آموزش اینترنت

سرعت آپلود چیست؟ چطور تست کنیم؟ چقدر باید باشد؟

Ready for Charb gif

ارتباطات از اهمیت بالایی برخوردار است. فرقی نمی کند مصرف کننده افراطی پهنای باند باشید یا تازه کاری که به دنبال کسب تجربه در این عرصه است، همه شما متکی به امواج 5G و وایفای هستید. خیلی ها از امکانات و پلتفرم های پخش آنلاین ویدئویی از قبیل نتفلیکس، Disney+،HBO Max، Peacock TV، Hulu و البته یوتیوب استفاده می کنند. قطعاً همه انتظار دارند با فشار دادن دکمه play، ویدئوی مدنظرشان با بالاترین سرعت ممکن پخش شود.

پس در صورتی که از مشکلاتی نظیر پهنای باند نامطلوب یا لگ زدنای آزاردهنده رنج می برید، در جریان باشید که ما به دنبال پیدا کردن راهکاری برای از بین بردن اختلاف سرعت دانلود و آپلود ویدئوها هستیم. این اختلافات می تواند در قالب سوالات بیشماری از جمله اینکه چگونه، کجا و چه چیزی را باید پخش کنم مطرح شود.

مبتدیان می توانند از «Internet Speed Test» استفاده کنند. این سایت رایگان به شما اجازه می دهد که بتوانید سرعت دانلود، سرعت آپلود و نرخ پینگ تمامی ابزارهای مورد استفاده تان را مشاهده کنید. به این ترتیب می توانید سرعت واقعی اینترنت را با سرعتی که از طرف سرویس دهنده های اینترنتی (ISP) به شما ارائه می شود، مقایسه کنید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

Internet Speed Test

خب، برویم سراغ اصل مطلب. همانطور که می دانید سرعت آپلود خیلی پایین تر از سرعت دانلود است. برای حل این مشکل راه حل های خیلی زیادی در اختیار ندارید. این مشکل از قدیم به همین شکل وجود داشته و سرعت آپلود همیشه توسط سرویس دهنده شما تعیین می شده است.

واحد اندازه گیری سرعت آپلود و دانلود یکسان و بر حسب مگابیت بر ثانیه (Mbps) است. با وجود اینکه شما قادر به کنترل تفاوت بین این سرعت ها نیستید، اما راهکاریی برای بهبود این میزان اختلاف وجود دارند.

۶ آنتی ویروس برای کامپیوتر بدون نیاز به آپدیت و اینترنت

منظور از اختلاف ها چیست؟

  • سرعت دانلود: میزان سرعت انتقال یک داده از سرور اینترنت به سیستم کاربر.
  • سرعت آپلود: میزان سرعت انتقال یک داده از کامپیوتر کاربر به سرور اینترنت.
  • بار متقارن: وضعیتی که سرعت دانلود و آپلود یکسان باشد.
  • ISP: سرویس دهنده اینترنت (مخفف: Internet Service Provider)
  • نرخ پینگ: میزان تأخیر ارسال پیام ها بین دو هاست.
  • پهنای باند: میزان داده ای که می توانید انتقال دهید.

در سرویس های ارائه شده توسط اکثر شرکت های ارائه دهنده اینترنت، سرعت دانلود بیشتر از سرعت آپلود است. البته بعد از شیوع پاندمی ویروس کووید 19، تقاضا برای یکسان سازی این سرعت ها هم افزایش یافت. دلیل آن هم مشخص است، گرایش بیشتر افراد به کار در منزل، آنلاین شدن مدارس، افزایش استفاده از استریم و ویدئو کنفرانس ها و …. سبک زندگی کنونی به این شکل در آمده است.

Internet Speed

آنچه که مسلم است اکثر افراد بیشتر به دنبال دانلود یا دریافت اطلاعات، پخش ویدئوها، یا جستجو برای یافت راهکارهایی سریعتر برای این کار هستند تا اینکه بخواهند محتوایی را آپلود کنند. هدف سرویس دهنده ها جلب رضایت مشتریان است. دسترسی به یک پهنای باند مناسب به معنی استریم سریع فیلم ها و آهنگ هاست و البته استفاده راحت تر از پلتفرم های شبکه های اجتماعی. شاید یک سرعت نسبتاً خوب آپلود هم برای استریمرهای ویدئوهای زنده قابل قبول باشد.

بنابراین می توان نتیجه گرفت، بعضی سایت های بزرگ تجاری (Google، Apple، Amazon، Disney و …) و شبکه های اجتماعی (اینستاگرام، فیسبوک، تیک تاک، اسنپ چت و …) نیازمند بستری اینترنتی با سرعت آپلود بالا و پهنای باندی عظیم هستند. این دسته از مصرف کنندگان شبکه اینترنت، در بیشتر مواقع در حال استریم میلیون ها داده از طریق پلتفرم های خود و انواع مختلفی از آپلودها توسط شبکه های اجتماعی هستند.

 از کجا بفهمم لپتاپ/کامپیوترم هک شده؟ بعد از آن چه کنم؟

از طرفی با افزایش روز افزون گرایش چرخه اقتصاد به سمت مشاغل خانگی و دورکاری، اغلب سرویس دهنده های اینترنتی چندان روی خوشی به این سایت های بزرگ تجاری نشان نمی دهند.

روش های تست

حالا بیایید ببینیم که چه روش هایی برای تست این موضوع وجود دارد. با بررسی سرعت دانلود سیستم می توان فهمید که سرور بسته های فایل های باینری را به کامپیوتر شما ارسال می کند. در جریان باشید که سایت های زیادی از برنامه Flash برای انتقال داده های خود استفاده می کنند. این برنامه معمولاً 30 درصد از انتقال های کند را نادیده گرفته و در تست خود اعمال نمی کند.

سایت «Bandwidth Place» برای انجام این تست از «HTML5» به جای «Flash» استفاده می کند. این سایت با حذف داده های از دست رفته، تستی سریع تر و دقیق تر ارائه می دهد. فرقی نمی کند از چه سایتی برای انجام این تست استفاده می کنید، نکته مهم عدم استفاده آن سایت از «Flash» است. این برنامه از دور خارج شده است و تست های آن فاقد اعتبار لازم هستند.

پروسه تست آپلود هم به همین ترتیب انجام می شود اما برعکس. برای تست سرعت آپلود، کامپیوتر شما داده های سیستم را به سرور ارسال می کند. سیستم شما نیز یک سری بیت های کلی را گرفته و آنها را به سرور ارسال می کند. این دیتا شامل تمام اطلاعات فرستاده شده نیست، و بسته قبل از ارسال رمزنگاری شده و به صورت کاملاً امن و ناشناس فرستاده می شود.

20 روش افزایش سرعت کامپیوتر/لپتاپ تا 2 برابر

جمع بندی

سرعت دانلود

اینترنت «سرعت بالا»: اینترنتی با سرعت بالای 25 مگابیت بر ثانیه. اکثر سرویس دهنده های اینترنتی مدعی ارائه اینترنتی با حداکثر سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه هستند. اما نتایج تست های انجام شده نشان می دهد که سریع ترین سرعت ثبت شده برای اینترنت این سرویس ها، حدود 150 مگابیت بر ثانیه است. در کل، سرعت بین 3 تا 25 مگابیت بر ثانیه، به عنوان سرعت مطلوب دانلود در نظر گرفته می شود.

سرعت دانلود

اینترنت «سرعت پایین»: اینترنتی با سرعت کمتر از 3 مگابیت بر ثانیه.

دایال-آپ: اینترنتی با سرعت زیر 1 مگا بیت بر ثانیه را اینترنت دایال-آپ می گویند. البته این نوع اینترنت تقریباً منسوخ شده است و آنقدر ضعیف است که برای استریم کردن، جستجوهای اینترنتی یا انجام بازی های آنلاین کارایی ندارد. این دسته از اینترنت ها به جای مگابیت بر ثانیه بر حسب کیلوبیت بر ثانیه محاسبه می شوند.

سرعت آپلود

اینترنت «سرعت بالا»: سرعت بالای 5 مگابیت بر ثانیه. بیشتر ISP ها حداکثر سرعت آپلود سرویس خود را اعلام نمی کنند و دلیل آن حساسیت کمتر این سرعت نسبت به سرعت دانلود است. تعدادی از سرویس دهنده های متقارن، امکان ارائه اینترنتی با سرعت آپلود 150 مگابیت بر ثانیه را فراهم کرده اند، هر چند که یک کار غیرعادی محسوب شود. سرعت آپلود بین 3 تا 5 مگابیت بر ثانیه، سرعت استانداردی به شمار می رود و برای رفع نیازهای روزانه شما کافی است.

اینترنت «سرعت پایین»: سرعت زیر یک مگابیت بر ثانیه. این سرعت به حدی پایین است که در مناطقی با ترافیک بالای کاربران، می تواند به میزان کیلوبایت بر ثانیه کاهش پیدا کند.

اگر متوجه شدید که سرعت سرویس اینترنتی ارائه شده با آنچه که سرویس دهنده عنوان کرده است مغایرت دارد، با استفاده از چند راهکار ساده می توانید این مشکل را برطرف کنید.

حتما انجام بدین: علت کندی وای فای و ۱۲ روش افزایش سرعت

قبل از هر چیز، مطمئن شوید که تست سرعت شما درست انجام شده باشد. گاهی اوقات شبکه های وایفای مشکوک، دانلود فایل های حجیم، بازی های آنلاین یا استریم کردن ویدئوها در زمان انجام تست می تواند موجب اختلال در نتیجه واقعی آن شود. پس لازم است برای در اختیار داشتن کامل پهنای باند، در زمان تست برای مدت کوتاهی تمام این فعالیت ها را متوقف کنید.

همچنین قبل از درخواست سرویس اینترنت، نیاز خود را شناسایی و مشخص کنید. بعضی از افراد متقاضی دریافت اینترنت خیلی سریع هستند در حالی که شاید به این همه سرعت نیازی نداشته باشند. بنابراین بهتر است از سرویس سطح پایین تر و متناسب با نیازتان استفاده کنید.

قدم بعدی استفاده از یک ارتباط باسیم از طریق اتصال کابل اترنت به مودم به جای کار کردن با شبکه های وایرلس است. نتایج تست گرفته شده از شبکه های اینترنتی باسیم نشان می دهد که سرعت این شبکه ها در قیاس با شبکه های وایرلس همواره بهتر است.

حتما بخوانید: ۸۰ تا از اصطلاحات رایج تکنولوژی که حتما باید بدانید

و در نهایت اینکه، مودم خود را ریست کنید. بعض وقت ها استفاده از سنتی ترین راهکار حل مشکلات کامپیوتری، یعنی خاموش و روشن کردن سیستم، نتایج شگفت انگیزی به همراه دارد.

همچنین می توانید در زمان انجام تست، فایروال های مزاحم سیستم را حذف یا غیرفعال کنید (البته حواستان باشد که بعد از پایان تست مجدداً آنها را فعال کنید). اگر بعد از این مراحل همچنان با مشکل پایین بودن سرعت مواجه هستید و اطمینان دارید که علت آن از سخت افزار یا سیستم تان نیست، حتماً با سرویس دهنده اینترنتی خود تماس بگیرید.

روش افزایش سرعت آپلود

 

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا