اندروید

5 روش تشخیص فیک بودن گوشی اندروید (قطعی)

خرید و فروش تلفن‏ های همراه تقلبی مخصوصاً در مناطق آسیایی تجارت پرسودی است. در سراسر چین، فیلیپین، هند، ویتنام و خیلی از کشورهای آسیایی وجود فروشندگان خیابانی اتفاق رایجی است و خیلی راحت میشود فروشنده های خیابانی را در حال فروش گوشیهای تقلبی دید.

در کشورهای غربی هم ممکن است موقع خرید آنلاین گوشی از وب سایت هایی مثل ایی بی (ebay) به جای گوشی اصل، یک محصول فیک برای خریدار فرستاده شود.

بیشترین برندهای گوشی تقلبی در بازار

بیشترین برندهای گوشی تقلبی در بازار

اولین نشانۀ تقلبی بودن تلفن همراه این است که گوشیهای تقلبی نسبت به مدل اصلی خیلی ارزان تر هستند. البته این مساله همیشه صدق نمی کند. گاهی اوقتا هم اتفاق می افتد که فروشندگان از ناآگاهی مردم سواستفاده می کنند و گوشیهای تقلبی را با قیمتی نزدیک به قیمت مدل های اصلی می فروشند. خیلی از گردشگران هم با خیال خرید تلفن همراه اصلی با قیمت مناسب این گوشی های تقلبی را می خرند. گاهی هم مردم به صورت آنلاین گوشی می خرند و به جای نسخۀ اصلی نسخۀ تقلبی برای آن ها فرستاده می شود.

ما در این مطلب نحوه تشخیص گوشی اصلی از تقلبی را از طریق بررسی نرم افزار آن توضیح می دهیم. بعضی از کارخانه های تولید کنندۀ تلفن های همراه تقلبی در کپی کردن طرح نام های تجاری معروف عملکرد واقعاً خوبی دارند، بنابراین در صورت شک داشتن به اصالت تلفن همراه خودتان به سادگی می توانید با بررسی اطلاعات نرم افزاری آن به تقلبی یا اصل بودن آن پی ببرید.

1-مطابقت حافظۀ داخلی

خیلی از گوشیهای تقلبی با ادعای داشتن مشخصات فنی بهتر به فروش می رسند، درحالی که چنین مشخصات فنی را ندارند. ساده ترین راه برای بررسی صحت این مورد بررسی حافظۀ داخلی است. برای مثال، اگر فروشندۀ خیابانی به شما می گوید که حافظۀ داخلی تلفن همراه 16 گیگابایت است، به قسمت «تنظیمات > حافظۀ داخلی» تلفن همراه بروید. در این بخش ممکن است با چیز دیگری مواجه شوید؛ مثلا ببینید که گوشی فقط 8 گیگابایت حافظه دارد.

تشخیص گوشی اصل و تقلبی با مطابقت حافظۀ داخلی

ولی گاهی اوقات هم سفت افزار (Firmware) اصلاح شدۀ مخصوصی روی گوشی تقلبی نصب می کنند تا مقدار حافظۀ داخلی را به درستی نشان ندهد؛ بنابراین اگر گوشی به درستی مقدار حافظۀ داخلی را نشان می دهد، اما شما هنوز به صحت آن شک دارید، به خواندن این مقاله ادامه بدهید تا با روشهای دیگر فهمیدن اصل یا تقلبی بودن گوشی آشنا بشوید.

2-عکس برداری و فیلم برداری با تلفن همراه

گاهی اوقات فقط با نگاه کردن به دوربین پشتی گوشی می توان به تقلبی بودن آن پی برد. به عنوان مثال، ممکن است بدنۀ تلفن همراه دو لنز دوربین داشته باشد تا نشان بدهد گوشی دوربینی با لنز دوگانه دارد، درصورتی که اگر قاب پشتی گوشی را بردارید می بینید که یکی از لنزها تقلبی است.

تشخیص گوشی اصل و تقلبی با عکس برداری و فیلم برداری با تلفن همراه

مثلا دوربین پشتی مدل تقلبی سامسونگ جی 1 (Samsung J1) سه لنز دارد؛ اما در واقع 3 لنز پایینی تقلبی هستند. علاوه بر این، مدل اصلی سامسونگ جی 1 اصلاً دوربین با لنز سه گانه ندارد.

علاوه بر این می توانید با گوشی چند بار عکس بگیرید تا کیفیت آن را بررسی کنید. مثلاً اگر گفته می شود کیفیت دوربین تلفن همراه 24 مگاپیکسل است، اما کیفیت عکس های گرفته شده بسیار پایین ترند، به احتمال زیاد آن گوشی تقلبی است.

راهنمای دیگر ما: چه مارک گوشی بخریم؟ ۱۳ نکته بسیار مهم موقع خرید گوشی نو

همچنین می توانید برای بررسی حافظه داخلی، با گوشی فیلم برداری کنید. اگر به بخش «تنظیمات > حافظه داخلی» تلفن همراه رفتید و دیدید که گوشی دارای 16 گیگابایت حافظه داخلی است و 8 گیگابایت از آن خالی است و شما ویدئویی 5 گیگابایتی گرفته اید و حالا که سعی می کنید آن را ذخیره کنید با اخطار «فضای ذخیره سازی کافی موجود نیست» مواجه می شوید، آن گوشی تقلبی است.

3-بررسی شمارۀ ساخت

خیلی از تلفن های همراه تقلبی شمارۀ ساخت را ویرایش کرده اند. با بررسی کردن فایل های بیلد.پراپ (Build.Prop) در قسمت «تنظیمات > دربارۀ تلفن» می توان مواردی مثل نام مدل جعلی و مقدار حافظۀ داخلی آن را دید. در حقیقت می توان با استفاده از نرم افزار ویرایشگر متن و تغییر چند خط کد خیلی از اطلاعات اولیۀ تلفن همراه را در بخش بیلد.پراپ ویرایش کرد. به عنوان مثال، اگر من این خطوط را :

ro.product.model=SM-G900

ro.product.manufacturer=Samsung

به این خطوط تغییر بدهم:

ro.product.model=Clone Phone 101

ro.product.manufacturer=Appuals

گوشی در بخش «تنظیمات > درباره تلفن همراه» عبارات «Clone Phone 101» و «Appuals» را نمایش می دهد. به همین راحتی!

جالب است که خیلی از تلفن های تقلبی از شماره ساخت جعلی استفاده نمی کنند. شاید این کار را بکنند ولی اکثرشان این کار را نمی کنند، چون نمی توانند! موضوع این است که اکثر تلفن های همراه تقلبی بر اساس تراشه های ارزان قیمت مدیاتک کار می کند که برای بارگیری سیستم عامل سفارشی به فایل های پراکنده متکی هستند؛ بنابراین، سازندگان تلفن های همراه تقلبی از سیستم افزار «سفارشی» که به راحتی برای دستگاه های مدیاتک در دسترس هستند استفاده می کنند. این یعنی خیلی از گوشیهای تقلبی در واقع از همان یک سیستم عامل مشابه استفاده می کنند.

گوشی های نو یا کارکرده چند ساعت باید در شارژ اولیه باشند؟ 

تصویر زیر شکلی از قسمت «تنظیمات > درباره تلفن همراه» از گوشی تقلبی هواوی جی 9 ال تی ای است. اگر به «شماره ساخت سفارشی» نگاه کنیم، بلافاصله متوجه خواهیم شد که از سیستم عامل مدیاتک استفاده می کند که نشانۀ تقلبی بودن تلفن همراه است. حالا بیایید قسمت به قسمت این شماره ساخت را بررسی کنیم.

custom build version

ALPS.L1.MP6.V2_YUANDA6580.WE.L

با دیدن عبارت « ALPS» در شمارۀ ساخت می توان فهمید که این تلفن همراه تقلبی است. آلپس برند تلفن همراه چینی بسیار ارزان قیمت است. خیلی از تلفن های همراه تقلبی در واقع تلفن های برند آلپس هستند که برچسب جعلی نام های تجاری روی آنها چسبانده شده است. اگر این صفحه را در نیدرام (NeedRom) بررسی کنید، خواهید دید که خیلی از تلفن های تقلبی از سیستم عامل «آلپس» استفاده می کنند.

عبارت «6580» نشان می دهد که تلفن همراه از مدیاتک 6580 استفاده می کند. پس چرا گوشی های تقلبی سیستم عامل مخصوص به خود را نمی سازند؟ ازآنجاکه سیستم عامل آلپس به راحتی در دسترس است و در واقع تغییر سیستم عامل مدیاتک آن هم فقط برای تغییر چند چیز جزئی که 98 درصد از مردم متوجه آن نمی شوند کار آسانی نیست.

حتما بخوانید: ۱۰ تا از نکات خرید گوشی نو (موارد قبل از خرید)

پس اگر به اصالت گوشی اندرویدی خود شک دارید، به قسمت «تنظیمات > درباره تلفن همراه» بروید و شماره ساختی که در آنجا نوشته شده است را در گوگل جستجو کنید. اگر جست وجوی آن شما را به سازنده ای معتبر نرساند و در عوض شما را به وب سایت های چینی عجیب وغریب هدایت کرد، احتمالا تلفن همراه شما تقلبی است.

4-استفاده از کدهای دستوری

بعضی از تولیدکنندگان تلفن های همراه کدهای دستوری مخصوص به خود را دارند که به راحتی می توانند جعلی بودن یا نبودن تلفن همراه شما را نشان دهند.

به عنوان مثال، در گوشی های سامسونگ می توانید کدهای سامسونگ را در برنامۀ شماره گیر وارد کنید. پس از واردکردن این کدها موارد خاصی نشان داده می شوند. اگر این طور نیست، تلفن مدنظر تقلبی است.

هنگام خرید لپ تاپ چه عواملی را باید در نظر گرفت؟

در ادامه برخی از کدهای دستوری رایج سازنده های تلفن همراه آورده شده است. می توانید برای پیداکردن کدهای دستوری دیگر سازنده ها در گوگل آن ها را جست وجو کنید.

  • هواوی  *#*#4636#*#* (اطلاعات تلفن همراه)
  • سامسونگ  #1234#* (نمایش نسخۀ سیستم عامل)
  • اچ تی سی  #*#4636#*#* (اطلاعات دستگاه)
  • موتورولا  #06#* (نمایش آی ام ای آی)
  • سونی  *#*#4636#*#* (اطلاعات تلفن همراه)

5- یک ویدیوی کاربردی کوتاه (اختیاری)

با 4 روش بالا حتما می توانید گوشی فیک یا های کپی را از اصلی تشخیص دهید اما تماشای ویدیوی زیر هم خالی از لطف نیست:

 

حتما بخوانید: ۸ تا از نکات مهم برای خرید گوشی دست دوم 

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا