آموزش ترفندهای موبایلی

برای فروش گوشی چه کنیم؟ 17 نکته (چند درصد کم کنیم؟)

این روز ها گوشی های همراه گران شده‌ اند، اما اگر گوشی دست دوم تان را دوباره بفروشید، می ‌توانید مقداری از پولی که قبلا سرمایه ‌گذاری کرده‌ اید را پس بگیرید.

ما در این مقاله به نکاتی خواهیم پرداخت که به شما کمک می‌ کند تا گوشی قدیمی تان را به صورت نقدی بفروشید.

سوال بسیاری از کاربران: چند درصد باید از قیمت گوشی دست دوم کم کرد؟

واقعیت این است که کاملا بستگی به سالم بودن، حفظ وضعیت اولیه و درست نگه داشتن گوشی دارد. ممکن است یک گوشی در حد روز اول سالم باشد یا صاحب آن استفاده آنچنانی نکرده باشد. در عرف بازار این گوشی را می توان با قیمت حدود 70 الی 80 درصد قیمت گوشی نو آن خرید.

اگر کیفیت گوشی دست دوم معمولی باشد نه عالی و در حد نو، عرف قیمت آن بین 65 الی 70 درصد قیمت نو آن گوشی است (یعنی حدود 30 الی 35 درصد کم می شود).

بلد باشید: چطور بفهمم گوشی من هک شده و بعد از آن چه کنم؟

اگر هم گوشی عیب و ایراد داشته باشد، قیمت کاملا بستگی به نوع عیب و ایراد دارد، مثلا اگر صفحه نمایش گوشی مشکل دارد که تا حد زیادی از قیمت افت می کند ممکن است حتی تا 70 درصد از قیمت کل گوشی کم شود نسبت به نو آن! اگر آنتن دهی مشکل داشته باشد، تا 60 درصد از قیمت کلی می افتد که البته این موارد هم کاملا بستگی به سالم بودن و نو ماندن گوشی دست دوم دارد.

چه طور می‌ توانم گوشی قدیمی‌ ام را به بالا ترین قیمت بفروشم؟

سراسر دنیا پر شده است از گوشی های قدیمی، پس چرا دستی به سر و روی آیفون یا گلکسی دست دوم تان نکشید و آن را قبل از این که تمام ارزشش را از دست بدهد، دوباره به قیمت نقدی بفروشید؟ پیشنهادات مختلف برای مدل گوشی تان را با هم مقایسه کنید و بهترین را برای فروش انتخاب کنید.

نکته اول: از گوشی همراه تان در برابر آسیب و سرقت محافظت کنید

مسلما هنگام فروش، یک گوشی دست دوم تمیز و سالم ارزش بیشتری نسبت به یک گوشی شکسته یا خراشیده دارد. با این اوصاف از روز اول مراقب دستگاه شکننده‌ تان باشید.

محافظت از صفحه نمایش و بدنه از همه چیز مهم ‌تر است! هر روز به خاطر استفاده مداوم از گوشی اتفاقات غیر منتظره زیادی برای تان رخ خواهد داد که خطر آسیب رسیدن به گوشی را بیشتر می ‌کند.

هنگام خرید لپ تاپ چه عواملی را باید در نظر گرفت؟

خوشبختانه گوشی ‌ها نه تنها روز به روز محکم ‌تر می ‌شوند، بلکه امکانات زیادی برای محافظت از گوشی شما نسبت به قبل وجود دارد. امروزه می ‌توانید قاب ‌های گوشی همراه را در رنگ ‌ها، مواد و سبک‌ های بسیار متنوعی پیدا کنید که وظیفه اصلی شان محافظت از دستگاه در برابر ضربه است.

اگر موقع خرید گوشی نو یک محافظ صفحه و قاب هم بخرید، می ‌توانید بعد ها آن را به عنوان یک گوشی دست دوم و با بهترین قیمت دوباره بفروشید.

نکته شماره 2 : قبل از فروش گوشی همراه تان، اکانت های مختلف را غیرِ فعال کنید

اکانت های مختلف را غیرِ فعال کنید

برای جلوگیری از سوء استفاده اشخاص دیگر از داده‌های تان، مطمئن شوید که قبل از فروش، از اکانت های مختلف روی گوشی تان خارج شده‌ اید و سیم کارت تان را برداشته ‌اید.

کار های مختلفی هست که قبل از فروش گوشی باید انجام بدهید:

  • اول بررسی کنید که تمام مخاطبین تان در فضای ابری یا سیم‌ کارت ذخیره شده باشند و در حافظه دستگاه نباشند. سپس سیم‌ کارت را بردارید.
  • از حساب iCloud، Google یاSamsung تان خارج شوید (در غیر این صورت گوشی شما قابل احیا نخواهد بود) همچنین می ‌توانید به صورت ریموت از حسابiCloud تان خارج شوید.
  • داده ‌ها را پاک کنید یا کارت SD را بردارید.
  • گوشی تان را از حالت قفل در بیاورید.
  • گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید ( با این کار تمام اطلاعات شخصی مثل عکس ‌ها، ایمیل ‌ها، برنامه ‌ها و غیره از تلفن هوشمند حذف می‌شود).

نکته 3 : گوشی تان را در زمان مناسب بفروشید

تلفن همراه قدیمی شما با رعایت تمام نکاتی که گفته شد، برای مشتری جدید آماده است. تنها کاری که باید انجام بدهید این است که زمان مناسب را برای فروش انتخاب کنید تا بتوانید آن را به بهترین قیمت بفروشید.

توصیه می ‌کنیم قیمت ‌های ارائه شده در دیوار و سایت های مشابه را بررسی و مقایسه کنید تا ارزش گوشی تان را با توجه به مدت استفاده تخمین بزنید. قیمت‌ های فروش گوشی های دست دوم با توجه به تقاضا و تحولات بازار متفاوت است.

عمر مفید باتری موبایل چقدر است و از کجا بفهمیم باتری گوشی خراب شده است؟

قیمت ‌ها را به مدت یک ماه رصد کنید و ببینید آیا روند خاصی وجود دارد یا خیر. مثلا آیا روز های خاصی وجود دارد که گوشی ‌های هوشمند با قیمت بیشتری به فروش برسند؟

فروش گوشی در زمان مناسب

قیمت تلفن همراه شما چه قدر است؟ ارزش گوشی هوشمند شما به سن و مدل آن بستگی دارد. گوشی ‌های اندرویدی سریع ‌تر از آیفون ‌ها ارزش شان را از دست می ‌دهند (به طور مثال گلکسی اس 10 سامسونگ 50 درصد از ارزشش را طی 30 روز از دست می ‌دهد). اما به طور کلی، تمام انواع گوشی‌ های همراه بعد از 18 ماه کاهش شدیدی را تجربه می ‌کنند.

فروش گوشی در زمان مناسب

اگر می ‌خواهید گوشی هوشمند تان را بفروشید، از زمان هایی که اوج خرید و فروش گوشی است؛ مثل قبل از کریسمس یا عرضه‌ های اصلی اپل، سامسونگ و هواوی پرهیز کنید. به عنوان مثال، بهتر است آیفون تان را قبل از رویداد سالانه اپل در ماه سپتامبر دوباره بفروشید. به همین ترتیب، اگر می‌ خواهید کنسول بازی یا مک‌ بوکتان را بفروشید، به تاریخ ‌های عرضه برنامه‌ ریزی شده سازنده‌ ها توجه داشته باشید تا بتوانید در زمان مناسب این کار را انجام بدهید.

در واقع اگر می‌ خواهید یک گوشی هوشمند ریفروبیش شده بخرید، می ‌توانید برعکس، در زمان هایی که گفته شد اقدام به خرید کنید زیرا بعد از عرضه یک مدل جدید، قیمت گوشی ‌های دست دوم کاهش می ‌یابد.

نکته 4 : آیا فروش گوشی هوشمند دست دوم ارزشش را دارد؟

در کل بله! فروش مجدد گوشی هوشمند ارزشش را دارد، زیرا از دستگاهی که دیگر به آن نیاز ندارید پولی عادتان خواهد شد. در کل هم دیر یا زود باید تلفن همراه قدیمی تان را دور بیندازید. دور انداختن زباله‌ های الکترونیکی می ‌تواند چالش ‌برانگیز باشد، بنابراین یکی دیگر از مزایای فروش تلفن همراه شما این است که اطمینان حاصل کنید به درستی از آن استفاده می ‌شود.

عواقب تولید زباله‌ های الکترونیکی چشم گیر بسیار قابل توجه است. فلزات مورد استفاده در گوشی ها از قطعات جدا شده و به آرامی به زمین و آب ‌های زیر زمینی نفوذ می ‌کنند. این سموم علاوه بر حیات ‌وحش برای انسان هم مضر است.

۱۰ تا از نکات خرید گوشی نو (موارد قبل از خرید)

فروش مجدد تلفن همراه به جای دور انداختن، به این معنا است که توسط شخص دیگری استفاده مجدد می ‌شود یا توسط کارشناسان به درستی دور ریخته می ‌شود. فروش یک گوشی قدیمی از دو جهت ارزشش را دارد: شما پول درآورید و به حفظ محیط زیست کمک خواهید کرد.

اما اگر به دلیل نیاز به گوشی جدید به دنبال خلاص شدن از شر تلفن قدیمی تان هستید، می ‌توانید هنگام خرید دستگاه قدیمی تان را هم معامله کنید. وقتی گوشی هوشمندی می‌ خرید، می ‌توانید مقداری از هزینه ‌ها را با پول گوشی قدیمی جبران کنید.

نکته شماره 5 : از کجا می ‌توانم بیشترین قیمت را برای گوشی دست دومم پیدا کنم؟

گزینه‌ های زیادی برای فروش گوشی ‌های دست دوم وجود دارد. احتمالا با سایت ‌های حراج آنلاین که می ‌توانید گوشی هوشمندتان را در آن جا به بالا ترین قیمت پیشنهادی بفروشید، آشنا هستید. نقطه‌ ضعف این حراجی ‌ها این است که شما از قبل نمی‌ دانید که واقعا چه قدر پول برای جنس دست دوم تان دریافت خواهید کرد؛ زیرا قیمت فروش معمولا باز است.

به خاطر عدم وجود قیمت ثابت، ممکن است پیشنهاداتی بسیار کمتر از ارزش گوشی تان دریافت کنید. سر قیمت چانه بزنید تا حدود قیمت دست تان بیاید. این فرآیند زمان و انرژی زیادی را می ‌طلبد و ممکن است گوشی تان به این زودی ها فروش نرود.

از کجا می ‌توانم بیشترین قیمت را برای گوشی دست دومم پیدا کنم؟

راه بهتری برای فروش گوشی و گرفتن بهترین پیشنهاد ممکن وجود دارد. اگر گوشی تان را در یک فروشگاه فیزیکی برای فروش بگذارید، از قبل یک پیشنهاد قیمت ثابت ارائه خواهد شد که می ‌توانید آن را بپذیرید یا رد کنید. به این ترتیب، قبل از فروش متوجه خواهید شد که چه قدر پول در ازای گوشی تان دریافت خواهید کرد.

گوشی های نو یا کارکرده چند ساعت باید در شارژ اولیه باشند؟ 

نکته شماره 6 – هدف تان را مشخص کنید

این روز ها راه ‌های زیادی برای فروش گوشی وجود دارد که درجه راحتی متفاوتی دارند. پس بهتر است زمانی که می‌ خواهید برای فروش اقدام کنید؛ همین طور روش فروش را هم در نظر بگیرد.

 نکته شماره 7 – زمان ‌بندی را در نظر بگیرید

نسخه جدید گوشی فعلی شما ممکن است به همین زودی ها عرضه شود. هنگامی که مدل جدیدی عرضه می ‌شود، قیمت مدل قدیمی می ‌تواند خیلی سریع کاهش یابد. بنابراین نگذارید زمان فروش زیاد طول بکشد زیرا آن ماه‌ های بلاتکلیفی ممکن است که برای تان گران تمام شود.

نکته شماره 8- قیمت ‌ها را بررسی کنید

همیشه قبل از اقدام برای فروش گوشی تان، از ارزش و قیمتش باخبر شوید. با این که ممکن است دل تان بخواهد جنس تان را به قیمت دلخواه خودتان بفروشید، اما در بیشتر موارد احتمالا باید دندان طمع تان را بکشید و پایین ‌تر قیمت‌ گذاری کنید.

 نکته شماره 9- اول پول را بگیرید و بعد گوشی را تحویل بدهید

اول پول تان را نقدا دریافت کرده و بعد تا آن را برای خریدار ارسال کنید، به خصوص اگر به صورت اینترنتی خرید و فروش می ‌کنید. روزانه موارد کلاه برداری زیادی گزارش می ‌شود. پس حواس تان را جمع کنید!

راهنمای دیگر ما: چه مارک گوشی بخریم؟ ۱۳ نکته بسیار مهم موقع خرید گوشی نو

 نکته شماره 10- از اطلاعات تلفن همراه بک‌آپ بگیرید

بعد از بک‌آپ گیری از داده ‌ها، تمام داده ‌ها را پاک کنید. حتی اگر نمی ‌دانید چه طور این کار را انجام بدهید، می‌ توانید از کارکنان فروشگاه که در زمینه فروش تلفن همراه دست دوم تخصص دارند بخواهید که کمک تان کنند.

از اطلاعات تلفن همراه بک‌آپ بگیرید

نکته شماره 11- گوشی را فرمت کنید

حساب‌ های ایمیل و سایر داده‌ های حساس را در داخل گوشی جا نگذارید! البته، امروزه همه اول از داده‌های شان بک‌آپ می ‌گیرند و سپس آن ها را پاک می ‌کنند. با انجام این کار نه تنها از اطلاعات شخصی تان محافظت می ‌کنید، بلکه می ‌توانید با خیال راحت ریست فکتوری یا فرمت کنید. برنامه‌ هایی وجود دارد که می ‌توانید با آن ها این کار را مستقیما از صفحه پیکر بندی دستگاه انجام بدهید.

نکته شماره 12- سیستم عامل را به روز کنید

بعد از فرمت کردن دستگاه، آخرین نسخه سیستم عامل دستگاه را نصب کنید تا صاحب جدید گوشی را در بهترین حالت و جدید ترین حالت ممکن ببیند.

این را هم بخوانید: ۸ تا از نکات مهم برای خرید گوشی دست دوم

نکته شماره 13- بیرون دستگاه را کاملا تمیز کنید

کیت‌ های تمیز کننده لوازم الکترونیکی متعددی وجود دارد که هر کسی می ‌تواند از آن ها استفاده کند. یک کیت بخرید و تمام قسمت های خارجی گوشی تان را تمیز کنید. بیرون آوردن تمام خرده زباله‌ هایی که قبلا هنگام استفاده از گوشی در گوشه و کنارش جمع شده ، ضروری است.

نکته شماره 14- همیشه از قاب و محافظ نمایشگر استفاده کنید

هیچ کس یک گوشی خش ‌دار را نمی ‌پذیرد. تنها راه برای جلوگیری از خط و خش، محافظت از دستگاه با روکش های محافظ است. تلفن همراه با این مراقبت بسیار ساده ارزش بالاتری خواهد داشت.

نکته شماره 15- در مورد وضعیت دستگاه دروغ نگویید

قبل از فروش دستگاه، در مورد آنچه قبلا برای دستگاه اتفاق افتاده است صادق باشید. اگر فرد قبل از این که خودتان بگویید متوجه مشکلی شود، با قیمت بسیار پایین ‌تر گوشی تان را می‌ خرد و یا اصلا معامله را لغو می ‌کند.

نکته شماره 16-گوشی همراه تان را بیشتر وارسی کنید

با بررسی بیشتر از درست بودن عملکرد و خوب بودن ظاهر گوشی مطمئن شوید. با این که گوشی تان دست دوم است، اما اکثر مصرف ‌کنندگان تمایلی به خرید یک گوشی معیوب ندارند. پس بهتر است قبل از فروش، حواس تان به هر عیب جزئی باشید!

بلد باشید: برای خرید گوشی چه سوالاتی بپرسیم؟ 13 سوال

نکته شماره 17- فرم معاملات خرید و فروش فروشگاه را پر کنید

قرارداد های خرید و فروش برخی از سایت های فروشگاهی برای پشتیبانی از مالک و اثبات فروش گوشی به فروشگاه لازم است. در عین حال، این اطلاعات هیچ وقت به بیرون درز نخواهد کرد و عمدتا برای تأیید این که مالک تلفن همراه را می ‌فروشد استفاده می ‌شود. حسن این قرارداد ها این است که مسئولیت وجود هر گونه مشکل در آینده، بر عهده فروشگاه خواهد بود.

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا