نکات خرید تلویزیون دسته دوم (و یک چک لیست عالی)
اگر به شما بگوییم که خرید یک تلویزیون جدید خیلی راحت تر و بی دردسر تر از خرید یک تلویزیون قدیمی است، باورتان می شود؟ اما از آن جایی که سر از این مقاله در آورده اید، پس احتمالا قصد خرید یک مدل قدیمی را دارید.
بسیار خب، این مقاله نوشته شده است تا به شما بگوید هنگام خرید تلویزیون دست دوم باید به چه نکاتی توجه کنید. متاسفانه یا خوشبختانه با پیشرفت های فناوری، مصرف کننده عادی هنگام انتخاب دچار سردرگمی می شود زیرا گزینه های زیادی در بازار وجود دارد. تلویزیون در طول سالیان خیلی تکامل یافته است، از اشعه کاتدی گرفته که به پلاسما تبدیل شد و LCD که جایش را به LED داد. تلویزیون صرفا برای تماشا کردن نیست، بلکه باید هنگام کار با آن لذت هم ببرید. یافتن یک تلویزیون عالی کار آسانی نیست و نیاز به تحقیق دارد.
چند نکته هست که هنگام خرید یک تلویزیون دست دوم باید در نظر داشته باشید. شما هنگام خرید یک تلویزیون جدید از گارانتی هم بهره مند می شوید، اما در صورت خرید مدل کارکرده باید خیلی محتاط باشید. برای اینکه کارتان را آسان تر کنید، قبل از خرید تلویزیون دست دوم، سوالات زیر را از خودتان بپرسید تا تمام ابهامات برطرف شود.
بخوانید: روش انتخاب بهترین تلویزیون هوشمند (راهنمای خرید برای مبتدیان)
چرا فروشنده این تلویزیون، آن را می فروشد؟
اولا چرا تلویزیون در فروشگاه دست دوم است؟ آیا مالک به دلیل خرابی آن را برای فروش گذاشته است؟ آیا به دلیل معیوب بودن یک قطعه الکترونیکی آن است؟ آیا او آن را به دلیل خوب نبودن تصویرش فروخته؟ یا فقط از آن خسته شده و می خواهد یک مدل جدید بخرد؟ قبل از این که سایر نکات فنی خرید تلویزیون دست دوم را در نظر بگیرید، باید به جواب این سوالات برسید. تلویزیونی که به دلیل نقصی به فروش می رسد ممکن است حتی پس از رفع مشکل هم دوباره مثل روز اول شود. بهتر است از خرید چنین تلویزیون هایی پرهیز کنید و قبل از خرید تلویزیون، مطمئن شوید که دلیل فروش آن چیست.
آیا اندازه صفحه مناسب و تصویر واضح است؟
خرید تلویزیونی که بزرگ تر از دیواری است که قصد نصب روی آن را دارید، منطقی نیست. شما باید این را در نظر بگیرید که آیا اتاق مورد نظر شما به اندازه کافی بزرگ هست که مخاطبان از تماشای تلویزیون در آن به طور کامل لذت ببرند یا خیر. از طرفی هم تلویزیون های دارای صفحه نمایش کوچک که زاویه دید کمی دارند، به شما اجازه نمی دهند که از تماشای شان نهایت لذت را ببرید.
پس هنگام انتخاب یک تلویزیون اندازه اتاق تان را هم در نظر داشته باشید. اتاق هایی که تلویزیون کوچک دارند ممکن است برای قرار دادن یک صفحه نمایش بزرگ شما را دچار مشکل کنند. یادتان باشد که حداقل 1.8 تا 3 متر فاصله بین تلویزیون و محلی که قصد تماشایش را دارید، بگذارید. بعد از انتخاب مدل، مارک و قیمت تلویزیون، چند تلویزیون را تست کنید.
تفاوت تلویزیون و مانیتور: مقایسه کامل و پاسخ به سوالات رایج
در مورد واضح بودن تصویر نباید اصلا کوتاه آمد. هنگام خرید یک تلویزیون LCD یاLED ، باید به فاکتور هایی مثل کنتراست، حرکت ویدئویی، HD بودن تصویر، وضوح، رنگ و کیفیت فیلم دقت کرد. در برخی از تلویزیون ها لکه هایی در سراسر تصویر نمایشگر وجود دارد که باید از خرید موارد این چنینی اجتناب کنید.
صدای تلویزیون درست است یا خیر؟
صدا به اندازه تصویر مهم است. دورهای که فیلم های صامت پخش می شدند، گذشته است! تماشای یک بازی بسکتبال بدون تشویق پرهیجان جمعیت یا تماشای یک فیلم بدون شنیدن دیالوگ خسته کننده خواهد بود. حتما بلندگو های تلویزیون را بررسی کنید تا مطمئن شوید در وضعیت خوبی هستند و کیفیت صدای شان ضعیف نیست.
آیا پورت ها و لوازم جانبی کار می کنند؟
تلویزیون های مدرن را می توان به چندین دستگاه خارجی متصل کرد. مالک قبلی احتمالا از پورت های مختلف استفاده کرده است و آن ها فرسوده شده اند. پس باید حواس تان به سیم ها و پورت هایی که شل شده اند هم باشد زیرا ممکن است باعث اختلال در اتصالات کابل شوند، بر کیفیت تصویر تأثیر بگذارند و . . ..
هنگام خرید تلویزیون دست دوم، مطمئن شوید که با دستگاه های خارجی مثل پخش کننده دیویدی، بازی های ویدیویی و بلندگو های اکسترنال سازگار است. تلویزیون هایی که از این دستگاه ها پشتیبانی نکنند، به درد نمی خورند.
این سایت ها برای خرید تلویزیون عالی هستند: 7 بهترین سایت های خرید لوازم خانگی
آیا این تلویزیون تمام نیازهای تان را برآورده می کند؟
آیا قصد راه اندازی یک سینمای خانگی با این تلویزیون را دارید؟ یا می خواهید با آن بازی کنید؟ اصلا قرار است این وسیله کجا قرار بگیرد؟ با در نظر گرفتن همه این عوامل، گزینههای شان را محدود و تلویزیونی را انتخاب کنید که اکثر نیازهای تان را برآورده کند. مثلا اگر قرار است تلویزیون در اتاق خواب باشد، صدای کم هم داشته باشد ایرادی ندارد. اما تلویزیونی که مخصوص سینمای خانگی است باید یک سیستم صوتی خوب و جلوه های صدای ساروند داشته باشد.
آیا قیمتش معقول است؟
عوامل مختلفی از جمله زمان خرید و فروش آن، ویژگی های خاص، مارک و مدل آن و… قیمت یک تلویزیون دست دوم را تعیین می کند. مسلما تلویزیونی که یک سال کار کرده و برای فروش گذاشته شده، گران تر از نمونه ای است که بیش از پنج سال استفاده شده و قرار است به فروش برسد. تلویزیون های پلاسما ارزان تر از تلویزیون های LED هستند. پس اولویتهای تان را در نظر بگیرید و بررسی کنید که کدام تلویزیون ارزش هزینه کردن را دارد.
حتما موقع خرید تلویزیون بلد باشید: برای خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم؟
چک لیستی برای ارزیابی تلویزیون دست دوم
هنگام وارسی یک تلویزیون دست دوم، در صورت امکان از فروشنده بخواهید آن را روشن کند تا بتوانید بررسی کنید که همه چیزش همانطور که باید کار می کند یا خیر. به عنوان مثال، بررسی کنید که:
- می شود آن را به اینترنت وصل کرد یا خیر.
- آیا از اطلاعات شخصی فروشنده در تلویزیون ذخیره شده است یا خیر؟
- تمام دکمه های روی ریموت کار می کنند.
- آیا کانالی وجود دارد که تلویزیون نتواند آن را نمایش دهد؟
- همه پورت های HDMI و USB کار می کنند.
- آیا می توانید ایراد و آسیبی روی صفحه نمایش مشاهده کنید. وجود پیکسل های سوخته که خیلی ریز هستند را بررسی کنید. معمولا با یک نگاه سطحی نمی توان آن ها را دید، اما اگر رویت شوند، نباید ساده از کنارشان رد شد.
- آیا پشت تلوزیون قبلا باز و دستکاری شده است؟
- آیا پایه محکم است؟
- آیا ایراد یا به هم ریختگی در صدا می شنوید، اگر چنین است احتمال خرابی بلندگو ها وجود دارد.
بلد باشید: 7 بهترین مارک تلویزیون خارجی
حتی اگر تلویزیون هیچ کدام از مشکل های گفته شده را نداشت، باز هم باید مراقب باشید. شماره مدل را بررسی کنید تا ببینید تولید چه سالی است. برخی از تلویزیون های قدیمی تر ممکن است پشتیبانی نرم افزاری محدود و دارای برنامه هایی باشند که نسخه شان قدیمی است و دیگر کار نمی کنند.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!