4 امن ترین سیستم عامل موبایل در حال حاضر کدامند؟
امنیت تلفن های همراه همیشه یکی از مهمترین دغدغه های کاربران است. بخصوص برای عده ای از کاربران نیز به دلیل شغلی که دارند، نیازمند داشتن گوشی با امنیت بالا برای حفظ اطلاعات مهم خود میباشند.
چرا که وقتی به اینترنت وصل می شویم این امنیت در معرض خطر هکر ها و بدافزارها قرار می گیرد و ممکن با هک کردن دستگاه، حریم شخصی شما دچار ناامنی شود. در این مقاله ما سعی داریم سیستم عامل های گوشی را از نظر امنیت مورد بررسی قرار داده و امن ترین آنها را به شما معرفی کنیم.
بروزرسانی جدید! لیست زیز تغییر پیدا کرده و از سال 2024 به بعد امن ترین سیستم عامل ها در اواخر مطلب هستند و 3 سیستم عامل اول که از اینجا معرفی می شوند تا قبل از سال 2023 امن ترین بوده اند!
۱- سیستم عامل موبایل چیست؟
در ابتدا تلفن های همراه دارای ساختار پیچیده ای نبودند . سخت افزار محدود نیاز به نرم افزارهای پیچیده نداشت ،تا اینکه گوشی های هوشمند نسل دوم و سوم پای به جهان الکترونیک گذاشتند.
ایجاد بستر سخت افزاری که بتواند در ابعادی بسیار کوچک تر از یک کامپیوتر شخصی، تمام وظایف کامپیوتر شخصی را به انجام برساند و در عین حال در برخی جنبه های دیگر بهتر عمل کند در این زمان بود که این شرکتها به اهمیت نرم افزار در این گوشی های پی برده و رقابت نرم افزاری در کنار رقابت سخت افزاری شروع شد.
سیستمعامل جزء ضروریترین نرمافزارهای یک سیستم کامپیوتری است و قرار است تمام دستورات کاربر را به سخت افزار منتقل کند و پاسخ سخت افزار را روی گوشی به کاربر نشان دهد. سیستم عامل گوشی شبیه همان سیستم عامل های مایکروسافت ویندوز، لینوکس، مک و… هستند با این تفاوت که تا حدود زیادی ساده تر می باشند و بیشتر با نسخههایی که امکان کار ارتباط با امواج بیسیم با پهنای باند بالا را دارند ساخته شدهاند یا همچنین قابلیت اتصال به شبکه محلی را دارند.
۲- انواع سیستم عامل موبایل:
- اندروید
- آی او اس
- ویندوز فون
- سیمبین
- بلک بری
- بادا
۳- مقایسه سیستم عاملها
MDM یا مدیریت تلفن های هوشمند یک تکنولوژی است که کارایی آن در رابطه با بالا بردن امنیت و حفظ اطلاعات می باشد و روی سرورهای شرکت مربوطه نصب شده و وظیفه اش کنترل و مدیریت امنیتی دستگاه است؛ پس وجود این دو به طور همزمان لازمه داشتن امنیت در تلفن های هوشمند است.
۴- امن ترین سیستم عامل های موبایل
هر سیستم عاملی معایب و مزایای منحصر به خود را دارد. امنیت سیستم عامل ها از اهمیت خاصی برخوردار است و این مورد در انتخاب کاربر از اولویت بالایی برخوردار است. یک کاربر برای بالا بردن امنیت گوشی باید بداند که تمام گوشی های هوشمند دارای سه لایه مهم امنیتی هستند و آن ها در تلفن های هوشمند خود فعال کند.
- لایه حفاظتی دستگاه: این امکان را می دهد که در صورت مفقود شدن گوشی تمام داده های خود را از راه دور پاک کنید.
- لایه حفاظتی داده ها: از انتقال داده های مشترک به شبکه و اپلیکیشن های شخصی شما که روی یک سیستم اجرا می شود، جلوگیری می کند.
- امنیت مدیریت اپلیکیشن: از اطلاعات برنامه های داخلی شما در برابر خطرات جلوگیری می کند.
۱- ویندوز فون (Windows phone)
ویندوز فون در بین تمام سیستم عامل های استفاده شده در تلفن های همراه دارای امن ترین سیستم عامل است. این سیستم عامل یکپارچه دسترسی ها را خیلی محدود کرده و در مقابل امنیت را بالا برده است. برای دانلود کردن اپلیکیشن های مربوط به ویندوز فون باید از فیلتر های امنیتی گذشت و اگر گوشی شما جیلبریک نباشد، حتی نمیتوانید آنها را دانلود کنید. این سیستم عامل هیچ وقت هنگ نمی کند و تمام اطلاععات و پسوردها کاملا در امنیت هستند چون پشتوانه قدرتمندی به نام مایکروسافت پشت این سیستم عامل قرار دارد. ویندوز فون دارای معایب هست و صددرصد خوب مطلق نیست اما بسیاری از مشکلات با پچ ها و آپدیت ها برطرف می گردند. پس بهتر است همواره سیستم عامل و اپلیکیشن های خود را به روز نگه دارید.
- مزایا:سازگار با ویندوز؛ عملکرد امنیتی آن روند صعودی دارد.
- معایب: سابقه عملکرد امنیتی پایین در گذشته
- نکته: اگر سازگاری دستگاه با ویندوز برایتان مهم است، انتخاب خوبی است.
از دست ندهید: ۱۵ تا از پردرآمدترین شغل های دنیا در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۲۵ چه خواهد بود؟
امنیت گوشی های ویندوز فون و لومیا در یک ویدئوی کوتاه:
۲- بلک بری (Blackberry)
بلک بری سیستم عامل اختصاصی خودش به نام Black Berry OS را روی گوشی هایش نصب می کند. این سیستم عامل در قدیم از امن ترین سیستم عامل ها بوده است اما با پیشرفت تکنولوژی و آپدیت جدید آن که سیستم عاملش را با اندروید ادغام کرده امنیت آن پایین آمده است.از دلایلی که این سیستم عامل را پس از سالها جز امن ترین قرار می دهد، سیستم رمزنگاری بلک بری است که صرف نظر از مدل اسمارت فون کاربر از اطلاعات محافظت می کند. گوشی های بلک بری به منظور کاربردهای دادو ستد و بیزینسی ساخته شده اند. با اینکه این گوشی ها از نظر امنیتی فوق العاده هستند، ولی معمولا اپلیکیشن هایی که بلک بری معرفی می کند چندان تعریفی ندارند.
- مزایا: طراحی آن ها بیشتر متمرکز بر روی امنیت شرکت های غول صنعتی است.
- معایب: کاربری که از این تلفن استفاده می کند برای کاربردهای شخصی نیازمند یک گوشی دیگر هم هست که طبیعتا مشکلات امنیتی را بیشتر خواهد کرد.
- نکته: بهترین گزینه برای کاربرانی است که در شرکت های صنعتی مهم با زیر ساخت های حیاتی و امنیتی بالا کار می کنند.
امنیت بلک بری:
۳- آی او اس (IOS)
این سیستم عامل همانند بقیه سیستم عامل ها سعی بر این دارد که امنیت کاربر را از همه لحاظ بالا ببرد و تدابیر امنیتی بسیار بالایی را در جهت حفظ امنیت گوشی به کار میبرد مثل اینکه برای دانلود اپلیکیشن ها در آپ استور باید از فیلتر امنیتی اپل عبور کنند. اپل سلامت آن ها را چک می کند و در صورتی مورد تایید باشند، به کاربران اجازه می دهد تا در صورت تمایل از استور دانلود شان کنند. ولی این رو به خاطر داشته باشید که پایه سیستم عامل اپل مثل اندروید از لینوکس است و به همین دلیل باز هم خطر هک شدن و دزدی اطلاعات وجود دارد.
- مزایا: استحکام بالای امنیتی و قابل اطمینان؛ شما می دانید که چه چیزی وارد گوشی خود می کنید.
- معایب: در برابر بد افزارها آسیب پذیر است و کاملا به تنظیمات امنیتی خود شرکت اپل وابسته است. اگرچه تلفن های آیفون همیشه از اندروید گران تر هستند ولی شرکت اپل هیچ گاه امنیت آن ها را صد در صد تضمین نکرده و گاهی در برابر برخی بدافزار ها و ویروس های هکری آسیب پذیرند.
- نکته: تقریبا از امنیت بالایی برخوردار است.
مطلب مشابه:سیستم عامل ios آیفون چیست و ۱۰ ویژگی مهم آن که احتمالا نمی دانستید!
بروزرسانی امن ترین سیستم عامل های موبایل (آپدیت 2024)
امار لیست بالا تغییر پیدا کرده است و در حال حاضر طبق امارسایت های معروف امنیتی جهان، لیست امن ترین سیستم عامل های موبایل به صورت زیر است:
تصمیم گیری در مورد امن ترین سیستم عامل موبایل به طور نسبی است و به عوامل مختلفی مانند میزان به روزرسانی های امنیتی، معماری امنیتی، کاربران، و دیگر عوامل مربوط میشود. با این حال، برخی از سیستم عاملهای موبایل که به طور عمومی به عنوان امن ترین شناخته میشوند عبارتند از:
- iOS (اپل): iOS سیستم عامل اپل برای دستگاههای iPhone و iPad است. اپل به طور منظم به روز رسانیهای امنیتی ارائه میدهد و سیاستهای امنیتی سختگیرانهتری را در مقابل نرم افزارهای مخرب اعمال میکند.
- Android با Google Play Protect: اندروید سیستم عامل موبایل برای تلفنهای هوشمند و تبلتها است. با Google Play Protect، یک سیستم مدیریت امنیتی توسط گوگل، برنامههای مخرب را شناسایی و حذف میکند و به صورت منظم به روز رسانیهای امنیتی ارائه میدهد.
- BlackBerry: سیستم عامل BlackBerry معمولاً به عنوان یکی از امنترین سیستمهای عامل موبایل شناخته میشود. این سیستم عامل از رمزنگاری داده، سیاستهای مدیریت دستگاه، و ابزارهای مربوط به امنیت پیشرفته پشتیبانی میکند.
- Samsung Knox: سامسونگ Knox یک پلتفرم امنیتی برای دستگاههای مبتنی بر اندروید است. این سیستم عامل امکانات امنیتی برتری را فراهم میکند از جمله امکان جدا سازی دادهها و برنامهها، رمزنگاری سخت افزاری و قابلیت مدیریت از راه دور.
همچنین، امنیت یک دستگاه موبایل نه تنها به سیستم عامل بستگی دارد بلکه نحوه استفاده و رفتار کاربر نیز نقش مهمی در امنیت دستگاه ایفا میکند. به عنوان مثال، استفاده از رمز عبور قوی، به روزرسانی دستگاه به طور منظم، نصب برنامهها از منابع قابل اعتماد و عدم اشتراک رمز عبور با دیگران میتواند به افزایش امنیت دستگاه کمک کند.
با وجود همه تدابیر امنیتی که هر سیستم عامل میکوشد آن را بکار گیرد ولی صددرصد نمیتوان به آن اطمینان پیدا کرد و هیچ سیستم عاملی بطور ۱۰۰% امن نیست.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
سیستم فقط اندروید
چرا اسمی از اوبونتو موبایل یا لینوکس واچ نیاوردید ؟ ?
امن تره که
اندروید مثل لینوکس هست پس ۱۰۰ درصد امن تر از ios
بی سواد بازی در نیارید kernel
برنامه نویس باشی میفهمی چقدر اندروید قویه
اگه کمی هم ضعیف باشه به خاطر این هست که ۷۰ درصد جهان اندروید و ۳۰ درصد ios دارن