به مدت محدود! اپلیکیشن "چرب زبان" با قیمت سال گذشته به فروش می رسد! (بهترین اپ آموزش زبان)

(اینجا کلیک کنید)
آموزش ترفندهای موبایلی

دستگاه پاور بانک چیست؟ (انواع و 5 نکته کاربردی)

خالی شدن باتری از جمله معضلات بزرگ عصر ارتباطات محسوب می شود، خصوصاً وقتی که به پریز برق هم دسترسی نداشته باشید. نگران نباشید، پاور بانک اینجاست! پاور بانک کمک می کند تا باتری دستگاه شما همیشه پر باشد بدون اینکه نگران دسترسی به پریز برق باشید، پس خیالتان راحت باشد که هر موقع که دوست داشتید می توانید از خودتان سلفی بگیرید یا به مادر خود زنگ بزنید.

خب پس اگر آماده هستید بحث درباره پاور بانک ها را آغاز کنیم، درباره کاربردهای آنها، انواع مختلف این دستگاه و اینکه چرا به آنها احتیاج دارید!

از پاور بانک برای چه کارهایی استفاده می شود؟

کاربرد اصلی یک پاور بانک شارژ باتری های الکترونیکی در مواقع خالی شدن آنهاست! پاور بانک می تواند ابعاد کوچکی به اندازه جیب شما داشته باشد و یا می تواند بزرگتر و دارای ظرفیت بیشتری باشد.

از پاور بانک برای شارژ تلفن های همراه، تبلت، اسپیکر و حتی لپتاپ استفاده می شود. در واقع هر دستگاهی که بتوانید آن را به پریز برق بزنید به احتمال زیاد با پاور بانک هم شارژ می شود.

اولین پاور بانک در چه زمانی ساخته شد؟

ساخت اولین پاور بانک به سال 2001 و یک کمپانی چینی به نام Pisen بر می گردد. در طراحی اولیه این دستگاه، فقط از دو باتری قلمی و یک مدار استفاده شده بود! این دستگاه برای اولین بار در نمایشگاه محصولات الکترونیکی لاس وگاس در معرض عموم قرار گرفت.

پاور بانک

اولین پاور بانک بسیار بزرگ و عمر باتری آن کوتاه بود. در حالی که امروزه انواع پیشرفته تر و کوچک تری از این دستگاه با عمر باتری طولانی تر تولید شده است. پاور بانک های امروزی اکثراً در کف دست شما جا می شوند و می توانند تا قبل از خالی شدن باتری شان، تلفن همراه شما را چندین بار شارژ کنند.

مخترع اولین پاور بانک چه کسی بود؟

اولین پاور بانک با عنوان «Power King» توسط یک کمپانی چینی به نام «Pisen» اختراع شد. یک گروه تحقیقاتی که عازم قطب جنوب بودند درخواست یک شارژر قابل حمل برای دوربین ها و سایر ابزارهای شان را داشتند. از آنجایی که دمای زیر صفر قطب باتری تجهیزات آنها را دچار اختلال می کرد، همراه داشتن یک پاور بانک برای سفرشان ضروری به نظر می رسید.

انواع مختلف پاور بانک

پاور بانک ها اشکال و اندازه های مختلفی دارند. بعضی از آنها قابلیت های زیادی دارند و علاوه بر شارژ دستگاه های برقی شما می توان در موارد دیگری هم از آنها استفاده کرد.

انواع مختلف پاور بانک به شرح زیر می باشد:

  • پاور بانک مکعبی (Block power bank)
  • پاور بانک کارت اعتباری (Credit card power bank)
  • پاور بانک جاسوئیچی (Keychain power bank)
  • پاور بانک وایرلس (Wireless power bank)
  • پاور بانک چراغ قوه دار (Flashlight power bank)
  • پاور بانک اسپیکردار (Speaker power bank)
  • پاور بانک فانتزی (Novelty power bank)
  • پاور بانک هندزفری بلوتوثی (Bluetooth earbud power bank)
  • پاور بانک فانوسی (Lantern power bank)
  • پاور بانک خورشیدی (Solar power bank)
  • پاور بانک ظرفیت بالا (High capacity power bank)

مفهوم mAh چیست؟

کلمه mAh شکل مخفف شده عبارت میلی آمپر در ساعت (milliamp hour) است. از این واحد برای اندازه گیری میزان توان الکتریکی به ویژه برای باتری ها استفاده می شود. هر چه این مقدار بیشتر باشد، توان و عمر باتری طولانی تر خواهد بود.

عددی mAh مندرج روی پاور بانک ها مشخص می کند که باتری دستگاه تا چه اندازه می تواند شارژ نگه دارد و تا قبل از خالی شدن باتری اش چند وسیله الکترونیکی دیگر را می تواند شارژ کند.

پاور بانک

ظرفیت پاور بانک چقدر است؟

قبل از اینکه برای خرید پاور بانک اقدام کنید، بررسی کنید که چقدر طول می کشد تا باتری یک دستگاه را کامل شارژ کند. آگاهی از این موضوع کمک می کند که مناسب ترین پاور بانک ممکن را تهیه کنید. با استفاده از فرمول زیر می توانید مدت زمانی که یک پاور بانک باتری دستگاه شما را شارژ می کند را تخمین بزنید.

فرض کنیم ظرفیت پاور بانک شما 10هزار میلی آمپر است، شما باید این عدد را بر توان الکتریکی دستگاه مدنظرتان تقسیم کنید. اگر نمی دانید توان الکتریکی دستگاهتان چقدر است از طریق یک جستجوی آنلاین به راحتی می توانید آن را پیدا کنید. مثلاً، توان باتری گوشی iPhone XS معادل 2658 میلی آمپر است. با استفاده از فرمول گفته شده، نتیجه می گیریم پاور بانک 10 هزار میلی آمپری تا قبل از خالی شدن باتری اش، 3 ساعت و 7 دقیقه طول می کشد تا باتری iPhone XS را کاملاً شارژ کند.

بهترین مدل پاور بانک کدام است؟

بهترین پاور بانک، پاور بانکی است که توانی بالاتر از توان دستگاهی که می خواهید شارژ کنید داشته باشد. هر چقدر توان باتری دستگاه شما بالاتر باشد، پاور بانک قوی تری را باید انتخاب کنید.

مثلاً اگر دستگاهی با توان 2000 میلی آمپر دارید، یک پاور بانک با ظرفیت حداقل 2000 میلی آمپر مناسب ترین گزینه برای شماست. به این ترتیب می توانید مطمئن باشید که دستگاه شما حداقل یک بار شارژ کامل می شود.

تفاوت بین یک پاور بانک و یک شارژر قابل حمل در چیست؟

هیچ تفاوتی بین این دو دستگاه وجود ندارد. هر دوی این عناوین (پاور بانک و شارژر قابل حمل) به معنی دستگاهی است که برای شارژ کردن باتری یک وسیله الکترونیکی به کار می رود.

پاور بانک با عناوین دیگری هم شناخته می شود:

  • پک باتری (Battery pack)
  • بانک سوخت رسانی (Fuel bank)
  • سلول برقی جیبی (Pocket power cell)
  • دستگاه پشتیبان شارژ (Back-up charging device)
  • شارژر بی سیم (Wireless charger)
  • شارژر قابل حمل (Portable charger)

فرقی نمی کند از چه عنوانی برای این دستگاه استفاده می کنید، در هر صورت و با هر نامی، این دستگاه در شرایطی که باتری وسیله الکترونیکی شما در حال تمام شدن است، به کمکتان می آید.

کدام نوع پاور بانک را می توانیم در هواپیما استفاده کنیم؟

طبق قانون مصوب اداره امنیت حمل و نقل ایالات متحده آمریکا، پاور بانک هایی که باتری لیتیومی دارند فقط می توانند به صورت بسته بندی شده و داخل کیف سفری مسافر قرار بگیرند. علت اینکه مجوز حمل و نقل این دستگاه ها از طریق کیف و چمدان های قسمت بار هواپیما داده نشده است، وجود مواد اشتعال زای خطرناک باتری های آنهاست.

سازمان هوانوردی فدرال (FAA)، حمل و نقل هوایی هر گونه دستگاه الکتریکی که باتری با توان 27000 میلی آمپر داشته باشد را ممنوع کرده است. پس قبل از پرواز حواستان به این قوانین باشد و پاور بانک خود را به درستی بسته بندی کنید!

پاور بانک

مزایای پاور بانک چیست؟

اکنون که با مشخصات یک پاور بانک آشنا شدید، بد نیست نگاهی داشته باشیم به فوایدی که این دستگاه دارد. پاور بانک مزایای زیادی دارد که شما باید قبل از تهیه آن این ویژگی ها را بدانید.

مزایا پاور بانک عبارتند از:

حمل و نقل آسان اکثر پاور بانک ها اندازه کف دست شما هستند و همین باعث می شود که حمل و نقل آنها به سادگی صورت بگیرد! همچنین این مزیت خیال شما را از بابت اشغال نکردن فضای زیادی از جیب یا گوشی تان راحت می کند.

مطابق با سلایق مختلف انواع مختلف پاور بانک ها، رنگ ها و مدل های متنوعی دارند و این موضوع دست شما را برای انتخاب مناسب ترین گزینه مطابق سلیقه تان باز گذاشته است. همچنین می توانید طرح های گوناگونی روی این دستگاه اضافه کنید و آن را به هر شکلی که دوست داشتید تزیین کنید.

مقرون به صرفه نیازی نیست برای خریدن یک پاور بانک با کیفیت پول زیادی خرج کنید. اکثر پاور بانک ها قیمتی زیر 20 دلار دارند و با همین قیمت می توانید تا مدت ها گوشی خود را شارژ کنید!

چند بار مصرف برای هر مرتبه که بخواهید دستگاه الکتریکی خود را شارژ کنید نیاز نیست یک پاور بانک جدید تهیه کنید. شما می توانید از یک پاور بانک بارها و بارها استفاده کنید.

شارژ سریع همه ما دوست داریم که باتری گوشی مان در سریع ترین زمان ممکن شارژ شود. خوشبختانه، با خرید یک پاور بانک می توانید یک گوشی همیشه شارژ شده داشته باشید!

کاهش نگرانی خاموش شدن گوشی فرقی نمی کند کجا باشید، تا وقتی یک پاور بانک همراه خود داشته باشید لازم نیست نگران خالی شدن باتری گوشی و خاموش شدن آن باشید.

پاور بانک یک ابزار با ارزش و مفید است! اگر تلفن همراه یا هر وسیله الکترونیکی دیگری دارید که نیاز به شارژ شدن دارد، برای خرید این دستگاه حتی یک لحظه هم تردید به دلتان راه ندهید.

یک برای برای همیشه یاد بگیر: 80 اصطلاح رایج تکنولوژی که باید بلد باشید

چگونه یک پاوربانک خوب انتخاب کنیم؟

در نگاه اول، پاور بانک یک شارژر قابل حمل و دستگاه خیلی ساده ای است. یا شاید بتوان گفت یک باتری خیلی بزرگ است، درسته؟ خب، راستش را بخواهید، کاملاً درست است! همان طور که گفته شد، داخل این دستگاه انبوهی از پورت ها، خازن ها و تکنولوژی هایی گنجانده شده اند تا شما و دستگاه تان همیشه و در هر کجا کاملاً شارژ باشید.

(لینک خرید پاور بانک خوب)

ویژگی های عمده

برای خرید هر پاور بانک سه ویژگی مهم را باید در نظر بگیرید.

ظرفیت: میزان شارژی که یک پاور بانک می تواند در خود نگه دارد که معمولاً بر حسب میلی آمپر در ساعت (mAh) سنجیده می شود.

ورودی: میزان توان مورد نیاز برای شارژ مجدد پاور بانک

خروجی: میزان توانی که شارژر می تواند به دستگاه های دیگر انتقال دهد.

پورت: نوع درگاه یا سوکت پاور بانک. امروزه اکثر پاور بانک ها پورت USB-C دارند اما امکان اتصال دستگاه هایی با پورت USB-A (قدیمی ترین پورت USB) به آنها هم وجود دارد.
پاور بانک

سایز یا توان؟

پاور بانک هم مثل بیشتر لوازمی که در زندگی با آنها سر و کار داریم، ممکن است خراب شود. پس لازم است که قبل از خرید این دستگاه، مشخص کنید که چه توان و اندازه ای برای شما مناسب تر است. مثلاً یک شارژر جیبی شاید نتواند نیازهای شما برای تأمین یک هفته ای شارژ باتری دستگاه هایتان را برطرف کند و یا شاید انتخاب همین سایز (جیبی) برای آویزان کردن از کیف پولتان جلوه چندان خوبی نداشته باشد.

شارژرهای جیبی (3000 تا 9000 میلی آمپر) می توانند یکی دو بار گوشی شما را کامل شارژ کنند پس برای یک شبانه روز زندگی بی پریز مناسبند. این نوع پاور بانک ها در رنگ ها، شکل ها و اندازه های متنوعی عرضه شده اند تا بتوانید به راحتی در جیب یا کیفتان قرار دهید. پاور بانک های جیبی می توانند باتری تبلت شما را هم تا حدودی شارژ کنند اما شارژ 100 درصدی از عهده آنها خارج است، لپتاپ و سایر دستگاه های بزرگتر که جای خود دارند.

۱۰ تا از نکات خرید گوشی نو (موارد قبل از خرید)

شارژرهای متوسط (9000 تا 15000 میلی آمپر) می توانند گوشی را حداقل دو الی سه بار و تبلت را یک بار کاملاً شارژ کنند. این نوع پاور بانک ها برای قرار دادن در جیب تا حدودی بزرگند و بهتر است برای جا به جایی آنها از یک کیف دستی استفاده کنید. با توجه به نوع خروجی این پاور بانک، امکان شارژ لپتاپ با آنها وجود دارد.

شارژرهای بزرگ (15000 میلی آمپر به بالا) برای تعداد دفعات شارژ و نوع دستگاهی که شارژ می کنند هیچ محدودیتی ندارند. با این نوع پاور بانک ها می توانید شارژ گوشی خود را برای یک هفته یا بیشتر به صورت کامل داشته باشید و همچنین هر نوع دستگاهی از لپتاپ گرفته تا … را با آنها شارژ کنید.

چند بار می توانم از پاور بانک شارژ بگیرم؟

تقریباً اکثر باتری های قابل شارژ (از جمله باتری های پاور بانک ها و یا باتری موبایل و تبلت) در واحد میلی آمپر در ساعت سنجیده می شوند. برای مثال، باتری آیفون 12 توانی معادل 2815 میلی آمپر دارد.

پس اگر باتری گوشی من 2815 میلی آمپر باشد و یک پاور بانک با ظرفیت 2815 میلی آمپر داشته باشم، می توانم یک بار گوشی ام را شارژ کنم، درسته؟ نخیر، غلطه. اگر همه چیز به همین سادگی بود که خوب می شد… پروسه انتقال شارژ از یک باتری به باتری دیگر نیازمند صرف انرژی است. سی درصد انرژی اکثر پاور بانک ها فقط در زمان اتصال دستگاه به پورت آنها و انتقال شارژ صرف می شود (که در پاور بانک های با کیفیت این مقدار کمتر است).

راهنمای خرید میکروفون (نکات مهم و 8 میکروفون برتر)

بنابراین اگر یک پاور بانک 10000 میلی آمپری داشته باشید، فقط 7000 میلی آمپر آن برای شارژ کردن قابل استفاده است. مثلاً می توانید سه بار آیفون 12 را شارژ کنید.

ورودی و خروجی

از نظر تعیین میزان توان ورودی و خروجی، پاور بانک ها دستگاه های هوشمندی به شمار می روند.

مثلاً فرض کنید گوشی شما ورودی 5 ولتی و 2 آمپری داشته باشد (5V/2A). اگر پاور بانکی با خروجی مشابه ورودی این گوشی داشته باشید، نتیجه اینکه دستگاه شما در سریع ترین زمان ممکن شارژ خواهد شد. اما اگر توان خروجی پاور بانک کمتر از 5 ولت و 2 آمپر باشد، شارژی مناسب و با سرعتی کمتر منتظر باتری شماست. در صورتی که توان خروجی پاور بانک بیشتر از این مقدار باشد بدون هیچ اما و اگری گوشی شما با سرعت بالا و قدرت زیاد شارژ خواهد شد.

نکته مهم اینکه، اگر بخواهید شارژ سریعی داشته باشید، باید ورودی دستگاه خود را با خروجی پاور بانک مدنظرتان تطبیق دهید. اما اگر این نکته را فراموش کنید چیز زیادی را از دست نمی دهید، فقط دستگاه تان کمی کندتر شارژ می شود.

منظور از فست شارژ (شارژ سریع) چیست؟

روزی روزگاری فقط و تنها فقط یک تکنولوژی فست شارژ وجود داشت: Qualcomm Quick Charge. اما امروزه سخت افزار اکثر گوشی های اندرویدی ویژگی شارژ سریع را دارند. برندهای عرضه کننده تکنولوژی فست شارژ، دوست ندارند اسرار این فناوری را برای کسی بازگو کنند، پس اگر دنبال پاور بانکی با برند متفاوت هستید، در جریان باشید که خبری از شارژ سریع دستگاه تان نیست (حتی اگر ورودی و خروجی یکسان باشند). نتیجه اینکه اگر پاور بانکی با قابلیت فست شارژ می خواهید، چاره ای ندارید جز اینکه دست به دامان یکی از این شرکت ها شوید.

اگر آنها این کار را نمی کردند، شما هر شارژی که می خواستید انتخاب می کردید یا دیگر نیازی نبود حق عضویتی پرداخت کنید، تمام پاور بانک ها گوشی شما را به خوبی شارژ می کردند (البته نه با سرعت بالا).

مناسب ترین پاور بانک برای گوشی من کدام است؟

خب، در اینجا قصد داریم یک پاور بانک مناسب به شما معرفی کنیم. البته هیچ اصراری برای خریدن برند Anker نداریم و این فقط یک پیشنهاد است چون از نظر ما بهترین برند موجود در بازار به شمار می رود. شاید شارژرهای دیگری با همان ظرفیت و پوت خروجی هم جوابگوی نیازتان باشند.

کاربردی: راهنمای خرید پاوربانک (و 5 مدل برتر 2022)

شارژرهای وایرلس و مغناطیسی

پس از اینکه در سال 2020 آیفون 12 قابلیت MagSafe را ارائه کرد، شرکت های سازنده پاور بانک هم در راستای هم خوانی با این قابلیت جدید، به سمت مغناطیسه شدن گرایش پیدا کردند. در صورتی که آخرین نسل گوشی های آیفون را در اختیار داشته باشید، متوجه شگفت انگیز بودن این قابلیت خواهید شد.

اما اگر آیفون ندارید ولی از علاقه مندان شارژرهای وایرلس هستید، پاور بانک PowerCore III 10K Wireless بهترین گزینه برای شماست! این پاور بانک هم خودش به صورت وایرلس شارژ می شود و هم سایر دستگاه های شما را وایرلسی شارژ می کند.

به خاطر داشته باشید، شارژ وایرلسی نسبت به شارژ با سیم انرژی بیشتری از پاور بانک می گیرد و در زمان شارژ دستگاهتان، با سرعت بیشتری باتری خالی می کند.

راهنمای خرید انواع هارد اکسترنال (2021)

کلام آخر

با استفاده از پاور بانک می توانید تجربه متفاوتی در کوهنوردی، مسافرت یا شرکت در یک جشن کسب کنید. پاور بانک می تواند از خالی شدن باتری تلفن همراه، تبلت یا سایر دستگاه های الکترونیکی جلوگیری کند. شما هیچ وقت نمی توانید انتظار داشته باشید که هر جایی که می روید پریز برق داشته باشد، پس اگر یک پاور بانک همراه خود داشته باشید با خیال راحت می توانید هر جایی که خواستید بروید.

پرفروش ترین پاور بانک های ماه گذشته

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

تیم تولید محتوا

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا