برای خرید اسپیکر به چه نکاتی توجه کنیم؟ انواع اسپیکر برای خرید
مسلما وجود یک بلندگوی خوب برای بیرون کشیدن حداکثر صدا از یک سیستم صوتی، ضروری است. شاید شما بهترین دستگاه پخش و بهترین گیرنده AV در جهان را داشته باشید، اما بدون وجود بلندگو های مناسب حتی سینمای خانگی تان هم به خاطر نبود صدای باکیفیت ارزشی نخواهد داشت.
انتخاب یک اسپیکر مناسب ممکن است در کیفیت تفاوت ایجاد کند، اما با وجود گزینه ها و قیمت های بالایی که وجود دارد، تشخیص این که کدام نوع بلندگو مناسب تر است، دشوار خواهد شد. همین مسئله احتمالا شما را در انتخاب یک اسپیکر خوب گیج می کند. توصیه می کنیم با این مقاله همراهمان باشید تا نکاتی که هنگام خرید یک اسپیکر لازم است را با شما به اشتراک بگذاریم!
انواع مختلف اسپیکر
به خاطر تنوع اسپیکر های موجود در بازار، فهمیدن این که کدام یک بیشتر به دردتان می خورد، دشوار است. بهتر است اول به این فکر کنید که قرار است با این اسپیکر ها چه کار کنید. آیا برای یک سینمای خانگی دنبال اسپیکر هستید، یا به دنبال یک سیستم صوتی برای چند اتاق می گردید یا دوست دارید یک سیستم صدای استریو باکیفیت را به سیستم گرامافون تان اضافه کنید؟! هنگامی که تصمیم گرفتید قرار است چه استفاده ای از اسپیکر بکنید، باید محیطی که می خواهید در آن به موسیقی گوش بدهید را هم در نظر بگیرید.
بهترین سایت خرید اسپیکر و لوازم مشابه: 7 بهترین سایت های خرید لوازم خانگی
بلندگو های موجود انواع مختلفی دارند که می توان هر کدام را به یک طریق در محیط گنجاند:
- بلندگو های دیواری/ سقفی
- ساندبار
- بلندگوی ایستاده/ برجی
- بلندگو قفسه کتابی
- بلندگو های ساروند یا ماهواره ای
- بلندگوی کانال مرکزی
- ساب ووفر
- بلندگوی توکار
- بلندگو های داخل دیواری
- اسپیکر هوشمند
- بلندگو های قابل حمل
نکات و ترفند ها برای انتخاب یک بلندگوی باکیفیت
هنگامی که جفت اسپیکری که متناسب با نیازهای تان است را انتخاب کردید، چند فاکتور دیگر وجود دارد که باید در نظر بگیرید تا بیشتری بهره را از سیستم صوتی ببرید. برخی از این فاکتور ها عبارتند از:
- اندازه: اگرچه ممکن است بلندگو های بزرگ و سنگین قدیمی به نظر برسند، اما اغلب کیفیت بهتری دارند زیرا می توانند متریال بزرگ تر و باکیفیت تری را در خودشان جای دهند.
- فرکانس: فرکانس محدوده صدایی است که یک بلندگو می تواند تولید کند و بر حسب هرتز اندازه گیری می شود. یک بلندگوی خوب، محدوده فرکانس هایی که گوش انسان می تواند بشنود و تقریبا 20 تا 20000 هرتز است را در بر میگیرد.
- حساسیت: بلندگو های حساس به انرژی کم تری برای رسیدن به میزان یا ولوم صدای بالاتر نیاز دارند. یک بلندگو با حساسیت بالا، در هر وات توان تقریبا 100 دسیبل تولید میکند.
- کنترل توان: هر چه اسپیکر وات بیشتری داشته باشد یعنی صدای آن بلندتر است. این یعنی صدا های واضح و صاف تری در ولوم های بالاتر شنیده خواهد شد.
بلندگو های بلوتوثی
بلندگو های بلوتوثی تقریبا مشابه سایر بلندگو های فعال (با تقویت کننده های داخلی) هستند. تفاوت اصلی شان در این است که صدا به جای سایر روش های بی سیم، از طریق بلوتوث منتقل می شود. موسیقی اغلب مواقع در تلفن های همراه یا سایر دستگاه های دارای بلوتوث ذخیره می شود.
با استفاده از اسپیکر بلوتوثی می توان با صدای مناسب و بدون استفاده از هدفون، به موسیقی گوش داد.
دانلود تقویت کننده صدا برای کامپیوتر: 8 تا از بهترین برنامه ها
وقتی صحبت از قیمت بلندگو های بلوتوثی به میان می آید، ممکن است بودجه تان به اندازه خرید یک بلندگوی کوچک یا به قدری زیاد باشد که بتوانید بلندگویی بخرید که اتاق را با صدای موسیقی واقعی پر کند. پس اول به بودجه تان نگاه کنید.
بهترین مارک های اسپیکر
برند های پرطرفدار اسپیکر کم نیستند. برخی از آن ها عبارتند از: Zebronics،INFINITY ، boat،Sony ، GIZMORE، JBL، F&D & OUD و موارد دیگر. ما در ادامه این مقاله سعی کرده ایم شرکت های برتر و برند هایی که همیشه بلندگو های باکیفیت تولید کرده اند را معرفی کنیم.
1-جی بی ال JBL
JBL چندین دهه است که در صنعت صوتی فعالیت می کند و چندین دستاورد در عرصه فناوری داشته است. همین هم آن را به یک برند شناختهشده در سراسر جهان تبدیل کرده است. اسپیکر های JBL چندین ویژگی منحصر به فرد دارند و در برابر آب مقاوم هستند. آن ها گزینه مناسبی برای طرفداران باس که صدای باس سنگین گوش می دهند، محسوب می شوند.
2-بوز Bose
Bose یک برند شناخته شده در سراسر جهان است که اسپیکرهایش بهترین تجربه صوتی را برای شنونده به ارمغان می آورند. بلندگو های Bose صدایی باکیفیت را در یک جعبه کوچک ارائه می دهند و می توان از آن ها در هر مکانی استفاده کرد!
۵ اپلیکیشن برتر برای خرید اینترنتی (نو و دست دوم)
3-بوت Boat
Boat یک برند هندی است که در سال 2015 توسط Aman Gupta شروع به کار کرد. این یک دستاورد بی نظیر است زیرا اولین شرکت هندی است که به این سطح می رسد. اسپیکر های این برند از پارچه سخت تشکیل شده است و اکثر آن ها محکم ساخته شده اند.
4-سونی Sony
محصولات سونی نیازی به معرفی ندارند زیرا این شرکت تا به حال بلندگو های پیشرفته ای را با قیمت های رقابتی به بازار عرضه کرده است. اسپیکر های سونی صدای باکیفیت و باس قوی دارند. بلندگو های سونی علیرغم اندازه متوسطی که دارند، می توانند برای مجالس هم استفاده شوند. سونی انعطاف قیمتی بالایی دارد، بنابراین می توانید اسپیکرهایش را با هر بودجه ای تهیه کنید.
یک راهنمای ویدیویی کوتاه ولی موثر
اندازه اتاق بیشتر از آنچه فکر می کنید؛ مهم است
هنگام خرید اسپیکر باید به اندازه اتاق ها هم توجه شود، زیرا بدیهی است که حتی باکیفیت ترین بلندگو ها (در حد استفاده معمول البته) در جهان هم قادر به پوشش محیط های بسیار بزرگ نیستند. در یک اتاق کوچک، می توانید با بلندگو های “کوچک” هم کارتان را راه بیندازید. برای یک اتاق بزرگ (منظور اتاقی است که در آن هنگام گوش دادن بیش از 3.5 متر دورتر از بلندگو ها بنشینید)، اسپیکری در حد” بلندگوی ایستاده یا برجی ” لازم دارید. همین امر در مورد سیستم های سینمای خانگی هم صادق است. یک سیستم 5.1 احتمالا نیاز های یک اتاق کوچک را برآورده می کند، اما اتاق بزرگ تر احتمالا به سیستم 7.1 یا بزرگ تر نیاز دارد.
شما باید به غیر از اندازه، به خود محیط هم فکر کنید. یادتان باشد اتاق هایی که سطوح سخت زیادی دارند (مثل کف های چوبی یا پارکت) صدا را به گونه ای بازتاب می دهند که ممکن است در صوت تغییر به وجود بیاورند. به همین ترتیب، اگر در حین گوش دادن، فضای زیادی بین بلندگو ها و قسمتی که در آن می نشینید وجود داشته باشد، ممکن است باعث شود که صدا بیشتر از آنچه انتظار دارید، پخش شود.
دانلود کنید: ۱۰ برنامه برتر برش و ویرایش فیلم در گوشی موبایل
پس برای کسب بهترین نتیجه، هنگام انتخاب بلندگو های جدید، محیط را در نظر بگیرید و بعد از انجام تنظیمات اسپیکر ها باز هم به این موضوع دقت کنید. ممکن است مجبور شوید برای رفع مشکل فضا، برخی از مبلمان را دوباره بچینید یک یا برای رفع مشکل طنین دو فرش روی زمین بیندازید. پس به جای این که فناوری و اتاق را در تضاد با هم قرار بدهید، سعی کنید به محل دقیق گذاشتن اسپیکرهای تان برای تکمیل محیط دقت کنید. در این صورت نتیجه نهایی ارزشش را خواهد داشت.
مشخصات فنی
هنگامی که ملاحظات فوق را در نظر بگیرید یعنی گزینه های روی میز را محدودتر کردهاید. حالا می توانید روی مشخصات فنی گزینه های باقیمانده برای یافتن اسپیکر مناسب فوکوس کنید.
همیشه به امپدانس که با اهم اندازهگیری می شود، توجه داشته باشید. هنگامی که بلندگوهای تان را به گیرنده متصل می کنید، همیشه باید مطمئن شوید که امپدانس هر قطعه از تجهیزات با دیگری مطابقت دارد. اگر بلندگو هایی را می خرید دارای درجه 8 اهم هستند، مطمئن شوید که گیرنده شما توانایی تحمل این نوع بار را دارد. اگر این نکته را نادیده بگیرید، ممکن است لازم شود یک آمپلی فایر به مجموعه تان اضافه کنید تا بلندگو ها را به صدای دلخواه تان برسانید (یا بدتر، اصلا اسپیکر ها را خاموش کنید).
یه ترفند به درد بخور: روش حذف صدای خواننده از آهنگ
همچنین باید روی حساسیت که اساسا میزان صدای بلندی که یک بلندگو در هر وات پخش و مشخص می کند، تمرکز کنید. برای اینکه چیز هایی که گفته شد را بهتر بفهمید، این یادتان باشد اسپیکر های دارای حساسیتِ کم برای اینکه صدای بلندتری داشته باشند به قدرت بیشتری هم نیاز دارند. برای کسب بهترین نتیجه، سعی کنید بلندگو هایی با درجه حساسیت حدود 80 دسیبل در هر وات را انتخاب کنید. اما اگر می خواهید دیوارها را به صدا دربیاورید، در این صورت درجه حساسیت 100 دسیبل در هر وات مناسب است!
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!