هدفون چیست؟ انواع هدفون و نکات کاربردی
هدفون که گاهی اوقات به آن ایرفون (earphones) هم گفته می شود، یک دستگاه خروجی سخت افزاری است که به لاین خروجی کامپیوتر یا پورت میکروفون متصل می شود. هدفون به شما امکان می دهد بدون ایجاد مزاحمت برای اطرافیانتان موزیک گوش کنید یا فیلم ببینید.
این یک نمونه هدست USB HyperX از Kingston است که میکروفون (دستگاه ورودی) هم دارد و برای بازی های رایانه ای بسیار مناسب است.
نکته: اگر به کامپیوترتان اسپیکر وصل کرده اید، وقتی هدفون را به خروجی کامپیوتر یا محل اتصال هدفون وصل می کنید، صدای اسپیکر فقط از هدفون پخش می شود. برای داشتن خروجی همزمان صدا برای هدفون و اسپیکر باید از هدفون USB استفاده کنید.
هدفون چه انواعی دارد؟
هدفون ها اشکال و سبک های مختلفی دارند. سبک سنتی و رایج هدفون ها شبیه همان نمونه ایست که در بالا نشان دادیم. در هدفون ها از فوم پلی استایرن یا یک پارچه نرم دیگر استفاده می شود تا موقع استفاده از هدفون، گوشها اذیت نشوند. علاوه بر این، یک سربند پلاستیکی یا فلزی نیز دو سر هدفون را به هم متصل می کند.
ساده ترین نوع هدفون، ایرباد یا هدفون های کوچکی هستند که داخل گوش قرار می گیرند. معمولا این نوع هدفون ها به شکل خاصی طراحی می شوند تا موقع استفاده از آنها کاملا احساس راحتی کنید. قسمت داخلی و لاستیکی بعضی از ایربادها در اندازه های مختلف تولید می شود تا کاربر با توجه به اندازه گوشش بتواند ایرباد مناسب خودش را انتخاب کند.
هدفون از چه قسمتهایی تشکیل شده است؟
هدفون های اصلی امروزی از قسمت های زیر تشکیل شده اند:
اسپیکرهای هدفون
اسپیکرها صدا را به گوش شما منتقل می کنند. به طور کلی هر چه کیفیت هدفون بالاتر باشد، اسپیکرهای آن هم بهتر است و صدا را به شکل واضح تری به گوش شما می رسانند. هدفون هایی که قابلیت حذف نویز دارند نیز از اسپیکرها برای پخش نسخه معکوس صداهای خارجی استفاده می کنند تا باعث حذف آنها شوند.
بالشتک های هدفون
بالشتک های هدفون پدهای نرمی هستند که اغلب اوقات جنسشان فوم است و روی اسپیکرها را می پوشانند. این بالشتک ها باعث احساس راحتی بیشتر شما موقع استفاده از هدفون می شوند و جلوی سایش هدفون روی گوش را می گیرند. علاوه بر این، آنها صداهای بیرونی را هم کم می کنند و مانع از سر خوردن هدفون از روی سر می شوند.
سربند هدفون
هدبند یا سربند هدفون یک تکه پلاستیک فشرده و سخت است که اغلب اوقات با فوم نرم پوشانده می شود. قسمت سربند هدفون از بالای سر عبور می کند و باعث می شود اسپیکرها در جایشان ثابت بمانند.
کابل هدفون
در هدفون های کابلی، یک سیم بلند که به آن کابل می گویند از یک طرف هدفون به رایانه یا هر دستگاه دیگری متصل می شود. این کابل صدا را از کامپیوتر به اسپیکرهای هدفون منتقل می کند. اتصال کابل هدفون های کابلی یا Mini Plug است و یا USB.
هدفون چه زمانی اختراع شد؟
اولین هدفون صوتی جفت توسط ناتانیل بالدوین (Nathaniel Baldwin) و در سال 1910 اختراع شد. با اینکه در آن زمان خیلی از مردم هدفون را وسیله مفیدی نمی دانستند، اما نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا 100 جفت از آنها را سفارش داد چون معتقد بود که هدفون مزایای بالقوه زیادی دارد.
راهنمای انتخاب هدفون مناسب
اگر واقعاً به وضوح صدا و قابلیت های هدفون اهمیت می دهید ما پیشنهاد می کنیم که از خرید هدفون بدون اینکه اطلاعات کاملی از نوع آن داشته باشید خودداری کنید. چه در خریدهای اینترنتی و چه موقع خرید حضوری، راحت ترین کار این است که یک هدفون بردارید و پولش را بپردازید! ولی خرید یک هدفون مناسب به این راحتی ها نیست.
انواع مختلف هدفون، علاوه بر انتقال صدا قابلیت های مختلف دیگری مثل کنترل و حذف فعال نویز (ANC) ، اتصال بلوتوث و انواع حسگرهای داخلی را هم ارائه می دهند. ناگفته نماند که از لحاظ وضوح صدا و شنیدن آن هم تفاوت های زیادی بین انواع مختلف هدفون وجود دارد. فقط کافیست کمی اطلاعاتتان را بیشتر کنید تا هدفونی انتخاب کنید که تا سالها برایتان کار کند و تجربه لذت بخشی از شنیدن صداها به شما بدهد.
برای اینکه کارتان راحت شود ما اینجا لیستی از بهترین و محبوبترین هدفون ها را آماده کرده ایم. فرقی نمی کند دنبال هدفون بی سیم هستید یا هدفون با سیم؛ در هر صورت لیست ما انواع مختلف هدفون را تحت پوشش قرار می دهد.
هدفون های دور گوشی (Over-ear headphones)
هدفون های دور گوشی که بیشتر با نام “over-ear” شناخته می شوند پدهای بزرگی دارند و در نتیجه صدای بیشتری را هم به گوش شما می رسانند. معمولا هدفون های دور گوشی پشت باز بهترین نوع هدفون هستند ولی ویژگی آنها این است که هیچ تاثیری روی صداهای منفعل نمی گذارند؛ یعنی شما همه صداهای اطرافتان را موقع استفاده از این هدفون ها می شنوید.
مدل پشت بسته این نوع هدفون به خوبی دور گوشها کیپ می شود و نسبت به مدل پشت باز در کاهش نویز بهتر عمل می کند. این مساله هم برای خودتان بهتر است چون صدا را کامل تر و واضح تر می شنوید و هم برای اطرافیانتان، چون صدای خروجی از هدفون را نمی شنوند. تنها نکته ای که باید به آن توجه کنید صداهای خیلی بلند و بم است که ممکن است باعث ناراحتی گوشتان شود.
مزایا: بیس قوی، پخش صدای بلند، پویایی صدا و ارائه جزئیات بهتر
معایب: بزرگ و حجیم بودن هدفون، نامناسب بودن برای استفاده هنگام حرکت
نمونه: Sony MDR-1000X Wireless
هدفون های روی گوشی (On-ear headphones)
هدفون های روی گوشی یا هدفون های “on-ear” نسبت به هدفون های دور گوشی کوچکتر و قابل کنترل تر هستند اما در عین حال صدا را به صورت بلند و واضح منتقل می کنند. اکثر هدفون های روی گوشی پشت بسته هستند و اگر به خوبی روی گوش قرار بگیرند می توانند نویز را هم به خوبی بگیرند. موارد کاربرد این نوع هدفون هم معمولا مثل همان هدفون دور گوشی است.
مزایا: کوچکتر و سبکتر از هدفون دور گوشی است بدون اینکه قدرت انتقال صدا در آن کاهش پیدا کرده باشد
معایب: soundstage کمتر (توانایی پایینتر در پخش صدای سه بعدی و ایجاد حس حضور واقعی در صحنه ضبط صدا در شنونده)، اندازه ایرکاپ (ear-cup) این نوع هدفون ممکن است باعث ناراحتی گوش شود چون فشار و گرمای ناخوشایندی روی گوش ایجاد می کند.
نمونه: هدفون بی سیم Marshall Mid ANC
هدفون داخل گوشی (In-ear headphones)
هدفون های تو گوشی، داخل گوشی یا “canal phones” داخل گوش قرار می گیرند و در مجرای خارجی گوش کیپ می شوند. بیشتر هدفون های داخل گوشی نویزگیرهای عالی ای هستند ولی برای اینکه موقع استفاده از آنها بهترین کیفیت صدا را داشته باشید باید هدفون را به درستی در گوشتان قرار بدهید.
از نظر فنی، هر هدفونی که نوک گوش آن قابل جدا شدن باشد هدفون داخل گوشی محسوب می شود. هدفون های تو گوشی بیشتر برای کارهای روزمره، رفت و آمد و ورزش استفاده می شوند.
مزایا: اندازه کوچک و جیبی هدفون، مناسب برای کاربرانی که موقع حرکت میخواهند از هدفون استفاده کنند، کاهش نویز بسیار عالی، کیفیت انتقال صدای بالا
معایب: استفاده از این نوع هدفون برای برخی ها اذیت کننده است، اگر هدفون به درستی در گوش جای نگیرد امکان سقوط و افتادنش هست.
نمونه: هدفون بی سیم Jabra Sport Pulse Wireless SE
ایرباد (Earbuds)
ایربادها دقیقا داخل گوش قرار می گیرند و صدا را در مجرای گوش پخش می کنند. ایرباد جزو ارزان ترین هدفون ها هستند و اغلب اوقات شامل پخش کننده های رسانه ای قابل حمل هستند (یا توسط شرکت های هواپیمایی برای تماشای فیلم در پروازها ارائه می شوند).
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که عنوان “earbuds” به هدفون های تو گوشی گفته می شود و به طور کلی اکثر هدفون های کاملا بی سیم در واقع هدفون های تو گوشی هستند ( به قسمت پایین مراجعه کنید).
مزایا: هدفون های ارزان و راحت برای استفاده
معایب: توانایی کاهش نویز بسیار کم، کیفیت صدای ضعیف
نمونه: Apple EarPods
هدفون های کاملا بی سیم (True wireless headphones)
می شود گفت که عنوان هدفون کاملا بی سیم کمی اشتباه است، چون این نوع هدفون ها در واقع همان هدفون های تو گوشی هستند (به جز مواردی مثل ایرپاد های اپل). با اینکه اکثر هدفون های بی سیم با یک بند گردنی یا در هدفون هایی مثل هدفون دور گوشی، هدفون ها با هدبند به هم وصل می شوند، اما هدفون های بی سیم واقعی فقط شامل دو هدفون کوچک هستند و هیچ سیمی ندارند.
این نوع هدفون معمولا یک کیس شارژ کوچک دارند که با آن می توانید هدفون را شارژ کنید. هدفون های کاملا بی سیم برای استفاده موقع رفت و آمد بسیار مناسبند.
مزایا: شیک، همراه با جای مخصوص، گزینه ای عالی برای استفاده موقع ورزش، کاملا جدا و مستقل
معایب: عمر باتری کم، امکان گم شدن بالا، کیفیت متوسط صدا نسبت به هزینه هدفون
نمونه: Jabra Elit 65t
در ادامه بخوانید: 80 اصطلاح دنیای تکنولوژی که باید بلد باشید
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!