حافظه رم چیست؟ تاثیر آن در موبایل و کم و زیاد بودن
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا داشتن رم کافی در گوشی های هوشمند آن قدر مهم است؟ حافظه رم (یا حافظه دسترسی تصادفی ) یکی از مشخصه های کلیدی برای بررسی عملکرد یک تلفن همراه جدید هنگام خرید به حساب می آید . امروزه بسیاری از دستگاه ها رم بالایی دارند؛ حتی روی برخی از دستگاه های تلفن همراه رمی نصب می شود که بیشتر از یک کامپیوتر معمولی است. کارایی هر دستگاه کامپیوتری با افزایش ظرفیت رم افزایش می یابد.
بیایید ببینیم حافظه دسترسی تصادفی یا همین رم چه اهمیتی دارد. در هر سیستم کامپیوتری، دو نوع حافظه اولیه و حافظه ثانویه وجود دارد. حافظه اولیه (Primary memory) به عنوان حافظه کوتاه مدت یا حافظه ای برای زمان کم در نظر گرفته می شود، در حالی که حافظه ثانویه (Secondary memory) یک نوع ذخیره سازی دائمی حافظه در یک سیستم کامپیوتری است. حافظه ثانویه تا زمانی که کاربر بخواهد آن را نگه دارد در دستگ
اه باقی می ماند ، در حالی که حافظه اولیه به محض خاموش شدن دستگاه یا قطع شدن منبع تغذیه پاک می شود.
۱۰ اپلیکیشن کاملاً کاربردی که هر کاربر اندروید در ایران نیاز دارد!
رم چیست؟
حافظه دسترسی تصادفی (RAM) فضای ذخیره ای برای دسترسی عملیات در حال انجام است تا گوشی یا کامپیوتر شما بتواند فوق العاده سریع کار ها را انجام بدهد . رم خیلی راحت اطلاعات را برای تلفن همراه تان ذخیره می کند تا این داده ها به راحتی توسط CPU و در زمان بسیار کمی دریافت شود . این حافظه صد برابر سریع تر از دیسک ذخیره سازی در سیستم تلفن همراه یا کامپیوتر شما است.
هر چه ظرفیت رم بیشتر باشد، سرعت گوشی هوشمند شما بیشتر است، به این معنی که تلفن همراه تان می تواند حجم بیشتری از داده های اولیه ای که به راحتی برای CPU در دسترس است را ذخیره کند . در این صورت برنامه های بیشتری را می توان در آن واحد اجرا کرد . هنگامی که گوشی تان خاموش است، حافظه اصلی از رم پاک می شود. در حال حاضر تلفن های همراه از 2 تا 12 گیگابایت رم پشتیبانی می کنند که برای یک گوشی هوشمند معمولی ظرفیت بسیار بالایی است.
رم در تلفن همراه چه اهمیتی دارد؟
هنگامی که دستگاه تلفن همراه تان را روشن می کنید ، بخشی از رم شما، یعنی حافظه اصلی، توسط سیستم عامل گرفته می شود. بخشی از رم باقی مانده توسط سایر برنامههای ضروری اشغال شده و بقیه هم برای همه برنامه های در حال انجامی که در آن لحظه با آن ها کار می کنید، استفاده می شود. هر چه حافظه رم بالاتر باشد، تعداد برنامه هایی که می توانند در یک لحظه خاص اجرا شوند، بیشتر خواهد بود.
رم یک بخش بسیار ضروری از دستگاه تلفن همراه شما است بدون آن یا نمی توانید از گوشی هوشمندتان استفاده کنید یا فعالیت ها بسیار کند خواهد بود.
هنگامی که یک برنامه جدید روی یک دستگاه کامپیوتری باز می شود ، CPU داده ها را از حافظه ثانویه واکشی می کند و اطلاعات در رم قرار می گیرد تا به راحتی برای پردازش در دسترس باشد. این کار زمان را کم و سرعت موبایل تان را بیشتر می کند. گاهی اپلیکیشن های پیچیده تری وجود دارند که برای اجرای موثر عملیات به ظرفیت رم بالاتری نیاز دارند.
چرا بهتر است رم در موبایل بیشتر باشد؟
همان طور که می دانیم در حال حاضر رم در گوشی های همراه حافظه اصلی است که برای پردازش اطلاعات به راحتی قابل دسترس است و باعث افزایش سرعت دستگاه تلفن همراه تان می شود. امروزه انقلابی در برنامه های موبایلی رخ داده و هر روز اپلیکیشن ها و بازی های ویدیویی جدیدی به بازار می آیند.
این برنامه ها به دلیل ویژگی هایی پیشرفته تر هر روز سنگین و پیچیده تر می شوند . به همین دلیل وجود رمی با ظرفیت بالاتر در گوشی شما برای ذخیره این مقدار داده که حاصل پردازش های مختلف هستند، مفید است. در غیر این صورت، سیستم تلفن همراه شما هنگام اجرای این برنامه ها تاخیر خواهد داشت.
دستگاه های امروزی چند وظیفه ای هستند ، به این معنا که واتس اپ و فیس بوک شما همیشه در پس زمینه در حال اجرا هستند و بازی های سنگینی مثل PUBG هم زمان انجام می شوند. یا حتی ممکن است در همان حین با دریافت نوتیفیکیشن وارد برنامه های دیگری برای ارسال پیام متنی شوید یا تماس تلفنی برقرار کنید.
برای انجام همه این کار ها به طور هم زمان به یک پردازنده خوب در کنار رمی با ظرفیت بالا نیاز دارید. در غیر این صورت، ممکن است با ضعف عملکرد مواجه شوید. البته فقط داشتن رم با کارایی بالا مهم نیست، دستگاه شما باید پردازنده و کارت گرافیک خوبی هم داشته باشد.
طبق تحقیقات مختلف ثابت شده است در سال 2021 تا 2024 با توجه به حجم برنامه ها و کیفیت بازیها، رم 8 گیگ بالاترین و مناسب ترین مقدار رم است که کاربران گوشی های هوشمند نیاز دارند
کم بودن رم چه تاثیری دارد؟
اگر دستگاه شما رم پایینی داشته باشد سیستم عامل ، برنامه هایی که در پس زمینه و کم تر مورد نیاز هستند را در حافظه ثانویه ذخیره می کند تا فضای حافظه را برای اجرای بهتر برنامه های فعلی شما در دسترس قرار دهد. هنگامی که کاربر بین این برنامه جا به جا می شود، ممکن است با تاخیر دستگاه مواجه شود.
برای غلبه بر این مشکل، ممکن است لازم باشد حافظه کش تان را به صورت دستی پاک کنید یا یک برنامه Cleaner برای پاک کردن فایل های کش ناخواسته داشته باشید.
اینا رو یاد بگیرید: حتما این 80 اصطلاح رایج تکنولوژی را یاد بگیرید
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
سلام
درود خدا بر شما
مختصر و مفید بود.
سپاسگزارم