برای خرید کارت گرافیک به چه نکاتی توجه کنیم؟ چه چیزی مهم است؟
این روز ها بازارِ کارت های گرافیکی بسیار داغ است و دائما مدل های جدیدی اضافه می شوند که انتخاب را برایمان سخت تر می کنند. اگر شما هم به خرید یک سیستم برای بازی فکر می کنید، با این راهنمای کوتاه همراه مان باشید. ما در اینجا شما را با اصولی که باید برای خرید کارت گرافیک مناسب در نظر بگیرید، آگاه می کنیم.
قبل از انتخاب یک کارت گرافیک، باید جنبه های مختلف مثل قدرت، حافظه، سرعت ساعت ، پهنای باند و رزولوشن مانیتور تان را در نظر بگیرید. کارت گرافیک هم مثل پردازنده، نقش مهمی در عملکرد کامپیوتر بازی می کند. حتما قبل از تصمیم گیری نهایی، همه چیز را بررسی کنید.
مقایسه AMD وNVIDIA : کدامیک بهترند؟
در حال حاضر دو سازنده پیشرویی که کارت گرافیک تولید می کنند AMD و NVIDIA هستند. این دو غول کارت گرافیک اخیرا مجوز کارتهای شان را به شرکت های دیگری مثل MSI،ASUS ، EVGA و بسیاری دیگر داده اند. هر دو شرکت انواع مختلفی از نرم افزار ها، ابزار های خنک کننده و نرخ ساعت را روی کارتهای شان ارائه می دهند.
حالا سوال این است که بالاخره کدام شرکت بهترین پردازنده های گرافیکی را می سازد؟ هر دو شرکت مزایا و معایبی دارند و کارت های گرافیک متفاوت ارائه می دهند. ممکن است برخی متناسب با بودجه شان از عملکرد NVIDIA استقبال کنند و برخی دیگر به سراغ AMD بروند.
AMD به خاطر ارائه کارت های گرافیکی مقرون به صرفه رده متوسط به بالا مشهور است. کارت های اخیر سری AMD Navi RX 5000 این شرکت از نظر قدرت رقیب جدی برای NVIDIA به حساب می آید. قطعا انویدیا کیفیت، سرعت و تکنولوژی های بهتری دارد اما ای ام دی قیمت های بهتری ارائه می دهد. بطور کلی تفاوت در همین است.
(خرید کارت گرافیک NVIDIAاینجا کلیک کنید )
اما باز هم وقتی صحبت از کارت های گرافیک سطح بالا به میان می آید، NVIDIA پیشگام است. کارت های فوقالعاده RTX این برند بهترین کارت های گرافیکی سال 2020 به حساب می آیند که همیشه با تقاضای زیادی همراه بوده اند.
نوع بازی هایی که می خواهید انجام بدهید تعیین می کند که هنگام خرید کارت گرافیک باید به دنبال چه چیز هایی باشید. اگر بازی هایی انجام می دهید که به پردازنده گرافیکی زیاد فشار وارد می کنند، باید روی یک کارت گرافیک قوی سرمایه گذاری کنید.
PUBG،Far Cry 5 ، Project Cars 2،Metro Exodus ، Battlefield 5 و Grand Theft Auto V برخی از محبوب ترین بازی هایی هستند که به پردازنده گرافیکی قوی تری نیاز دارند. اگر علاقه ای به انجام چنین بازی های کامپیوتری ندارید، می توانید با انتخاب یک کارت گرافیک ارزانتر بخرید و در هزینه ها صرفه جویی کنید.
وضوح نمایشگر
شما حتما باید به این هم دقت کنید که قرار است بازیهای تان با چه وضوحی اجرا شوند. در حقیقت هر چه رزولوشن مانیتور شما بالاتر باشد، واحد پردازش گرافیکی تان باید قدرتمند تر باشد.
بازی های کامپیوتری در رزولوشن های بالاتر به کارت گرافیکی بالاتری هم نیاز دارند. به طور مثال اگر شما یک مانیتور 4Kدارید، باید یک کارت گرافیک عالی هم داشته باشید تا بتوانید لذت بیشتری را بازی ببرید.
نرخ تازه سازی مانیتور
هنگام انتخاب کارت گرافیک، علاوه بر رزولوشن باید نرخ تازه سازی مانیتور تان را هم در نظر بگیرید. نرخ تازه سازی به تعداد دفعاتی که مانیتور شما می تواند تصاویر جدید را در هر ثانیه آپدیت کند، گفته می شود. به عنوان مثال، نرخ تازه سازی 60 هرتز به این معناست که مانیتور شما تصویرش را 60 بار در ثانیه به روز می کند. اگر مانیتور شما نرخ تازه سازی بالایی دارد، برای بهره برداری بیشتر از آن به یک کارت گرافیک قدرتمند نیاز دارید.
سازگاری کارت گرافیک با منبع تغذیه
هنگام انتخاب کارت گرافیک برای گیمینگ، باید سازگاری آن با منبع تغذیه را هم بررسی کنید. از آن جایی که کارت های گرافیک نسبت به سایر اجزای کامپیوتر انرژی بیشتری مصرف می کنند، توصیه می کنیم منبع تغذیه قوی انتخاب کنید تا بتواند از عهده این کار برآید.
فراموش نکنید که سازگاری کارت گرافیک تان با مادربرد، رم و سایر اجزای کلیدی کامپیوتر را هم بررسی کنید.
پارامتر طراحی حرارتی را نادیده نگیرید
پارامتر طراحی حرارتی یا TDP برای سنجش اتلاف حرارت کاربرد دارد. این پارامتر به شما نشان می دهد که کارت گرافیک تان برای تنظیمات اولیه به چند وات نیاز دارید. بد نیست بدانید که TDP در CPU مخفف قدرت طراحی حرارتی است در حالی که در کارت های گرافیک به معنی پارامتر طراحی حرارتی است. این پارامتر در کارت های گرافیکی خیلی شبیه TDP پردازنده ها است و مثل کارت گرافیک توسط سازنده تعریف می شود و به پارامتر حرارتی که هر یک از GPU تولید می کند، اشاره دارد.
البته این کمیت خیلی دقیقی برای اندازه گیری مصرف انرژی GPU نیست، زیرا مصرف انرژی با وات الکتریکی اما گرمای ناشی ازGPU ، با وات حرارتی اندازه گیری می شود. اساسا هر دو یکی هستند، اما دومی گرمای تولید شده توسط کارت را اندازه گیری می کند.
بنابراین هنگام انتخاب یک GPU اگر از یک منبع تغذیه 400 وات با CPU 95 وات استفاده می کنید، باید این نکته یادتان باشد. در چنین شرایطی باید یک کارت گرافیک با پارامتر طراحی حرارتی 250 وات اضافه کنید و سرفرصت حتما واحد منبع تغذیه تان را ارتقا دهید. منبع تغذیه 400 وات شما کافی نیست.
حتما دانلود کنید: 20 نرم افزار ضروری که باید روی ویندوز نصب کنید
به طور کلی، منبع تغذیه های 600 وات برای بسیاری از کارت های گرافیک مناسب هستند. اگر کارتی مثل Nvidia RTX 3080 یا AMD RX 6800 XT را انتخاب می کنید، منبع تغذیه قوی تر لازم دارید، به خصوص اگر قصد دارید کارت ها را اُوِرکلاک می کنید. در صورت داشتن یک GPU رده بالا، توصیه می شود که یک منبع تغذیه استاندارد 800 واتی Gold تهیه کنید.
ردیابی اشعه؛ جدید ترین پیشرفت گرافیکی
مثل بسیاری از سخت افزار های کامپیوتری، فناوری GPU هم سرعت نور در حال پیشرفت است! یک نمونه از این فناوری گرافیکی در حال تکامل “ردیابی پرتو بی وقفه” است. فناوری ردیابی پرتو امکان نمایش جلوه های نوری واقعی تری که نحوه رفتار نور و بازتاب ها در دنیای واقعی را با دقت بیشتری شبیه سازی می کند را فراهم کرده است.
شرکت انویدیا این فناوری را این طور توصیف می کند:
فناوری ردیابی پرتو، رنگ پیکسل ها را با ردیابی مسیری که نور از چشم بیننده در صحنه مجازی سه بعدی طی می کند، می سنجد. نور همانطور که صحنه را طی می کند، ممکن است از یک شی به جسم دیگر منعکس شود (که باعث انعکاس می شود)، اشیا جلویش را بگیرند (باعث ایجاد سایه می شود) یا از اجسام شفاف یا نیمه شفاف عبور کند (باعث شکست می شود).
ردیابی پرتو و سایر فناوری های گرافیکی مشابه، هدف صنعت کامپیوتر برای سال ها بوده است که حالا سخت افزار و نرم افزار به آن هدف رسیده اند. امروزه پردازنده های گرافیکی عادی قدرت انجام ردیابی پرتو های موثر در بازی ها را دارند. با این که این فناوری هنوز فراگیر نشده است، اما بدون شک با قوی تر شدن پردازنده های گرافیکی به یک ویژگی عادی تبدیل خواهد شد.
بسیار کاربردی: چگونه کارت گرافیک را آپدیت کنیم؟ (2 روش ساده)
با توجه به این که این فناوری بسیار جدید است، پردازنده های گرافیکی که می توانند به خوبی و به صوت لحظه ای اشعه را ردیابی کنند، گران تر هستند. اما این امکان وجود دارد که در آینده ای نزدیک ارزان شوند. اکثر پردازنده های گرافیکی پرچم دار مدرن AMD و Nvidia از برخی از نسخه های این فناوری پشتیبانی می کنند و با هر نسخه جدید کارتهای گرافیک، بیشتر در دسترس خواهند بود.
ویدیوی کوتاه راهنمای انتخاب کارت گرافیک
پر فروش ترین و محبوب ترین کارت های گرافیک این ماه
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!