تجربه گیمینگ با شیائومی 14T: عملکرد بیرقیب؟
شیائومی 14T به عنوان یک قاتل پرچمدار از راه رسیده و مطابق انتظار قابلیتهایی فراتر از یک میانرده معمولی را ارائه میدهد. این گوشی با سخت افزار قدرتمند و نمایشگر با کیفیت همراه شده تا از آن نقش یک گوشی گیمینگ را برای کاربران ایفا کند. در این مطلب شیائومی 14T را در بنچمارکهای معتبر و به شکل عملی از نظر عملکرد سختافزاری محک میزنیم تا ببینیم توانایی ارائه تجربهای روان و بدون لگ را در بازیهای با گرافیک بالا دارد یا خیر.
مشخصات سختافزاری شیائومی 14T
- نمایشگر: ۶.۶۷ اینچی امولد با وضوح ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ و نرخ رفرش ۱۴۴ هرتز
- تراشه: مدیاتک دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا
- پردازشگر گرافیکی: Mali G615-MC6
- حافظه رم: ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت از نوع LPDDR5X
- حافظه داخلی: ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت از نوع UFS 4.0
- باتری: ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت با شارژ سریع ۶۷ وات
بررسی شیائومی 14T
شیائومی 14T در کنار برادر بزرگتر خود شیائومی 14T پرو معرفی شد که با وجود شباهت ظاهری تفاوتهای قابل توجهی دارند. شیائومی برای مدل معمولی پردازنده مدیاتک دیمنسیتی ۸۳۰۰ و برای مدل قویتر سراغ تراشهای دیگر از همین خانواده یعنی دیمنسیتی ۹۳۰۰ پلاس رفته است.
هرچند تراشه بکار رفته در نسخه پلاس قویتر است اما دیمنسیتی ۸۳۰۰ هم بسیار قدرتمند است و با بهرهگیری از معماری جدید و سرعت کلاک بالا، در مدیریت منابع و اجرای همزمان چندین برنامه بهینه عمل میکند.
دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا از پردازنده ۸ هستهای با یک هسته قدرتمند ۳.۵ گیگاهرتزی از نوع Cortex-A715، سه هسته Cortex-A715 با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز و چهار هسته کممصرف ۲.۲ گیگاهرتزی از نوع Cortex-A510 بهره میبرد.
زمانی که بار پردازشی سنگین نیست و برای مثال کاربر مشغول امور روزمره است، تنها چهار هسته کم مصرف فعال میشوند تا در مصرف باتری صرفه جویی شود. علاوه براین در توسعه این تراشه از فناوری لیتوگرافی ۴ نانومتری استفاده شده که باعث کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری آن شده است. گوشی 14T به لطف این فناوری با تولید گرمای کمتر، عملکرد پایدارتری را در طولانیمدت ارائه دهد و در عین حال مصرف باتری دستگاه هم بهینهتر خواهد شد.
شیائومی برای اطمینان از اجرای روان و سریع بازیها این گوشی را به ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت رم از نوع بسیار پر سرعت LPDDR5X و ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 4.0 مجهز کرده است.
عملکرد شیائومی 14T در بنچمارکها
شیائومی 14T با تراشه قدرتمند مدیاتک دیمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا در بنچمارکها عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد. این تراشه به خوبی از پس پردازشهای سنگین برمیآید و تجربه روانی را برای کاربر رقم میزند. بیایید نگاهی دقیقتر به نتایج بنچمارکها بیندازیم:
در بخش نخست از تست عملی گوشی 14 تی سراغ ینچمارک گیکبنچ ۶ (Geekbench) رفتهایم که به خوبی قدرت سختافزار گوشی را محک میزند. در بخش تک هستهای، این گوشی با کسب امتیاز ۱۴۰۲ عملکرد بهتر از گوشی گیمینگ ایسوس راگ فون ۵ و گوگل پیکسل ۷ از خود به نمایش گذاشته است.
در بخش چند هستهای عملکرد تراشه به مراتب بهتر است و توانسته امتیاز درخشان ۴۳۳۳ را کسب کند که از پیکسل ۹ پرو و گلکسی زد فولد ۴ با تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل یک بهتر است. این عملکرد عالی نشانگر توانایی گوشی در مدیریت وظایف سنگین مانند اجرای بازیهای گرافیکی و ویرایش ویدیو است.
برای بررسی عملکرد گوشی در بازیهای گرافیکی باید سراغ بنچمارکهای OpenCL و Vulkan برویم که برای ارزیابی عملکرد گرافیکی دستگاهها استفاده میشوند.
شیائومی 14T در تست OpenCL که توانایی GPU و CPU را در پردازش حجم زیادی از دادهها و اجرای محاسبات سنگین ارزیابی میکند، امتیاز ۴۴۴۹ را دریافت میکند. این نتیجه برای یک میانرده قابل قبول و تقریبا همسطح Poco F5 Pro خواهد بود.
بنچمارک Vulkan برای سنجش تجربه گیمینگ و عملکرد گرافیکی در بازیها و رندرهای سهبعدی کاربرد دارد. نتیجه بررسی شیائومی 14T در این تست نمره ۴۷۴۹ است و میتواند تجربهای روان و پایدار را در بازیهای مدرن با گرافیک بالا ارائه دهد
عملکرد گرافیکی شیائومی 14T در بنچمارک 3DMark هم تحسینبرانگیز است و تواناییهای گرافیکی بالای آن را به نمایش میگذارد. پردازنده گرافیکی Mali-G610 MC6 به این گوشی قدرتی بخشیده که میتواند بازیهای با گرافیک بالا را بدون افت کیفیت و با نرخ فریم روان اجرا کند. این تراشه عملکرد دستگاه را در پردازش بازیهای سهبعدی سنگین و اپلیکیشنهای گرافیکی پیشرفته بهبود میبخشد.
تجربه عملی کار با گوشی
شیائومی 14T در استفاده روزمره فوقالعاده سریع و روان است. وبگردی، گردش در شبکههای اجتماعی، کار با برنامههای پرکاربرد و تماشای ویدیو بدون هیچ لگ و باگی انجام میشود.
این گوشی در اجرای بازیهای محبوب هم عملکردی فراتر از انتظار ارائه میدهد. در طول بررسی بازیهایی مثل پابجی موبایل و کال آو دیوتی به راحتی و با گرافیک بالا اجرا شدند. تجربه بازی روان و بدون لگ بود و در صحنههای شلوغ و درگیریهای سنگین، افت فریم محسوسی مشاهده نشد. حتی در بازی بسیار سنگین گنشین ایمپکت هم با تنظیمات گرافیکی متوسط، گیمپلی روان و قابل قبولی را شاهد بودیم.
عملکرد سختافزاری قوی در کنار نمایشگر چشمنواز ۱۴۴ هرتزی و وزن نسبتا سبک از شیائومی 14T یک پلتفرم گیمینگ قدرتمند ساخته است. در واقع پکیج گوشی به حدی مناسب است که تعجب میکنیم چرا شیائومی در تبلیغات این گوشی بیشتر روی دوربین مانور داده در حالی که به وضوح میتواند یک گوشی گیمینگ مقرونبهصرفه باشد.
تنها نکته منفی که در بررسی شیائومی 14T شاهدش بودیم کمی گرم شدن بدنه بعد از ساعتهای طولانی اجرای بازیهای سنگین است. البته این مورد در دیگر گوشیهای با پردازنده قوی هم مشاهده میشود و منحصر به این مدل نیست.
جمعبندی بررسی شیائومی 14T
بررسی شیائومی 14T در بنچمارکها و تست عملی بازیها روی آن نشان داد که گزینه مناسبی برای گیمرهای موبایل محسوب میشود. این گوشی نه تنها از پس اجرای امور روزمره برمیآید، بلکه قابلیت اجرای روان بازیهای سنگین مثل کالاودیوتی و گنشین ایمپکت را نیز دارد. این عملکرد عالی به لطف ترکیب تراشه قدرتمند دیمنسیتی ۸۳۰۰ اواترا، ۱۶ گیگابایت رم پر سرعت و سیستم خنک کننده کارآمد میسر شده است. بنابراین اگر قصد خرید گوشی گیمینگ تا حدود ۳۰ میلیون را دارید، شیائومی 14T میتواند یک انتخاب ایدهآل برای شما باشد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!