آموزش اینترنت

چگونه IP خود را تغییر دهیم؟ 5 روش (گوشی ویندوز مک)

به محض اتصال به اینترنت، مکانی که در آن قرار دارید به صورت آدرس IP تعریف می شود. این آدرس آی پی در معرض خطرترین اطلاعات شماست که بقیه از طریق آن نه تنها می توانند موقعیت مکانی شما را پیدا کنند، بلکه امکان ردیابی فعالیتهای اینترنتی شما هم برایشان امکان پذیر می شود.

نکته ناراحت کننده اینجاست که خیلیها اصلا به آدرس IP توجهی نمی کنند و این مساله برایشان مهم نیست. تغییر آی پی فقط به درد مخفی شدن از بقیه نمی خود، بلکه مزایای دیگری مثل مسدود کردن ردیابی ISP، دور زدن محدودیتهای جغرافیایی یا صرفه جویی در هزینه ها موقع خرید انلاین هم دارد.

حالا این سوال پیش می آید که چطور باید IP خودمان را عوض کنیم؟ خوشبختانه روشهای زیادی برای این کار وجود دارد. ما در این مطلب ای روشها را به همراه مزایا و معایب شان بررسی می کنیم.

چرا باید آدرس IP خودمان را تغییر بدهیم؟

هر کسی بنا به دلیلی آی پی دستگاهش را تغییر می دهد، ولی به طور کلی دلایل رایجی که باعث می شود افراد به دنبال تغییر IP باشند شامل موارد زیر می شوند:

1-حفظ حریم خصوصی آنلاین

وقتی آدرس آی پی خودتان را تغییر می دهید ISP یا همان شرکت ارائه کننده خدمات اینترنتی دیگر نمی تواند شما را ردیابی کند و وقتی در اینترنت چرخ می زنید از دیدرس این شرکت پنهان می شوید. به این ترتیب با خیال راحت و بدون نگرانی درباره حفظ حریم شخصی خودتان می توانید از اینترنت امن و مطمئن استفاده کنید. معمولا برای این کار باید از VPN استفاده کرد، ولی بعضی ها هم با استفاده از Tor و پراکسی های مختلف آی پی خودشان را عوض می کنند.

یه ترفند خفن: پیدا کردن نام و عکس صاحب شماره موبایل با 4 اپلیکیشن

2-دور زدن محدودیت ها (رفع انسداد سایت ها)

با تغییر IP، موقعیت جغرافیایی شما هم عوض می شود و دیگر شهر و کشوری که در آن زندگی می کنید به عنوان آی پی شما نشان داده نمی شوند. این مساله وقتی خیلی به درد می خورد که بخواهید از سایتهای مسدود شده دیدن کنید.

مثلا ممکن است بخواهید وارد سایتی شوید که به خاطر تحریم، به ایرانیها اجازه ورود و بازدید از یک سایت یا استفاده از یک سرور بازی را نمی دهد. وقتی آی پی خودتان را عوض می کنید و مثلا به کشور انگلستان تغییر می دهید، دیگر این سایت برایتان محدودیتی نمی گذارد و شما می توانید مثل بقیه از آن دیدن کنید.

به خاطر همین تغییر آی پی است که خیلیها، بدون توجه به کشوری که واقعا در آن قرار دارند می توانند به پلتفرمهایی مثل Netflix US، HBO، Disney+ و Hotstar دسترسی داشته باشند، حتی اگر از لحاظ فیزیکی در کشورهای سازنده این شبکه ها حضور نداشته باشند.

3-کاهش هزینه ها

شاید باورتان نشود ولی خیلی وقتها موقع خرید آنلاین موقعیت مکانی شما تعیین کننده قیمتی خواهد بود که باید بپردازید؛ مخصوصا موقع خرید بلیط هواپیما. قیمت بلیط هواپیما بسته به کشوری که شما در آن قرار دارید گرانتر یا ارزانتر می شود. خوشبختانه شما می توانید با تغییر آی پی خودتان در هزینه هایتان هم صرفه جویی کنید.

این اتفاق درباره خرید نرم افزارها هم صدق می کند. معمولا قیمت خدمات و محصولات برای ساکنان کشورهای توسعه نیافته کمتر محاسبه می شود.

بسیار جالب: ۲۵ سایت جالب و سرگرم کننده برای رفع بی حوصلگی

4-استفاده امن از تورنت

موقع استفاده از سرویسهای تورنت (torren) پنهان کردن آدرس آی پی یکی از چیزهای ضروری و مهمیست که باید یادتان باشد. خیلی از کشورها میانه خوبی با کاربران تورنت ندارند و جریمه های تورنت هم روز به روز بیشتر می شوند.

از این گذشته، محیط تورنت پر از هکرها و ردیابهایی است که برای سرقت اطلاعات شخصی شما کمین کرده اند. این دلایل کافی هستند تا برای حفاظت از حریم شخصی و اطلاعاتتان موقع استفاده از تورنت به فکر تغییر آی پی خودتان بیفتید.

چگونه IP خود را تغییر دهیم؟ 5 روش مطمئن

حالا که متوجه شدید عوض کردن آی پی چه فوایدی دارد وقتش رسیده با نحوه انجام این کار آشنا شوید. در ادامه 5 روش برای تغییر آی پی را در اختیارتان می گذاریم:

1- استفاده از VPN (شبکه خصوصی مجازی)

بهترین و مطمئن ترین روش برای تغییر آی پی استفاده از وی پی ان است. VPN ابزاریست که به شما امکان می دهد آدرس IP خودتان را مخفی کنید، آن را با آدرس جدید جایگزین کنید و با خیال راحت در اینترنت گشت بزنید.

با توجه به قابلیت رمزگذاری و ویژگی های امنیتی پیشرفته وی پی انها، این روش مطمئن ترین و امن ترین راه برای تغییر آی پی شماست. برنامه هایی مثل ExpressVPN هیچ نوع گزارشی از فعالیتهای اینترنتی شما نگه نمی دارند و می توانید مطمئن باشید که حریم خصوصیتان به خطر نمی افتد. اما برنامه های امنی مثل ExpressVPN پولی هستند و این مورد نقطه ضعفشان به حساب می آید.

۲۰۰ تا از پربیننده ترین سایتهای ایرانی به تفکیک موضوع

اگر دنبال تغییر آدرس آی پی خودتان هستید توصیه می کنیم از ExpressVPN استفاده کنید. این برنامه بیش از 3000 سرور در 94 کشور ارائه می کند و به شما امکان می دهد با آی پی نزدیک به 100 کشور از جمله ایالات متحده، بریتانیا، ژاپن، کانادا و کشورهای زیاد دیگر وارد اینترنت شوید.

ExpressVPN Windows App 2

مزایا:

  • امکان تغییر آی پی به بسیاری از کشورها و شهرهای دنیا
  • عملکرد و سرعت عالی
  • امنیت غیرقابل نفوذ
  • قابل اجرا روی تمام سیستم عاملها و پلتفرمها
  • اتصال رمزگذاری شده
  • رفع انسداد پلتفرمهای استریم

معایب:

  • رایگان نیست و به خرید اشتراک نیاز دارد
  • برخی از وی پی انها امن نیستند، به خصوص وی پی انهای رایگان

2- تغییر IP با سرور پراکسی

خیلیها از پراکسیهای رایگان برای تغییر آی پی خودشان استفاده می کنند. دلیلش هم این است که اولا رایگان هستند و دوما استفاده از آنها هم راحت است. تنها کاری که باید کنید پیدا کردن یک پراکسی آنلاین رایگان پیدا کنید و با اتصال به آن IP جدیدی بدست بیاورید.

ولی نکته اینجاست متاسفانه پراکسی ها آنقدرها هم که فکر می کنید امن نیستند. خیلی از پراکسیها به شما اجازه انتخاب کشور و تغییر آدرس IP به آن کشور را نمی دهند.

حتما یک بار برای همیشه یاد بگیرید: ۱۹ نکات جالب سرچ گوگل (کاملا کاربردی)

علاوه بر این، پراکسیها برخلاف VPN ها از قابلیت رمزگذاری برخوردار نیستند. همین مساله باعث می شود ترافیک شما حتی با وجود تغییر آی پی باز هم قابل ردیابی باشد. در نگاه اول اینطور به نظر می رسد که پراکسی هم مثل وی پی ان کار می کند، چون در واقع واسطه ای بین دستگاه شما و اینترنت است. اما از آنجایی که پراکسی امنیت زیادی ندارد و نمی تواند انسداد سایتهایی که محدودیت جغرافیایی دارد را هم از بین ببرد، در مقایسه با وی پی ان گزینه پایینتر و کم قابلیت تری به حساب می آید.

ناگفته نماند که خیلی وقتها شما شرکت سازنده پشت پراکسی را نمی شناسید و نمی دانید چه هدفی از ساخت این پراکسی دارد. واقعیت این است که اکثر پراکسیها برنامه های مخربی هستند که با هدف جمع آوری یا فروش داده های کاربران و کسب سود ساخته شده اند.

در هر صورت اگر می خواهید برای تغییر آی پی خودتان از پراکسی رایگان استفاده کنید ما Hide.me را توصیه می کنیم. این پراکسی به شما امکان انتخاب بین 3 کشور هلند، آلمان و فنلاند را می دهد و به خاطر امنیت قوی و حفظ حریم خصوصی کاربران هم شهرت دارد. البته باید بدانید که این پراکسی فقط داخل مرورگر کار می کند؛ یعنی فقط آی پی شما موقع استفاده از مرورگر را تغییر می دهد و با بقیه ترافیک ورودی و خروجی شما کاری ندارد.

مزایا:

  • تغییر IP با پراکسی خیلی راحت است
  • رایگان است

معایب:

  • فاقد رمزگذاری
  • برای پخش جریانی کار نمی کند
  • اکثر مواقع به شما اجازه انتخاب مکان را نمی دهد
  • اغلب اوقات مخرب هستند
  • با وجود استفاده از پراکسی باز هم ترافیک شما قابل ردیابی است

3- تغییر IP با استفاده از Tor

Tor Download

تا حالا درباره دارک نت (darknet) یا دارک وب (dark web) چیزی شنیده اید؟ اگر جوابتان مثبت است، پس به احتمال زیاد قبلا از Tor برای دسترسی به عمیق ترین لایه های اینترنت استفاده کرده اید. Tor نام یک مرورگر اینترنتی مبتنی برای فایرفاکس است که آی پی شما را مخفی و ترافیکتان را ناشناس می کند.

این مرورگر با استفاده از گره های Tor کار می کند. وقتی به Tor وصل می شوید، ترافیک شما از طریق گره های موجود در این مرورگر رمزگذاری می شوند و به این ترتیب کسی نمی تواند شما را ردیابی کند. خیلیها از Tor به عنوان مرورگر استفاده می کنند، چون نسبت به مرورگرهای معمولی امنیت بیشتری دارد.

20 تا از سایت های عجیب گوگل (اما بی خاصیت و خنده دار!)

قطعا مرورگر Tor به خاطر ویژگی رمزگذاری انتخابی عالی به حساب می آید ولی خب، کار با این مرورگر آنقدرها هم که اسمش در رفته مخفیانه نیست. در واقع Tor “ناشناس ترین” راه حل برای تغییر آی پی نیست.

ISP یا همان شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی هنوز هم می تواند ببینید شما از Tor به خاطر گره ورودی رمزگذاری نشده آن استفاده می کنید. از آن گذشته، ممکن است بعضی از گره های Tor عملکرد درستی نشان ندهند و اطلاعات شما درز پیدا کنند. این اتفاق مخصوصا اگر در دارک وب باشید خطرناک است.

علاوه بر این، Tor به شما امکان تغییر مکان آنلاین را هم نمی دهد و سرعت گره های رمزگذاری شده در آن هم پایین است. برای همین اغلب اوقات افراد از VPN به همراه Tor استفاده می کنند تا اتصال اینترنتی شان کاملا امن باشد.

برای استفاده از مرورگر Tor مراحل زیر را دنبال کنید:

1- Tor را از وب سایت رسمی آن دانلود کنید. این مرورگر ویندوز، اندروید، مک و لینوکس در دسترس است.

2- با دنبال کردن دستورالعملهای روی صفحه، Tor را روی دستگاهتان نصب کنید.

3- حالا مرورگر Tor را باز و شروع به گشت و گذار در اینترنت کنید. با استفاده از این مرورگر اتصال شما ناشناس خواهد بود و شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی یا مقامات دولتی نمی توانند فعالیتهای شما در اینترنت را رصد کنند.

مزایا:

  • دانلود Tor رایگان است.
  • برای سیستم عاملهای Windows، Android، macOS و Linux موجود است.
  • اتصال اینترنتی شما را رمزگذاری می کند.
  • به شما امکان می دهد در دارک وب به سایتهای onion. دسترسی پیدا کنید.

معایب:

  • با وجود استفاده از این مرورگر، ISP شما متوجه استفاده تان از Tor می شود که می تواند شک و شبهه ایجاد کند.
  • برخی گروهها می توانند داده ها و اطلاعات شما را به بیرون درز بدهند.
  • برای استریم یا تورنت کار نخواهد کرد.
  • Tor به خاطر نحوه کارش سرعت خیلی پایینی دارد.
  • در برخی کشورها استفاده از آن ممنوع است.
  • قابل استفاده در آی او اس نیست.

چند سایت جالب: ۴ سایت پیدا کردن عکس شخص همزاد و شبیه شما

4- جدا کردن و وصل کردن مجدد روتر

اگر دنبال راه سریعی برای تغییر IP خودتان هستید، می توانید روترتان را مجددا راه اندازی کنید. اکثر شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی در سراسر جهان از آدرسهای آی پی به اصطلاح پویا یا همان dynamic استفاده می کنند. این یعنی قرار نیست آدرس IP شما همیشه یکی باشد، بلکه IP های متعددی وجود دارد که به صورت درهم بین کاربران اینترنت پخش شده اند.

برای اینکه آی پی جدیدی به شما اختصاص داده شود فقط کافیست روتر را به طور کامل از سوکت جدا کنید. چند دقیقه صبر کنید و بعد مجددا آن را وصل نمایید. به این ترتیب روتر یک آی پی جدید برای شما در نظر می گیرد، انگار که شما از دستگاه جدیدی استفاده می کنید.

البته ممکن است زمان نسبتا زیادی منتظر شوید تا آی پی جدیدی برایتان ثبت شود. این را هم در نظر داشته باشید که با اینکه آی پی شما تغییر می کند ولی باز هم شرکت سرویس دهنده می تواند آدرس آی پی جدیدتان را ببیند و در واقع شما مخفی نمی شوید.

مزایا:

  • بازنشانی روتر با این روش خیلی راحت است.

معایب:

  • آی پی جدید باز هم به شرکت ارائه دهنده اینترنت شما تعلق دارد.
  • این روش امنیت بیشتری برایتان به ارمغان نمی آورد.
  • ممکن است این روش همیشه کارساز نباشد.
  • دریافت IP جدید ممکن است بیشتر از چند دقیقه طول بکشد.
  • این روش آدرس آی پی شما را پنهان نمی کند، بلکه فقط یک آدرس آی پی جدید به شما می دهد.

کاربردی: 4 سایت ساخت و طراحی امضا آنلاین (رایگان)

5- تغییر IP به صورت دستی

این روش آی پی شما را مخفی نمی کند، ولی می تواند آدرس آی پی جدیدی در اختیارتان بگذارد. این کار را می توانید به صورت دستی انجام بدهید تا آدرس آی پی جدیدی برای استفاده به دست بیاورید.

در ویندوز:

  • وارد حساب کاربری administrator شوید.
  • Start را بزنید.
  • Control Panel را جستجو کرده و آن را باز کنید.
  • روی Network Connection کلیک کنید.
  • اتصال منطقه محلی خود را انتخاب و روی Properties کلیک کنید.
  • Internet Protocol Version 4 (TCP/IPV4) or TCP/IPV6 را انتخاب کنید.
  • زیر قسمت “Use the following IP address” آی پی جدیدی که می خواهید استفاده کنید را تایپ نمایید.
  • روی OK کلیک کنید و پنجره را ببندید.

Change IP Manually Windows

در سیستم عامل مک:

  • وارد حساب کاربری خود شوید و روی System Preferences کلیک کنید.
  • Network را انتخاب کرده و سپس روی Network Connection کلیک کنید.
  • بسته به نسخه IP مورد استفاده تان، روی Configure IPv4 یا IPv6 کلیک کنید.
  • IP مورد نظرتان را به صورت دستی وارد کرده و روی OK کلیک کنید.

Change IP Address MacOS

در آی او اس:

  • Settings را باز کنید.
  • روی Wi-Fi ضربه بزنید.
  • شبکه ای که به آن متصل هستید را انتخاب کنید.
  • به پایین بروید و روی “Configure IPv4” ضربه بزنید.
  • به جای Automatic گزینه Manual را انتخاب کنید.
  • آدرس IP جدید را وارد کنید.

Change IP Manually iOS

در اندروید:

  • به تنظیمات (Settings) بروید.
  • روی اتصالات (Connections) ضربه بزنید.
  • Wi-Fi را انتخاب کنید.
  • روی نماد چرخ دنده در کنار شبکه ای که به آن متصل هستید ضربه بزنید.
  • به پایین بروید و گزینه تنظیمات IP (IP Settings) را پیدا کنید.
  • روی آن ضربه بزنید و گزینه ایستا (Static) را انتخاب کنید.
  • آدرس IP جدیدی که می خواهید استفاده کنید را تایپ نمایید.

Change IP Address Android

در ادامه بخوانید: تست بینایی آنلاین با 4 سایت استاندارد رایگان

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا