آموزش اینترنت

چطور از شر ایمیل های اسپم فراوان راحت شویم؟ (راهنمای کامل)

طبق گزارشی که شرکت تحقیقات بازار فناوری The Radicati Group ارائه داده ایم ، ما امروزه نسبت به گذشته اسپم های بیشتری دریافت می کنیم. در سال ۲۰۱۵، میانگین تعداد پیام های اسپم دریافت شده توسط یک بیزنس من (تاجر) به طور متوسط هر روز ۱۲ عدد بوده است. در سال ۲۰۱۷ ، میانگین تعداد پیام های اسپم در هر روز به ۱۶ عدد رسیده است و تنها در چند سال، افزایش قابل توجهی داشته است.

ممکن است در سایت هایی عضو شده باشید که برای تان به طور مرتب ایمیل هایی را ارسال نمایند. اگر لیست ایمیل هایی را که عضو آنها شده اید و دیگر نمی خواهید عضو باشید را حساب نمایید، میانگین تعداد ایمیل های ناخواسته ای که دریافت می کنید بطور چشمگیری جهش می کند.

حتما بخوانید: ۵ تا از بهترین سایت های آنتی ویروس آنلاین که رایگان سیستم شما را اسکن می کنند!

ایمیل های ناخواسته می تواند بسیار آزاردهنده باشد. اسپم (هرزنامه) مشکل بزرگی برای همه ی مشاغل است، اسپم اغلب وسیله ای است که برنامه های جعل حساب های اینترنتی و انواع دیگر کلاهبرداری های ایمیل از آن استفاده می کنند. به این ترتیب ممکن است با دریافت آنها، وقت بسیار زیادی از شما گرفته شود – به ویژه این که ممکن است که در ابتدا پیام اسپم قانونی به نظر برسد. بعلاوه، تمام آن دسته از اشتراک های ایمیلی که دیگر نمی خواهید عضو آنها باشید، می توانند شما را از دیدن پیام مهمی که به آن نیاز دارید، باز دارد.

در این مقاله ، هفت روش یاد خواهید گرفت که به شما کمک می کند تعداد ایمیل های ناخواسته ی هر روزه را کاهش دهید. در این فرآیند، در وقت خود صرفه جویی می کنید و این به شما کمک می کند تا بازدهی و کارآیی بیشتری داشته باشید.

۱- استفاده از فیلتر را به حداکثر برسانید.

تقریباً هر سرویس ایمیل حرفه ای؛ یک سرویس فیلترینگ ارائه می دهد. یاد بگیرید که چگونه بیشترین استفاده را از حساب خود داشته باشید:

به عنوان مثال ، در مایکروسافت اوت لوک می توانید قوانینی را تنظیم کنید تا ایمیل خبرنامه هایی که به اشتراک آنها در آمده اید؛ به طور مستقیم به یک پوشه تعیین شده ارسال شوند. این امر باعث می شود که این ایمیل ها به صندوق ورودی اصلی شما وارد نشود. به این ترتیب می توانید در اوقات فراغت آنها را مرور کنید. مایکروسافت اوت لوک همچنین دارای یک فیلتر داخلی Junk Email است که پیامهای ناخواسته و اسپم را به پوشه Junk Email شما ارسال می کند. همچنین می توانید سطح فیلتری را که تنظیم کرده اید تغییر دهید.

یاهو میل قبل از اعمال هرگونه قوانین، کلیه ایمیل ها را از طریق فیلتر اسپم ارسال می کند. پیام های ناخواسته اسپم به طور خودکار به پوشه اسپم ارسال می شوند. آنها همچنین امکان تنظیم پوشه ها برای دریافت انواع خاصی از ایمیل را در اختیار شما قرار می دهند.

جیمیل نیز ابزاری برای فیلتر کردن ایمیل و مسدود کردن اسپم ها دارد. ما یک آموزش کامل در مورد نحوه فیلتر کردن پیام های ایمیل در جیمیل اراده داده ایم. این آموزش Envato Tuts + را می توانید در لینک زیر مطالعه کنید:

استفاده از فیلتر را به حداکثر برسانید.

محافظت در برابر هرزنامه هاو اسپم ها اغلب با فایروال ها و نرم افزارهای ضد ویروس همراه است. فایروال و آنتی ویروس خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که روی کامپیوترتان فعال هستند.

۲- روی لینک ها کلیک نکنید و به اسپم ها پاسخ ندهید

به نظر می رسد واضح است که نباید به پیام های ناخواسته پاسخ داد و نیز روی لینک های آنها نباید کلیک شود. این امر به آن آسانی که فکر می کنید؛ نیست. نویسندگان اسپم اغلب، اقداماتی انجام می دهند تا ایمیل به نظر قانونی برسد. بخش موضوع پیام اسپم ممکن است ادعا کند که مشکلی در حساب بانکی شما وجود دارد یا ممکن است اعلام کند که شما جایزه ارزشمندی برنده شده اید.

وقتی پیامی دریافت می کنید، حتی پیامی که به نظر مشروع می آید، قبل از باز کردن آن با دقت به آن نگاه کرده و آن را بررسی نمایید. در این بخش سرنخ هایی را معرفی می کنیم که با وجود آنها می توانید تشخیص بدهید که پیام تان ممکن است اسپم باشد:

۱- شما آدرس فرستنده را تشخیص نمی دهید. آدرس فرستنده ممکن است شبیه آدرس فرستنده ای باشد که شما می شناسید و به آن اعتماد دارید اما اگر از نزدیک به آن آدرس نگاه کنید، می فهمید که کمی متفاوت است. نام شرکت ممکن است کمی تغییر کرده باشد. ممکن است کاراکترهای های عجیب و غریب در آدرس ایمیل وجود داشته باشد. من یک بار ایمیلی دریافت کردم که گویا از یکی از اعضای خانواده ام ارسال شده بود. اما وقتی از نزدیک دامنه ی ایمیل را بررسی کردم ، فهمیدم که اعضای خانواده ام ایمیلی ندارند که در آن دامنه ثبت شده باشند.

۲- بخش موضوع ادعاهای نادرستی را ایجاد می کند. اسپم ها امیدوارند بتوانند با بخش موضوع، شما را فریب بدهند تا آن پیام را باز کنید. آنها با ادعای نادرست و گول زننده (مانند مشکلات مالی یا مشکلاتی در مورد رمز عبورتان) یا تحریک کردن حرص و طمع شما (با ارائه جوایز خیالی) با احساسات شما بازی می کنند. بخش موضوع حتی ممکن است کلمه فوری را شامل شود که دقیقاً برای جلب توجه شما طراحی شده است. به خودتان اجازه ندهید که قربانی این نوع تلاشها شوید.

۳- ایمیل پر از خطاهای املایی و گرامری ضعیف است. کسب و کارهای واقعی معمولاً پیام های خود را قبل از ارسال؛ برای وجود خطاهای احتمالی؛ با دقت بررسی می کنند. آنها اگر هم نتوانند همه ی اشتباهات را تغییر بدهند، بیشتر اشتباهات را اصلاح می کنند. ارسال کننده های اسپم ها معمولاً عجله دارند و فقط می خواهند این پیام را ارسال کنند تا بتوانند هر طرحی که مد نظرشان است را پیاده سازی کنند.

۴- پیام حاوی پیوست است. هرگز پیامی که حاوی پیوست است و از طرف فرستنده ای ارسال شده که نمی شناسید و به آن اعتماد ندارید؛ باز نکنید. بدافزارها معمولاً در پیغامهای اسپم؛ در پیوست پیام ساخته شده اند. باز کردن پیوست یک پیام اسپم می تواند سیستم شما را در معرض ویروس های رایانه ای یا نوع دیگری از حملات سایبری قرار دهد.

بنابراین اگر روی یک لینک کلیک کنید یا به پیام اسپم پاسخ دهید چه اتفاقی می افتد؟ علاوه بر تهدیدهای مستقیم آشکار (بدافزار ، ویروس و غیره) ، کلیک کردن یا پاسخ دادن به یک پیام، باعث می شود که فرستنده متوجه شود که به یک ایمیل فعال دست یافته است. همچنین درمی یابند که تهدید یا پیشنهادشان تا حدودی مؤثر بوده است – اگر از ادعای دروغین آنها درمورد مشکلی که شما را تهدید کرده است؛ بترسید یا امیدوار باشید که جایزه غیرمنتظره ای را کسب کنید؛ در هر صورت ، اکنون باید انتظار دریافت پیام های اسپم بیشتری را داشته باشید.

بعضی اوقات حتی باز کردن پیام اسپم برای آگاه کردن فرستنده هرزنامه ها، مبنی بر فعال بودن صندوق پستی شما کافی است. در حالی که استفاده از برخی از نرم افزار های پیگیری ایمیل کاملاً قانونی است و این نرم افزارها به فرستنده های ایمیل می گوید که پیام ارسالی شان باز یا خوانده شده است ، اسپمر ها گاهی اوقات از همین ابزارها برای مقاصد غیرقانونی خود استفاده می کنند.

۴- ایمیل خود را منتشر نکنید (+ نکات امنیتی بیشتر)

آیا تاکنون فکر کرده اید که چگونه اسپمرها به آدرس ایمیل شما دست پیدا می کنند؟ در اینجا چند روش رایج وجود دارد که ارسال کننده های اسپم ها برای دریافت آدرس های ایمیل از آنها استفاده می کنند:

  • آنها آدرستان را به صورت آنلاین پیدا می کنند. اگر یک وب سایت، یک اکانت در رسانه های اجتماعی یا فقط یک پروفایل آنلاین دارید ، آدرس ایمیل شما احتمالاً در اینترنت منتشر شده است. اگر ایمیل شما آنلاین است ، کلاهبرداران می توانند از نرم افزار اسکن برای پیدا کردن آدرس تان استفاده کنند.
  • آنها آدرس ایمیل تصادفی تولید می کنند. ممکن است آدرس ایمیل شما به هیچ وجه در اختیار ارسال کننده اسپم ها نباشد. آنها ممکن است از نرم افزاری برای تولید آدرس ایمیل های ممکن برای یک نام دامنه استفاده کنند. انجام این کار به صورت دستی هم امکان پذیر است ، اما نرم افزار می تواند به سرعت آدرس ایمیل های تصادفی را ایجاد کند.
  • آنها لیستی از آدرس ایمیل ها را خریداری می کنند. برخی از شرکت ها و سازمان ها که اخلاق مدار نیستند؛ لیستی از آدرس ایمیل های فایلهای خود را به فروش می رسانند. اگرچه ممکن است این عمل غیر اخلاقی به نظر برسد، ولی ممکن است هنگام ثبت نام در شرکت آنها ، ناخواسته به آن شرکت اجازه داده باشید که بتواند این کار را انجام دهد.

با استفاده از اقدامات احتیاطی، زیر احتمال اینکه اسپمرها ایمیل شما را دریافت کنند، کاهش می دهید:

  • ایمیل خود را به صورت آنلاین منتشر نکنید. این کار ممکن است برای تان مشکل باشد ، زیرا بسیاری از ما برای تجارت و کسب و کار خود؛ به اینترنت متکی هستیم. اما برای منتشر نکردن ایمیل تان نیز راه حل هایی وجود دارد. به عنوان مثال، می توانید فرم تماس در وب سایت خود را به صورتی طراحی کنید که مشتری ابتدا ایمیل خودش را وارد کند. این به شما امکان می دهد تا آدرس ایمیل آنها را قبل از این که ایمیل شما را مشاهده کنند؛ بشناسید. همچنین، از آنجا که نرم افزار ضبط و اسکن کردن آدرس ایمیل اغلب به دنبال نماد @ است، ایمیل خود بدون وارد کردن این نماد؛ بنویسید تا نرم افزار نتواند آدرس ایمیل شما را تشخیص دهد. احتمال این که نرم افزار بتواند از روی نوشته ای که حاوی نام ایمیل at دامنه است، آدرس شما را تشخیص دهد؛ بسیار کم است.
  • افرادی را که آدرس ایمیل تان را به آنها می دهید محدود کنید. زمانی که برای دریافت یک سرویس ثبت نام می کنید، یک خرید آنلاین انجام می دهید یا به یک مسابقه وارد شوید، احتمالاً از شما خواسته می شود که آدرس ایمیل تان را ارائه دهید. اگر اختیاری است و فکر نمی کنید که آنها احتیاج به ایمیل پیدا کنند، آدرس ایمیل تان را در اختیارشان قرار ندهید.
  • وقتی ایمیل خود را جایی وارد می کنید، توجه کنید. وقتی آدرس ایمیل خود را ارائه می دهید ، خط مشی و سیاست های حفظ حریم خصوصی و سایر اعلان ها را مطالعه کنید. غالباً ، افراد به طور ناخواسته موافقت خود را برای دریافت پیام از “شرکت های همکار” اعلام می کنند، زیرا هنگام باز کردن حساب خود ، اعلان ها را نمی خوانند. اگر می توانید از دریافت پیام های شرکت های همراه؛ خودداری کنید تا حجم ایمیل دریافتی تان کاهش یابد.
  • استفاده از یک ایمیل یکبار مصرف را در نظر بگیرید. یک ایمیل یکبار مصرف به شما امکان می دهد بدون ارائه اطلاعات ایمیل خود، برای خدمات یا حسابهای دیگر ثبت نام کنید. همچنین به شما امکان می دهد ایمیل یا یک نظر را بصورت ناشناس و آنلاین ارسال کنید.آنها معمولاً حسابهای موقتی یا یک بار مصرف هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حساب های یکبار مصرف، می توانید فایل های آموزشی ما را مرور کنید: راهنمای مبتدی برای آدرس ایمیل های یکبار مصرف.

۴- از اقدامات امنیتی ایمیل استفاده کنید

ایمیل های ناخواسته اغلب از سوی هکرهایی است که سعی می کنند با استفاده از تکنیکی بنام فیشینگ (جعل درگاه های پرداخت) به حساب ایمیل شما دسترسی پیدا کنند. با ارسال یک ایمیل ناخواسته که به نظر قانونی می رسد، آنها سعی می کنند تا شما را برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی – مانند گذرواژه ایمیل تان – تحریک کنند.

باور کنید آخرین چیزی که می خواهید آن است که هکرها وارد حساب ایمیل شما شوند. هکرها و کلاهبرداران حساب ایمیل شما را هدف قرار می دهند زیرا ممکن است حاوی اطلاعات حساس دیگری باشد.ممکن است صورتحسابی را از طریق ایمیل دریافت کنید که دربرگیرنده ی شماره حساب شما است. یا ممکن است آنها از ایمیل شما برای بازنشانی گذرواژه در برخی از حسابهای دیگرتان استفاده کنند – شما را قفل کرده و خودشان به آنها دسترسی می یابند.

تنظیم گذرواژه‌های قوی یکی از مهمترین اقدامات امنیتی ایمیلی است که می توانید انجام دهید. همچنین این اطمینان را به شما می دهد که فقط خودتان می توانید از حساب ایمیل خود به پیام ها دسترسی پیدا کرده و یا پیامی ارسال کنید. مقاله زیر در مورد رمزهای عبور جیمیل بحث می کند، اما برخی از این اصول همچنین برای سایر ارائه دهندگان ایمیل نیز کاربرد دارد:

google, manage your account access security settings

اگر داده های حساس و مالی زیادی را از طریق ایمیل تان ارسال می کنید ، رمزگذاری ایمیل را در دستور کار قرار بدهید تا دیگران را از دسترسی به پیام های خود منع کنید. برخی از ارائه دهندگان ایمیل رمزگذاری را به عنوان بخشی از خدمات خود ارائه می دهند ، اما بسیاری از آنها این کار را نمی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رمزگذاری ایمیل ، سری آموزش های ما را مطالعه کنید: زمان آن است که ایمیل خود را رمزگذاری کنید.

۵- اسپم را بلاک و ریپورت کنید.

بیشتر خدمات ایمیل به شما امکان می دهند پیام های فرستنده های خاص را مسدود کنید. بسیاری از پلتفرم ها همچنین به شما امکان می دهند که پیامی را به عنوان اسپم پرچم گذاری و مشخص کنید.

اگر ارائه دهنده ایمیل شما این خدمات را ارائه می دهد، حتماً از آنها استفاده کنید. ممکن است فکر کنید که حذف یک پیام ناخواسته کافی است، اما تمام کاری که انجام می دهید؛ حذف پیام از صندوق ورودی است.

هنگامی که پیام های فرستنده خاصی را مسدود می کنید ، آن فرستنده دیگر نمی تواند با استفاده از همان آدرس ایمیل؛ پیام های بیشتری برای شما ارسال کند. (البته ، مانعی وجود ندارد که آنها را از ادامه ارسال اسپم با استفاده از آدرس ایمیلی متفاوت بازدارد.)

هنگامی که یک پیام را به عنوان اسپم؛ پرچم گذاری و مشخص می کنید، ممکن است سیستم ارائه دهنده ی ایمیل، با تقویت فیلتر ضد اسپم، به شما کمک کند. تمام پلت فرم های ارائه دهنده ایمیل، پیام هایی که به عنوان اسپم پرچم گذاری می شوند؛ را به یک شیوه اداره نمی کند. برای بسیاری از ارائه دهندگان ، اگر تعداد زیادی از افراد همان آدرس ایمیل را برای ارسال اسپم گزارش دهند، ممکن است آن حساب کاربری ایمیل توسط سیستم پلت فرم ایمیل معلق شود.

عواقب شدید احتمالی که گوگل/یاهو/اوت لوک برای فرستنده اسپم در نظر می گیرد؛ یکی از دلایلی است که باید به خاطر داشته باشید که هر پیام ناخواسته ای که دریافت می نمایید؛ اسپم نیست.

به عنوان مثال ، اگر چندین سال پیش در یک خبرنامه ثبت نام کرده اید، اما دیگر آن را نمی خوانید و دیگر نمی خواهید ایمیل های آن را دریافت کنید، باید بدانید که پیام های آن خبرنامه اسپم نیست. چرا که یک خبرنامه قانونی است که شما برای اشتراک در آن ثبت نام کرده اید. به همین ترتیب ، اگر یک پیتزا سفارش داده اید و متوجه نشده اید که اجازه دریافت تبلیغات از شرکت پیتزا فروشی را داده اید، این پیام ها اسپم نیست. بهترین راه برای مقابله با آدرس هایی که دیگر نمی خواهید عضو آنها باشید، لغو اشتراک است. بیایید به آن نگاهی بیندازیم.

۶- لغو اشتراک در پیام های ناخواسته

قوانین بسته به مکانی که در آن قرار دارید متفاوت است ، اما در بسیاری از موقعیت ها؛ فرستنده های ایمیل تجاری باید راهی را برای عدم امتناع از دریافت ایمیل های تجاری به گیرنده ارائه دهند. این بدان معناست که وقتی از کسی که اطلاعات کسب و کار شما را می خواهد یک ایمیل دریافت کنید ، همان ایمیل نیز باید راهی برای حذف شما از لیست دریافت ایمیلهای مشابه در اختیار تان بگذارد.

پیام های ایمیل تجاری شامل خبرنامه ها، پیام های تبلیغاتی و پیام های دیگری هستند که از شما می خواهند در مورد شغل تان اطلاعاتی را ارائه کنید.

رایج ترین نوع عدم دریافت ایمیل که مشاهده می کنید، لینکی است که برای حذف اشتراک وجود دارد و معمولاً در انتهای پیام الکترونیکی تجاری قرار داده می شود. در اینجا نمونه ای از لینک عدم اشتراک در پایین یکی از ایمیلهایی که در حساب ایمیل یاهو دریافت کرده ام را مشاهده می کنید:

Unsubscribe from email newsletter link

هنگامی که روی پیوند لغو اشتراک کلیک می کنید ، معمولاً به صفحه ای منتقل می شوید که تأیید می کند که دیگر مایل به دریافت ایمیل از این سازمان نیستید.

در استفاده از لینک لغو اشتراک محتاط باشید. برخی از پیام های اسپم؛ همچنین لینک هایی را برای لغو اشتراک گنجانده اند. اما به جای اینکه شما را از لیست اسپمرهای ایمیل حذف کند، این لینک ممکن است شما را به سایتی برساند که به رایانه شما حمله کند. حتی اگر به سایت حمله منتقل نشده باشید، وقتی روی لینک کلیک می کنید، اسپمر می تواند اطلاعات زیادی درباره شما و رایانه تان بدست آورد.

حتما بخوانید: معرفی بهترین سرویس های ساخت ایمیل رایگان در دنیا از همه نظر

بنابراین ، با اینکه کلیک روی لینک عدم اشتراک می تواند راهی مناسب برای متوقف کردن دریافت پیام از مشاغل قانونی باشد، در صورتی که اتفاقی در یک ایمیل ارسال شده تسط اسپم روی آن لینک کلیک کنید می تواند خطرناک هم باشد. اگر فرستنده را می شناسید و با اطمینان می دانید که یک بار برای دریافت پیام ها (مانند خبرنامه) ثبت نام کرده اید ، پیش بروید و از لینک عدم اشتراک استفاده کنید. اگر فرستنده را تشخیص نمی دهید یا مشکوک هستید که ایمیل قانونی نیست ، روی لغو اشتراک کلیک نکنید.

همچنین ابزارهایی وجود دارند که می توانند به شما در مدیریت اشتراک های ایمیل خود کمک کنند. یکی از این ابزارها Unroll.me است که صندوق ورودی شما را تجزیه و تحلیل می کند ، اشتراک های شما را مشخص می کند و آنها را در یک پیام روزانه ترکیب و برای تان ارسال می کند. همچنین می توانید از این ابزار برای لغو عضویت در سایت هایی که نمی خواهید، استفاده کنید.

۷- حساب ایمیل خود را حذف کنید

به عنوان آخرین گزینه ، اگر پیام های اسپم به حساب ایمیل شما غلبه کرده است، ممکن است لازم شود که آن را حذف کنید. ساده ترین روش حذف اکانت ایمیل را در اینجا توضیح دادیم!

ممکن است که این اقدام به نظرتان شدید باشد ، اما گاهی اوقات حذف حساب ایمیل و شروع با یک حساب جدید، تنها کاری است که باید انجام دهید. اگر تعداد ایمیل های ناخواسته ای که دریافت می کنید از تعداد ایمیل های قانونی که دریافت می کنید؛ فراتر رود ، ممکن است زمان اجرای این مرحله باشد.

قبل از حذف یک حساب ایمیل ، پیام های موجود در آن را که می خواهید در حساب جدیدتان دریافت کنید، مرور کنید. حتماً به این فرستندگان اطلاع دهید تا از آدرس ایمیل جدید شما مطلع شوند. همچنین ، به یاد داشته باشید که آدرس ایمیل خود را در هر حسابی که به آدرس ایمیل قدیمی شما مربوط است تغییر دهید تا در صورت فراموش کردن رمز ورود خود، دسترسی به آن حساب ها را از دست ندهید.

بیشتر سیستم عامل های ایمیل به شما امکان می دهند تا حساب کاربری خود را به راحتی حذف کنید. به عنوان نمونه ، دستورالعمل حذف یک حساب ایمیل در جیمیل در این آموزش وجود دارد:

delete your account or services

نتیجه

اکنون می دانید که چگونه ایمیل های ناخواسته و اسپم ها را متوقف کنید. با روشهای توصیف شده در اینجا ، شما در برابر هرزنامه ها یا سایر ایمیل های ناخواسته بی دفاع نیستید. صندوق ورودی خود را کنترل کنید تا دریافت ایمیل های مورد نظرتان را متوقف کنید.

دیگر وقت خود را برای مقابله با ایمیل های ناخواسته تلف نکنید. استفاده از چندین تکنیک یا کلیه تکنیک های این مقاله را امروز شروع کنید.

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا