آموزش های متنوع دیگر

انواع کارت حافظه، نکات خرید و 6 بهترین مارک کارت حافظه

کارت‌ های حافظه در هر چیزی از دوربین گرفته تا تلفن همراه و همین طور بسیاری از تجهیزات الکترونیکی کاربرد دارد. این کارت ‌های حافظه از فناوری فلش استفاده می ‌کنند و داده‌ ها را حتی در صورت خاموش بودن دستگاه هم ذخیره می ‌کنند و برای ذخیره هر نوع داده ‌ای از عکس‌ گرفته تا برنامه ‌ها و داده ‌های برنامه ‌نویسی، مناسب‌ هستند.

مزیت اصلی کارت ‌های حافظه این است که می ‌توانید متناسب با مورد استفاده یا هدفی که دارید، از بین انواع مختلف شان یکی را انتخاب کنید. اما این قابلیت گاهی هنگام خرید باعث سردرگمی تان خواهد شد. ما به همین دلیل این راهنمای خرید کارت حافظه را برای تان گردآوری کرده ‌ایم تا شما را با برخی از انواع و بهترین کارت ‌های حافظه آشنا کنیم.

انواع کارت حافظه

یکی از دلایل اصلی سردرگمی شما هنگام خرید این است که انواع مختلفی از کارت ‌های حافظه مثل فلش فشرده (CF)،SD ،SDHC ،SDXC ، MicroSd و موارد دیگر در بازار وجود دارد.

هر یک از این کارت حافظه‌ ها برای منظوری ساخته شده ‌اند. برخی از آن ها برای دوربین ‌ها استفاده می ‌شوند و اغلب سرعت شان مخصوصا برای فیلم گرفتن باید خیلی بالا باشد. برخی دیگر در تلفن‌ های همراه استفاده می ‌شوند که اندازه ‌شان بسیار مهم است. حافظه‌های USB هم وجود دارند.

انواع کارت حافظه

بلد باشید: 3 روش فرمت/بازیابی کارت حافظه خراب

با این اوصاف چند نوع کارت حافظه فلش وجود دارد و تفاوت آن ها در چیست؟ در ادامه این کارت ‌ها را معرفی خواهیم کرد.

  • کارت حافظه SD: فرمت اصلی کارت حافظه، SD است. کارت SD استاندارد دارای ابعاد 2.1*24*32 میلی ‌متری است و تا 4 گیگابایت ظرفیت ذخیره ‌سازی دارد. کیفیت عملکرد کارت‌ های معمولی SD به اندازه سایر مدل ‌های آن (که در زیر ذکر شده است)، بالا نیست.
  • SDHC: نوع SDHC برای ضبط تصویر با رزولوشن بالا که در حال حاضر با بسیاری از دستگاه‌ های سازگار با SD انجام می ‌شود، معرفی شد. کارت‌ های SDHC به اندازه و شکل فیزیکی SD استاندارد هستند، اما با مشخصات SD جدید نسخه 2.0 مطابقت دارند. اگر کارت SD 4 گیگابایت یا بالاتر باشد ، به عنوان کارت SDHC طبقه ‌بندی می‌ شود . در حال حاضر، کارت‌ های SDHC از ظرفیتی بین 4 تا 32 گیگابایت برخوردارند. اگر کارت SDHC می ‌خرید، بررسی کنید که دستگاهی که قرار است در آن استفاده ‌شود، می ‌تواند آن را بپذیرد یا خیر.
  • SDXC: کارت ‌های SDXC اساسا ظرفیتی بالاتر نسبت به کارت ‌های SDHC دارند. ظرفیت این کارت ‌ها از 64 گیگابایت شروع می ‌شود و می ‌تواند حداکثر تا 2 ترابایت افزایش یابد.
  • MicroSD: این کارت همان طور که از نامش مشخص است، بسیار کوچک تر از کارتSD استاندارد است. به همین خاطر بیشتر در دستگاه‌ های قابل حمل مثل تلفن ‌های همراه استفاده می ‌شوند.
  • MicroSDHC: کارت ‌های microSDHC، نسخه جدیدتر microSD هستند که در سال 2007 معرفی شدند. در حقیقت آن ها می‌ توانند تا 32 گیگابایت داده را در خود ذخیره کنند و سرعت انتقال شان 10 مگابایت در ثانیه است. کارت ‌های microSDHC با دستگاه‌ های قدیمی ‌تری که کارت ‌های microSD رویشان قرار می ‌گیرد، سازگاری ندارند.
  • MicroSDXC: مثل کارتSDXC ، کارت ‌های microSDXC هم ظرفیت ذخیره‌ سازی بین 32 گیگابایت تا 2 ترابایت دارند. سرعت انتقال اطلاعات این کارت در مقایسه با microSD و microSDHC، بیشتر است. این کارت فقط با دستگاه‌ هایی که دارای اسلات مخصوص microSDXC هستند، سازگار است.
  • کارت فلش فشرده: این نوع کارت حافظه از نظر فیزیکی بزرگ تر از کارت SD است. این کارت به اندازه کارت‌ های SD مورد استفاده قرار نمی ‌گیرند، اما معمولا ظرفیت‌ های بالایی دارند و حتی گاهی می‌ توانند با سرعت ‌های بسیار بالا کار کنند. آن ها معمولا توسط عکاسان حرفه ‌ای استفاده می ‌شوند.

یه ترفند بسیار کاربردی همیشگی: ۲ روش حل مشکل فرمت نشدن فلش مموری

این نوع کارت‌ های حافظه معمولا در انواع مختلف دستگاه ‌ها یافت می ‌شوند. در جدول زیر اطلاعات خلاصه ‌ای از این کارت‌ ها ارائه شده است اما یادتان باشد که قطعی و دقیق نیستند.

کارت حافظه SD SDHD SDXC MicroSD فلش فشرده
گوشی‌ همراه
دوربین دیجیتال
لپ تاپ/ کامپیوتر
تبلت
دوربین DSLR

اندازه کارت حافظه

هنگام خرید یک کارت حافظه، یکی از اولین نکاتی که باید به آن توجه کنید، میزان فضای ذخیره ‌سازی یا اندازه حافظه آن است.

اندازه‌ این کارت ‌ها در سال ‌های اخیر به طرز چشم گیری افزایش یافته‌ است. چند سال پیش حجم 1 گیگابایت بزرگ به حساب می ‌آمد اما در حال حاضر، 128 گیگابایت کم است.

رتبه ‌بندی سرعت کارت ‌های SD

سرعت کارت در بسیاری از برنامه ‌ها مهم است زیرا سرعت انتقال اطلاعات دستگاه را نشان می ‌دهد. این ویژگی هنگام نوشتن داده ‌هایی مثل ویدیو های 4K که با سرعت بالا انجام می ‌شود، مهم است.

در کارت ‌های SD کلاس‌ های سرعت مختلفی وجود دارد که به خواندن تصاویر روی کارت یا و نوشتن از‌ آن مربوط و به صورت مگابایت در ثانیه بیان می‌ شود. حفظ کردن این کلاس ‌ها بسیار ساده است ، به طور مثال کلاس 2 دارای سرعت انتقال 2 مگابایت بر ثانیه ، کلاس 4، 4 مگابایت بر ثانیه و… است. این کلاس‌ ها عموما به صورت 2، 4، 6، 10 هستند.

کلاس حداقل سرعت
2 2 مگابایت بر ثانیه
4 4 مگابایت بر ثانیه
6 6 مگابایت بر ثانیه
8 8 مگابایت بر ثانیه
10 10 مگابایت بر ثانیه

در سال 2009، کلاس سرعت دیگری به نام UHS برای کارت ‌های حافظه SDHC و SDXC معرفی شد. UHS برای افزایش میزان اطلاعات منتقل ‌شده یا همان نرخ داده، از یک گذرگاه داده جدید استفاده می ‌کند که روی دستگاه ‌های غیرسازگار با UHS کار نمی‌ کند. اگر کارت حافظه UHS روی میزبان غیر UHS استفاده شود، به طور پیش ‌فرض از گذرگاه داده استاندارد استفاده می‌ کند و به جای رتبه ‌بندی “کلاس سرعت UHS ” از رتبه ‌بندی “کلاس سرعت عادی” استفاده می ‌کند. UHS Class 1 10 مگابایت بر ثانیه و UHS Class 3، 30 مگابایت بر ثانیه سرعت دارد.

5 بهترین حافظه های رم لپ تاپ (بهترین مارکها برای خرید)

کلاس UHS حداقل سرعت
1 10 مگابایت بر ثانیه
3 30 مگابایت بر ثانیه

لازم به ذکر است که برای ضبط ویدیو، کلاس سرعت دیگری به نام کلاس V تعریف شده است.

کلاس حداقل سرعت
V6 6 مگابایت بر ثانیه
V10 10 مگابایت بر ثانیه
V30 30 مگابایت بر ثانیه
V60 60 مگابایت بر ثانیه
V90 90 مگابایت بر ثانیه

Sandisk 128 GB SD memory card showing the different specifications: speed class, UHS class, memory type, speed

لازم به یادآوری است که هنگام تفسیر همه این رقم‌ ها، رتبه‌ بندی سرعتی که ممکن است روی کارت نوشته شود، حداکثر سرعت انتقال برای خواندن از کارت حافظه یا نوشتن روی‌ آن را اندازه ‌گیری می‌ کند. این رقم به صورت NN MB/s بیان می ‌شود.

بر خلاف سرعتی که روی کارت نوشته می‌ شود و حداکثر عملکرد را اندازه‌گیری می ‌کند، رتبه ‌بندی ‌های کلاس حداقل سرعت ثابت مورد نیاز برای ضبط یکنواخت ویدیو روی کارت را اندازه‌گیری می ‌کنند.

رتبه ‌بندی سرعت فلش فشرده

از آن جایی که Compact Flash جز SDها نیست، رتبه ‌بندی ‌های سرعت متفاوتی دارد که دو نوع هستند و معمولا هر دو روی کارت نوشته می ‌شوند.

Compact Flash Memory card showing ratings

  • رتبه‌ بندیUDMA : این کلاس دسترسی مستقیم به حافظه را امکان‌ پذیر و به بالاتر رفتن سرعت خواندن و نوشتن کمک می ‌کند. به‌ علاوه از تصاویر HD و 4K پشتیبانی می کند. کارت ‌های فلش فشرده معمولا از 0 تا 7 رتبه ‌بندی می ‌شوند که 7 بالاترین عملکرد را ارائه می ‌دهد. یادتان باشد اینکه سرعت کارت با سرعت دستگاه تان همخوانی دارد یا خیر را بررسی کنید.
  • VPG: کلاس سرعت استاندارد VPG خیلی شبیه به کلاس سرعت کارت SD است و خوب بودن عملکرد ویدیو را تضمین می‌ کند. این کلاس دو نوع دسته ‌بندی دارد، یکی VPG-20 و دیگری VPG-65 که خطر احتمالی از بین رفتن فریم را به حداقل می ‌رساند.

مثل کارت ‌های SD،‌ روی کارت فلش ‌های فشرده هم حداکثر سرعت بر حسب مگابایت بر ثانیه نوشته شده است.

انتخاب بهترین کارت حافظه

لازم است هنگام خرید یک کارت حافظه، نگاهی به مشخصات و پارامتر های مختلف بیندازید.

اولین فاکتور، اندازه کارت است. با توجه به اندازه ‌های بزرگی که این روز ها ارائه می‌ شود، اول باید بررسی کنید دستگاهی که قرار است از کارت روی آن استفاده ‌شود، چه توانایی ‌هایی دارد.

کارت حافظه چیست؟ چگونه است و چگونه خراب می شود؟

مورد بعدی این است که مشخص کنید چه چیز هایی واقعا لازم است تا روی دستگاه ذخیره شوند. یادتان باشد که برخی از دوربین‌ های DSLR فقط به کارت اجازه فرمت مجدد یا حذف تصاویر به صورت جداگانه را می ‌دهند و هیچ گزینه ‌ای برای حذف همه موارد وجود ندارد.

بیایید ببینیم چه چیز های را می ‌توان روی کارت ‌های معمولی ذخیره کرد:

ظرفیت

(گیگا بایت)

تعداد ساعات موسیقی با فرمت MP3 تعداد تصاویر با فرمت JPEG و رزولوشن 12 مگاپیکسل تعداد تصاویر با فرمت JPEG و رزولوشن 20 مگاپیکسل تعداد تصاویر با فرمت RAW و رزولوشن 20 مگاپیکسل تعداد ساعات ضبط ویدئو با کیفیت HD

(9 مگابایت بر ثانیه)

تعداد ساعات ضبط ویدئو با کیفیت Full HD

(12 مگابایت بر ثانیه)

16 270 3800 2660 260 240 دقیقه 160 دقیقه
32 545 7600 5330 520 480 دقیقه 320 دقیقه
64 1090 15200 10660 1040 960 دقیقه 640 دقیقه
128 2145 30400 21320 2080 1920 دقیقه 1280 دقیقه

وقتی قرار است هنگام خرید یک کارت حافظه، سرعت دستگاهی که قرار است از آن کارت استفاده کند را هم در نظر بگیرید، کمی کارتان سخت می ‌شود. اولین کاری که باید انجام دهید این است که ببینید قرار است از کارت برای ذخیره چه چیز هایی استفاده شود. بین SD،SDHC و SDXC کدام مناسب ‌تر هستند؟

سرعتی که بر حسب مگابایت بر ثانیه اندازه‌ گیری می ‌شود و روی کارت ذکر خواهد شد، بیشتر برای عکاسی مهم است. سرعت هنگام استفاده از مولتی شات پشت سر هم در یک DSLR مگاپیکسلی اهمیت پیدا می ‌کند زیرا ممکن است که اگر دوربین نتواند به اندازه کافی سریع روی کارت بنویسد، با انبوهی از تصاویر روی دوربین مواجه شوید. سرعت بالا باعث می ‌شود که دوربین، عکاسی را متوقف کند تا بتواند دوباره روی کارت بنویسد و فضای داخلی بیشتری را آزاد کند.

بلد باشید: حافظه رم چیست؟ تاثیر آن در موبایل و کم و زیاد بودن

بالا بودن سرعت‌ کارت همچنین می ‌تواند سرعت انتقال فایل‌ ها به کامپیوتر را هم بالا ببرد.

با این حال، ویدئو به لوله داده یا گذرگاه انتقال داده بزرگ نیازی ندارد زیرا فرمت ویدئو یک “جریان ثابت و پیوسته” کوچک تر است که فقط از بخشی از لوله داده استفاده می ‌کند. با این حال برای ویدیوی 4k به کارت ‌های سریع ‌تری نیاز است زیرا مقدار داده‌ های انتقال‌ یافته بسیار بیشتر است.

از آن جایی که کلاس سرعت، حداقل سرعت است، برای دوربین ‌های فیلم‌ برداری که در واقع جریان ثابتی از داده را ذخیره می ‌کنند، اهمیت پیدا خواهد کرد. رزولونش و فرمت ویدیو هستند که میزان داده‌ های جریان ثابت را تعیین می ‌کنند. در واقع حداقل سرعت مورد نیاز تضمین می ‌کند که ویدیوی ضبط ‌شده روی کارت ‌ها با نرخ ثابت و یک نواخت و بدون افت فریم ضبط ‌شود. لازم است مشخصات دوربین فیلمبرداری را بررسی کنید زیرا در این قسمت مواردی که برای حداقل کلاس سرعت مورد نیاز است، مشخص می‌ شود.

ممکن است برخی از دوربین ‌های ویدئویی پیشرفته یا دوربین ‌های DSLR، پیام خطایی با این مضمون را نمایش دهند که: ” در صورت استفاده از کارتی با کلاس سرعت پایین، ویدیویی با کیفیت پایین ‌تر ضبط می‌ شود.”

با این اوصاف هنگام انتخاب یک کارت حافظه برای دوربین، گوشی یا هر دستگاه دیگری، فاکتور های زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

حتما بخوانید: 5 روش خالی کردن فضای حافظه گوشی اندروید

بهترین برند های کارت حافظه در بازار

1-کارت‌های حافظه SanDisk

برای خرید از این برند اینجا کلیک کنید

  • اگر به دنبال یک کارت SD هستید که بتوانید در همه جا از آن استفاده کنید، SanDisk Extreme PRO SD UHS-I می ‌تواند یک انتخاب ایده‌آل برای شما باشد. این کارت SDXC با ظرفیت 64 گیگا تا 1 ترابایت، سرعت خواندن 90 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن 170 مگابایت بر ثانیه عملکرد فوق‌العاده‌ ای دارد. این کارت که گارانتی Limited مادام ‌العمر هم دارد، برای عکاسی و فیلم برداری بسیار مناسب است.
  • اگر فکر می ‌کنید به کارت حافظه ‌ای سریع ‌تر از کارت حافظه UHS-I Pro نیاز دارید، SanDisk Extreme PRO SD UHS-II را انتخاب کنید. این کارت از نوع SDXC است و ظرفیت 128 گیگابایت، سرعت خواندن 300 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن 260 مگابایت بر ثانیه دارد . گارانتی Limited مادام العمر این کارت هم یک مزیت دیگر است. این کارت SD برای حرفه‌ای ‌های فیلمبرداری که می ‌خواهند فیلم‌ و عکس‌ هایی با وضوح بالا بگیرند، مناسب است. سرعت بی ‌نظیر و توانایی ‌های فیلم ‌برداری 4k خوب آن، این کارت حافظه را از سایرین متمایز می ‌کند.
  • SanDisk Extreme 90 MB/s یک کارت SDHC منحصر به فرد با ظرفیت 256 گیگابایت است که برای کسانی طراحی شده است که به دنبال کارت ‌های ارزان و باکیفیت هستند. این کارت هم مثل  سایر کارت ‌ها، دارای گارانتی Limited مادام‌العمر است. سرعت خواندن و نوشتن این کارت حافظه به ترتیب 90 مگابایت بر ثانیه و 40 مگابایت بر ثانیه است. UHS-IIکارت SD قوی است و عملکرد خوبی دارد. با این حال، سایر کارت ‌های SanDisk سریع ‌تر از آن کار می ‌کنند.

2-کارت حافظه Lexar

برای خرید از این برند اینجا کلیک کنید 

  • یکی دیگر از کارت‌ های حافظه ‌ای که عملکرد خارق ‌العاده ‌ای دارد، Lexar Professional 633x SDXC UHS-I است. این کارت حافظه برای فیلمبرداری (از جمله ویدیوهای 4K) و عکس طراحی شده است. این کارت SDXC حرفه‌ای Lexar دارای ظرفیت 1 ترابایت، سرعت خواندن 95 مگابایت بر ثانیه، سرعت نوشتن 45 مگابیت بر ثانیه و گارانتی مادام‌العمر است. سرعت انتقال این محصول Lexar کاربران آن را شگفت زده کرده است.
  • Lexar Professional Class 10 UHS-II 2000X Speed ​​یک کارت SD ایده‌آل برای عکاسان حرفه ‌ای است. ظرفیت آن حدود 128 گیگابایت، سرعت خواندن 300 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتنش 260 مگابایت بر ثانیه است. دارای گارانتی مادام‌العمر محدود هم هست . در مجموع، این محصول Lexar ​​یک کارت حافظه سریع و کارآمد برای عکاسی و ضبط ویدیو های 4K به حساب می ‌آید.

3-کارت حافظه Sony

برای خرید از این برند اینجا کلیک کنید 

  • Sony SF-G Tough SDXC نسل جدید کارت حافظه ‌های خوب و قابل اعتماد سونی است. ظرفیت آن حدود 128 گیگابایت، سرعت خواندن حافظه 300 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن آن 299 مگابایت بر ثانیه است. دارای طراحی زبر و برجسته و ضد گرد و غبار، خاک، آب و کثیفی است. این کارت حافظه برای عکاسی پشت سر هم با سرعت بالا و فیلم‌ های 4K بسیار مناسب است.

از کجا بخریم؟ 7 بهترین سایت های خرید حافظه و سایر قطعات کامپیوتری

4-کارت حافظه Transcend

برای خرید از این برند اینجا کلیک کنید 

  • Transcend SDXC UHS-II U3 ​​یکی از بهترین کارت‌ های حافظه برای فیلم برداری با وضوح بالا و ذخیره فایل ‌هایی با فرمت RAW است. ظرفیت آن حدود 64 گیگابایت، سرعت خواندن 285 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن آن180 مگابایت بر ثانیه است. این کارت با پنج سال ضمانت محدود ارائه می ‌شود و خیلی بیشتر از پولی که بابتش می ‌پردازید، می ‌ارزد.

5-کارت ‌های حافظه PNY

برای خرید از این برند اینجا کلیک کنید 

  • PNY Elite Performance SDXC 512 GB یک کارت SD است که ظرفیتی در حدود 512 گیگابایت دارد. سرعت خواندنش هم 95 مگابایت بر ثانیه است . با این که PNY یک برند کمتر شناخته ‌شده است، اما با قیمت منصفانه‌ ای عرضه می ‌شود و کارت حافظه مناسبی برای عکاسی ‌های سریع و پشت سر هم و ضبط ویدیو های 4K است. طراحی ضد آب و ضد ضربه این کارت حافظه آن را به کارتی بادوام تبدیل کرده است.

6-کارت حافظه Samsung

برای خرید از این برند اینجا کلیک کنید

  • Samsung Pro Endurance یکی از بهترین کارت ‌های MicroSD موجود در بازار است که برای مجموعه ‌ای از دستگاه‌ ها مناسب است. ظرفیت آن حدود 128 گیگابایت، سرعت خواندنش 100 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن آن 30 مگابایت بر ثانیه است. این کارت انتخابی بادوام برای دوربین‌ های اکشن، دوربین‌ های امنیتی و دوربین ‌های داشبوردی است.  گارانتی 5 ساله هم دارد.
  • Samsung Evo Plus یکی از بهترین کارت ‌های MicroSD مقرون به صرفه است که با آداپتور کارت SD عرضه می ‌‌شود. ظرفیت آن در حدود 512 گیگابایت، سرعت خواندن و نوشتنش هم به ترتیب 512 گیگابایت بر ثانیه و 100 مگابایت بر ثانیه است. برای عکاسی روزانه مناسب است و به مدت 10 سال هم گارانتی دارد.

اگر برای گوشی می خواهید: راهنمای خرید کارت حافظه برای گوشی اندروید (و نکات مهم)

پر فروش ترین SSD های این ماه

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام وقت بخیر، ببخشید من گوشی نوکیا جی ۱۰ دارم با رام ۴ و حافظه داخلی ۶۴ گیگ، آیا گوشیم کارت حافظه ۲۵۶ گیگ را پشتیبانی می کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا