آموزش اینترنتآموزش توییتر

30 تا از کاربردی ترین اصطلاحات توییتر که باید بدانید (همه اصطلاحات لازم)

۶۱ درصد توییت‌ها به زبان انگلیسی است و کشورهایی که بیشترین کاربران توییتر را دارند عبارتند از: آمریکا، برزیل، اندونزی، بریتانیا، مکزیک، مالزی، هلند، اسپانیا. اگر شما هم از کاربران توییتر هستید یا بتازگی تصمیم به دانلود و نصب این برنامه گرفته اید بهتر است قبل از نصب و راه اندازی کانال پیام رسان توییتر بهتر است تا با کاربردی ترین اصطلاحات این شبکه بزرگ اجتماعی آشنا شوید و زیر و بم و ترفندهای آنرا یاد بگیرید تا بتوانید در زمان کمتری با این نرم افزار پرکاربرد، حرفه ای کار کنید. در این مقاله بیش از ۱ اصطلاح پرکاربرد توییتر را برای شما بیان می کنیم.

مقدمه:

توییتر کاری مشابه با واتساپ، لاین، تلگرام، وایبر، ایمو ویچت و … انجام می دهد با این تفاوت که در توییتر، پیام‌های کوتاه کمتر از ۱۴۰ کاراکتر را می‌توانید در آن منتشر کنید. همچنین شما می‌توانید ضمن استفاده از لینک‌ها٬ عبارات مخفف شناخته‌شده و هشتگ‌ها٬ حجم بیشتری از اطلاعات را در یک پیام کوتاه بگنجانید. یکی از دلایل مهمی که باعث استقبال ایرانی‌ها از توییتر شده این است که تعداد بسیاری خبرنگار و شهروندخبرنگار و مردم عادی که روزمره‌نویسی می‌کنند، در آنجا حضور دارند و محتواهای دسته‌اول تولید و منتشر می‌کنند. اگر فیلترینگ گسترده توییتر در ایران مانع دسترسی شما به این برنامه شده، می توانید از سرویس ها و ابزارهای مختلفی که بسادگی بر روی کامپیوتر، تبلت یا موبایل‌ نصب می شوند استفاده کنید تا به مدیریت حضور شما در توییتر کمک نمایند.

ویدئوی آموزش ثبت نام در توییتر و استفاده از آن:

حتماً بخوانید: شبکه اجتماعی توییتر چیست و چگونه در آن ثبت نام کنیم؟


 

رشته توییت چیست؟

[webp-to-jpg output image]

رشته توییت در توییتر به چه معنا است؟

همانطور که اطلاع دارید، تعداد کاراکترهای قابل استفاده در توییت ها محدود است؛ اما این مسئله روی تمایل برخی افراد برای انجام گفتگوهای بالای ۲۸۰ کاراکتر تأثیری ندارد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

در این موارد کاربران توییتر صحبت خود را به چند توییت تبدیل می کنند. به این توییت های مرتبط با هم رشته توییت می گویند. کاربران به منظور راحتی در دنبال کردن رشته توییت ها آنها را پشت سر هم شماره‌گذاری می کنند: مثلاً ۱/۱۰، ۲/۱۰، … .

راه ساده ‌تر، استفاده از باتی به نام ThreadReaderApp است که رشته توییت را باز کرده و به یک صفحه وبلاگ مانند تبدیل می‌کند.

بازتوییت چیست؟

در بازتوییت چیزی را که شخص دیگر نوشته است به اشتراک می گذاریم و به طور همزمان خود شخص نیز از این اقدام ما مطلع می شود.

هنگامی که در توییتر هستید، می توانید با فشار دادن دکمه مربعی شکلی که از دو فلش تشکیل شده و در زیر توییت مربوطه قرار گرفته است، آن را بازتوییت کنید. همچنین می توانید عبارت RT@username را در ابتدای توییت قرار بدهید و سپس آن را به اشتراک بگذارید.

می توانید توییت کابر دیگر را بدون نوشتن نظرات خود باز توییت کنید یا اینکه چندکلامی از خودتان به آن اضافه کنید.

نمونه‌ای از یک بازتوییت ساده را در اینجا آورده‌ایم:

RT @ContestsGuideمیخواهید یک جایزه نقدی برنده شوید؟ با توجه به چند نکته ساده می توانید…

سایر کاربران توییتر پست های بازتوییت شده شما را در تب اعلان های خود خواهند دید. بسیاری از کاربران توییتر قدردان بازتوییت های شما هستند چراکه این بازتوییت ها کمک می کنند تا پیام آنها به طیف گسترده ‌تری از مخاطبین یعنی دنبال‌کنندگان شما برسد.

ساده ترین روش دانلود فیلم، گیف و عکسهای توییتر در کامپیوتر و موبایل

اگر کاربر توییتر ببیند که شما پست او را بازتوییت می ‌کنید، او نیز احتمالاً شما را دنبال خواهد کرد یا پست های شما را به اشتراک خواهد گذاشت و در نتیجه مخاطبین شما بیشتر خواهند شد.

بازتوییت کردن، برای ورود به اغلب مسابقات توییتری امری الزامی است، زیرا بازتوییت ها به شرکت کمک می‌کند تا پیام ‌های تبلیغاتی خود را منتشر کند. اگر شما به امید برنده‌شده بازتوییت می‌کنید، حتماً پست های خود را به صورت عمومی منتشر کنید تا اسپانسر بتواند امتیاز شما را جهت شرکت در مسابقه لحاظ کند.

@ در توییتر به چه معنا است؟

@ برای پاسخ‌گویی به توییت استفاده می شود. در توییتر از علامت @ برای پاسخ‌گویی به توییت کاربر دیگر استفاده می شود که به آن پاسخ با اتساین می‌گویند. اگر می‌خواهید به توییت کاربر دیگر جواب دهید، باید از @ استفاده کنید. به این صورت که ابتدا علامت @ و بعد از آن نام کاربری شخص مورد نظر و در نهایت پیام خودتان را بنویسید. به این ترتیب می توانید با نویسنده اصلی پست گفتگو کنید. همچنین می توانید با کلیک روی آیکن زیر توییت اصلی که شبیه به نماد گفتگو است، آن را بازتوییت کنید.

یک نمونه پاسخ با @ در اینجا آورده شده است:

@ContestsGuide من در یکی از قرعه کشی ‌های ارسالی شما یک ماشین نو برنده شدم. از شما بخاطر آن پست تشکرمی‌کنم.

با استفاده از نشانه @، کاربر توییتر حتی اگر دنبال‌ کننده شما هم نباشد، پست شما را در قسمت اعلان های خود خواهد دید.

در توییتر می توانید با کلیک روی «follow conversation» یعنی دنبال کردن گفتگو، گفتگویی را که با نشانه @ در حال انجام است، به طور کامل ببینید. با استفاده از نشانه @ و پاسخ ‌گویی به برخی توییت های قرعه کشی، می توانید در آن قرعه کشی ها شرکت کنید.

همچنین می توانید از نشانه @ برای ارجاع به کاربر دیگر توییتر استفاده کنید؛ به عنوان مثال اگر مبحثی سراغ دارید که فکر می‌کنید برای کاربر دیگر جالب است و می‌خواهید به او اطلاع دهید، کافیست علامت @ و نام آنها را به پست خود اضافه کنید تا در جریان موضوع قرار بگیرند. به این کار «یادآور@» می‌گویند.

هشتگ در توییتر چه معنایی دارد؟

در توییتر می توانید با کمک هشتگ‌ ها مباحث مورد نظر خود را راحت ‌تر پیدا و دنبال کنید. کاربران توییتر با استفاده از هشتگ‌ ها به شما می‌گویند که موضوع توییت هایشان چیست؟ همه می توانند هشتگ مورد نظر خود را جستجو کنند و تمام پست های مربوط به آن هشتگ را پیدا کنند.

برای مثال وقتی شرکت ‌ها می خواهند درباره جوایز جدیدشان توییت بزنند با هشتگ «#قرعه کشی» توییت خود را برچسب گذاری می کنند. به این ترتین مخاطبین نهایی یعنی افراد علاقه مند به این قرعه کشی ها، توییت آنها را به راحتی پیدا می کنند. برای ساختن هشتگ باید علامت هشتگ را در جلوی کلمه یا ترکیبی از کلمات قرار دهید به طوری که هیچ فاصله ای بین آنها نباشد.

توییت حاوی هشتگ، مشابه مثال زیر است:

برای ورود AcmeInc@ را دنبال کرده و توییتی حاوی هشتگ «#می‌خوای برنده شی» ارسال کنید.

در این مثال «#می‌خوای برنده شی» همان هشتگ است. استفاده از هشتگ‌ های خاص جهت ورود به بسیاری از قرعه کشی های توییتری الزامی است، زیرا اسپانسرها با این شیوه افراد شرکت کننده را ردیابی می کنند.

اصطلاحات تکمیلی توییتر بطور خلاصه

دایرکت (Direct): فرستادن پیام شخصی در توییتر را دایرکت می‌گویند.

لیمیت (Limit): وقتی شما زیاد فالو، توییت یا فیو کنید، اصطلاحاً لیمیت می‌شوید. چون سرعت این کار زیاد است و عمل شما هم تکرارپذیر است، توییتر به‌عنوان ربات شما را شناسایی‌ می‌کند و چند دقیقه یا چندساعتی دسترسی‌تان مثلاً برای توییت‌کردن متوقف می‌شود که با صبرکردن مشکل برطرف می‌شود.
مومنت (Moment): وقتی قرار است داستانی را در چند توییتر تعریف کنید، می‌توانید از قابلیت مومنت‌ساختن استفاده کنید که پس از توییت‌کردن مومنت، شکل ظاهری آن، تفاوت‌هایی خیلی جزئی با توییت‌های معمولی دارد.

مجموعه توییت: قبل از اضافه‌شدن مومنت به توییتر، افراد توییت‌های داستانی خود را با عناوینی همچون مجموعه توییت، سلسله توییت، رشته توییت (رشتو) توییت می‌کردند. البته با اینکه مومنت به توییتر اضافه شده است، بااین‌حال خیلی‌ها مجموعه‌توییت‌نوشتن را به مومنت‌ساختن ترجیح می‌دهند.

شخم‌زدن: وقتی کسی به پروفایل شخص دیگری می‌رود و یک‌جا چند توییت او را ریتوییت می‌کند، می‌گویند دارد شخم می‌زند. پیش‌ترها که امکان ریتوییت‌کردنِ توییت افراد توسط خودشان در توییتر فراهم نبود، افراد معمولاً به توییت‌های قدیمی خودشان می‌رفتند و یک نقطه (.) منشن می‌کردند. با این کار توییت خودشان را بالا می‌آوردند. به این کار هم شخم‌زدن می‌گویند؛ با این تفاوت که خود فرد توییت‌های خودش را شخم می‌زد.

ژانر (Genre): وقتی اکثریت افراد دربارۀ موضوعی خاص صحبت کنند، می‌گویند فلان موضوع ژانر شده است. مثلاً وقتی حادثۀ پلاسکو اتفاق افتاد، ژانر توییتر، ساختمان پلاسکو بود.

منشن (Mention): به پاسخ‌دادن به توییت‌ها منشن می‌گویند. درواقع همان کامنت‌گذاشتن است.

منشن قطاری: وقتی تعداد کاربران زیادی را در یک ریپلای منشن کنید، به کار شما منشن قطاری می‌گویند. این اصطلاح به‌دلیل برداشته‌شدن محدودیت کاراکتر در توییتر و محاسبه‌نشدن حروف یوزرنیم افراد، کم‌کم در حال ازبین‌رفتن است.

فیواستار (Favstar): توییت‌هایی که بیش ‌از ۱۰۰۰ فیو بخورند، اصطلاحاً فیواستار می‌شوند.

فیوکردنِ منشن: وقتی کسی به توییت کس دیگر منشن می‌دهد و نفر سومی منشن او را فیو می‌کند، به این عمل فیوکردنِ منشن گفته می‌شود. این کار بیشتر با هدف اینکه من از این منشن به این توییت خوشم آمده یا با نظر کسی که منشن داده موافق هستم، انجام می‌شود. البته خیلی از افراد نیز هستند که دوست ندارند سایر افراد، منشن‌هایی که به‌صورت پابلیک می‌دهند، فیو کنند!

نوتیفیکیشن (Notification): همان اعلان‌هاست. مثلاً وقتی کسی توییت شما را فیو می‌زند یا ریتوییت می‌کند یا… برای شما نوتیف می‌آید که کدام کاربر در صفحۀ شما چه کار کرده است. نوتیفیکیشن را به‌صورت خلاصه «نوتیف» هم می‌گویند.

ترند (Trend): به تأثیرات توییت‌ها در رواج یک موضوع و شناخته‌شدن موضوع، ترند می‌گویند. شما می‌توانید ترند‌های فارسی توییتر را در حساب کاربری ترندیتر که یک ربات است و به تشخیص خودش از وضعیت ریتوییت می‌کند یا سایت‌های Trendsmap ،Keyhole ،TweetReach و Tweet Binder مشاهده کنید.

طوفان توییتری: به اعلام عمومی برای توییت‌کردن دربارۀ یک موضوع مشخص، طوفان توییتری می‌گویند. درواقع یک قدم عقب‌تر از ترند‌شدن موضوعی خاص است که کاربرها تلاش می‌کنند آن موضوع ترند بشود. این طوفان‌ها قدرت ترندجهانی‌شدن نیز دارند. وقتی می‌خواهند طوفان راه بیندازند، می‌گویند فلان هشتگ را همه‌باهم در طوفان توییتری داغ کنیم. این داغ‌کردن استعاره از ترند‌کردن دارد. مثلاً برای جشن قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر از قبل اطلاع‌رسانی می‌کنند که ساعت ۹ شب همه با هشتگ #پرسپولیس_قهرمان توییت کنند و این هشتگ را داغ کنند.

حتماً بخوانید: دانلود آخرین ورژن توییتر برای اندروید و کامپیوتر +آموزش نحوه ورود به آن

هُل‌دادن: یعنی کاربری را ریتوییت کنید تا چهار نفر دیگر او را فالو کنند. این موضوع هم خیلی ریز، به باندبازی برمی‌گردد.

باند/باندبازی: مثل سیاست که هرکسی برای خودش باند و حزب خاص خود را دارد، توییتر هم باند و باندبازی مخصوص به خودش را دارد. هدف اصلی باندبازی افزایش فیو، ریتوییت و فالوئر است. این کار به این صورت انجام می‌شود که مثلاً یک توییت، فارغ از اینکه چه محتوایی دارد، توسط یک باند یا تیم شروع به پروموت‌کردن بشود. بسیار پیش می‌آید که توییت‌هایی که بار محتوایی خاصی ندارند، در توییتر به‌خاطر باندبازی فیواستار شده‌اند.

ترول (Troll): به کسانی که در فضای مجازی مطالب بی‌ربط، ناراحت‌کننده، تحریک‌آمیز، فتنه‌انگیز و… را با هدف تحریک و واکنش‌نشان‌دادن مخاطبان منتشر می‌کنند، ترول می‌گویند. درواقع آن‌ها از آزاردادن سایرین لذت می‌برند. این اصطلاح می‌تواند هم به شکل اسم برای فرد ترول به کار برده شود و هم به شکل فعل برای خود عمل؛ مثلاً ترول‌ورزی یا ترول‌کردن. پیشنهاد می‌کنم با ترول‌ها بحث نکنید؛ چون خود بحث‌کردن شما به‌معنی پیروزی آن‌هاست!

ضدهوایی: ضدهوایی هم پاسخ طرف مقابل به توییت هوایی شماست که درواقع هوایی شما را به خود گرفته و بدون ذکر نام شما، پاسختان را باز به‌صورت هوایی می‌دهد.

ریتوییت (Retweet): به بازنشر‌کردن محتواها ریتوییت می‌گویند. ازآنجاکه ما ایرانی‌ها عاشق خلاصه‌سازی هستیم، به ریتوییت «ریت» هم می‌گوییم.

تق: به خلاصۀ عبارت «توییت قبلی» می‌گویند. مثلاً وقتی توییتی زده می‌شود و بعد می‌خواهید به توییت قبلی ارجاع بدهید، می‌نویسید #تق.

تب: به خلاصۀ عبارت «توییت بعدی» می‌گویند. مثلاً وقتی می‌خواهید چیزی را اعلام کنید. #تب بیشتر جنبۀ پیش‌خبری دارد.

رتق: به خلاصۀ عبارت «ریتوییت قبلی» می‌گویند. مثلاً وقتی توییتی را ریتوییت کرده‌اید و بعد می‌خواهید دربارۀ آن ویدئویی هم توییت کنید، می‌توانید از عبارت #رتق استفاده کنید.

رتب: به خلاصۀ عبارت «ریتوییت بعدی» می‌گویند. مثلاً وقتی دربارۀ یک توییت توضیحاتی می‌دهید و بعد می‌گویید در ادامه #رتب را ببینید.

کوت (Quote): درواقع همان ریتوییت است. با این تفاوت که می‌توانید روی آن نظرتان را هم بگویید. البته توییتر عبارت کوت را به عبارت Retweet with Comment به معنی ریتوییت با کامنت تغییر داد.

بلاک (Block): وقتی کاربری را مسدود کنید و او نتواند صفحۀ شما را بخواند، به این وضعیت بلاک گفته می‌شود.

آن‌بلاک (Unblock): وقتی کاربری را از حالت انسداد خارج کنید، اصطلاحاً به این عمل آن‌بلاک می‌گویند.

بلاک آن‌بلاک (Block Unblock): وقتی شما نمی‌خواهید کسی را بخوانید و دوست ندارید که او هم شما را بخواند، اول او را بلاک و بعد آن‌بلاک می‌کنید. با این روش ارتباطتان با هم قطع می‌شود. به بیان دیگر انگار به حساب کاربری آن شخص رفته‌اید و خودتان را آنفالو کرده‌اید. بلاک آن‌بلاک را به‌‌اختصار «ب‌آ» یا «ب.ا» هم می‌نویسند.

ریپورت (Report): وقتی توییتی را به‌دلیل توهین‌آمیزبودن، نژادپرستی و… به توییتر گزارش بدهید، به کار شما ریپورت‌کردن می‌گویند.

ساسپند (Suspended): وقتی کاربران زیادی یک حساب کاربری را به دلایل مختلفی مثل نژادپرستی و محتوای خشن و… به توییتر گزارش کنند، توییتر حساب گزارش‌شده را بررسی می‌کند و پس از اثبات دلیل، حساب کاربری مدنظر را ساسپند می‌کند. درواقع یعنی برای همیشه آن را می‌بندد.

نتایج پژوهش جدیدی که مرکز Pew انجام داده نشان می‌دهد که فیس‌بوک بیشتر برای خانواده‌ها و شبکه‌های دوستی جذابیت دارد و توییتر بیشتر برای ژورنالیست‌ها و کسانی که پی‌گیرانه در دنیای خبر حضور دارند؛ اگرچه حضور خبرهای جدی در هر دو شبکه اجتماعی٬ کمتر از آن چیزی یافته شده که معمولا فرض می‌شود. میزان جذابیت خبرهای جدی در فیس‌بوک ۱۳ و در توییتر ۲۷ درصد است.

اگر سؤالی در مورد این برنامه دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ دهیم.

در رابطه با توییتر

میلاد حیدری

سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید من به تازگی تا توییترونصب کردم اما وقتی میخوام کسیو فالو کنم این پیام نمایش داده میشه ونمیتونم The term you intered did not bring up any result باید چطوری حلش کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا