راهنمای خرید پاوربانک لپ تاپ (نکات پیش از خرید پاوربانک لپتاپ)
این روز ها پاوربانک ها بسیار پرطرفدار شده اند. آن ها در اشکال و اندازه های مختلف عرضه می شوند و قیمت های متفاوتی هم دارند.
انتخاب پاور بانکی که مناسب هدف خاص شما باشد، بسیار دشوار است. از طرفی هم فهمیدن این که هر مشخصه ای به چه معنا است و این که آیا روش استفاده شما از آن بر کارایی اش تأثیر می گذارد یا خیر، ممکن است به این راحتی ها نباشد.
پاور بانک ها در اشکال و اندازه ها و همین طور فناوری های باتری متفاوت وجود دارند. همه این ها به این معناست که هنگام خرید پاوربانک مناسب برای استفاده شخصی، باید چند نکته را در نظر بگیرید.
راهنمای خرید بهترین پاور بانک
هنگام خرید پاوربانک باید به نکات مختلفی توجه کرد. چند مورد مهم و کلیدی این ها هستند:
مطابقت با ظرفیت های مختلف شارژ
یکی از مهم ترین نکاتی که در هنگام خرید یا انتخاب پاوربانک باید به آن توجه کرد، ظرفیت مورد نیاز است. به این فکر کنید که چه چیزی باید شارژ شود، زیرا یک تبلت بیشتر از مثلا یک گوشی هوشمند به شارژ نیاز دارد. همچنین برخی از گوشی های هوشمند نسبت به سایرین شارژ بیشتری دارند. برای این که متوجه شوید به مشخصات گوشی هوشمندتان نگاهی بیندازید. ظرفیت باتری در زیر قسمت باتری توضیح داده می شود.
شارژ بر حسب میلی آمپر ساعت (mAh) اندازه گیری می شود؛ بنابراین یک باتری هزار میلیآمپر ساعتی 1000 میلی آمپر یعنی 1 آمپر را برای یک ساعت تامین می کند. گوشی های قدیمی احتمالا ظرفیت کم تر از 1000 میلی آمپر ساعت داشتند، اما گوشی های مدرن می توانند تا 3000 میلی آمپر ساعت ظرفیت داشته باشند. به عنوان مثال یک گوشی آیفون دارای ظرفیت باتری 2716 میلی آمپر ساعت است.
دانلود کنید: 20 برنامه که برای ویندوز ضروری ست
برای شارژ کامل، ظرفیت پاور بانک باید کمی بیشتر از ظرفیت دستگاهی باشد که باید شارژ شود. همیشه بهتر است شارژ اضافی داشته باشید تا مطمئن شوید که دستگاه کامل شارژ می شود.
شایان ذکر است که تبلت ها باتری های بسیار بزرگ تری دارند، بنابراین اگر می خواهید تبلت خود را شارژ کنید، به پاوربانک بسیار بزرگ تری نیاز خواهید داشت.
جریان شارژ خروجی پاور بانک
هنگام خرید پاور بانک، مهم است که سرعت شارژ آن را هم در نظر بگیرید. این پارامتر روی زمان شارژ تاثیر می گذارد.
می توانید از شارژر هایی که همراه دستگاه ارائه می شوند، آن مقداری که لازم است را تخمین بزنید. اکثر دستگاه های کوچک فقط جریان شارژ حدود نیمآمپر لازم دارند، گوشی ها ممکن است حدود یک آمپر و تبلت ها حدود 2.5 آمپر شارژ لازم داشته باشند.
اگر وسیله ای دارای قابلیت شارژ سریع باشد، جریان بیشتری مصرف می کند، مثلا در حدود 3 آمپر.
معمولا روی پاوربانک ها نوشته شده است که چه جریانی را می توانند ارائه دهند. در واقع هر چه حداکثر جریانی که یک پاور می تواند ارائه دهد کم تر باشد، شارژ دستگاه هم بیشتر طول می کشد. برخی از پاوربانک های بزرگ تر چندین خروجی دارند که ظرفیت هر خروجی مشخص شده است و اغلب روی پاور بانک نوشته می شود. با این حال توجه داشته باشید که اگر دستگاهی چند خروجی داشته باشد، ممکن است پاور نتواند حداکثر جریان را به طور همزمان به همه خروجی ها برساند.
بنابراین اگر می خواهید زمان شارژ سریعی داشته باشید، یک پاور بانک با جریان خروجی بالا بخرید. اگر تلفن یا دستگاه نمی تواند حداکثر جریان را دریافت کند، نگران نباشید، فقط آنچه که می تواند تحمل کند را می گیرد.
تعداد پورت ها
پاوربانک های قدیمی فقط یک پورت خروجی داشتند، اما با توجه به این که مردم بیشتر و بیشتر از آن ها استفاده می کنند و می خواهند چندین دستگاه را به طور هم زمان شارژ کنند، روی بسیاری از مدل های بزرگ تر دو و چند درگاه کار گذاشته شد. فقط بررسی کنید که جریان خروجی برای هر پورت کافی است یا خیر. همچنین به یاد داشته باشید که اگر چندین دستگاه به طور همزمان شارژ شوند، ممکن است پاوربانک حداکثر جریان را به هر پورت ندهد . در واقع حداکثر جریان خروجی کلی بین خروجی ها تقسیم می شود و سرعت شارژ دستگاه ها را کاهش می دهد.
اندازه و وزن
اندازه و وزن یکی از نکات مهم در هنگام خرید پاوربانک است، مخصوصا اگر قرار باشد در سفر از آن استفاده کنید. هر چه ظرفیت پاوربانک بیشتر باشد بزرگ تر و سنگین تر خواهد بود.
باتری لیتیوم یونی در مقایسه با لیتیوم پلیمری
از دو فناوری باتری اصلی برای پاوربانک ها استفاده می شود؛ یکی لیتیوم یونی و دگیری لیتیوم پلیمری. با این که از بسیاری جهات بسیار شبیه هم هستند، اما چند تفاوت جزئی دارند. نوع لیتیوم یونی چگالی توان بالایی دارد، خبری از اثر حافظه یا اثر باتری (یعنی زمانی که شارژ باتری ها در طول زمان سخت تر می شود) در آن ها نیست و هزینه بسیار کم تری نسبت به لیتیوم پلیمری دارند. باتری های لیتیوم پلیمری معمولا قوی تر و انعطاف پذیرتر هستند و عمر طولانی تری دارند. آن ها سبک وزن و کمتر شناخته شده اند و احتمال نشت الکترولیت در آن ها کم تر است.
برخی از مشخصات پاور بانک ها نشان می دهند که لیتیوم یونی هستند یا لیتیوم پلیمری، اما نه همه.
اتصالات شارژ
با این که خروجی پاور بانک ها تقریبا اکثرا USB نوع A است ( کانکتور USB بزرگی که برای اتصال با شارژر های USB، درایو های فلش مموری و غیره استفاده می شود)، کانکتور مورد استفاده برای شارژ پاور بانک متفاوت است .
معمولا اتصالات پاور ها یک میکرو USB و گاهی اوقات یک mini-USB است، اما در برخی اخیرا یک کانکتور لایتنینگ تعبیه شده تا بتوان آن را با شارژر اپل شارژ کرد و تعداد سیم های مختلف مورد نیاز را کاهش داد.
کجاها بهترین قیمت رو داره؟ بهترین سایت ها برای خرید پاوربانک و قطعات جانبی کامپیوتر
نحوه شارژ پاور بانک
لازم به ذکر است که باید خود پاور بانک را هم شارژ کنید. هر چه ظرفیت بیشتر باشد، مدت آن بیشتر طول خواهد کشید. اگر فقط یک شارژر 1 آمپری دارید و ظرفیت پاوربانک 5000 میلی آمپر ساعت است، پنج ساعت طول می کشد تا شارژ شود زیرا تمام شارژی که وارد پاوربانک می شود به شارژ ذخیره شده تبدیل نمی شود. ضریب بازدهی احتمالا 80٪ یا بیشتر است، بنابراین زمان بیشتری طول خواهد کشید.
سیم های رابط
هنگام خرید پاور بانک، سیم های رابط را فراموش نکنید. همه پاوربانک ها چه برای شارژ دستگاه ها از پاور بانک و چه برای شارژ خود پاور بانک سیم رابط ندارند. مخصوصا پاوربانک های ارزان تر ممکن است چنین سیمی نداشته نباشند.
چراغ اضافی
برخی از پاوربانک ها چراغی دارند که به دستگاه اضافه می شود. این چراغ اغلب بعد از یک یا دو بار فشار دادن دکمه روشن یا خاموش روشن می شود و بر این اساس می توان از آن به عنوان یک چراغ قوه با یک باتری بزرگ در پشت آن استفاده کرد. این که آیا شما به این امکانات نیاز دارید یا خیر به خودتان بستگی دارد.
هشدار: با توجه به سطح چگالی توان بسیار بالا و مشکلاتی که باتری لیتیومی نوع خاصی از تلفن همراه ایجاد شده بود، برخی از خطوط هوایی فقط یک سری باتری های لیتیومی را برای بودن در هواپیما مجاز کرده اند. این مسئله شامل پاوربانک ها هم می شود بنابراین هنگام استفاده از پاوربانک های بسیار بزرگ در سفر حواس تان به این مورد باشد.
پاوربانک ها ابزار مفیدی هستند، مخصوصا اگر دائما از تبلت، گوشی هوشمند یا دستگاه دیجیتال قابل شارژ دیگر استفاده می کنید. همیشه دسترسی به پریز برق برای شارژ امکان پذیر نیست، بنابراین داشتن یک پاوربانک قابل حمل یک راهکار منطقی است. از آن جایی که پاور بانک های زیادی در بازار وجود دارد، توجه به این نکات قبل از خرید کمک تان می کند.
اینم مفیده: راهنمای خرید انواع هارد اکسترنال (2021)
5 نکته تکمیلی خرید پاوربانک لپ تاپ
1-ظرفیت شارژ
ظرفیت شارژ یک پاور بانک بر حسب میلی آمپر ساعت (mAh) اندازه گیری می شود و یکی از مهم ترین فاکتور هایی است که در انتخاب پاوربانک لپ تاپ باید در نظر گرفته شود.
لپ تاپ ها باتری های بزرگی دارند، بنابراین برای شارژ کامل یک باتری، ظرفیت میلی آمپر ساعت زیادی نیاز است. به همین دلیل توصیه می کنیم به سراغ پاوربانکی با ظرفیت حداقل 20000 میلی آمپر ساعت بروید. این میزان باید برای شارژ مجدد اغلب لپ تاپ ها کافی باشد.
2- شارژ خروجی و ورودی
بهتر است مطمئن شوید که پاور بانک شما دارای خروجی و ورودی شارژ بالایی است. هر چه آمپر خروجی بالاتر باشد، لپ تاپ شما سریع تر شارژ می شود. به طور مشابه، هر چه آمپر ورودی بالاتر باشد، پاور بانک شما سریع تر شارژ می شود.
اگر می خواهید انرژی را از پاور بانک تان به لپ تاپ انتقال دهید، دستگاهی با توان خروجی وات بالا تهیه کنید. به این ترتیب، می توانید به سرعت لپ تاپ تان را کاملا شارژ و از اشغال شدن فضا توسط یک پاوربانک بزرگ روی میزتان جلوگیری کنید.
اما کدام مدل را بخریم؟ 5 مدل برتر پاوربانک 2024
3- نام تجاری
یک پاور بانک لپ تاپ از یک برند معتبر احتمالا از یک پاور بانک از یک برند کم تر شناخته شده کیفیت بهتر و امکانات بیشتری خواهد داشت.
وقتی که یک برند معتبر را شناسایی کردید، نظرات مشتریان را در مورد مدل های خاص آن بخوانید. به نظرات کاربران در مورد دوام و ایمنی پاور بانک دقت کنید. پاوربانک های خوب با مشکلاتی مثل شارژ بیش از حد و گرم شدن بیش از حد مواجه نیستند.
4- تعداد و نوع پورت ها
به درگاه های خروجی پاور بانک دقت کنید. باید مطمئن شوید که پورت های لازم برای شارژ دستگاه های مختلف تان را دارد. USB-C، Micro USB و Lightning از رایج ترین پورت های پاوربانک ها هستند.
برخی از پاوربانک های لپ تاپ به شما امکان می دهند تا چندین دستگاه را هم زمان شارژ کنید، بنابراین به دنبال پاوربانکی باشید که چندین پورت USB، از جمله USB-C و USB-A داشته باشد.
بسیاری از افراد از پاوربانک هایی با خروجی USB-C برای شارژ لپ تاپ، تبلت و گوشی های هوشمندشان استفاده می کنند. اغلب دستگاه های کوچک مثل تلفن، هدفون و ماوس های بی سیم هم از شارژ USB-A پشتیبانی می کنند.
پاوربانک های دارای پورت USB-C که از فناوری Power Delivery (PD) پشتیبانی می کنند، سریع ترین سرعت شارژ (خروجی) و شارژ مجدد (ورودی) را دارند.
بلد باشید: 7 ترفند استفاده از پاوربانک برای اولین بار جهت عمر حداکثری
5- کیفیت ساخت
پاور بانک های ساخته شده از مواد ارزان قیمت مثل پلاستیک های بی کیفیت و مواد نامرغوب، بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.
شما یک پاور بانک محکم لازم دارید که بتواند در برابر ضربه های احتمالی و خطرات جوی مقاومت کند. شما باید مدل هایی را انتخاب کنید که روکش های شان از مواد سخت تر مثل لاستیک سیلیکون، پلی کربنات و آلومینیوم آنودایز شده ساخته شده اند.
معرفی ویدیویی چند پاوربانک عالی برای خرید
حتما بخوانید: نکات خرید پاوربانک: 10 نکته ای که موقع خرید باید توجه کنید
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!