آموزش رایگان کتیا (تصویری)

5 بهترین حافظه رم لپ تاپ (بهترین مارک ها برای خرید)

فرقی نمی کند گیمر حرفه ای باشید یا از لپ تاپتان برای کارهای روزمره و اداری استفاده کنید؛ در هر صورت حافظه لپ تاپ شما یکی از مهمترین بخشهای سخت افزاری آن به حساب می آید. حافظه یا همان رم (RAM) بعد از سی پی یو (CPU) و جی پی یو (GPU) مهمترین قسمت لپ تاپ محسوب می شود. اگر حافظه به درستی کار نکند، لپ تاپ شما نمی تواند حتی عملکردهای ساده را انجام بدهد.

حافظه بعضی از لپ تاپها محدودیت حجمی دارد و این محدودیت قابل ارتقا نیست، اما لپ تاپهایی هم هستند که می توان حافظه شان را ارتقا داد. اگر احساس می کنید سرعت پردازش لپ تاپتان کند شده باید حافظه آن را ارتقا بدهید.

انتخاب حافظه مناسب برای لپ تاپ کار چندان راحتی نیست. هر لپ تاپی مشخصات خاص خودش را دارد و برای همین حافظه مورد نیازش هم با بقیه سیستم ها متفاوت است. برای خرید حافظه مناسب باید مواردی مثل DDR، اندازه حافظه و محدودیت CPU را در نظر داشته باشید.

بهترین قیمتهای خرید لپ تاپ و لوازم جانبی: از کجا لپتاپ بخریم؟ 7 بهترین سایت خرید لپ تاپ

از آنجایی که هر لپ تاپی با نوع بخصوصی از حافظه سازگار است، ما این راهنمای خرید حافظه لپ تاپ را آماده کرده ایم تا هم بهترین رم های لپ تاپ سال 2023 را به شما معرفی کنیم و هم در انتخاب بهترین حافظه لپ تاپ شما را راهنمایی کنیم.

انواع حافظه لپ تاپ

در حال حاضر 2 نوع حافظه لپ تاپ بیشتر از بقیه مورد استفاده قرار می گیرند: رم های DDR3 و DDR4. عدد 3 و 4 نشان دهنده سرعت پردازش حافظه لپ تاپ هستند. سرعت عملکرد حافظه DDR3 بین 800 مگاهرتز تا حدود 2133 مگاهرتز متغیر است. رم های DDR3 فقط 240 پین دارند و این یعنی این نوع رم با اسلات های حافظه DDR4 سازگار نیست.

رم DDR4 سرعتی بین 2133 مگاهرتز تا 3200 مگاهرتز و 260 پین دارد. رم های DDR4 هم با اسلات های حافظه DDR3 سازگار نیستند.

نکاتی که قبل از خرید رم لپ تاپ باید در نظر داشت

1- نوع مناسب DDR

انتخاب DDR مناسب برای لپ تاپ کمی سخت است، چون به به نسل CPU نصب شده روی سیستم و همینطور اسلات های رم روی مادر برد بستگی دارد. قبل از خرید حافظه برای لپ تاپتان باید بررسی کنید و ببینید چه مدل رمی با CPU شما سازگار است و اینکه آیا حافظه لپ تاپ باید 240 پینی باشد یا 260 پینی.

2- محدودیت CPU

CPU هر سیستم مقدار حافظه پشتیبانی شده آن را مشخص می کند؛ مثلا سی پی یوهای جدید 64 بیتی خیلی راحت 64 گیگابایت تا 128 گیگابایت حافظه برای لپ تاپ را پشتیبانی می کنند اما مدلهای قدیمی سی پی یو محدودیت حافظه دارند و نمی توانند از این حجم بالای حافظه پشتیبانی کنند.

معرفی بهترین حافظه های لپ تاپ

1- Crucial 32 GB Laptop Memory Kit- رم لپ تاپ 32 گیگابایتی کروشیال

  • قیمت حدودا تومان و لینک خرید با بهترین قیمت

Crucial 32 GB Laptop Memory Kit- رم لپ تاپ 32 گیگابایتی کروشیال

رم لپ تاپ 32 گیگابایتی کروشیال از نوع حافظه DDR4 با سرعت پردازش 3200 مگاهرتزی است. سرعت پردازش این مدل رم را می توان با سرعت پردازش مشخص شده توسط سی پی یو سیستم مطابقت داد؛ مثلا اگر سرعت پردازش سیستم شما از یک حدی بالاتر نمی رود می توانید فرکانس رم کروشیال را از 3200 مگاهرتز به 2933 مگاهرتز یا 2666 مگاهرتز کاهش بدهید.

رم کروشیال که در مجموع 260 پین دارد و تقریبا 2.1 ولت برق مصرف می کند به راحتی امکان انجام چند وظیفگی یا همان مالتی تسکینگ (multitasking) را برای سیستم شما فراهم می کند. در ضمن این مدل حافظه 2 رم دارد که هر کدامشان 16 گیگابایت حافظه دارند.

روی لپ تاپ این برنامه ها را حتما نصب کنید (17 برنامه ضروری)

2- رم های لپ تاپ شرکتOWC

رم های لپ تاپ شرکتOWC

رم 64 گیگابایتی OWC از نوع حافظه های DDR4 است که حداکثر سرعتش به 2666 مگاهرتز می رسد و البته در سال 2023 نسخه DDR5 آنها هم ارائه شده است. این نوع حافظه دو رم 32 گیابایتی دارد (البته نسخه 16 گیگابایت و 8 گیگ هم ارائه می دهد) که برای استفاده های روزمره نه تنها کافیست بلکه زیاد هم هست! این رم 64 گیگابایتی 260 پین دارد و 2.1 ولت برق مصرف می کند. همه این ویژگیها باعث شده تا رم لپ تاپ OWC 64 GB به محصولی باور نکردنی و فوق العاده تبدیل شود.

این مدل رم با CPU های مختلف مثل سری iMac با پردازنده i5 سازگار است و با وجود اینکه برای لپ تاپهای مک طراحی شده اما با لپ تاپهای گیمینگ و لپ تاپهای روزمره محصول شرکتهای توشیبا (Toshiba)، دل (Dell) و اچ پی (HP) هم سازگار است.

3- TEAMGROUP – رم لپ تاپ ساخت شرکت تیم گروپ (توصیه ما 16 گیگابایت)

TEAMGROUP - رم لپ تاپ ساخت شرکت تیم گروپ

حافظه لپ تاپ تیم گروپ مدل T-Force Vulcan رم DDR4 (و اخیرا DDR5) با سرعت پردازش 3000 و 3200 مگاهرتز است که با ضمانت مادام العمر و با گواهی TUF gaming alliance ارائه می شود. یک هیت سینک یا همان خنک کننده هم به این مدل رم متصل است که دمای حافظه را به خصوص وقتی سنگین است پایین نگه می دارد. وجود تراشه های آی سی (IC) با کیفیت بالا و مجهز به اورکلاک (overclocking) هوشمند باعث می شود سرعت پردازش رم این از 3000 مگاهرتز هم فراتر برود. رم لپ تاپ 16 گیگابایتی تیم گروپ کمتر از 5.1 ولت برق مصرف می کند و دو حافظه 8 گیگابایتی و 260 پین دارد.

جلوگیری از دزدی لپ تاپ، بسیار مهم: 5 روش ساده پیدا کردن مدل نامبر و مدل لپتاپ

4- Patriot Memory- رم لپ تاپ پاتریوت

Patriot Memory- رم لپ تاپ پاتریوت

Patriot Memory از نوع حافظه های DDR3 است و بنابراین بالاترین سرعت پردازش آن موقع اورکلاک به حدود 1800 مگاهرتز می رسد. معمولا رم های DDR3 پین های کمتری (حدود 240 پین در هر استیک) دارند. رم پاتریوت تقریبا 5.1 ولت برق مصرف می کند که این میزان کمی بالاتر از بقیه رمها است.

این مدل حافظه لپ تاپ به طور خودکار به روز می شود تا داده های داخل آن از بین نروند. هر استیک این رم 8 گیگ رم دارد که در مجموع 16 گیگابایت حافظه در اختیار شما می گذارند. رم پاتریوت هیت سینک داخلی و ضمانت مادام العمر ندارد و برای خنک شدن از خود لپ تاپ کمک می گیرد.

5- Corsair Laptop Memory- رم لپ تاپ کرسیر

Corsair Laptop Memory- رم لپ تاپ کرسیر

Corsair Vengeance از نوع حافظه های DDR4 است و سرعت پردازش آن به 2666 مگاهرتز می رسد که نسبتا سریع است. این رم با پردازنده های میان رده تا سطح بالا سازگار است و سرعت پردازش آن را می توان داون‌کلاک یا اورکلاک کرد. علاوه بر این، ویژگی اورکلاک رم کرسیر باعث قابل استفاده شدن آن در لپ تاپهای مختلف با برندهای متفاوت می شود.

رم Corsair Vengeance 260 پینی است و 2 رم دارد که در مجموع 32 گیگابایت حافظه در اختیار شما می گذارند. این مدل حافظه فقط 2.1 ولت برق مصرف می کند ولی متاسفانه هیت سینک داخلی برای پایین نگه داشتن دما ندارد.

اینها رو بلد باشید: یادگیری مشخصات لپتاپ و روش ساده تشخیص آنها

روش تغییر رم لپ تاپ در منزل

 

سوالات رایج

1- از کجا نسل رم لپ تاپ را تشخیص بدهیم؟

با نگاه کردن به برچسب لپ تاپ و سرعت پردازش آن می توان نسل حافظه لپ تاپ را فهمید. حافظه هایی که سرعت پردازششان از 800 مگاهرتز تا 2133 مگاهرتز است جزو نسل سوم حافظه ها حساب می شوند و برچسب DDR3 دارند. حافظه های DDR4 سرعت پردازششان بالاتر از این میزان است.

2- آیا حافظه های لپ تاپها با هم سازگارند؟

هم بله و هم خیر. جواب این سوال به نسل حافظه مورد استفاده بستگی دارد. اگر نسل حافظه های هر دو لپ تاپ یکی باشد رم هایشان با هم سازگارند، در غیر این صورت نمی شود حافظه لپ تاپ را برای سیستم دومی استفاده کرد.

3- از کجا بفهمیم حافظه لپ تاپ باید تعویض شود؟

به طور کلی وقتی حافظه تقریبا پر باشد باید آن را عوض کنید. یادتان باشد اگر رم لپ تاپ به این نقطه رسید نباید آن را ارتقا بدهید، بلکه باید عوضش کنید. چون ممکن است بعدها به فضای بیشتری نیاز داشته باشید و باز هم حافظه تان پر شده باشد. مخصوصا اگر دانش آموز یا تولید کننده محتوا هستید و یا با لپ تاپتان کارهای شخصی می کنید حتما باید این مورد را در نظر داشته باشید.

بلذ باشید قبل از خرید رم: رم کامپیوتر چیست؟ کاربرد رم و چقدر رم برای هرکاری نیاز است؟

4- چه مقدار حافظه برای لپ تاپ مورد نیاز است؟

این مسئله به کاری که شما با لپ تاپ می کنید بستگی دارد و باید ببینید چقدر از حافظه لپ تاپ استفاده می کنید. مثلا اگر عکاس یا نویسنده هستید احتمالا اسناد و فایلهای ورد شما نسبت به افراد عادی بیشتر است و به حافظه بیشتری هم نیاز دارید.

5- آیا لازم است که حافظه لپ تاپ را پاکسازی کنیم؟

خیر. از آنجایی که اسناد و فایلهای رم لپ تاپ داخل خود لپ تاپ ذخیره می شوند توصیه نمی شود و نباید آن را مثل SD کارت پاکسازی کنید.

پر فروش ترین های این ماه

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا