آموزش ترفندهای کامپیوتری

6 بهترین هارد اکسترنال از نظر سرعت (سریعترین هاردهای دنیا)

سرعت مهم‌ ترین فاکتور در هارد های اکسترنال به حساب می‌ آید. با این که هنگام انتخاب باید کیفیت ساخت، ظرفیت و ویژگی ‌های دیگر را هم در نظر بگیرید، اما ویژگی اصلی سرعت است. در این راهنما، سریع‌ ترین هارد های اکسترنالی که تست کرده ‌ایم را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

با بررسی ‌هایی که انجام دادیم، پنج هارد اکسترنال که از همه پرسرعت ‌تر بودند را انتخاب کردیم. البته سرعت تنها عاملی نبود که در نظر گرفتیم، اما مهم ترین آن بود.

قبل از معرفی، می‌ خواهیم کمی در مورد نحوه آزمایش هارد های اکسترنال و همین طور نحوه تجزیه و تحلیل نتایج صحبت کنیم. به این ترتیب، با بررسی آنالیز های ما، بهترین هارد اکسترنال را بر حسب نیازتان انتخاب کنید.

چگونه هارد اکسترنال را تست می ‌کنیم؟

ما برای آزمایش هارد اکسترنال چهار معیار را در نظر می ‌گیریم که دو مورد از آن ها روی سرعت تمرکز دارند. هنگامی که یک پوشه آزمایشی 2.3 گیگابایتی پر از فیلم، موسیقی و عکس را منتقل می ‌کنیم، از نرم افزار CrystalDiskMark (لینک دانلود) استفاده کرده و همین طور یک آزمایش عملی انجام می ‌دهیم.

البته قبل از آزمایش، باید اول یک هارد اکسترنال خریداری کنیم.

از کجا هارد بخرید؟ بهترین سایت های خرید کامپیوتر و قطعات آن

CrystalDiskMark تست را برای یک فایل آزمایشی 4 گیگابایتی انجام داده و همه آزمایش ‌های موجود در برنامه را اجرا کرده است. در کل، چهار تست وجود دارد که هر کدام از دو لحاظ بررسی می‌ شوند؛ یکی خواندن و دیگری نوشتن. این تست ‌ها به شرح زیر هستند:

  • Seq Q32T1: اولین آزمون برای خواندن و نوشتن متوالی است. همان طور که از نام آن پیداست، خواندن و نوشتن متوالی به ترتیب اتفاق می ‌افتد، به این معنا که هارد دیسک اطلاعات را در بلوک ‌های کنار هم می‌ خواند و می ‌نویسد. عملکرد متوالی معمولا نشان‌ دهنده آن چیزی که در واقعیت رخ می ‌دهد نیست، بلکه آن چیزی است که اغلب برای هارد دیسک ‌های اکسترنال تبلیغ می ‌شود. قسمت “Q32T1” به عمق صف 32 با یک دنباله اشاره دارد. در تست بعدی بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
  • 4KiB Q8T8: سایر تست‌ های خواندن و نوشتن تصادفی بر اساس اندازه بلوک 4KiB با عمق ‌های صف و دنباله ‌های مختلف هستند. در این مورد، عمق صف 8 است، به این معنا که هشت درخواست در هر زمان آماده هستند. همچنین هشت دنباله وجود دارد، به این معنا که هشت فرآیند می ‌توانند همزمان اتفاق بیفتند. نتایج این آزمون همان چیزی هستند که ما برای مقایسه خواندن و نوشتن تصادفی استفاده می ‌کنیم.
  • 4KiB Q32T1: این یک تست تصادفی دیگر است، با این تفاوت که این بار CrystalDiskMark از عمق صف 32 با یک دنباله استفاده می ‌کند، خیلی شبیه به تست متوالی است. این نتیجه معمولا کمی کندتر از تست Q8T8 است، زیرا رشته ‌های کم تری هم وجود دارد.
  • 4KiB Q1T1: در نهایت هم در این تست تصادفی از عمق صف 1 با یک دنباله استفاده می ‌شود. نتایج این آزمایش بدترین هستند، زیرا درایو فقط یک درخواست در صف دارد و می ‌تواند هر بار فقط یک درخواست را پردازش کند.

دلیل متفاوت بودن اندازه‌ های دنباله و عمق صف این است که دید خوبی از نحوه عملکرد هارد دیسک در شرایط مختلف داشته باشید. در واقع هر چه عمق صف و تعداد دنباله‌ ها بیشتر باشد، هارد دیسک به خودش و منابع CPU نیاز بیشتری دارد. به همین دلیل، در نظر گرفتن کامپیوتر و هارد دیسک هنگام تجزیه و تحلیل نتایج مهم است.

به عنوان مثال، یک درایو حالت جامد، مثل ADATA SD600 قادر است داده‌ ها را بسیار سریع تر از یک درایو چرخشی سنتی مثل Seagate Portable بخواند و بنویسد. به همین دلیل، می ‌تواند تعداد بیشتری از دنباله‌ ها را در طول خواندن و نوشتن تصادفی و همین طور عمق صف بیشتری را مدیریت کند.

با مقایسه این دو درایو، می ‌بینیم که تست Q32T1 برای Seagate Portable در واقع سریع تر از تست Q8T8 بوده است، در حالی که برای ADATA SD600 برعکس است.

SSD در این مورد، می‌ تواند رشته ‌های بیشتری را به طور هم زمان اجرا کند، در حالی که درایو چرخشی هنگام تلاش برای پرداختن به چندین درخواست به طور هم زمان کند می ‌شود.

نرم افزار CrystalDiskMark

با این حال، همه درایو هایی که آزمایش کرده ‌ایم در طول آزمایش Q1T1 کُند می ‌شوند، و در هر هارد دیسک مجزا تنها تفاوت جزئی که وجود دارد بین نتایج Q8T8 و Q32T1 است. به همین دلیل، ما از اولین نتایج خواندن و نوشتن تصادفی برای مقایسه مستقیم هارد دیسک‌ ها استفاده می ‌کنیم.

سریع ‌ترین هارد های اکسترنال در تمام دنیا

همان طور که گفته شد،‌SSD ها از هارد دیسک ‌های چرخشی سریع ‌تر هستند و اکثر هارد های این لیست را به خودشان اختصاص می ‌دهند. ما چند هارد HDD هم داریم. عمدا آن ها را انتخاب کردیم نه به این دلیل که از SSDها سریع ‌تر هستند، بلکه به این دلیل که از اکثر هارد های دیگر سریع ‌تر هستند.

1-هارد اکسترنال سامسونگ مدل Samsung T5

هارد اکسترنال سامسونگ مدل Samsung T5

Samsung T5 سریع ترین هارد اکسترنال است که ما تست کرده ‌ایم. CrystalDiskMark با نتایج باورنکردنی سرعت خواندن متوالی 562.4 مگابایت بر ثانیه، نوشتن متوالی 520 مگابایت بر ثانیه ، خواندن تصادفی 160.1 مگابایت بر ثانیه و نوشتن تصادفی 195.7 مگابایت بر ثانیه شگفت ‌زده‌مان کرد.

سرعت خواندن و نوشتن تصادفی بسیار قابل توجه است و نشان می ‌دهد که این درایو می‌ تواند به سرعت داده ‌ها را در خود ذخیره‌ کند.

تست هارد اکسترنال سامسونگ مدل Samsung T5 با CrystalDiskMark

همان طور که در جدول بالا مشاهده می ‌کنید، تست Q8T8 با اختلاف قابل قبولی بهتر از تست Q32T1 بود. بر اساس نتایج ما، می ‌توانیم ببینیم که Samsung T5 در پرداختن به چندین درخواست به طور همزمان بسیار خوب است. همین هم آن را برای کار های مختلف از جمله ویرایش فیلم و عکس، ایده‌آل می ‌کند.

پوشه آزمایشی 2.3 گیگابایتی ما تنها در عرض 16.08 ثانیه منتقل شد و در طول آزمایش سرعت انتقالی حدود 145 مگابایت بر ثانیه داشت. Samsung T5 سریع‌ ترین هارد دیسکی است که ما در مورد آزمایش انتقال پوشه دیدیم، اگر چه بقیه گزینه ‌های این لیست هم خیلی عقب نیستند.

عملکرد عالی T5 چند دلیل دارد. این درایو علاوه بر SSD بودن، از USB 3.1 اتصال نوع C برای انتقال داده استفاده می ‌کند.

USB 3.1 می‌ تواند دو برابر USB 3.0 یعنی تا 10 گیگابایت بر ثانیه داشته باشد، که به Samsung T5 امکان بیشتری برای انتقال می ‌دهد.

هنگامی که برای اولین بار این هارد اکسترنال را وصل می‌ کنید، چند فایل را خواهید دید که روی آن بارگذاری شده‌اند. با دابل کلیک روی فایل اجرایی، از شما خواسته می ‌شود که یک رمز عبور برای هارد دیسک نام‌گذاری و مشخص کنید تا هر زمان که هارد را به دستگاه جدیدی متصل کردید، آن را وارد کنید. هاب درایو هم به شما این امکان را می ‌دهد تا آپدیت ها را جستجو و در صورت تمایل، محافظت از رمز عبور را خاموش کنید.

دو چیز دیگر هم وجود دارد که سامسونگ T5 را متمایز می ‌کند. اول این که از اندروید پشتیبانی می ‌کند. و دیگری این که به راحتی می ‌توانید کابل همراهش که از دو طرف نوع USB-C است را به تلفن هوشمند یا تبلت تان وصل کرده و به حافظه دسترسی پیدا کنید.

علاوه بر این، T5 تا ظرفیت 2 ترابایت عرضه می ‌شود که برای‌SSD های خارجی نادر است.

در کنار این مطلب بخوانید: راهنمای خرید انواع هارد اکسترنال (2022)

2-هارد اکسترنال سن دیسک مدل SanDisk Extreme

هارد اکسترنال سن دیسک مدل SanDisk Extremeبا CrystalDiskMark

SanDisk Extreme SSD قابل حمل و بسیار گران است، اما می ‌تواند با Samsung T5 که کوچک‌ تر است، رقابت کند. سرعت خواندن متوالی این هارد 564.8 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن متوالی 503.2 مگابایت بر ثانیه است.

SanDisk Extreme از نظر خواندن و نوشتن تصادفی کمی عقب افتاد که البته طبیعی و نشان‌ دهنده عملکرد یک هارد در شرایط واقعی است. SanDisk Extreme با سرعت خواندن تصادفی 159 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن تصادفی 157.2 مگابایت بر ثانیه در طول آزمایش Q8T8 نتایج چشم گیری به همراه داشت.

تست هارد اکسترنال سن دیسک مدل SanDisk Extreme با

انتقال پوشه 2.3 گیگابایتی بدون مشکل انجام شد و Extreme Portable SSD همه چیز را در 16.61 ثانیه کپی کرد. اما سرعت انتقال آن کمی کمتر از Samsung T5 بود و در کلِ مدت؛ چیزی حدود 143 مگابایت بر ثانیه بود. با توجه به این که این هارد هم مثل سامسونگ T5 از USB 3.1 و رابط اتصال SATA استفاده می ‌کند، می ‌توان گفت که عملکرد هر دو یکی است.

این هارد همانند T5، تا 2 ترابایت فضای ذخیره دارد منتهی با قیمت کمی بالاتر. اگر مدل 2 ترابایتی به کارتان نمی ‌آید، SanDisk یک نسخه آلومینیومی قابل حمل با ظرفیت 500 گیگابایت هم ارائه می ‌دهد. نسخه آلومینیومی آن علاوه بر پوشش شیکی که دارد، از اتصال NVMe استفاده می ‌کند که سرعت خواندن آن حداکثر1050 مگابایت بر ثانیه است.

SanDisk Extreme می ‌تواند به خاطر سرعت انتقال و کیفیت ساخت جایگاه اول را به خودش اختصاص دهد. با این حال، ویژگی ‌های کلی آن در مقایسه با T5 خیلی چشم گیر نیستند.

بلد باشید: 14 مشکل رایج هارد + راه حل

3-سیگیت مدل Seagate One Touch

هارد سیگیت مدل Seagate One Touch

اکنون که درایو های SSD مقرون به صرفه‌تر شده ‌اند، خرید یک هارد دیسک اکسترنال به معنای برخورداری از حداکثر ظرفیت با کم ترین قیمت است بدون این که افتی در عملکرد به وجود بیاید.

Seagate One Touch به‌ویژه در نسخه ‌های 4 تا 5 ترابایتی‌اش به تعادل مناسبی در این زمینه دست پیدا کرده است.

همانند بسیاری از درایو های سیگیت، One Touch هم شهرت خوبی دارد و با این که سرعت خواندن و نوشتن 145 مگابایت در ثانیه و 136 مگابایت بر ثانیه بر اساس معیار های ما خیلی قابل قبول نیست اما کار راه ‌‌انداز است. ذخیره‌ سازی و بک‌آپ ‌گیری سیگیت در کنار نرم‌ افزار مدیریت عکس Mylio Create و عضویت چهار ماهه در طرح Adobe Creative Cloud Photography خرید این هارد را شیرین ‌تر می‌ کند.

این هارد از نوع HDD و اتصال USB 3.2 نسل اول برخوردار است. حداکثر سرعت چرخش یا اسپیندل در آن هم 5400 دور در دقیقه است.

4-وسترن دیجیتال مدل WD My PassPort Ultra

وسترن دیجیتال مدل WD My PassPort Ultra

با این که این هارد اکسترنال گران ‌تر از Seagate Backup Plus و WD MyPassport قدیمی است، اما نسخه Ultra آن اصلاح ‌شده است و چند ویژگی دارد. این مدل با ابعاد 110*82 میلی ‌متر، یک دستگاه بسیار جمع ‌و جور و مثل My Passportارزان ‌تر، بدون سر و صدا است (البته اگر درایو های 4 ترابایتی یا 5 ترابایتی این مدل را بخرید، کمی بزرگ تر هستند).

یک دلیل قانع‌ کننده برای استفاده از این هارد وجود دارد و آن هم پشتیبانی ازUSB نوع C است. این درایو همراه با یک کابل و یک آداپتور USB-C به USB-A برای لپ تاپ ها و کامپیوتر هایی که سوکت جدیدتر و کوچک تر ندارند، ارائه می‌شود. زمان خواندن و نوشتن آن هم به ترتیب به 134 مگابایت در ثانیه و 126 مگابایت بر ثانیه است که برای کاربران عادی کافی است.

My WD Passport Ultra هم HDD‌ و از قابلیت اتصال USB 3.2 نسل اول برخوردار است. سرعت اسپیندل آن هم 5400 دور در دقیقه است.

بلد باشید: تفاوت انواع هارد اس اس دی: SSD SATA و M.2‌ و NVMe‌

5-توشیبا مدل Toshiba Canvio Basics

توشیبا مدل Toshiba Canvio Basics

صادقانه بگویم، Toshiba Canvio Basics هیچ ربطی به موارد موجود در این لیست ندارد. اما با در نظر گرفتن کیفیت ساخت، قیمت و ویژگی ‌ها، می ‌توان این مدل را به عنوان یک هارد اکسترنال HDD و ارزان معرفی کرد.

البته Canvio Basics نسبت به سایر هارد های HDD، واقعا سریع است. CrystalDiskMark سرعت خواندن متوالی 147.3 مگابایت بر ثانیه، نوشتن متوالی 154.1 مگابایت بر ثانیه ، خواندن تصادفی 0.51 مگابایت بر ثانیه و نوشتن تصادفی 4.73 مگابایت بر ثانیه را برای این هارد ثبت کرد.

اگر چه این نتایج در مقایسه با‌SSD های فوق هیچی نیستند، اما نسبت به دیسک ‌های چرخشی قابل حمل قابل توجه می باشند. نتیجه تست انتقال پوشه 2.3 گیگابایتی این هارد هم تاثیرگذار بود. Canvio Basics در طول آزمایش چیزی ازSSD ها کم نداشت و زمان انتقال آن 16.6 ثانیه بود.

تست هارد توشیبا مدل Toshiba Canvio Basics با CrystalDiskMark

Canvio Basics در برند توشیبا مثل Backup Plus Portable SSD سیگیت است. با این حال، Canvio Basics توشیبا بهتر است. این هارد با این که ارزان است اما در مقایسه با سایر دیسک‌ های این لیست، سرعت خواندن و نوشتن تصادفی و متوالی بدی ندارد.

شاید سرعت انتقال این مدل بسیار کم تر از هم نوعانSSD اش باشد، اما با توجه به این که می‌ توانید یک درایو 2 ترابایتی مشابه Samsung T5 یا SanDisk Extreme Portable SSD را با حدود یک چهارم قیمت تهیه کنید، این ایراد قابل چشم‌ پوشی است.

اگر چه این هارد اکسترنال کلا ارزان تر از Seagate Backup Plus Portable یا Seagate Portable نیست. البته بسته به ظرفیتی که خریداری می‌ کنید، Canvio Basics می ‌تواند گران ‌تر یا ارزان‌ تر از رقبایش در برند Seagate که به ازای هر گیگابایت هزینه دارند، باشد.

جمع ‌بندی

از نظر سرعت، ویژگی‌ ها، کیفیت ساخت و پشتیبانی، Samsung T5 از بقیه هارد های این لیست جلوتر است. اما اگر بخواهیم فقط سرعت را ملاک قرار بدهیم، این مدل باید جایش را به SSD SanDisk Extreme Portable و G-Technology G-Drive Mobile SSD بدهد.

یک لیست هارد عالی دیگه: 5 بهترین هارد اکسترنال برای PS5

اگر چه تفاوت ‌های جزئی بین این 5 هارد اکسترنال وجود دارد، اما عملکرد شان به قدری نزدیک به هم است که می ‌توانیم آن ها را یکی بدانیم. با این وجود اگر به دنبال گزینه مقرون به صرفه ‌ای هستید، Western Digital My Book و Toshiba Canvio Basics درایو های خوبی هستند.

پر فروش ترین هارد های اکسترنال این ماه

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا