آموزش اینترنت

آشنایی با تاریخچه اینترنت+ 20 حقیقت جالب

Ready for Charb gif

اینترنت (Internet) مخفف interconnected networks (شبکه‌های به هم پیوسته) مجموعه ای از شبکه های کامپیوتری است که با استفاده از پروتکل های خاصی که به آن TCP/IP می گویند و از طریق خطوط تلفنی، ماهواره ای و غیره به یکدیگر وصل شده اند، تا اطلاعات و داده ها بتواند به سرعت از یک کامپیوتر به کامپیوتری دیگر در هر کجای گیتی انتقال یابد . ما در این پست قصد داریم شما را با تاریخچه اینترنت در ایران و همچنین در جهان آشنا نماییم ، پس ادامه مطلب را بخوانید.

خلاصه ‌ای از تاریخچه اینترنت

اینترنت در دهه 1960 توسط محققان دولتی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات ابداع شد. کامپیوتر های دهه 60 بزرگ و غیر قابل جا به جایی بودند. یعنی برای استفاده از اطلاعات ذخیره ‌شده در هر کامپیوتر، کاربر باید یا به محل کامپیوتر می‌رفت و یا نوار های مغناطیسی کامپیوتر را از طریق سیستم پستی مرسوم می ‌فرستاد.

یکی دیگر از عوامل موثر در شکل ‌گیری اینترنت، شدت گرفتن جنگ سرد بود. پرتاب ماهواره اسپوتنیک توسط اتحاد جماهیر شوروی، وزارت دفاع ایالات متحده را برانگیخت تا راه ‌هایی که می ‌تواند اطلاعات را حتی بعد از حمله هسته ‌ای منتشر کند را هم بررسی کند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

این در نهایت منجر به شکل‌گیری ARPANET (شبکه آژانس پروژه‌ های تحقیقاتی پیشرفته) شد. این شبکه‌ در نهایت به چیزی که در حال حاضر به نام اینترنت می ‌شناسیم، تبدیل شد. ARPANET موفقیت بزرگی بود، اما عضویت در آن محدود به سازمان‌ های علمی و تحقیقاتی خاصی بود که با وزارت دفاع قرارداد داشتند. در واکنش به این امر، شبکه‌ های دیگری برای به اشتراک ‌گذاری اطلاعات ایجاد شدند.

اول ژانویه 1983 روز رسمی تولد اینترنت در نظر گرفته شده است. قبل از این، شبکه ‌های مختلف کامپیوتری راه استانداردی برای برقراری ارتباط با یکدیگر نداشتند. یک پروتکل ارتباطی جدید به نام پروتکل کنترل انتقال یا پروتکل اینترنت (TCP/IP) ایجاد شد.

این پروتکل به انواع کامپیوتر ها در شبکه‌ های مختلف اجازه می ‌داد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ARPANET و شبکه داده دفاعی در 1 ژانویه 1983 رسما به استاندارد TCP/IP تغییر یافتند و این گونه بود که اینترنت متولد شد. همه شبکه ‌ها در حال حاضر می ‌توانند با یک زبان جهانی به هم متصل شوند.

Model of Univac I computer, c. 1954

تصویر بالا یک مدل مقیاس UNIVAC I (مخففUniversal Automatic Computer ) است که در سال 1951 به اداره سرشماری تحویل داده شد. وزن آن حدود 7257 کیلوگرم بود، 5000 لوله خلاء داشت و می ‌توانست حدود 1000 محاسبه در ثانیه را انجام دهد. این اولین کامپیوتر تجاری آمریکایی و همین طور اولین کامپیوتری بود که برای استفاده تجاری طراحی شد.

کامپیوتر های تجاری مثل UNIVAC داده‌ ها را کندتر از ماشین‌ های نوع IAS پردازش می‌ کردند، اما برای ورودی و خروجی سریع طراحی شده بودند. اولین مشتری این کامپیوتر ها، سازمان‌ های دولتی، شرکت AC Nielsen، و شرکت  Prudential Insurance بود. اولین UNIVAC در سال 1954 در شرکت لوازم خانگی جنرال الکتریک برای پرداخت حقوق و دستمزد نصب شد . تا سال 1957 رمینگتون راند (که شرکت کامپیوتری Eckert-Mauchly را در سال 1950 خریداری کرده بود) چهل و شش تا از این دستگاه را فروخته بود.

ویدیوی تاریخچه اینترنت در جهان

خیلی ها دوست دارند بدانند اولین بار چه سالی و در کدام کشور و توسط چه کسی راه اندازی و استفاده شده است. شروع تاریخچه اینترنت به سال ۱۹۵۷ برمی‌گردد. زمانی که اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام  «اسپونیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که بتوان از طریق خطوط تلفنی, کامپیوترها را به هم مرتبط نمود.

به طوری که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در اصل شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است.

پروژه آرپانت در سال ۱۹۶۷ آغاز به کار کرد و نتیجه این پروژه پس از چندین سال همان شبکه جهانی اینترنت کنونی است که اکنون به صورت غیرنظامی گردیده و تمامی عرصه گیتی را تحت پوشش خود قرار داده است.

در واقع افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است.

در اوایل دهه ۶۰ میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم  و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند.

تاریخچه اینترنت 2

مطلب مهم ! : با این ۷ روش، خیلی ساده از هک شدن کامپیوتر خود جلوگیری کنیم؟

آقای باران (Baran) طی مقالاتی ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد,وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند.

از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه ۶۰ میلادی کسی به نظرات آقای “Paul Baran” توجه‌ای نکرد.

تا اینکه در سال ۱۹۶۵ نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.بر خلاف تصور آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد.

در این میان دانشمندی به نام تیلور (Tailon) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: (ARPA)  آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. سرانجام تیلور موفق شد در سال ۱۹۶۶, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که نتیجه آن را امروز همگی شاهد هستیم.

تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر ۱۹۶۹ اعلام شده است. زیرا که اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.

تاریخچهٔ اینترنت در ایران :

تاریخچه اینترنت 1

  • سال ۱۳۷۱: تعداد کمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلـان، توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCP به اینترنت وصل شدند تا با دنیای خارج ایمیل رد و بدل کنند.
  • سال ۱۳۷۲: در سال ۱۳۷۲ هجری شمسی ایران نیز به شبکه اینترنت پیوست. نخستین رایانه‌ای که در ایران به اینترنت متصل شد مرکز تحقیقات فیزیک نظری در ایران بود. در حال حاضر نیز این مرکز یکی از مرکزهای خدمات اینترنت در ایران است.مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [ir.] در ایران به رسمیت شناخته می شود. این قلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویّت ایران در فضای اینترنت است.
  • سال ۱۳۷۳: مؤسسه ندا رایانه تأسیس شد. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (BBS)، در عرض یک سال نیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی میکند. همچنین، این مؤسسه روزنامه همشهری را به زبان فارسی در اینترنت منتشر میکند، که این اوّلین روزنامه رسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادائی کد ویژن (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را بعنوان اوّلین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز می‌کند.
  • سال ۱۳۷۴: مجلس ایران تأسیس شرکت امور ارتباطات دیتا تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویب می‌کند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را بطور انحصاری در اختیار آن شرکت قرار می‌دهد.
  • سال ۱۳۷۷: پروژه یونیکد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان (فارسی وب) آغاز می‌شود. هدف پروژه این است که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشر فارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولـاً مشکل قلم (فونت)‌های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.

حتما بخوانید: ۱۵ تا از پردرآمدترین شغل های دنیا در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۲۵ چه خواهد بود؟

طبق آمار منتشر شده ماهانه ۱۰ درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست. هرچند که بعضی کارشناسان تعداد آنها را تا ۹۰۰ میلیون نفر حدس می‌زنند. تعداد رسمی کاربران اینترنتی را در سال ۲۰۰۰ کارشناسان ۵۰۰ میلیون نفر اعلام کرده بودند.حال که شاهد رشد روز افزون اینترنت آن هم در مدت خیلی کوتاهی هستیم ، مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده روشن آنرا پیش بینی کنیم.

19 حقیقت فوق العاده جالب درباره اینترنت

1-اگر می ‌شد که اینترنت را با ترازو کشید، حدود 50 گرم وزن داشت. اولین باز فیزیکدانی به نام راسل سیتز وزن چندین میلیارد الکترون را اندازه ‌گیری کرد و داده‌ هایی که ما هر روز آپلود و دانلود می‌ کنیم را تشکیل می‌ دهند.

2- یوتیوب در هر دقیقه 72 ساعت ویدیو آپلود می ‌کند که بیشترشان از حیوانات خانگی مردم هستند.

3- طبق برآورد های فعلی، کاربران اینترنت را تقریبا 3.26 میلیارد نفر در کل دنیا یعنی کم تر از نیمی از جمعیت کره زمین تشکیل می ‌دهند.

4- گوگل به طور متوسط ​​نزدیک به 3 میلیارد جستجو در روز انجام می ‌دهد.

5- تعداد افرادی که در چین از اینترنت استفاده می ‌کنند (640 میلیون) دو برابر جمعیت کل ایالات متحده است.

6- عبارت “Internet Surfing” یا همان چرخیدن در اینترنت توسط کتابداری به نام ژان آرمور پولی در سال 1992 ابداع شد.

7- یکی از مخترعان وب به نام تیم برنرز لی، توسط ملکه الیزابت لقب شوالیه دریافت کرده است.

گگنام استایل-پربازدیدترین ویدئو یوتیوب

8- آهنگ محبوب رپر کره ‌ای PSY به نام “Gangnam Style” که تصویرش را بالا می بینید، رکورد پربازدید ترین ویدیوی یوتیوب را دارد. از 15 جولای 2012 تا 2016 بیش از 2 میلیارد بار دیده شده است.

9- 87% از مردم اصطلاح “اینترنت اشیا” را نشنیده ‌اند.

10- تا سال 2020، 250 میلیون وسیله نقلیه به اینترنت متصل شده ‌اند.

11- چین برای افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند، کمپ درمانی دارد.

12- اولین ویدیوی وب‌کَم از دانشگاه کمبریج و موضوع اولین ویدیوی زنده اینترنتی هم یک قهوه جوش بود.

13- بیشترین استفاده از اینترنت توسط انسان انجام نمی ‌شود، بلکه این بدافزار ها و ربات‌ های اینترنتی هستند که دو سوم فعالیت را در اینترنتی دارند.

14 – Symbolics.comاولین دامنه ثبت شده است.

15- اولین ایمیل اسپم منتشر شده از یک فروشنده کامپیوتر به نام گری تورک در سال 1978 بود.

16- 1.7 میلیارد از 3.26 میلیارد کاربر اینترنت، متعلق به آسیا هستند.

17- اشتراک ‌گذاری فایل و پخش فایل های رسانه ‌ای باعث بیش از نیمی از ترافیک وب است.

18- دستگاه‌ خودپرداز که قدمت آن به سال 1974 باز می ‌گردد، اولین شی اصلی اینترنت اشیا به حساب می ‌آید.

19- اگر اینترنت بر حسب اسب بخار اندازه ‌گیری می ‌شد، برای راه‌اندازی ‌اش به 50 میلیون اسب بخار نیاز بود.

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. با سلام،
    سال نو رو به شما تبریک عرض می‌کنم.
    از اینکه وقت ارزشمندتونو رو برای کاربرانتون می‌گذارید، نهایت سپاس رو دارم. امیدوارم در پناه حق، هر روز در رشد و پیشرفت باشید.
    سلامتی و شادی و از همه مهمتر کسب درجات بالا از علم و دانش رو براتون آرزومندم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا