به مدت محدود! اپلیکیشن "چرب زبان" با قیمت سال گذشته به فروش می رسد! (بهترین اپ آموزش زبان)

(اینجا کلیک کنید)
آموزش های متنوع دیگر

راهنمای انتخاب هدفون مناسب (با توجه به نوع هدفون)

تجربه خرید هدفون می تواند چیزی شبیه به ماشین خریدن باشد: کلی گزینه برای انتخاب پیش روی شماست و کلی هم اطلاعات غلط درباره آنها وجود دارد و اگر حواستان را جمع نکنید در نهایت نتیجه کار برایتان رضایت بخش نخواهد بود. با وجود مدلهای فراوان هدفون ها و برندهای مختلفی که در بازار موجودند، پیدا کردن یک هدفون خوب درست مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه است!

اما اصلا نگران نباشید! ما اینجا هستیم تا راهنمای کاملی برای خرید یک هدفون خوب و مناسب در اختیارتان بگذاریم. اگر شما هم تجربه ای در خرید یک هدفون خوب دارید حتما آن را با ما در میان بگذارید.

بسیار خب! بیایید هر چه زودتر سر اصل مطلب برویم و ببینیم برای خرید یک هدفون خوب و مناسب باید به چه چیزهایی توجه کنیم.

راهنمای انتخاب هدفون مناسب

اگر واقعاً به وضوح صدا و قابلیت های هدفون اهمیت می دهید ما پیشنهاد می کنیم که از خرید هدفون بدون اینکه اطلاعات کاملی از نوع آن داشته باشید خودداری کنید. چه در خریدهای اینترنتی و چه موقع خرید حضوری، راحت ترین کار این است که یک هدفون بردارید و پولش را بپردازید! ولی خرید یک هدفون مناسب به این راحتی ها نیست.

انواع مختلف هدفون، علاوه بر انتقال صدا قابلیت های مختلف دیگری مثل کنترل و حذف فعال نویز (ANC) ، اتصال بلوتوث و انواع حسگرهای داخلی را هم ارائه می دهند. ناگفته نماند که از لحاظ وضوح صدا و شنیدن آن هم تفاوت های زیادی بین انواع مختلف هدفون وجود دارد. فقط کافیست کمی اطلاعاتتان را بیشتر کنید تا هدفونی انتخاب کنید که تا سالها برایتان کار کند و تجربه لذت بخشی از شنیدن صداها به شما بدهد.

۱۰ تا از نکات خرید گوشی نو (موارد قبل از خرید)

برای اینکه کارتان راحت شود ما اینجا لیستی از بهترین و محبوبترین هدفون ها را آماده کرده ایم. فرقی نمی کند دنبال هدفون بی سیم هستید یا هدفون با سیم؛ در هر صورت لیست ما انواع مختلف هدفون را تحت پوشش قرار می دهد.

هدفون های دور گوشی (Over-ear headphones)

(خرید هدفون دور گوشی)

Over-ear headphones

هدفون های دور گوشی که بیشتر با نام “over-ear” شناخته می شوند پدهای بزرگی دارند و در نتیجه صدای بیشتری را هم به گوش شما می رسانند. معمولا هدفون های دور گوشی پشت باز بهترین نوع هدفون هستند ولی ویژگی آنها این است که هیچ تاثیری روی صداهای منفعل نمی گذارند؛ یعنی شما همه صداهای اطرافتان را موقع استفاده از این هدفون ها می شنوید. مدل پشت بسته این نوع هدفون به خوبی دور گوشها کیپ می شود و نسبت به مدل پشت باز در کاهش نویز بهتر عمل می کند. این مساله هم برای خودتان بهتر است چون صدا را کامل تر و واضح تر می شنوید و هم برای اطرافیانتان، چون صدای خروجی از هدفون را نمی شنوند. تنها نکته ای که باید به آن توجه کنید صداهای خیلی بلند و بم است که ممکن است باعث ناراحتی گوشتان شود.

مزایا: بیس قوی، پخش صدای بلند، پویایی صدا و ارائه جزئیات بهتر

معایب: بزرگ و حجیم بودن هدفون، نامناسب بودن برای استفاده هنگام حرکت

نمونه: Sony MDR-1000X Wireless

هدفون های روی گوشی (On-ear headphones)

On-ear headphones

هدفون های روی گوشی یا هدفون های “on-ear” نسبت به هدفون های دور گوشی کوچکتر و قابل کنترل تر هستند اما در عین حال صدا را به صورت بلند و واضح منتقل می کنند. اکثر هدفون های روی گوشی پشت بسته هستند و اگر به خوبی روی گوش قرار بگیرند می توانند نویز را هم به خوبی بگیرند. موارد کاربرد این نوع هدفون هم معمولا مثل همان هدفون دور گوشی است.

مزایا: کوچکتر و سبکتر از هدفون دور گوشی است بدون اینکه قدرت انتقال صدا در آن کاهش پیدا کرده باشد

معایب: soundstage کمتر (توانایی پایینتر در پخش صدای سه بعدی و ایجاد حس حضور واقعی در صحنه ضبط صدا در شنونده)، اندازه ایرکاپ (ear-cup) این نوع هدفون ممکن است باعث ناراحتی گوش شود چون فشار و گرمای ناخوشایندی روی گوش ایجاد می کند.

نمونه: هدفون بی سیم Marshall Mid ANC

هدفون داخل گوشی (In-ear headphones)

In-ear headphones

هدفون های تو گوشی، داخل گوشی یا “canal phones” داخل گوش قرار می گیرند و در مجرای خارجی گوش کیپ می شوند. بیشتر هدفون های داخل گوشی نویزگیرهای عالی ای هستند ولی برای اینکه موقع استفاده از آنها بهترین کیفیت صدا را داشته باشید باید هدفون را به درستی در گوشتان قرار بدهید.

از نظر فنی، هر هدفونی که نوک گوش آن قابل جدا شدن باشد هدفون داخل گوشی محسوب می شود. هدفون های تو گوشی بیشتر برای کارهای روزمره، رفت و آمد و ورزش استفاده می شوند.

مزایا: اندازه کوچک و جیبی هدفون، مناسب برای کاربرانی که موقع حرکت میخواهند از هدفون استفاده کنند، کاهش نویز بسیار عالی، کیفیت انتقال صدای بالا

معایب: استفاده از این نوع هدفون برای برخی ها اذیت کننده است، اگر هدفون به درستی در گوش جای نگیرد امکان سقوط و افتادنش هست.

نمونه: هدفون بی سیم Jabra Sport Pulse Wireless SE

ایرباد (Earbuds)

Earbuds

ایربادها دقیقا داخل گوش قرار می گیرند و صدا را در مجرای گوش پخش می کنند. ایرباد جزو ارزان ترین هدفون ها هستند و اغلب اوقات شامل پخش کننده های رسانه ای قابل حمل هستند (یا توسط شرکت های هواپیمایی برای تماشای فیلم در پروازها ارائه می شوند).

(خرید ایرباد خوب)

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که عنوان “earbuds” به هدفون های تو گوشی گفته می شود و به طور کلی اکثر هدفون های کاملا بی سیم در واقع هدفون های تو گوشی هستند ( به قسمت پایین مراجعه کنید).

مزایا: هدفون های ارزان و راحت برای استفاده

معایب: توانایی کاهش نویزکم، کیفیت صدای معمولی

نمونه: Apple EarPods

هدفون های کاملا بی سیم (True wireless headphones)

True wireless headphones

می شود گفت که عنوان هدفون کاملا بی سیم کمی اشتباه است، چون این نوع هدفون ها در واقع همان هدفون های تو گوشی هستند (به جز مواردی مثل ایرپاد های اپل). با اینکه اکثر هدفون های بی سیم با یک بند گردنی یا در هدفون هایی مثل هدفون دور گوشی، هدفون ها با هدبند به هم وصل می شوند، اما هدفون های بی سیم واقعی فقط شامل دو هدفون کوچک هستند و هیچ سیمی ندارند.

این نوع هدفون معمولا یک کیس شارژ کوچک دارند که با آن می توانید هدفون را شارژ کنید. هدفون های کاملا بی سیم برای استفاده موقع رفت و آمد بسیار مناسبند.

مزایا: شیک، همراه با جای مخصوص، گزینه ای عالی برای استفاده موقع ورزش، کاملا جدا و مستقل

معایب: عمر باتری کم، امکان گم شدن بالا، کیفیت متوسط صدا نسبت به هزینه هدفون

نمونه: Jabra Elit 65t

مقایسه هدفون های سیمی، بی سیم و کاملا بی سیم

شاید متوجه شده باشید که تمام نمونه هدفون هایی که ما در بالا مثال زدیم از نوع بی سیم بودند. این مساله تصادفی نیست. در حقیقت اکثر قریب به اتفاق هدفون های جدید، اتصال بی سیم ارائه می کنند. با این حال اکثر این هدفون ها برای اتصال دو سر هدفون به هم از یک سیم، هدبند (در هدفون های تو گوشی) و یا یک اتصال کوچک استفاده می کنند. هدفون های بی سیم واقعی هدفون هایی هستند که هیچ نوع سیمی ندارند ولی با این حال ایراداتی هم دارند که در بالا به آنها اشاره شد.

در حال حاضر تولیدکنندگان هدفون به دلایل متعددی از جمله دسترسی به نوآوری های جدید در فناوری بی سیم مانند افزایش عمر هدفون و باتری، دوام بیشتر و اتصال بی سیم بهتر به دستگاه شما روی تولید هدفون های بی سیم تمرکز می کنند.

راهنمای خرید میکروفون (نکات مهم و 8 میکروفون برتر)

ناگفته نماند که بسیاری از تولید کنندگان گوشی های هوشمند (مثل ahem ، Apple و Google)، به طور کلی جک هدفون را حذف کرده اند. حقیقت ساده این است که اکثر خریداران راحتی هدفون های بی سیم را ترجیح می دهند و از آنجا که خیلی از مدل های با سیم هدفون را هم می شود در صورت نیاز متصل کرد، استفاده از هدفون بی سیم محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

با این حال، هنوز هم عمر هدفون های با سیم بیشتر است و تا زمانی فایل صوتی وجود داشته باشد، هدفون با سیم می تواند آن را به گوشتان برساند. علاوه بر این، هدفون های با سیم ارزانتر هستند. پس اگر برایتان سیم دار بودن هدفون مهم نیست می توانید هدفون با سیم بخرید.

حذف کردن یا نکردن؟ مساله این است!

Bose QC35

علاوه بر هدفون های بی سیم، خیلی از هدفون های جدید امروزی با قابلیت حذف فعال نویز یا اکتیو نویز کنسلینگ (ANC) عرضه می شوند. این نوع هدفون که در دهه 70 توسط شرکت Bose عرضه شد، جزو وسایل الکترونیکی مجهز به باتری و میکروفون های بیرونی برای تولید صدایی محسوب می شود که 180 درجه خارج از فاز صدای محیط است و با ایجاد صدای مخالف، فرکانس های اطراف شما را حذف می کند.

استفاده از این نوع هدفون در طول مسافرت و یا برای کسانی که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند بسیار رایج است. قابلیت حذف فعال نویز بیشتر در مدل هدفون دور گوشی و روی گوشی وجود دارد اما در مدل های تو گوشی هم یافت می شود.

یادتان باشد هدفون هایی که ویژگی حذف نویز یا همان ANC را دارند اغلب سنگین تر، حجیم تر و گرانتر هستند. علاوه بر این، میزان حذف نویز در همه هدفون ها یکسان نیست، پس اگر این مساله برایتان مهم است موقع انتخاب هدفون آن را در نظر بگیرید.

توصیه های بیشتر موقع خرید هدفون

1- تحقیق کنید

اگر تصمیم به خرید یک هدفون جدید یا هر وسیله دیگری گرفته اید بهترین کار این است که اول کمی تحقیق کنید. در این مواقع اینترنت می تواند کمک خیلی خوبی برایتان باشد. در اینترنت بگردید و گزینه های مختلفی که ویژگی های مد نظر شما را دارند و در محدوده قیمت مورد نظرتان هم قرار دارند را ببینید. بعد می توانید نظرات مربوط به این هدفون ها را بخوانید تا متوجه شوید کدامشان عملکرد خوبی دارد و کدام هدفون خوب نیست.

به شدت پیشنهاد می کنیم ریویو (review) محصول را بخوانید. ریویو تجربه خرید محصول را توضیح داده و درک درستی از محصول به شما می دهد. حتما نظرات مربوط به هدفون را بررسی کنید و گزینه های دیگری که پیشنهاد می شود را هم ببینید. علاوه بر این فروم های زیادی هم وجود دارد که می توانید در آنها سوالات مورد نظرتان را بپرسید.

2- مراقب رتبه بندی و امتیاز محصولات آنلاین باشید

یادتان باشد که گاهی اوقات ریویوها و امتیازاتی که به محصولات آنلاین داده می شود جعلی است و توسط سازنده محصول خریداری می شود تا محصولش را معتبرتر نشان بدهد. البته این مساله به این معنا نیست که شما اصلا نباید به نظرات آنلاین توجه کنید، بلکه منظورمان این است که نقدها را به دقت بخوانید و به نام نظر دهنده توجه کنید. اگر متوجه شدید آن نظر مثل این میماند که یک ربات آن را نوشته یا پر از کلمات مبهم است می توانید به آن شک کنید.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، بیش از نیمی از هزاران نقد و بررسی 10 هدفون برتر بلوتوث در سایت آمازون در زمان انتشار این مقاله “مشکل دار” عنوان شده اند. به این معنی که برای وارد کردن آنها پول پرداخت شده و معتبر نیستند. پس حواستان را جمع کنید.

3- هدفون را امتحان کنید

نکته دیگری که ما بشدت آن را توصیه می کنیم این است که وقتی لیست هدفون های مورد نظرتان را تهیه کردید به یک فروشگاه بروید تا آنها را امتحان کنید. مهم است که مطمئن شوید همه چیز ایده آل و همانطور که می خواهید است. بررسی کنید و ببینید آیا هدفون به خوبی کار می کند و برای استفاده طولانی مدت مناسب و راحت است یا نه.

راهنمای خرید انواع هارد اکسترنال (2021)

ویژگی ها و قابلیت های مشترک هدفون ها

1- بلوتوث

بلوتوث وسیله اصلی اتصال بی سیم در اکثریت قریب به اتفاق هدفون ها و فناوری های دیگر است. با اینکه حذف اتصالات سیمی باعث کمی کاهش کیفیت صدا می شود، اما بلوتوث به حدی پیشرفت کرده است که کدک های بی سیم مثل aptX HD and Apple AAC کیفیت چشمگیری ارائه می دهند.

2- کاهش نویز

این قابلیت به توانایی هدفون در کاهش سر و صدای اطراف موقع استفاده از آن روی گوش اشاره می کند.

3- میکروفن یا کنترل کننده داخلی

این قابلیت رایج مخصوصا در هدفون های تو گوشی و تقریبا در همه هدفون های بی سیم وجود دارد که به کاربران اجازه می دهد بدون برداشتن هدفون به تماس های تلفنی شان جواب بدهند. دو نوع کنترل کننده تک دکمه ای (برای اندروید) و سه دکمه ای (برای آی او اس) وجود دارد.

معمولا موقع استفاده از ریموت های تک دکمه به ترکیبی از چند فشار برای اجرای عملکردهای مختلف نیاز است. این ریموت ها کنترل صدای گوشی یا دستگاه مورد استفاده تان را هم به عهده می گیرند. ریموت های سه دکمه ای با استفاده از دکمه بالا و پایین کار کنترل صدا را انجام می دهند.

4- حسگرها

بعضی از هدفون و اکثرا هدفون های هدفون های بی سیم، از حسگرها یا همان سنسورهای داخلی استفاده می کنند. این حسگرها دارای شتاب سنج و ژیروسکوپ هستند و موقع تمرینات ورزشی می توانند حرکات شما را ردیابی کنند یا وقتی یکی از هدفون ها را برمیدارید موزیک را به طور خودکار قطع کنند (مثل ایرپاد اپل). علاوه بر این، سنسورهای بیومتریک ضربان قلب و سنسورهای لمسی نوری که برای کشیدن و ضربه زدن به منظور کنترل پخش موسیقی و تماس های تلفنی استفاده می شود هم در برخی هدفون ها وجود دارند.

5- دستیار صوتی

برخی از هدفون ها یک دستیار دیجیتالی داخلی مثل سیری (Siri)، الکسا (Alexa)، گوگل ویس (Google Voice) یا بیکسبی (Bixby) دارندکه می توانید آن را فعال و از طریق میکروفون با آن صحبت کنید تا مثل یک گوشی یا میکروفون هوشمند به شما اطلاعات بدهد.

6- تقویت صدا

برخی از هدفون ها به فناوری تقویت صدا مجهزند که از آن می توان برای کاهش فرکانس های خاص مثل صداهای اطراف موقع مکالمه استفاده کرد.

7- محدود کردن میزان صدا

در برخی از هدفون ها قابلیت محدود کردن صدا وجود دارد که اجازه نمی دهد صدا از یک حدی بیشتر بشود تا جلوی آسیب دیدن گوش گرفته شود.

8- هدفون های گردنی

هدفون های گردنی که به آنها هدفون بند دار یا متصل هم گفته می شود در واقع هدفون های بی سیم هستند اما گوشی های چپ و راست آن به وسیله یک کابل یا نواری که پشت گردنتان قرار می گیرد به هم متصل می شوند.

9- ایرتیپ (Eartip)

ایرتیپ در واقع همان قسمتی از هدفون داخل گوشی است که به مجرای گوش شما می چسبد. تقریبا همه هدفون های تو گوشی ایرتیپ های قابل جدا شدن دارند. جنس این ایرتیپ ها اکثرا سیلیکون و فوم مموریک است.

10- DAC

DAC مخفف digital-to-analog به معنای مبدل دیجیتال به آنالوگ است. DAC نوعی فناوری است که سیگنال های دیجیتال را به پخش صوتی تبدیل می کند تا گوش شما بتواند آن را بفهمد. همه گوشی های هوشمند رایانه ها و پخش کننده های موسیقی قابل حمل و همینطور هدفون های بی سیم دارای DAC و تقویت کننده هستند. بعضی از علاقمندان به موسیقی برای اینکه وضوح صدای بهتر و بیشتری داشته باشند از DAC و تقویت کننده های مستقل روی لپ تاپ یا گوشی های خودشان استفاده می کنند.

در ادامه بخوانید: راهنمای خرید پاوربانک (و 5 مدل برتر 2021)

پرفروش ترین هدفون ماه گذشته

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

تیم تولید محتوا

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا