این است که به اندازه همتای فول فریمش سنگین نیست. یک گریپ (جای دست) با بافت برجسته در جلو و یک برآمدگی در عقب دارد که به عنوان تکیه گاه شست در نظر گرفته شده است.
عکس هایی که در ISO 6,400 گرفته می شوند کیفیت خوبی نخواهند داشت اما نتایج در ISO 12,800 عالی هستند و تنها مقدار کمی نویز کروما در فایل های خام در وضعیت 100% صفحه نمایش قابل مشاهده است. در ISO 25600، لکه های رنگارنگ بیشتری به چشم می آیند که البته باز هم در محدوده های قابل قبول قرار دارند.
هیچ چیز بدی در مورد تراز سفیدی خودکار و مکانیزم نورسنجی D500 مشاهده نشد. سیستم نورسنجی ماتریسی هم عملکرد خوبی داشت و متناسب با شرایط مختلف، تنظیمات لازم برای نور دهی متوازن را ارئه می کرد. این دوربین به خوبی با سوژه های روشن کار می کند و با مشکل ناکافی بودن نوردهی که ممکن است انتظارش را داشته باشیم، مواجه نمی شود.
کلام پایانی
هنگام انتخاب یک دوربین DSLR نیمه حرفه ای باید نیازها و بودجه تان را در نظر بگیرید. اول اندازه سنسور، محدوده ISO و نرخ فریم را بررسی کنید. سپس به سراغ دوربینی بروید که با نیازهای تان مطابقت داشته باشد.
دانلود کنید: 7 بهترین اپلیکیشن های عکاسی
برخی از سوالات متداول
تفاوت بین دوربین DSLR حرفه ای و نیمه حرفه ای چیست؟
یک دوربین حرفهای DSLR معمولا گران تر است و ویژگی های بیشتری نسبت به دوربین های نیمه حرفه ای دارد. معمولا بزرگ تر و سنگین تر هم هست.
بهترین ویژگی های در یک DSLR نیمه حرفه ای چیست؟
برخی از ویژگی هایی که باید هنگام خرید یک دوربین DSLR نیمه حرفه ای در نظر بگیرید داشتن کنترل های دستی، بالا بودن رزولوشن، عالی بودن عملکرد در نور کم، قابل تعویض بودن لنز ها و بزرگ بودن بافر یا حافظه موقت دوربین است.
محبوب ترین و پرفروش ترین های این ماه
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!