آموزش های متنوع دیگر

کارت حافظه چیست؟ چگونه است و چگونه خراب می شود؟

کارت حافظه که فلش مموری کارت (Flash Memory Card) هم نامیده می ‌شود، نوعی ابزار یا رسانه ذخیره‌ سازی است که برای ذخیره عکس ‌ها، فیلم ‌ها یا سایر داده‌ ها در دستگاه ‌های الکترونیکی استفاده می ‌شود.

دستگاه ‌هایی که معمولا از کارت حافظه استفاده می‌ کنند عبارتند از دوربین ‌های دیجیتال، دوربین ‌های فیلمبرداری دیجیتال، تبلت ‌ها، پخش ‌کننده ‌هایMP3 ، کامپیوتر‌ های دستی، گوشی‌ های همراه، کنسول ‌های بازی و چاپگر ها. تصویر زیر مربوط به یک کارت حافظه MicroSD است که یکی از انواع کارت حافظه به حساب می ‌آید.

پس در واقع کارت SD نوع کوچکی از کارت ‌های حافظه است که به ما امکان می‌دهد با سرعت بالاتری به داده ‌ها دسترسی پیدا کنیم. بنابراین، برای آن دسته از دستگاه‌ های الکترونیکی مثل دوربین ‌های دیجیتال و گوشی‌ های هوشمند که قابلیت جا به جایی دارند، مناسب ‌تر است. با این حال این کارت هم مثل سایر رسانه‌ های ذخیره‌ سازی اطلاعات (هارد دیسک‌ های اکسترنال) ممکن است به دلایل مختلفی آسیب ببیند.

انواع کارت حافظه کامپیوتر

کارت حافظه انواع انگشت‌ شماری دارد که هر کدام از نظر اندازه، سازگاری و ظرفیت ذخیره‌ سازی متفاوت هستند. رایج‌ ترین انواع کارت ‌های حافظه عبارتند از:

  • CF (CompactFlash)
  • میکرو اس دی (MicroSD)
  • SDHC Micro
  • SDHC Mini
  • MMC
  • کارت SD
  • کارت SDHC
  • کارت SmartMedia
  • Sony Memory stick
  • کارت xD-Picture

۲ روش حل مشکل فرمت نشدن فلش مموری (قطعی)

کارت حافظه چقدر فضای ذخیره ‌سازی در اختیارمان قرار می ‌دهد؟

میزان فضای ذخیره‌ سازی کارت حافظه بر اساس نوع کارت حافظه ممکن است متفاوت باشد. با این حال، به طور کلی، اندازه اکثر کارت ‌های حافظه فعلی از 4 گیگابایت (GB) تا 128 گیگابایت متغیر هستند. کارت ‌های حافظه قدیمی ممکن است حتی کوچک تر از 4 گیگابایت باشند. شما می ‌توانید کارت ‌های حافظه بزرگ تر از 128 گیگابایت را هم با هزینه بیشتر خریداری کنید.

کارت حافظه

چطور می ‌توانم اندازه کارت حافظه را افزایش دهم؟

اندازه کارت حافظه ثابت و غیر قابل ‌افزایش است. اگر کارت حافظه شما پر شود باید یا برخی از فایل ‌های ذخیره‌ شده روی آن را حذف کنید یا فایل‌ ها را به یک دستگاه یا کارت حافظه دیگر که ظرفیت بیشتری دارد، منتقل کنید.

7 دلیل اصلی خراب شده کارت حافظه

در ادامه 7 تا از متداول ‌ترین دلایلی که می ‌توانند باعث خراب شدن کارت SD و از بین رفتن داده‌ ها شوند را با هم مرور خواهیم کرد. برای این که جلوی از دست رفتن اطلاعات را بگیرید، باید به طور مداوم از اطلاعات کارت حافظه ‌تان نسخه بک ‌آپ تهیه کنید تا بازیابی اطلاعات در آینده برای تان راحت شود.

1-آسیب ‌های فیزیکی

از آن جایی که کارت حافظه بسیار کوچک است، می ‌تواند به راحتی آسیب فیزیکی ببیند. از طرفی هم با این که بسیاری از کارت ‌های حافظه ضد آب هستند، اما اگر برای مدت طولانی در آب قرار بگیرند، ممکن است آسیب ببینند. کارت SD کاملا از اجزای الکترونیکی ساخته شده است، بنابراین زمانی که دچار تخلیه الکترو استاتیکی شود، قطعا آسیب خواهد دید.

بلد باشید: 3 روش فرمت/بازیابی کارت حافظه خراب

2- خرابی سیستم فایل

سیستم‌ عامل گوشی یا دوربین شما هم می ‌تواند روی کارت ‌های حافظه تاثیر بگذارد. شما هر زمان که سعی کنید به اطلاعات ذخیره ‌شده روی کارت حافظه دسترسی پیدا کنید، مطمئنا باید از طریق یک سیستم ‌عامل این کار را انجام خواهید داد. بنابراین، اگر سیستم ‌عامل خراب شود، منجر به خراب شدن سیستم فایل و در نتیجه خرابی کارت SD می ‌شود. در این صورت مطمئنا اطلاعات شما غیر قابل دسترسی خواهند شد.

کارت حافظه های مختلف

3- انباشته شدن قطاع ‌های خراب در کارت حافظه

درست مثل هارد دیسک‌ های سنتی، ایجاد نشدن سکتور های خراب روی کارت ‌های SD هم اجتناب‌ ناپذیر است. Bad Sector یا قطاع خراب فضای ذخیره ‌سازی معیوبی است که دیگر قادر به ذخیره داده ‌ها نیست. با گذشت زمان، این بلوک‌ های خراب در کارت‌ های SD تجمع می ‌یابند و بالاخره یک روز، کارت را برای همیشه از کار می ‌اندازند.

4- گذاشتن و برداشتن کارت حافظه به صورت نادرست

درست مثل فلش مموری ‌ها، یک کارت SD هم برای اتصال به دوربین یا گوشی هوشمند باید وارد یک درگاه شود. پس گاه و بی‌گاه لازم است این کارت را بگذارید و بردارید. اگر با این وسیله کوچک بیش از حد خشونت ‌آمیز رفتار یا مکررا از آن روی چندین سیستم‌ عامل مختلف استفاده کنید، به خطر می ‌افتد و تمام داده‌ های شما را هم از بین می ‌برد.

بلد باشید: چگونه حافظه گوشی را افزایش دهیم؟ (3 روش ساده)

5- آلوده شدن به ویروس یا بدافزار

کارت SD ممکن است به دلیل آلودگی ویروسی ناشی از حملات بدافزار هم خراب شود. به طور مثال اگر گوشی هوشمند شما به طور تصادفی بدافزاری را دانلود کند، اطلاعات ذخیره ‌شده شما در کارت حافظه دچار مشکل می ‌شوند. در چنین شرایطی احتمالا داده‌ ها غیر قابل خواندن و کارت از دسترس خارج خواهد شد.

6- به وجود آمدن وقفه در فرمت‌ کارت حافظه

گاهی اوقات، ممکن است به دلایلی نیاز به فرمت کارت حافظه ‌تان داشته باشید. با این حال، اگر فرآیند فرمت متوقف شود یا مشکلی در حین انجام آن به وجود بیاید، احتمال این که کارت SD به خطر بیفتد زیاد خواهد بود. در چنین مواردی، تعمیر کارت بسیار دشوار است. بنابراین، اگر قصد فرمت کردن کارت تان را دارید، باید مراقب باشید.

7- عیوب ساخت

به غیر از شش دلیل قبلی، عیوبی که محصول از کارخانه با خودش به همراه داشته است را هم باید در نظر گرفت. در بازار امروز، کارت حافظه ‌های زیادی از برند های مختلف وجود دارند. همان طور که همه ما می ‌دانیم، بسیاری از کارت ‌ها ارزان و برخی از آن ها بسیار گران هستند. دلیل اصلی این تفاوت قیمت، کیفیت متفاوت آن ها است. کارت ‌های SD کم ‌کیفیت نقص‌ های زیادی دارند. به عبارت دیگر، چنین کارت ‌هایی بیشتر در معرض آسیب هستند. بنابراین باید هنگام خرید بیشتر حواس تان را جمع کنید.

راهنمای خرید کارت حافظه برای گوشی اندروید (و نکات مهم پیش از خرید)

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا