به مدت محدود! اپلیکیشن "چرب زبان" با قیمت سال گذشته به فروش می رسد! (بهترین اپ آموزش زبان)

(اینجا کلیک کنید)
ترفندهای کامپیوتری

راهنمای خرید رم کامپیوتر+ 6 بهترین برند رم کامپیوتر

هر کدام از اجزای کامپیوتر پیچیدگیها و ویژگیهای خاص خودشان را دارند و رم (RAM) یا همان حافظه با دسترسی تصادفی هم از این قاعده مستثنا نیست. به طور کلی گفته می شود که هر چه رم بیشتر باشد بهتر است؛ اما این جمله به اندازه کافی دقیق نیست و گاهی اوقات ممکن است برای شما مناسب هم نباشد. اگر قصد خرید رم دارید و می خواهید با بهترین برندهای رم کامپیوتر آشنا شوید با مطلب امروز ما همراه باشید.

نکات مهمی که موقع خرید رم باید به آنها توجه کرد

1- نوع رم

انواع رم

آیا می دانستید که رم لپ تاپ با رم کامپیوترهای رومیزی فرق می کند؟ ماژول یا همان تراشه های رم که به آنها DIMM (به معنی ماژول حافظه خطی دوگانه) گفته می شود به انواع زیر دسته بندی می شوند:

  • UDIMM متداول ترین ماژول رم است. حرف U به معنی Unbuffered و یا Unregistered می باشد. به طور کلی وقتی می گویند یک رم “DIMM” است، احتمالا از نوع UDIMM می باشد.
  • SO-DIMM دومین نوع رایج رم است که در لپ تاپها از آن استفاده می شود. SO در SO-DIMM مخفف small outline و به معنی ابعاد کوچک است. این نوع رم اساسا DIMM است، ولی در اندازه کوچکتر. برای همین در کامپیوترهایی که فضای کمی دارند مثل لپ تاپها از آنها استفاده می شود. SO-DIMM هم می تواند مثل رم UDIMM بدون بافر باشد.
  • MicroDIMM هم همان خصوصیات موارد قبل را دارد با این تفاوت که حتی از SO-DIMM هم کوچکتر است. از این نوع ماژول نسبت به دو مورد قبلی کمتر استفاده می شود و اکثرا در لپ تاپ های خاص یا سایر دستگاه های محاسباتی کوچکتر به کار می رود.

2- DDR

DDR

DDR مخفف “Double Data Rate” و به معنای نرخ انتقال داده دو برابر شده است. قبل از ظهور DDR، در هر کلاک پالس (Clock pulse) فقط یک بیت جابجا می شد که سرعت بسیار پایینی بود. عدد اضافه شده جلوی DDR نشان دهنده میزان سرعت و ظرفیت حافظه است، به عنوان مثال DDR4.

بعد از خرید رم کامپیوتر این برنامه ها را حتما نصب کنید (17 برنامه ضروری)

رم کامپیوترهای اولیه معمولا از نوع DRAM بود. DRAM مخفف Dynamic Random Access (حافظه با دسترسی مستقیم پویا) است. هنوز هم اکثر رمهای فعلی از نوع DRAM هستند؛ فقط طراحی مدارشان پیشرفته شده تا سرعت و ظرفیت حافظه بالاتر برود. در ابتدا فقط یک سیگنال ساعت (clock signal) به DRAM اضافه کردند تا امکان سازگاری آن با سایر بخشها فراهم شود. به این ترتیب یکی از جدیدترین نسلهای رم یعنی SDRAM به وجود آمد.

سپس DDR برای دو برابر شدن پهنای باند داده و بالا بردن سرعت سیستمها توسعه داده شد. به این ترتیب DDR2 و بعد از آن نسل DDR3 ظهور کرد. اکثر کامپیوترهای فعلی نیز در حال حاضر از DDR4 استفاده می کنند که بالاترین ظرفیت و سرعت را دارند. رم DDR5 بالاترین نوع حافظه است. در هر صورت این مادربرد و سی پی یو سیستم شماست که نوع رم DDR مورد نیاز و مناسب کامپیوترتان را تعیین می کند.

3- ظرفیت

ظرفیت رم

ظرفیت رم چیزیست که اکثر افراد با آن آشنایی دارند و اصلی ترین مشخصه ایست که هر کسی موقع خرید رم در نظر می گیرد. به طور کلی خرید رم 8 گیگابایتی برای کامپیوتر در مقایسه با رم 4 گیگ بهتر است، مخصوصا اگر قرار است با سیستمتان بازی کنید. در ضمن نرم افزارهای مختلف هم به فضای کافی نیاز دارند. بنابراین باید موقع خرید رم باید به مقدار ظرفیت رم مورد نیازتان هم توجه داشته باشید.

بهترین قیمت رم برای خرید: 7 بهترین سایت های خرید کامپیوتر و قطعات آن

ذکر این نکته هم مهم است که سیستم عامل های 32 بیتی فقط می توانند تا 4 گیگابایت از حافظه استفاده کنند؛ بنابراین رم بیشتر برای این کامپیوترها عملا به کار نمی آید. البته اکثر سیستم های جدید 64 بیتی هستند و نیازی به نگرانی در این مورد نیست. ولی به هر حال قبل از خرید رم باید آن را از نظر 32 یا 64 بیتی بودن بررسی کنید.

4- سرعت

دو عامل اصلی باعث افزایش سرعت رم می شود: یکی فرکانس و دیگری زمان بندی یا همان تایمینگ (timing). فرکانس که معمولا به آن سرعت رم هم گفته می شود با مگاهرتز نشان داده می شود. مثلا رم DDR4-3200 یا DDR4 2666. این عدد چهار رقمی نشان دهنده فرکانس رم است. حافظه کامپیوتر به طور دائم در حال اجرای چرخه خواندن و نوشتن داده ها است و فرکانس به تعداد دفعاتی که رم می تواند این چرخه را در یک ثانیه انجام بدهد اشاره می کند. به عنوان مثال، فرکانس رم DDR4-3200 3200 مگاهرتز است و این یعنی تعداد انتقال داده آن در واحد ثانیه حدود 2.3 میلیارد بار است.

به طور کلی هر چه فرکانس رم بالاتر باشد سرعتش هم افزایش پیدا می کند؛ اما یادتان باشد که بعضی از CPU ها و مادربردها فقط با یک میزان فرکانس خاص سازگار هستند. بنابراین قبل از خرید رم باید از فرکانس مناسب سیستم خودتان هم مطلع شوید.

مورد دوم زمان بندی یا تایمنیگ است که به آن زمان تاخیر هم گفته می شود. زمان بندی به مدت زمانی که رم برای پاسخگویی به دستور سی پی یو نیاز دارد اشاره می کند. هر چه این زمان کمتر باشد یعنی رم تاخیر پایینتری دارد و سرعتش بالاتر است. زمان تاخیر معمولا به صورت یک سری اعداد 42-22-22-18 نشان داده می شود که موقع خرید رم باید به آن توجه کنید.

5- کانالها

کانالهای رم مسیرهای ارتباطی بین سی پی یو و حافظه هستند. در رمهای یک کاناله انتقال داده ها با سرعت کمتری صورت می گیرد؛ اما رم دو کاناله می تواند از دو مسیر مجزا فرامین را از پردازنده یا همان سی پی یو دریافت کرده و اجرا نماید. به این ترتیب سرعت عملکرد سیستم تا حد زیادی بالا می رود. اکثر پردازنده ها قابلیت سازگاری با رم دو یا چهار کاناله را دارند و مادربردها هم به اسلات مخصوص این نوع رمها مجهزند.

حتما بلد باشید:روش تشخیص نوع رم کامپیوتر (ddr) و ظرفیت

اگر سی پی یو لپ تاپتان کیفیت خوبی دارد بهتر است به جای یک رم 16 گیگابایتی تک کاناله از حافظه 16 گیگابایتی دو کاناله استفاده کنید که در واقع دو تا رم 8 گیگی با همان عملکرد است. البته این را هم در نظر داشته باشید که باید فرکانس و زمانبندی رمها با هم مطابقت داشته باشد؛ در غیر این صورت عملکرد کامپیوترتان پایین می آید.

سایر مشخصات مهم رم

علاوه بر موارد گفته شده، مشخصه های دیگری هم هستند که موقع خرید رم باید به آنها توجه کنید:

  • ECC: ECC مخفف Error Checking and Correction و به معنای بررسی و تصحیح خطا است. این ویژگی مهم در رم امکان مدیریت صحیح داده ها و بررسی صحت و خطای آنها را فراهم می کند. ECC در عین حال که خطای حافظه یا داده ها را کم می کند، سرعت را هم کاهش می دهد. اکثر رمها به قابلیت ECC مجهز نیستند، ولی اگر با سیستم سنگینی کار می کنید می توانید از رمهای ECC استفاده کنید.
  • Registered، unregistered و یا unbuffered: این ویژگیها به فیزیک و ظاهر تراشه رم مربوط می شوند. حافظه بافر یا همان Registered به یک ثبات یا رجیستر مجهز است که اطلاعات اول به آن ارسال شده و سپس به ماژول حافظه فرستاده می شوند. معمولا این نوع رم به قابلیت ECC مجهز است و در سیستم هایی که به حافظه زیادی نیاز دارند استفاده می شود.
  • ولتاژ: مقدار ولتاژ هر کامپیوتر میزان توان مورد نیاز RAM برای عملکرد مناسب را تعیین می کند. این ویژگی برای اورکلاکرها و افرادی که با سیستم های خیلی خاص استفاده می کنند بسیار مهم است.
  • Heat spreader: رم هم درست مثل بقیه اجزای کامپیوتر به خنک کننده نیاز دارد در اکثر سیستم ها فن های معمولی برای خنک نگه داشتن رم کافیست؛ ولی در رمهای با کارایی بالا یک Heat spreader هم وجود دارد تا حرارت آن را پایین بیاورد. Heat spreader در واقع همان کار هیت سینک (heatsink) را انجام می دهد.
  • ارتفاع: اکثر مواقع نیازی نیست نگران ارتفاع رم باشید، اما اگر لپ تاپتان کوچک است بهتر است اول مشخصات آن را بررسی کنید و ببینید رم با چه ارتفاعی برای سیستم شما مناسب است.

بلذ باشید قبل از خرید رم: رم کامپیوتر چیست؟ کاربرد رم و چقدر رم برای هرکاری نیاز است؟

بهترین برندهای رم

بهترین برندهای رم

1- کرسیر- Corsair

کرسیر یکی از بهترین و معروفترین برندهای تولید کننده رم است که محصولات متنوعی در هر دو نوع DDR3 و DDR4 با تمام فرکانسهای استاندارد موجود تولید می کند. علاوه بر این، کرسیر اولین برند عرضه کننده تراشه های جدید DDR5 هم می باشد. اگر دنبال یک رم 4000 مگاهرتزی DDR4 با کیفیت بالا می گردید، برند آمریکایی کرسیر بهترین و البته گرانترین گزینه موجود در بازار است.

برای خرید ازاین برند اینجا کلیک کنید

2- جی اسکیل- G.SKILL

جی اسکیل برندی تایوانی و یکی دیگر از معروفترین تولید کنندگان رم است. اگر دنبال محصولات با رده متوسط تا بالا می گردید جی اسکیل مناسب شماست. سری معروف Trident این برند چندین نسل رم (از DDR3 تا DDR5) با فرکانسها و زمان بندیهای متنوع را در اختیارتان می گذارد. کیفیت خوب و قیمت مناسب محصولات جی اسکیل شما را مطمئن می سازد که محصول خوبی خریداری کرده اید.

برای خرید ازاین برند اینجا کلیک کنید

بلد باشید: چگونه ویژگی های کامپیوتر خود را بشناسیم؟

3- کینگ استون- Kingston

کینگ استون یکی از معروفترین برندهای عرضه کننده محصولات با کیفیت است که رمهای DDR3، DDR4 و DDR5 با طیف گسترده ای از فرکانس و زمان پاسخ را ارائه می کند. برخلاف سایر برندها، معمولا رمهای کینگ استون طراحی مینیمالیستی دارند و فاکتور مقرون به صرفه بودن را بیشتر در نظر گرفته اند. با وجود قیمت مناسب، به ندرت پیش می آید که رمهای ساخت این شرکت خراب شوند یا از کار بیفتند. سازگای با انواع مادربرد، سرعت و کیفیت بالا از مشخصه های رمهای کینگ استون هستند.

برای خرید ازاین برند اینجا کلیک کنید

5- کروشیال- Crucial

کروشیال که در اصل زیر مجموعه شرکت میکرون (Micron) است توانسته نام خودش را به عنوان تولید کننده رمهای با قیمت پایین، قابل اعتماد و با کیفیت ثبت کند. محصول شاخص این برند رم DDR4 از سری Ballistix است که تمرکز عمده اش روی بهینه سازی و کاهش زمان تاخیر قرار دارد. رمهای کروشیال به خاطر تاخیر کم و همینطور سازگاری با چیپ ست های اینتل و AMD یکی از محبوبترین گزینه ها برای انتخاب هستند.

برای خرید ازاین برند اینجا کلیک کنید

6- سامسونگ- Samsung

سامسونگ یکی از غولهای صنعت سخت افزار محسوب می شود و توانسته در تولید تراشه های رم هم اسم و رسمی به هم بزند. فرکانس رم DDR4 سامسونگ در محدوده 3200 مگاهرتز است و جالب است بدانید که سامسونگ صفر تا صد ساخت تراشه ها را خودش انجام می دهد و در بدنه رم برخی از برندهای موجود در لیست ما چیپ های سامسونگ کار گذاشته شده است. با وجود قیمت بالا، کیفیت فوق العاده سامسونگ هر چیزی که از یک رم انتظار داشته باشید را در اختیارتان می گذارد.

برای خرید ازاین برند اینجا کلیک کنید

این راهنما را هم بخوانید: 5 بهترین حافظه های رم لپ تاپ (بهترین مارکها برای خرید)

آموزش ویدیویی راهنمای خرید رم کامپیوتر

پر فروش ترین و محبوب ترین رم های این ماه

 

 

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

تیم تولید محتوا

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا