به مدت محدود! اپلیکیشن "چرب زبان" با قیمت سال گذشته به فروش می رسد! (بهترین اپ آموزش زبان)

(اینجا کلیک کنید)
آموزش های متنوع دیگر

چرا نباید گوشی شیائومی خرید؟ آیا خرید شیائومی خوب است؟

برند شیائومی (Xiaomi) به لطف استراتژی قیمت گذاری فوق العاده مناسب روی محصولاتش توانسته به یکی از شرکتهای تولید کننده تلفن همراه معروف و در حال رشد تبدیل شود. شیائومی گوشیهای اندرویدی با کارایی بالا تولید می کند که به آخرین و جدیدترین قابلیتها و سخت افزارها مجهزند و سپس این گوشیها را با قیمتی حدود 60 درصد کمتر از بقیه رقبایش به فروش می رساند.

این استراتژی همیشگی شیائومی بوده و برای همین است که برند شیائومی خیلی زود معروف و محبوب شد. بر خلاف شرکتهای اپل و سامسونگ، شیائومی از فروش گوشیهایش سود چندانی نمی برد. در واقع از فروش هر تلفن همراه فقط 5 درصد سود عایدش می شود.

این در حالیست که حاشیه سود (profit margin) شرکت اپل به حدود 40 درصد می رسد. به همین دلیل یک خرید گوشی شیائومی در مقایسه با مدل مشابهش از برند سامسونگ یا اپل خیلی ارزانتر برایتان در می آید. همین استراتژی تجاری به شیائومی کمک کرده تا در چند سال اخیر رشد بسیار فوق العاده ای داشته باشد و هر روز به تعداد کاربران محصولاتش اضافه شود.

حتما نصب کنید روی گوشی تون: 22 اپلیکیشن کاملاً کاربردی که هر کاربر اندروید در ایران نیاز دارد

ولی آیا خرید گوشی شیائومی کار درستی است؟ آیا گوشی های شیائومی به خوبی آیفون اپل یا گوشی های گلکسی و نوت سامسونگ هستند؟ ما در این مطلب معایب و مزایای خرید و استفاده از گوشیهای شیائومی را بررسی می کنیم تا شما بتوانید تصمیم بگیرید که آیا خرید گوشی شیائومی انتخاب درست و خوبیست یا نه.

مزایای خرید و استفاده از گوشی شیائومی

1- گوشیهای فوق العاده ارزان قیمت

اولین و اصلی ترین دلیل 9.99 درصد مردم برای خرید گوشیهای شیائومی قیمت خوب آن است. شما می توانید یک گوشی شیائومی با صفحه نمایش OLED و دوربین سه لنزی به همراه 8 گیگابایت رم و آخرین پردازنده اسنپدراگون 865 کوالکام را با قیمتی 60 درصد کمتر از یک گوشی مشابه از برند سامسونگ یا اپل پیدا کنید.

این مدل قیمت گذاری تهاجمی تاکتیک شماره یک بازاریابی شیائومی است که از لحاظ قیمت گوی سبقت را از همه برندها حتی برندهایی مثل OnePlus وOPPO می رباید. همانطور که قبلا هم گفتیم، حاشیه سود شیائومی از فروش گوشیهایش فقط 5 درصد است و این میزان برای شرکتهای اپل و سامسونگ خیلی کم است.

دلیل ارزان بودن گوشیهای شیائومی قطعات بی کیفیت و ارزانش نیست؛ بلکه این قیمت پایین استراتژی کسب و کار شیائومی است. خوب یا بد این روالیست که شیائومی در پیش گرفته و می توان انتظار داشت که همین روند در آینده هم ادامه پیدا کند.

2- طراحی عالی (اما اکثرا کپی)

اگر عکس یک گوشی پرچمدار شیائومی را کنار یکی از گوشیهای هوآوی یا سامسونگ بگذارید و از یکی بپرسید به نظرش کدام گوشی 60 درصد ارزانتر است واقعا هیچ کس نمی تواند حدس بزند! به عنوان مثال به گوشی زیر نگاه کنید. به نظرتان ارزان قیمت می آید؟

گوشیهای شیائومی از لحاظ طراحی واقعا عالی هستند و از تمام ویژگیهایی که معمولا یک گوشی مدل بالای اندرویدی دارد برخوردارند. نمایشگر OLED تمام صفحه، زوایای بسیار خوب، کیفیت ساخت عالی و با دوام، منحنی های زیبا و دوربین های سه لنزی از جمله قابلیت های گوشیهای این برند محبوب هستند.

حتما بخوانید: چه مارک گوشی بخریم؟ ۱۳ نکته بیار مهم موقع خرید گوشی نو

گوشی شیائومی

از لحاظ طراحی و ظاهر، برای یک فرد معمولی و غیر متخصص بین سامسونگ گلکسی اس 20 و شیائومی می 10 پرو تفاوتی وجود نخواهد داشت، چون هر دویشان گوشی های پرچمدار بسیار با کیفیت و خوش ظاهری هستند. تنها تفاوتشان این است که قیمت شیائومی می 10 پرو 66 درصد کمتر از سامسونگ گلکسی اس 20 است!

3- گوشیهای پرچمدار با قیمتهای میان رده ای

برای بررسی کامل این موضوع ما گوشی شیائومی می 9 را مثال می زنیم. بیایید مشخصات این گوشی را بررسی کنیم:

  • نمایشگر تمام صفحه AMOLED 6.39 با ابعاد 2340 x 1080 اینچ
  • 6 گیگابایت رم
  • سی پی یو اسنپدراگون 855
  • دوربین سه گانه مجهز به هوش مصنوعی 48 مگاپیکسلی فوق عریض سونی
  • دوربین جلو 20 مگاپیکسلی
  • حسگر اثر انگشت درون صفحه ای
  • باتری 3300mAh
  • فضای ذخیره سازی 64 یا 128 گیگابایتی

مشخصات فوق العاده ای هستند، مگر نه؟ در این واقع این قابلیتها خیلی شبیه ویژگیهای گوشی گلکسی اس 10 سامسونگ هستند. حالا اگر بگوییم که قیمت این گوشی نصف قیمت گلکسی اس 10 است باورتان می شود؟ در واقع شما می توانید یک گوشی پرچمدار شیائومی را با قیمت گوشی های میان رده ای سامسونگ بخرید! برای همین است که شیائومی در سراسر دنیا کاربران و مشتریهای زیادی دارد.

حتما بخوانید: 12 بهترین گوشی های شیائومی

واقعا هیچ کس دلش نمی خواهد هزینه هنگفتی برای خرید گوشی جدیدی بپردازد که فقط صفحه نمایش OLED و دوربین سه لنزی به آن اضافه شده. شیائومی این مسئله را به خوبی می داند و تجارتش را هم روی همین موضوع بنا کرده است. به عنوان مثال، از زمان ارائه شیائومی Mi 9 یک سال می گذرد، اما قابلیتهای موجود در این گوشی حداقل برای 18 تا 24 ماه دیگر هم پاسخگوی نیازهای شما هستند.

4- امکان روت کردن گوشیهای شیائومی بدون باطل شدن گارانتی

9.99 درصد از تولید کنندگان گوشیهای اندرویدی نمی خواهند شما گوشی تان را روت کنید و تدبیرشان برای اجرای چنین سیاستی این است که اگر شما گوشی اندرویدیتان را روت کنید گارانتی آن باطل می شود. بنابراین مسئولیت روت کردن گوشی به عهده خود شماست و مطمئنا هیچ کس دلش نمی خواهد گارانتی گوشی پرچمدار جدیدش با روت شدن لغو شود.

اما شیائومی نسبت به این مسئله هم بی تفاوت نبوده و نه تنها به شما اجازه روت کردن گوشیهایش را می دهد؛ بلکه گارانتی گوشی را هم با روت شدن باطل نمی کند! این اتفاق باعث می شود گوشیهای شیائومی برای کسانی که دنبال مدهای اندرویدی هستند گزینه بسیار خوبی باشند. شیائومی به شما امکان می دهد کاری که دوست دارید را با گوشیتان انجام بدهید، بدون اینکه گارانتی اش از بین برود.

معایب خرید و استفاده از گوشی شیائومی

خب، ما مزایای خرید و استفاده از گوشیهای شیائومی را بررسی کردیم. حالا بیایید ببینیم این گوشیها چه معایبی دارند.

1- مشکلات مربوط به گرم شدن بیش از حد

یکی از بزرگترین و مهمترین مشکلات گوشیهای شیائومی داغ شدن بیش از حد آنهاست. فرقی نمی کند کجا باشید و چه استفاده ای از گوشیتان کنید؛ در هر صورت گوشی شیائومی شما خیلی زود گرم می شود. این اتفاق فقط مختص یک مدل خاص نیست و به نظر می رسد به صورت تصادفی و غیر قابل پیش بینی در مدلهای مختلف رخ می دهد.

برای حل این مشکل راه حلهای مختلفی از حذف کردن گوگل پلی استور که عجیب هم بنظر می رسد گرفته تا روت کردن گوشی و نصب رام جدید ارائه شده است. اما داغ شدن گوشی مساله شوخی برداری نیست، چون ممکن است باعث منفجر شدن آن شود و هیچکس دلش نمی خواهد چنین اتفاقی برایش بیفتد. پس اگر قصد خرید گوشی شیائومی را دارید حتما باید این مورد را هم در نظر داشته باشید.

بلد باشید: گوشی های نو یا کارکرده چند ساعت باید در شارژ اولیه باشند؟ 

2- باگهای نرم افزاری

گوگل، اپل، سامسونگ و هوآوی سالهاست در حوزه تولید UX (تجربه کاربری) گوشی فعالیت می کنند. این شرکتها بسیار با تجربه اند و دقیقا می دانند باید چه کار کنند. اما تجربه شیائومی در این مورد با این برندها فرق دارد. تنها تجربه واقعی شیائومی بازار چین است که با بازارهای غربی بریتانیا و ایالات متحده خیلی متفاوت است.

برای همین کمی طول می کشد تا به رابط کاربری شیائومی یعنی MIUI (می یو آی) عادت کنید. البته اگر از این رابط کاربری خوشتان نمی آید می توانید با روت کردن گوشی و نصب بیلد جدید اندروید 10 از طریق رام، این مشکل را به طور کامل حل کنید. اما اگر تازه کار باشید باید با همین رابط کاربری کنار بیایید.

گوشی های شیائومی

MIUI به خودی خود رابط کاربری بدی نیست، اما به پای رابط کاربری گوگل یا سامسونگ نمی رسد و ممکن است باگهایی هم داشته باشد. اگر طراحی مینیمال و تر و تمیز را می پسندید، رابط کاربری شیائومی برای شما مناسب نیست.

3- استفاده نامناسب از رم

گوشیهای شیائومی به رم یا همان فضای حافظه داخلی زیادی مجهزند، اما نحوه مدیریت رم گوشیهای شیائومی چیزی نیست که مورد انتظار ما باشد؛ مخصوصا اگر رم گوشی شما 4 گیگابایت یا کمتر باشد. به طور کلی گوشیهای شیائومی طوری طراحی شده اند که فضای رم زیاد اشغال نشود. برای همین وقتی گوشی را کنار می گذارید برنامه ها خودبخود بسته می شوند و این مساله تا حدی ناخوشایند است.

البته می توانید این مورد را در قسمت Security App تغییر و آن را روی NO RESTRICTIONs تنظیم کنید. اما خب، اگر بخواهیم واقعا صادق باشیم گوشی باید طوری طراحی شود که بتواند RAM را به شکل کارآمدی انجام بدهد که روی عملکردهای تلفن همراه اثر منفی نداشته باشد. حالا اگر گوشی شما 4 گیگ رم داشته باشد ولی فقط اجازه استفاده از 5.1 گیگ رم را داشته باشید چه فایده دارد؟ مسلما هیچ! این مشکل یکی از موارد مهمیست که شیائومی در آینده باید حتما به آن رسیدگی کند، چون خیلیها بابت آن شاکی هستند.

حتما بخوانید: ۱۰ تا از نکات خرید گوشی نو (موارد قبل از خرید)

4- مشکلات باتری

یکی دیگر از معایب گوشیهای شیائومی مشکلات مربوط به باتری این گوشیهاست. باتری گوشیهای شیائومی بعد از چند ماه استفاده شارژ خالی می کند یا ضعیف می شود. این مشکل خیلی رایج نیست، ولی به هر حال موقع خرید گوشی این برند باید از آن باخبر باشید.

باتری گوشی

یکی از دلایل خالی شدن شارژ باتری گوشی شیائومی انتقال گوشی از شبکه ای به شبکه دیگر است. برای حل این مشکل مطمئن شوید که هر دو اسلات سیم کارت گوشی روی یک شبکه تلفن همراه قفل شده باشند و هر دو از یک شبکه استفاده کنند. برای این کار باید Dual 4G را غیر فعال و LTE را برای سیم کارتی که از آن استفاده می کنید انتخاب نمایید.

اگر باتری گوشیتان خراب شد باید مثل بقیه کاربران باتری جدیدی برای گوشی بخرید که آن هم دردسرهای خاص خودش را دارد.

5- اشکال در اجرای برنامه های به روز شده

همه کسانی که گوشی اندرویدی دارند انتظار دارند که به روز رسانی اپلیکیشن ها خیلی راحت انجام شود و گوشی بتواند آخرین به روز رسانی هر برنامه را دریافت کند. خوشبختانه گوشیهای شیائومی از لحاظ دریافت به روز رسانی برنامه ها عملکرد خوبی دارد؛ اما مشکل از جایی شروع می شود که می خواهید نسخه جدید اندروید را روی گوشی اجرا کنید.

بعد از خرید گوشی شیائومی چه کنیم؟ 5 نکته کاربردی

متاسفانه هر بار که نسخه جدیدی از اندروید منتشر می شود شیائومی در اجرای آن به مشکل می خورد و شما را با مشکلات مختلفی از تخلیه باتری گرفته تا اشکالات و خرابی برنامه ها مواجه می کند. قطعا کسی دوست ندارد گوشی پر باگی بخرد، پس موقع خرید گوشی های شیائومی این موضوع را هم در نظر داشته باشید.

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

تیم تولید محتوا

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا