به مدت محدود! اپلیکیشن "چرب زبان" با قیمت سال گذشته به فروش می رسد! (بهترین اپ آموزش زبان)

(اینجا کلیک کنید)
آموزش ترفندهای موبایلی

چه مارک گوشی بخریم؟ ۱۳ نکته مهم خرید گوشی نو

صدها نوع گوشی موبایل وجود دارد و انتخاب مناسبترین نوع گوشی با توجه به قیمت و قابلیت ها کار دشواری است. در اینجا نکاتی برای خرید گوشی نو آورده شده است که می تواند تصمیم گیری را برای شما آسانتر کند.

اولین کاری که باید انجام دهید این است که اولویت های خود را روی برگه یادداشت کنید. به این ترتیب تمام قابلیت های مورد انتظار شما مشخص می شود. گوشی های مختلف را با هم مقایسه کنید و جنبه های متفاوت آنها را مد نظر قرار دهید.

برای مثال آیا شما گوشی بزرگ دوست دارید یا کوچک؟ نو یا دست دوم بودن گوشی برایتان مهم است یا خیر؟ آیا به دنبال عمر زیاد باطری هستید یا دوربین باکیفیت؟ آیا حافظه ی گوشی برای شما مهم است؟ پاسخ به این سوالات منجر به انتخاب بهتر و درست تر می شود.

توصیه های من برای خرید گوشی (خلاصه و مختصر-تجربه 16 ساله)

بیشتر از ۱۴ سال هست که در زمینه اخبار تکنولوژی، خرید و فروش انواع گوشی فعالیت دارم. به طور خیلی خلاصه باید بگویم:

  • اگر هزینه برای تان مهم نیست، یا یک گوشی آیفون خریداری کنید (گوشی های اپل کاملا بی نقص، پرسرعت و امن هستند) یا اینکه گوشی پیکسل گوگل (به دلیل هوش مصنوعی قدرتمند و کاربردهای فراوان و میتوان گفت از نظر نرم افزار، دوربین و صفحه نمایش حتی از اپل هم بهتر هستند!)
  • اگر می خواهید گوشی اندرویدی خریداری کنید با قیمت متوسط، گوشی های مدل One plus و google pixel و موتورولا را انتخاب کنید.
  • گوشی هایی مثل هواووی و شیائومی فقط ارزان هستند و قطعاتی قدرتمند دارند ولی از نظر نرم افزاری و امنیت بسیار بی کیفیت بوده و پر از نرم افزارهای اضافی می باشند. اما اگر به دنبال گوشی ارزان هستید هواوی، شیائومی و ردمی گزینه های مناسبی می باشند.
  • ضمنا به این موضوع دقت کنید حتما باتری گوشی که قرار است بخرید بالای ۴۰۰۰ mah باشد و ضمنا از قابلیت شارژ سریع نیز پشتیبانی کند.
  • حتما گوشی خریداری کنید که از قابلیت ۵G یا نسل پنجم موبایل پشتیبانی کند زیرا تا یکی دو سال آینده نسل پنجم که سرعت اینترنت ۱۰ برابر اینترنت فعلی کشور دارد فراگیر می شود و اگر این قابلیت را نداشته باشید، گوشی شما یک گوشی قدیمی تلقی می شود.
  • خود من معمولا هر ۵-۶ سال گوشی عوض می کنم ولی باید گفت در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۲۰ تغییرات عمده ای در تکنولوژی گوشی های هوشمند ایجاد شده است و اگر گوشی که خریداری می کنید سال تولید آن زیر ۲۰۱۹ باشد اشتباه کرده اید. البته باز هم این موضوع تجربه شخصی ست.

همه برندهای معروف گوشی هوشمند و ویژگی های هر یک

تعداد زیادی برند معروف در بازار گوشی‌های هوشمند وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. در زیر به معروف ترین برندهای بازار و ویژگی‌های اصلی آن‌ها اشاره شده است:

  1. Apple iPhone (آیفون اپل)
    • سیستم عامل: iOS
    • طراحی زیبا و ساخته شده با مواد با کیفیت بالا
    • عملکرد بسیار سریع و انطباق با استفاده روزانه
    • امکانات پیشرفته دوربین و عکاسی
    • امنیت بالا با استفاده از Face ID یا Touch ID
    • ارتباط ساده و هماهنگ با دیگر دستگاه‌های اپل مانند MacBook و iPad
  2. Samsung Galaxy (گلکسی سامسونگ)
    • سیستم عامل: Android
    • صفحه نمایش‌های بزرگ و با کیفیت بالا با تکنولوژی Super AMOLED
    • دوربین‌های پیشرفته با امکانات فوق‌العاده مانند فوکوس اتوماتیک و عکاسی با زاویه گسترده
    • انواع مدل‌ها با گزینه‌های متنوع از نظر قیمت و ویژگی‌ها
    • امکانات هوشمند مانند Bixby و Samsung DeX
    • امکانات امنیتی مانند Samsung Knox و اسکن اثر انگشت
  3. Huawei / Honor (هواوی/هانِر)
    • سیستم عامل: EMUI (بر پایه Android)
    • فناوری هوش مصنوعی متمرکز بر عکاسی و پردازش تصویر
    • طراحی زیبا با بهره‌گیری از جدیدترین فناوری‌ها در صنعت
    • صفحه نمایش‌های بزرگ و با کیفیت
    • امکانات امنیتی مانند اسکنر اثر انگشت و فناوری تشخیص چهره
  4. OnePlus (وان پِلاس)
    • سیستم عامل: OxygenOS (بر پایه Android)
    • عملکرد سریع و پرقدرت با استفاده از پردازنده‌های Snapdragon از شرکت Qualcomm
    • طراحی ساده و مینیمالیستی با استفاده از مواد با کیفیت
    • صفحه نمایش‌های با کیفیت بالا با نرخ تازه سازی بالا
    • امکانات پیشرفته دوربین با عملکرد عالی در شرایط نوری مختلف
  5. Google Pixel (پیکسل گوگل)
    • سیستم عامل: Android
    • تجربه نرم‌افزاری خالص و به‌روز با به روزرسانی‌های سریع
    • دوربین‌های پیشرفته با استفاده از فناوری HDR+ و تصویربرداری در شرایط نوری کم
    • امکانات هوشمند مانند Google Assistant و Google Lens
    • امنیت بالا با استفاده از پشتیبانی از آخرین نسخه‌های سیستم عامل و به روزرسانی‌های امنیتی

همچنین، بسیاری از برندهای دیگری نیز در بازار حضور دارند مانند Xiaomi، Oppo، Vivo و Sony که هر یک از آن‌ها ویژگی‌ها و تجربه‌های متفاوتی ارائه می‌دهند. انتخاب یک گوشی هوشمند به عواملی مانند بودجه، نیازها و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

و اما موقع خرید گوشی به طور مفصل قبل از خرید موبایل، به تمام نکات زیر توجه کنید:

قبل از هر چیز سیستم عامل مورد نظر خود را انتخاب کنید

در حال حاضر بهترین و محبوب ترین سیستم عامل های موجود در سراسر جهان، اندروید و iOS است. هر دوی این سیستم عامل ها به راحتی قابل استفاده هستند و طیف گسترده ای از برنامه ها و بازی ها را پشتیبانی می کنند.

تنوع قیمت و قابلیت های گوشی های اندروید بسیار متنوع و متفاوت است و برنامه های بسیار زیادی را پشتیبانی می کنند. اگر از برنامه هایی مانند Google Maps ،Gmail ، Google Docs و Google Assistant استفاده می کنید، ممکن است اندروید گزینه بهتری برای شما باشد، اگرچه می توانید نسخه های iOS همه ی آنها را از فروشگاه اپ استور نیز بارگیری کنید.

راهنمای خرید گوشی

سیستم عامل iOS Apple یک وضعیت یکنواخت تر و در دسترس تری به شما ارائه می دهد و بسیار ایمن است. کیفیت App Store و برنامه های iOS کمی بهتر از اندروید است. اگر در حال حاضر مک بوک یا آی پد دارید یا بطور کلی از محصولات اپل استفاده می کنید، بهترین گزینه برای شما سیستم عامل iOS است.

به این نکته دقت کنید که اگر در ایران زندگی می کنید کار با سیستم عامل اندروید برای تان راحت تر خواهد بود. زیرا اکثربرنامه های پولی را می توانید از سایت های ایرانی دانلود کنید و ضمنا محدودیت های شرکت اپل برای کاربران ایرانی را نیز نخواهید داشت.

این ۱۳ فاکتور را حتما درنظر بگیرید

راهنمای خرید گوشی هوشمند

خرید تلفن همراه مناسب می تواند دشوار باشد چون تنوع محصولات بسیار زیاد است و از طرفی نمی توان به فروشندگان گوشی های همراه اعتماد کامل داشت. توصیه می شود قبل از خرید گوشی با دوستان و آشنایان مشورت کنید و مشخصات کلی زیر را مد نظر قرار دهید:

۱-طراحی

طراحی گوشی های هوشمند اهمیت زیادی دارد. اگر طراحی گوشی خوب نباشد به احتمال زیاد طرفداران زیادی هم پیدا نخواهد کرد. یکی از مهم ترین موارد در مورد طراحی گوشی، سایز آن است. گوشی هایی که در کف دست جا می گیرند و به اصطلاح خوش دست هستند برای گشت و گذار در اینترنت و تماشای کلیپ ها و ویدیوها چندان مناسب نیستند.

مورد دیگری که باید در نظر گرفته شود این است که برخی گوشی های جدید، در قسمت لبه و بالا و پایین قوس هایی دارند که آنها را در برابر ضربه به شدت آسیب پذیر می کند. بنابراین بهتر است به استحکام گوشی بیشتر از زیبایی آن اهمیت دهید. علاوه براین هنگام خرید، گوشی ها را در دست بگیرید و موبایلی را انتخاب کنید که حس خوبی در شما ایجاد می کند.

۲-نمایشگر

اگر می خواهید ساعتهای زیادی را به تماشای کلیپ و گشت و گذار در اینترنت بگذرانید، تلفنی را انتخاب کنید که سایز مناسب و کیفیت نمایشگر بالایی داشته باشند. گوشی های full HD از نوع OLED باکیفیت ترین نمایشگرها را دارند که برابر با ۱۹۲۰ x 1080 پیکسل یا شاید ۲۱۶۰ x 1080 پیکسل است. نکته دیگر اینکه حتما گوشی انتخاب کنید که سرعت نمایشگر آن بالاتر از ۶۰ HZ باشد یعنی ۹۰ یا ۱۲۰ یا حتی ۱۴۴ HZ. چنین نمایشگرهایی مطابق با چشم انسان طراحی شده و لگ و کندی ندارند و حساسیت لمسی بالاتری نیز دارند.

ضمنا به هیچ وجه سراغ گوشی هایی با صفحه نمایش از نوع تکنولوژی LCD نروید. هم به دلیل مصرف بالا هم کیفیت پایین و هم آزار چشم. گوشی های Galaxy Samsung و iPhone X از نمایشگر AMOLED برخوردار هستند اما قیمت بالایی دارند. در حقیقت تنها تفاوت دو نمایشگر AMOLED و OLED در این است که AMOLED رزولوشن بالاتر و مصرف انرژی کمتری دارد.

حتما بخوانید: چطور بفهمم گوشی من هک شده و بعد از آن چه کنم؟

۳-عملکرد

عملکرد گوشی با دو عامل اصلی تعیین می شود: پردازنده و RAM. پردازنده قطب اصلی گوشی هوشمند است که به عملکرد کلی آن منجر می شود. بعضی اوقات، قابلیت پردازنده چیزی است که بروزرسانی های نرم افزار را محدود می کند، پس باید به آن توجه کرد. پردازنده از اهمیت زیادی برخوردار است و به طور کلی هم از نظر سرعت و هم از نظر بهره وری مهم است.

Qualcomm و Mediatek از مطمئن ترین پردازنده ها هستند. انتخاب رم مورد نیاز، به تصمیم خود شما بستگی دارد اما توصیه می کنیم برای مدلهای اندروید گوشی هایی را انتخاب کنید که رم حداقل ۴ گیگابایت را داشته باشند. این در مورد آیفون ها صدق نمی کند زیرا مدیریت حافظه آنها متفاوت است و به همان اندازه به حافظه رم احتیاج ندارند.

۴-سیستم عامل

اگر آیفون بخرید معمولا به آخرین نسخه iOS دسترسی پیدا خواهید کرد اما این در مورد گوشی های اندروید صادق نیست. دسترسی به آخرین بروز رسانی های گوشی اندروید معمولا زمانبر است و گاهی اوقات امکانپذیر نیست.

بعبارت دیگر گوشی ‌های اندروید، پشتیبانی نرم‌ افزاری کوتاه‌‌ مدت‌ تری نسبت به گوشی های اپل دارند و به دلیل تنوع بسیار زیاد گوشی ‌های اندروید، برنامه‌ های این سیستم‌ عامل برای تمام مدل‌ ها بهینه نشده است. فقط تلفن های اندروید مانند Pixel 4، قابلیت بروزرسانی فوری و مداوم اندروید را دارند. همیشه سعی کنید گوشی هایی انتخاب کنید که به آخرین ورژن های موجود دسترسی داشته باشند.

۵-دوربین

دوربین های تلفن های هوشمند طی چند سال گذشته بسیار ارتقاء یافته اند. توجه داشته باشید که عملکرد خوب دوربین معمولا فراتر از تعداد بالای مگاپیکسل است. علاوه بر تعداد مگاپیکسل، مواردی مانند فوکوس اتوماتیک هیبریدی، تثبیت نوری، حالت های دستی، جلوه های ویژه و ویژگی های سلفی نیز باید قبل از خرید گوشی مورد بررسی قرار گیرند.

۶-Bloatware یا همان نرم افزارهای اضافی

به طور کلی Bloatware اصطلاحی برای اپلیکیشن هایی ست که بر روی تلفن همراه نصب شده اند و شما نیازی به آن ‌ها ندارید و در عین حال قادر به حذف شان هم نیستید. تولید کنندگان تلفن های هوشمند گاهی اوقات این برنامه ها را روی محصولات خود نصب می کنند بطوریکه کاربران قادر به حذف کردن آنها نیستند. به همین علت گوشی های چینی مثل شیائومی و هواووی گوشی های نامناسبی از این جهت به شما می روند.

در عوض گوشی هایی مثل وان پلاس، گوگل پیکسل یا موتورولا از اندروید خام و بدون هیچ برنامه اضافی استفاده می کنند. هم کاملا بهینه و کم مصرف هستند و هم باگ ها و خطرات کمتری دارند.

حتما بخوانید: گوشی های نو یا کارکرده چند ساعت باید در شارژ اولیه باشند؟ (تحقیقات جدید)

مشکلی که این اپلیکیشن ها برای کاربران ایجاد می ‌کنند این است که علاوه بر کند کردن سیستم عامل و اشغال فضای ذخیره دستگاه، مصرف باتری را هم افزایش می ‌دهند. بنابراین پیش از خرید گوشی بخصوص گوشی های اندروید، این مسئله را مد نظر قرار دهید.

۷-عمر باتری

عمر باطری از جمله مسائلی ست که باید هنگام خرید گوشی در نظر بگیرید چون ممکن است شما زمان زیادی بیرون از خانه باشید و شارژ کردن موبایل برای شما امکانپذیر نباشد. رتبه بندی mAh می تواند به شما کمک کند اما ظرفیت آن نیز تحت تأثیر اندازه صفحه، رزولوشن و نرم افزارها قرار می گیرد، بنابراین باید در مورد این نکته بیشتر تحقیق کنید.

۸-حافظه داخلی

جدیدترین تلفن های هوشمند معمولاً دارای حافظه داخلی هستند. حافظه داخلی معمولا برروی جلد محصول نوشته شده است اما شما باید تحقیق کنید که برنامه های از پیش نصب شده چقدر از فضای داخلی را اشغال کرده اند. حافظه ی داخلی مورد نیاز، به نحوه ی استفاده ی شما از گوشی بستگی دارد اما حداقل حافظه ی توصیه شده ۳۲ و ۶۴ گیگابایت است.

به این نکته دقت کنید که در حال حاضر دو نوع تکنولوژی حافظه داخلی وجود دارد. USF 2 و USF3. حتما پیشنهاد می کنیم از نوع ۳ استفاده کنید زیرا سرعت انتقال اطلاعات در آن ۱۰ برابر نوع ۲ است و ضمنا مصرف انرژی کمتری دارد.

حتما بخوانید: اگر به تازگی آیفون خریده اید بخوانید: نکات شروع به کار و راه اندازی

۹-دوام

گوشی های شیشه ای معمولا جذابیت ظاهری زیادی دارند اما در مقابل ضربه و صدمات بشدت آسیب پذیر می باشند. اگر از از مقاومت گوشی مطمئن نیستید، حتما یک گارد یا محافظ برای آن بخرید. بدنه های تمام فلزی، جزء مقاوم ترین گوشی ها در برابر ضربه هستند. برخی گوشی ‌ها دارای گواهینامه‌ های مخصوص مقاومت بدنه هستند. امروزه اکثر گوشی‌های هوشمند، استاندارد جهانی IP را دریافت می ‌کنند.

در جلوی این استاندارد، یک عدد دو رقمی نوشته می ‌شود که عدد اول، میزان مقاومت گوشی را در برابر ذرات جامد و عدد دوم، مقاوت آن را در برابر مایعات نشان می ‌دهد. برای مثال، گواهینامه‌ی IP68 به این معنا است که دستگاه بطور کامل در مقابل نفوذ ذرات جامد مقاوم است و می ‌تواند بدون هیچ مشکلی تا عمق سه متری زیر آب قرار گیرد. بنابراین بهترین گوشی های از نظر مقاومت، گوشی های IP67 یا IP68 هستند که در مقابل ذرات جامد و مایع مقاومت بالایی دارند.

۱۰-در صورت خرید آنلاین، سراغ سایت های معتبر بروید

وقتی صحبت از هر نوع خرید آنلاین می شود، تنها به سراغ سایت های معتبر بروید. بعبارت دیگر منبع سایت را بررسی کنید و نظرات کاربران و میزان رضایت آنها را مد نظر قرار دهید. آیا کسی را می شناسید که قبلا از این سایت خرید کرده باشد؟ آیا خرید شما با تاخیر به دستتان می رسد؟ آیا پول را باید از قبل بپردازید یا در زمان تحویل کالا آن را پرداخت می کنید؟ آیا محصولات این سایت ضمانت دارد و بین کاربران محبوب است؟ این ها سوالاتی ست که باید قبل از خرید آنلاین مد نظر قرار دهید.

حتما پیشنهاد می کنیم قبل از خرید آنلاین گوشی مدنظرتان را در وبسایت ترب نیز سرچ کنید تا بهترین قیمت را برای شما نمایش دهد.

۱۱-بودجه ی خود را مشخص کنید

پیش از خرید گوشی جدید، حداکثر هزینه ای که می‌خواهید برای آن بپردازید را مشخص کنید. این موضوع به شما کمک می‌ کند تا بتوانید در ابتدای کار، انتخاب‌های خود را به طرز چشمگیری محدود کنید. تحقیقات خود را بصورت آنلاین انجام دهید و رنج قیمت گوشی ها را مشخص کنید و توجه کنید که چگونه می توان هزینه ی مصرفی را کاهش داد. گاهی اوقات سایت های فروش موبایل، شرایط و تخفیفات ویژه ای به مشتریان خود ارایه می دهند که می توانید از آنها استفاده کنید.

حتما بخوانید: ۸۰ تا از اصطلاحات رایج تکنولوژی که حتما باید بدانید

۱۲-گوشی را تست کنید

هنگام خرید گوشی (بخصوص گوشی های دست دوم)، سیم کارت، باطری گوشی، شارژر، هد فون، لوازم جانبی، رجیستری و … را در حضور فروشنده چک کنید تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. اگر هم گوشی را آنلاین خریده اید حتما آن را چک کنید و در صورت وجود هر گونه مشکل (بخصوص صفحه نمایش یا مشکل در تاچ گوشی) آن را به فروشنده عودت دهید.

۱۳- پیشنهاد می کنیم گوشی های ۵G را در اولویت قرار دهید

قابلیت های پشتیبانی از اینترنت بخصوص اینترنت های ۴G که به تازگی وارد ایران شده است اهمیت زیادی دارد. به دنبال گوشی هایی باشید که بتوانند از شبکه ی ۴G پشتیبانی کنند چون همه ی گوشی ها این قابلیت را ندارند.

اخیرا کار راه اندازی سرویس های نسل پنجم توسط ایرانسل و همراه اول کلید خورده است و اگر گوشی شما از قابلیت نسل پنجم پشتیبانی کند، می توانید اینترنتی با سرعت ده برابر اینترنت های معمولی داشته باشید. ضمنا به این موضوع دقت کنید که مصرف باتری در چنین گوشی هایی حدود ۱۰-۱۵ درصد بیشتر است.

حتما بخوانید: هنگام خرید لپ تاپ چه عواملی را باید در نظر گرفت؟

حرف آخر…

پس از در نظر گرفتن تمام موارد فوق، سعی کنید گوشی را از سایت ها و فروشگاه های معتبر خریداری کنید. مشخصات و سال تولید دستگاه را بررسی کنید و در حین بازرسی خود مطمئن شوید که هیچ نقصی ندارد. گوشی هایی خریداری کنید که در دراز مدت کیفیت خود را از دست ندهند و بادوام باشند.

ممکن است خرید گوشی جدید کمی زمانبر باشد چون باید بر طبق اولویت های خود، مناسب ترین گوشی را انتخاب کنید و علاوه بر آن محل مناسبی برای خرید پیدا کنید.

پرفروش ترین گوشی های تلفن همراه ماه گذشته 

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

تیم تولید محتوا

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. ممنون از توضیحات
    الان که دارم این متن را می نویسم موتورولا که قصد خریدش را دارم تمام مدل هایشis هستند ولی فکر نمی کنم این ایراد باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا