به مدت محدود! اپلیکیشن "چرب زبان" با قیمت سال گذشته به فروش می رسد! (بهترین اپ آموزش زبان)

(اینجا کلیک کنید)
اندروید

روت کردن چیست؟ چه اشکالات و مزایایی دارد؟

اگر شما تازه با اندروید آشنا شده اید و هنوز با ترفند های آن در دنیای خارج از جعبه موبایل یا تلفن همراهتان و کار کردن با آن ها آشنا نیستید، اصلا نگران نباشید. اما اگر می خواهید این ترفندها را یاد بگیرید، پیشنهاد ما به شما این است که سعی کنید همه چیز را به یک سطح بالاتری ببرید. زمانی که گوشی موبایل شما روت می شود، این امکان برای شما فراهم می شود.

بسیاری از مردم، طرز تفکرات اشتباهی درباره روت کردن تلفن همراهشان دارند و این موضوع، به این دلیل است که آگاهی عمومی مردم درباره روت کردن بسیار پایین است. بنابر این دلایل، ما در این مقاله درباره مفهوم روت کردن صحبت خواهیم کرد و سپس فواید و ضرر های آن بر روی گوشی موبایل با سیستم عامل اندروید صحبت خواهیم کرد.

حتما بخوانید: چگونه یک رام (اندروید سفارشی) نصب کنیم؟ (همه گوشیهای اندروید)

ویدیوی آموزشی

 

روت کردن گوشی و یا تبلت اندرویدی کاری است مشابه با جیل بریک کردن آیفون های اپل. این عمل خیلی از کاربرانی که علاقه به سوپر یوزر بودن دارند را وسوسه می کند، اما در عین حال خطراتی را برای دستگاه در پی خواهد داشت، از جمله باطل کردن ضمانت آن، خراب کردن آن و ایجاد مشکلات امنیتی. با این وجود تا زمانی که شما با دستگاه روت شده خود محتاط رفتار کنید، فواید آن برایتان بیشتر قابل لمس خواهد بود.

روت کردن چیست؟

ابتدایی ترین معنی روت، بالاترین سطح پوشه ها و فولدرها است. اگر با ویندوز اکسپلورر آشنایی دارید، این تعریف شبیه به درایو C: \ است که می توانید با بالا رفتن چندین سطح از این درایو، به پوشه یا فولدر My Document برسید و به آن دسترسی پیدا کنید. در Mac OS X و Linux ، به جای C: \ شما یک اسلش مشاهده می کنید.

android file system and root

اما اگر می خواهید از ترفندهایی برای دسترسی به یک سری پرونده های موبایل خود استفاده کنید، به شما توصیه می کنیم که فایل های سیستم عاملی که در بالاترین مرتبه هستند را اصلاح کنید. به امکان دسترسی کامل و تغییر دادن نام این پرونده ها ” root access” یا “دسترسی به ریشه” یا ” rooted” یا “روت شده” می گویند.

از دست ندهید: روش ساده خالی کردن فضای مموری گوشی اندروید (بدون هیچ نرم افزاری)

چندین روش مختلف وجود دارد که به کاربران امکان دسترسی به فهرست اصلی دستگاه خود را می دهد و روند اجرای یکی از این مراحل با عنوان “rooting” شناخته می شود. با توجه به نوع موبایل، روت کردن می تواند به آسانی نصب یک برنامه باشد، اما برخی از روش های روت کردن کمی پیچیده تر هستند که شامل اتصال دستگاه به رایانه و ارسال دستورات ترمینال یا پایانه ای هستند.

اگر دستگاه موبایلم روت شده باشد، چکار کنم؟

اگر در نظر بگیریم که روت یا ریشه بالاترین سطح پوشه در سیستم فایل دستگاه موبایل است که در آن همه پرونده هایی که سیستم عامل اندروید را تشکیل می دهند ذخیره شده اند و به شما امکان دسترسی به این پوشه را می دهد، نتیجه می گیریم که روت بودن به این معنی است که شما می توانید تقریباً در هر جایی، هر چیزی از فایل های خود را تغییر دهید. از نرم افزار گرفته تا دستگاه موبایلتان.

به عنوان مثال، برنامه های bloatware یا اضافی که از قبل در دستگاه های اندروید نصب شده اند، معمولاً در پوشه سیستم موبایل در داخل فهرست root قرار می گیرند. کاربران عادی نمی توانند این برنامه ها را حذف کنند، اما کاربران روت شده می توانند به سادگی به این پوشه دسترسی پیدا کرده و آن ها را حذف کنند.

قابلیت گوشی روت شده

حذف برنامه های bloatware

اگر بخواهیم یک مثال دیگر بزنیم، بخش عمده ای از رابط اصلی تلفن شما توسط یک برنامه به نام SystemUI کنترل می شود که در فهرست اصلی موبایل شما ذخیره می شود. اگر می دانید که چگونه یک برنامه اندرویدی را برنامه ریزی کنید، می توانید SystemUI خود را تغییر دهید تا ظاهر صفحه دستگاه خود را به طور کامل تغییر دهید. اما اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، هزاران برنامه نویس اندرویدی وجود دارند که می توانند این کار را برای شما انجام دهند، بنابراین می توانید به سادگی از دسترسی root استفاده کنید تا این پرونده ها را با نسخه قبلی اصلاح شده خود، جایگزین کنید.

ظاهر گوشی روت شده

Android KitKat با ظاهری شبیه به Android Lollipop با یک برنامه SystemUI اصلاح شده و به صورت جدیدی ساخته شده است.

گذشته از حذف دستی، برای حذف و جایگزینی پرونده های سیستم، هزاران و هزاران برنامه دیگر نیز وجود دارد که از دسترسی root برای تغییر نرم افزار دستگاه به شما کمک می کند. به طوری که شما فقط کافی است یک گزینه را انتخاب کنید.

برنامه های روت شده می توانند کارهایی مانند بستن کلیه تبلیغات هنگام کار در هر برنامه، امکان اجرای برنامه hibernate background برای صرفه جویی در مصرف باتری، نصب بازیابی سفارشی برای فلش کردن ZIP ها و ایجاد پشتیبان و موارد دیگر را انجام دهند.

قابلیت های گوشی و برنامه های روت شده

  1. Adaway( بستن تبلیغات ) (۲) Greenify (اجرای برنامه خواب زمستانه برای باتری) (۳) Flashify ( نصب بازیابی سفارشی)

اشکالاتی که روت کردن دارد چیست؟

به همان اندازه که روت کردن بسیار جالب است، قطعاً چند ایراد، در آن وجود دارد. بزرگترین نکته منفی آن، این است که دستگاه های دیگر، در صورتی که روت شوند، به راحتی یک سیستم عامل فریم ورک را قبول نمی کنند، این بدان معنی است که شما مجبورید به روزرسانی های بعدی را با استفاده از Fastboot ، Odin یا Smart Switch بصورت دستی انجام دهید.

مهم تر از آن، یک سری خطرات امنیتی احتمالی در ارتباط با روت کردن وجود دارد، اما اگر کمی مواظب باشید، مشکلی برایتان به وجود نمی آید. کاربری که موبایل خود را روت کرده است، به کلیه پرونده های سیستم موجود در دستگاه خود دسترسی دارد، این بدان معنی است که برنامه هایی که کاربر نصب می کند نیز می تواند به هر گوشی یا تبلتی دسترسی پیدا کند.

حتما بخوانید: ۵ راهکار ساده برای افزایش سرعت گوشی های اندرویدی در کمتر از ۵ دقیقه

این مسئله با نصب یک برنامه مدیریت روت مانند SuperSU Chainfire ، قابل حل است. زیرا در این صورت دسترسی همه را به فهرست های روت شده، به صورت پیش فرض مسدود کرده و مشکل را به راحتی حل می کند و فقط در صورت اجازه کاربر، به صورت صریح می توان به این برنامه ها دسترسی پیدا کرد و آن ها را تغییر داد.

SuperSU Chainfire

اعلان دسترسی روت SuperSU (برنامه Root Explorer که درخواست روت شدن دارد)

در نهایت، به دلیل خطراتی که در بالا به آن اشاره کردیم، برخی از برنامه ها به راحتی در دستگاه ها و موبایل های روت شده اجرا و نصب نمی شوند. به طور کلی، این اتفاق محدود به برنامه هایی است که با پرداخت های مالی یا رسانه های محافظت شده از حق چاپ DRM سروکار دارند، از جمله مهم ترین آن ها Android Pay ، Samsung Pay و برنامه Redbox streaming app.

چگونه دستگاه خود را روت کنیم؟

اکنون که درک خوبی از روت کردن و همچنین مزایا و اشکالاتی که در آن وجود دارد، دارید، ممکن است بخواهید بدانید که دقیقاً چگونه می توانید گوشی موبایل خود را خودتان روت کنید. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، روش های مختلفی برای دستگاه های مختلف اندرویدی برای روت کردن وجود دارد، اما یکی از ساده ترین و گسترده ترین روش ها در ویدیوی زیر توضیح داده شده اند:

 

چگونه دستگاه خود را آن روت کنیم؟ (به حالت اول برگردانیم): در اینجا توضیح داده ایم

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

تیم تولید محتوا

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا