11 بهترین ترفندهای افزایش بازدید ویدیو در یوتیوب
یوتیوب همواره در حال تغییر و تکامل است. مدتهاست که دیگر ویدئوهای گربههای بامزه و سگهای در حال اسکیت بازی روی بورس نیستند. یوتیوب امروزه به محلی برای کار بازاریابان تبدیل شده است.
روزانه بیش از یک میلیارد ساعت ویدئو در یوتیوب مشاهده میشود که بیشتر از مجموع ویدئوهای نتفلیکس و فیسبوک است.
اگر از یوتیوب به طور کارآمد استفاده شود به ابزار کسب و کار بسیار قدرتمندی تبدیل میشود. برای رونق فروشتان باید بازدیدهای رایگان بیشتری در یوتیوب دریافت کنید. در این مقاله، ۱۶ روش برای کسب بازدیدهای بیشتر در یوتیوب، ساخت برند خودتان و رونق فروش را به شما آموزش خواهیم داد. در ابتدا باید کمی در مورد تهیه ی یک ویدئو در یوتیوب برایتان توضیح دهیم.
نحوهی تهیهی یک ویدئو در یوتیوب
- ویدئوی خودتان را طراحی کنید
قبل از آغاز تهیهی ویدئو برای یوتیوب باید محتوای مدنظرتان را طراحی کنید. برای هر صحنه یا بخش از ویدئو، فیلمنامه مصور(storyboard) تهیه کنید. در مورد پیامی که میخواهید به مخاطب منتقل کنید، فکر کنید. ببینید در کجای ویدئو میخواهید از مخاطب درخواست کنید تا اقدامی عملی(calls-to-action) را صورت دهد. بعد از تماشای ویدئو باید از افراد بخواهید تا کاری را صورت دهند و این امر، اهمیت دارد.
- فیلمنامهی(Script) مدنظرتان را بنویسید
طبق ویدئویی که طراحی کردهاید، فیلمنامه را بنویسید. زبان نگارشی مرتبط و خوشایندی را برای مخاطب لحاظ کنید. اگر ویدئوی شما مخصوص تازه کارهاست پس از اصطلاحات فنی استفاده نکنید. اگر ویدئوی تخصصی میسازید برای جلب اعتماد بینندگان باید واژگان تخصصی صنعتی را لحاظ کنید. اگر فیلمنامهی مصور شما کوتاه است، فیلمنامه ی اصلی را طولانی ننویسید چون باعث تأثیر در نمایش میشوید که تجربهی دیداری خوبی را رقم نمیزند.
- صحنه را سازماندهی کنید
آیا ویدئوی شما به شکل انیمیشن، زنده یا واقعی است؟ برای جلب نظر فالورهای یوتیوب به چه دکوری در طول نمایش ویدئو نیاز دارید؟ پاسخ به این پرسشها اهمیت دارد چون ویدئوی شما را حرفهایتر جلوه میدهند. روی برندسازی سرمایه گذاری کنید تا آنرا به پس زمینهی ویدئوها و تصاویر کوچک (تامبنیل ها) اضافه کنید و به ویدئوی با کیفیتی برسید.
- خودتان را آماده کنید
اگر در فیلم بازی میکنید یا اینکه فقط آنرا کارگردانی میکنید باید آماده شوید و تمرین کنید تا همه چیز بدون مشکل پیش برود. جزئیات در حین تهیهی ویدئوی یوتیوب مشکل ساز میشوند، بنابراین تمرین کردن برای تمامی خطاهای پیش آمده در حین فیلمبرداری کفایت میکند.
- ویدئوی خودتان را تدوین کنید
بعد از گرفتن چند صحنه میتوانید ویدئو را تدوین کنید تا اشتباهات کوچک یا عناصر صحنهای نامتناسب حذف شوند. باید طبیعی بودن صدا را بررسی کرده و صداهای نامتناسب با کل ویدئو را حذف کنید.
- ویدئوی یوتیوب را آپلود کنید
در برنامهی یوتیوب میتوانید ویدئو را آپلود کنید که شامل عنوان، تکها و شرحی برای مخاطب میشود. این مطالب به مخاطب برای یافتن ویدئوی شما کمک میکنند. اگر میخواهید که بیش از یک ویدئو در مورد یک موضوع خاص تهیه کنید میتوانید فهرست نمایشی را تهیه کرده و ویدئوهای بعدی را به آن اضافه کنید. کارتها و کپشن هایی را به ویدئو اضافه کنید تا کاربران به طور کارآمدتری کانال شما را ردیابی کنند.
افزایش بازدیدها در یوتیوب
۱-محتوای متقاعد کننده تهیه کنید
اگر ویدئوهایتان خوب نیستند پس دیگر تعداد پیامها و تبلیغات موجود در آنها اهمیتی پیدا نمیکند. پس چگونه میتوان محتوایی متقاعد کننده ساخت تا بازدیدهای بیشتری در یوتیوب دریافت کنید؟ خب یکی از بهترین روشها ساخت ویدئوهای خودآموز (چگونه ….؟) است.
به گفتهی کوکران یکی از معروف ترین های یوتیوب:«هنگامیکه از مردم در مورد نیاز و خواستههایشان میپرسید و بعد آنرا برایشان تأمین میکنید، رویدادی فوق العاده را رقم زدهاید. آنها فکر میکنند که ذهنشان را خواندهاید!» در نتیجه همواره به دنبال محتوایی باشید که مشکلات اصلی مشتریان شما را حل کرده یا نیازهایشان را مرتفع میکند. با این کار، گروه وفاداری از طرفداران را تشکیل داده و به بازدیدهای بیشتری در یوتیوب میرسید.
۲- بینندگان را برای ثبت اشتراک در کانال خودتان تشویق کنید
آیا این جمله را شنیدهاید:«بهترین مشتریان شما، مشتریان قدیمی شما هستند؟» به عبارت دیگر، رتبه بندی مشتریان روش قدرتمندی برای رشد کسب و کارتان است. خب همین شرایط در یوتیوب هم حاکم است.
یکی از سادهترین روشها برای افزایش بازدیدهای یوتیوب، تشویق بینندگان فعلی برای ثبت اشتراک است تا با داشتن مشترکین بیشتر تعداد بازدیدهای ویدئوی جدید منتشر شده، افزایش یابد. چگونه باید بینندگان را برای ثبت اشتراک تشویق کنید؟
بهترین روش، طرح درخواست اشتراک در آغاز و پایان هر ویدئو است.
تنها نخواهید که مشترک کانال یوتیوب خودتان شوند. از آنها بخواهید تا زنگ نوتیفیکیشن را بعد از کلیک روی «subscribe» فعال کنند.
هنگامیکه بیننده با این روش ثبت اشتراک میکند، هرگاه که ویدئوی جدیدی را آپلود کنید به آنها اطلاع داده میشود. افزایش مشترکین شما برای کسب بازدیدهای بیشتر حیاتی است. پس از بینندگانتان بخواهید که همین حالا مشترک شما شوند!
حتما بخوانید: ساده ترین راه دانلود از یوتیوب با کامپیوتر و گوشی موبایل
۳- برای ترغیب بینندگان، فهرست ویدئوها (پلی لیستها) را تهیه کنید
بخش آمارهای یوتیوب (YouTube’s own statistics) « برندهای برتر در یوتیوب را نشان میدهد و این ویدئوها را دو برابر بیشتر از ۲۵ درصد ویدئوهای پایین فهرست نمایش، تبلیغ میکند».
چرا پلی لیستها خیلی کارآمد هستند؟ چون به طور خودکار (Auto-play) نمایش داده میشوند. توجه نکردن به ویدئوهایی که از آنها لذت می برید، دشوار است چون به طور متوالی پخش میشوند. در واقع یک اصل شناختی به معنای «زیان گریزی» (Loss aversion) در این بین دخیل است.
ساده ترین روش برای تهیه پلی لیست، مراجعه به ویدئوی مدنظر و کلیک کردن روی آیکون«+» در پایین ویدئو است.
بنابراین میتوانید پلی لیست جدیدی بسازید یا آنرا به پلی لیست موجود اضافه کنید. برای افزایش بازدید ویدئوی خودتان در یوتیوب، پلی لیستی از بهترین محتواهای خودتان تهیه کنید و همین امروز آنرا منتشر نمایید!
۴- تبلیغ سایر ویدئوها با صفحات پایانی و کارتها (End Screens and Cards)
کارتها و صفحات پایانی ابزارهایی هستند که میتوانید از آنها برای تبلیغ ویدئوها و افزایش بازدیدها در یوتیوب استفاده کنید. در ابتدا برای دسترسی به این ویژگیها باید اکانت یوتیوب خودتان را تأیید (Verify) کنید. برای این کار روی تصویر پروفایل خودتان در قسمت بالای سمت راست صفحه کلیک کنید و بعد روی «Creator Studio» کلیک کنید. سپس روی زبانهی «Status and Features tab» کلیک کنید:
روی این صفحه میتوانید ویژگیهای جانبی کانال یوتیوب را مشاهده و راه اندازی کنید. حالا نگاه دقیقتری به صفحات پایانی و کارتها میاندازیم. صفحات پایانی، قالبهای مشخصی هستند که در انتهای ویدئوها برای نتیجه گیری مطالب قرار میدهید و در خواست اقدام (Calls-to-action) را برجسته میکنید.
کارتها را میتوانید به عنوان پنجرههای بلاپر در هر زمان از ویدئو نمایش دهید و از این کارتها میتوان برای هدایت افراد به سمت ویدئو یا پلی لیست دیگری استفاده کنید. یا میتوانید یک کارت نظرسنجی بسازید که روشی فوق العاده برای پرسش در مورد محتوای مورد علاقهی بینندگان است (آیا نکتهی شماره یک را به یاد دارید؟!).
در کانال oberlo YouTube کاربرد هر دو ابزار را مشاهده میکنید:
برای اضافه کردن صفحات پایانی و کارتها به ویدئوهایتان به قسمت Creator Studio بروید و روی «Video manager» کلیک کنید، سپس روی «Videos» کلیک کنید. ویدئویی را که میخواهید کارت صفحهی پایانی را به آن اضافه کنید، پیدا نمایید و روی «Edit» کلیک کنید. هنگامیکه در صفحهی Video editor قرار دارید میتوانید با کلیک کردن روی آیتمهای منو در بالای صفحه، صفحات پایانی و کارتها را اضافه کنید:
کارتها و صفحات پایانی ابزارهای قدرتمندی هستند پس از آنها برای طرح درخواستهای اقدام در ویدئوهای یوتیوب استفاده کنید.
۵- اضافه کردن واترمارک به ویدئوهایتان
با واتر مارکها، مشترکین بیشتر و بازدیدهای رایگان بیشتری را در یوتیوب از طریق تبلیغ کانال خودتان در کل ویدئوهایتان پیدا میکنید. در واقع واتر مارک یک تصویر است که میتوانید آنرا در تمامی ویدئوهایتان قرار دهید. اغلب برندها از لوگوی خودشان استفاده میکنند. هنگامیکه بیننده، نشانگر ماوس را روی واتر مارک میبرد، برای دریافت اشتراک کانال تشویق میشود. به همین دلیل کانال Shopify Youtube از واتر مارکی با عنوان «Subscribe» استفاده میکند:
باز هم باید اکانت یوتیوب خودتان را تأیید کنید تا قادر به آپلود کردن واتر مارک شوید. شما نمیتوانید نمایش واتر مارکها در برخی از ویدئوها و عدم نمایش در برخی دیگر را تعیین کنید. به هر حال یا در تمامی ویدئوهایتان نمایش داده میشوند یا نمیشوند.
برای اضافه کردن واتر مارک به ویدئوهایتان در Creator Studio روی «Branding» کلیک کنید.
سپس روی «Add a Watermark» کلیک کرده و تصویر مدنظرتان را آپلود کنید.
به طور کلی از این ابزار ساده میتوانید برای تبلیغ برندتان در کانال یوتیوب خودتان استفاده کنید.
۶- قابلیت Embedding (جانمایی) را فعال کنید
مدتها وقت صرف تهیهی ویدئویی فوق العاده کردهاید و حالا بینندگان میخواهند آنرا در وب سایتها و وبلاگهایشان به اشتراک بگذارند ولی نمیتوانند چون یادتان رفته که باید قابلیت embedding را فعال کنید.
برای رسیدن به مخاطبان و بازدیدهای جدید باید به بینندگان اجازه دهید تا ویدئوی شما را در وب سایتها و وبلاگهایشان جانمایی (embed) کنند. اگر این قابلیت در ویدئویی گنجانده شده پس در هنگامیکه بیننده روی «share» در پایین پنجرهی ویدئو کلیک کند، یوتیوب هم گزینهی «Embed» را به آنها نشان خواهد داد:
هنگامیکه روی آن کلیک کنند میتوانند کد جانمایی ویدئو را کپی کرده و آنرا در وبلاگ یا وب سایت خودشان اضافه کنند.
برای فعال کردن امکان جانمایی به Creator Studio و بعد به صفحهی تدوین ویدئو بروید.
سپس روی «Advanced Setting» کلیک کرده به سمت پایین پیمایش کنید تا به «Distribution options» برسید و «Allow Embedding» را تیک بزنید.
در نهایت هم فعال بودن امکان جانمایی ویدئوهایتان را بررسی کنید تا بینندگان برای به اشتراک گذاشتن محتوای شما، تشویق شوند.
۷- در سایر کانالهای اجتماعی هم ویدئوی خودتان را تبلیغ کنید
اگر در سایر کانالهای اجتماعی، فالوور دارید، هرگاه که ویدئوی جدیدی را در یوتیوب آپلود میکنید به آنها هم اطلاع دهید. بهترین روش برای این کار یک تیزر کوتاه است. در مثال زیر یک تیزر یک دقیقهای را برای ویدئوی جدیدی در یوتیوب تهیه کردهایم. سپس آنرا در صفحهی فیسبوک Oberlo ارسال کردهایم و لینکی به سمت ویدئوی کامل را در کانال یوتیوب Oberlo قرار دادهایم.
برای راحتتر شدن کار، از ابزار برنامه ریزی رسانهی اجتماعی مثل Hootsuite یا Buffer استفاده کنید. فقط به کانالهای اجتماعی اکتفا نکنید. میتوانید ویدئوهای یوتیوب را در صفحات وب سایت یا پستهای وبلاگ هم جانمایی کنید.
بازاریابی ایمیلی را فراموش نکنید. بازاریابی ایمیلی صنعتی با نرخ باز شدن ۱۸ درصدی و نرخ خرید ۶۶ درصدی، ابزاری قدرتمند در گفتمان فروش است. پیچیدگی چندانی هم ندارد.
در سایت Oberlo هم ایمیلهای سادهای را ارسال میکنیم تا مشترکین ما از زمان انتشار ویدئوی جدید مطلع شوند.
حتما بخوانید: آموزش تصویری نصب یوتیوب و تماشای فیلم های آن به زبان بسیار ساده +فیلم
۸- اهمیت «Watch Time» را بشناسید
یوتیوب، الگوریتمش را تحت عنوان Search and discovery system معرفی میکند. این الگوریتم مشخص میکند که کدام ویدئوها:
- در صفحهی اصلی نشان داده شوند.
- به عنوان ویدئوهای پیشنهادی ارائه شوند.
- در نتایج جستجو نشان داده شوند.
- در زبانهی Subscriptions نشان داده شوند.
- در نوتیفیکیشن هایی که بینندگان تهیه کردهاند، نشان داده شوند.
بعلاوه، الگوریتمها علاوه بر روی تک تک ویدئوها روی کل کانالهای یوتیوب هم اثر دارkد. الگوریتم یوتیوب پیچیده است ولی مهمترین مسأله این است که این الگوریتم تا حد زیادی مبتنی بر «Watch Time» است. هر ویدئوی آپلود شده (به همراه هر کانال روی یوتیوب) به وسیلهی Watch time رتبه بندی میشود.
مقدار زمانیکه افراد صرف تماشای ویدئوهایتان میکنند تحت عنوان Watch Time شناخته میشود:
خلاصه اینکه یوتیوب به کیفیت پاداش میدهد. هر چقدر ویدئوی شما با کیفیتتر باشد، مردم زمان بیشتری را صرف تماشای آن میکنند. این امر دقایق Wath Time را افزایش خواهد داد. بنابراین یوتیوب هم از ویدئوها و کانال شما طرفداری خواهد کرد.
تا جاییکه میتوانید، بینندگان را حفظ کنید و از تبلیغ سایر کانالهای یوتیوب در کانال خودتان، نترسید.
۹- عناوین ویدئو را بهینه سازی کنید
مراقب باشید، که اگر از کلید واژههای غیرمرتبط با ویدئوی خودتان استفاده کنید، یوتیوب شما را جریمه خواهد کرد. بعلاوه ۶۰ تا ۷۰ حرف را برای عنوانتان لحاظ کنید با این کار، یک عنوان متقاعد کننده میسازید و مطمئن میشوید که برای قرار گیری در نتایج جستجو خیلی کوتاه نیست. در نهایت هم علایق انسانها را فراموش نکنید.
باید از کلید واژههایی استفاده کنید که به رتبه بندی ویدئوهایتان در نتایج جستجو کمک میکنند ولی برای داشتن بازدیدهای بیشتر در یوتیوب باید عناوین و توصیفهای خوشایند بازدید کنندگان را قید کنید. به طور کلی، هدفمان برقراری تعادل میان دقت، آگاهی دهندگی و جذاب بودن است.
همانگونه که نویسندهی معروف، دیوید اوگیلوی مینویسد:«هنگامیکه عنوان اصلی را نوشتید، هشتاد سنت از یک دلارتان را خرج کردهاید» پس باید به عناوین ویدئوی خودتان دقیقاً توجه کنید.
۱۰- کانال خودتان را بهینه سازی کنید
بهینه سازی کانال شما برای تقویت برندتان حیاتی است و بازدیدهای ویدئوی شما در یوتیوب را بهبود میدهد. یوتیوب روشهای زیادی را برای بهبود کانال شما ارائه میدهد. دنیل ولینگتون در این زمینه، اینگونه عمل میکند:
حالا برخی از مؤلفههای اصلی را بررسی میکنیم:
یک برند هنری قدرتمند و با ثبات بسازید.
برندسازی یوتیوب شما باید با وب سایت و سایر کانالهای اجتماعی شما هماهنگ باشد. یعنی از لوگو، تصاویر و رنگهای مشابه استفاده کنید. عکس پروفایل شما باید دارای ۸۰۰×۸۰۰ پیکسل باشد. اگر این تصویر کوچکتر نمایش داده شود، باز هم خوب به نظر میرسد. بنر شما هم باید حداقل ۱۴۴۰×۲۵۶۰ پیکسل باشد، Creator Academy در یوتیوب هم دارای طرحهایی برای کمک به طراحی بنرتان است.
توصیف کانال یوتیوب خودتان را بهینه سازی کنید.
این توصیف (description) در زبانهی «About» کانال شما نمایش داده شده است. شما در این توصیف مجاز به استفاده از ۱۰۰۰ حرف هستید. در توصیف کانال یوتیوب خودتان چه باید بنویسید؟ خب بیایید کارتان را با توصیف مختصر برند و فواید محصولاتتان آغاز کنید.
سپس دلایل تماشای ویدئوهایتان را برای بازدید کنندگان توضیح دهید. آیا چیزی به آنها آموزش میدهید؟ آیا کانال شما بیشتر در مورد سرگرمی است؟ در نتیجه در مورد محتوای ویدئوها به بازدیدکنندگان اطلاع دهید. در توصیف کانال یوتیوب هم درست مثل عنوان ویدئوهایتان، کلیدواژههای مدنظرتان را قرار دهید.
کانالهای اجتماعی، لینکها به سمت وب سایت خودتان و روشی برای برقراری تماس را اضافه کنید.
به عبارت دیگر، کسب اطلاعات بیشتر در مورد برندتان را برای بازدیدکنندگان ساده کنید.
کلید واژههای کانال را اضافه کنید.
هنگامیکه در مورد کلید واژهها جستجو نموده و تصمیم گیری کردید که کانالتان با چه کلید واژههایی در قسمت نتایج جستجو رتبه بندی شود روی قسمت «Channel» و سپس «Advanced» کلیک کنید. سپس کلید واژهها را درون کادر «Channel Keywords» قرار دهید.
کانال خودتان را با تریلر ویدئویی که به بهترین نحو محتوایتان را در بر میگیرد، به نمایش بگذارید.
تریلر یوتیوب شما، ویدئویی کوتاه است که برای بازدیدکنندگان جدید در کانال شما به نمایش در میآید. این امر فرصتی خارق العاده برای:
- نشان دادن نوع محتوای ساخته شده به بازدیدکنندگان
- برجسته نمودن مزایای کانال شما
- و تشویق آنها برای دریافت اشتراک کانال شما است
در نهایت هم ویژگی کانالهای مرتبط را فعال کنید.
به گفتهی سید بلخی مؤسس list25 (که بیش از ۳/۲ میلیون مشترک و ۵۸۲ میلیون بازدید دارد) «یکی از اشتباهات بزرگ کانالهای کسب و کار، خاموش کردن ویژگی «related Channels» در یوتیوب است»
با خاموش کردن این ویژگی، کانال شما از بخش پیشنهادات یوتیوب، حذف میشود. در نتیجه اثر شبکهای یوتیوب را به عنوان ابزاری قدرتمند از دست میدهید.
به طور خلاصه کانال یوتیوب خودتان را بهینه سازی کنید و از تکمیل اطلاعاتتان اطمینان یابید.
۱۱- تصاویر کوچک (تامبنیل) متقاعد کننده بسازید
تامبنیل یک تصویر کوچک است که به عنوان صفحهی پیش نمایش ویدئو لحاظ میشود. اگر میخواهید بازدیدهای آزاد بیشتری در یوتیوب دریافت کنید این تصویر کوچک اهمیت زیادی مییابد. هنگامیکه یک ویدئو را آپلود میکنید میتوانید یکی از تصاویر تامبنیل با نمایش خودکار را انتخاب کنید.
به جای این کار تصویر تامبنیل سفارشی خودتان را بسازید و آپلود کنید. طبق گزارش یوتیوب، ۹۰ درصد از ویدئوهای برتر یوتیوب از این تصاویر به دلایل خوبی بهره میبرند.
(اگر هنوز تامبنیل ندارید باید اکانت یوتیوب خودتان را برای دسترسی به این ویژگی، تأیید کنید).
یک تامبنیل کارآمد به برجسته شدن ویدئوهایتان کمک میکند.
به اعتقاد یوتیوب:«تامبنیل ها نیازمند دید کارگردانی هنری برای برندسازی هستند و نباید کنار گذاشته شوند».
در واقع قبل از آغاز فیلم سازی باید به تامبنیل خودتان فکر کنید. با این روش مقداری فیلم هم برای یک تصویر تامبنیل متقاعد کننده تهیه میکنید. یک تامبنیل خوب، چشمگیر، متقاعد کننده، هماهنگ با برند و نشانگر محتوای ویدئو است.
به طور کلی:
- پس زمینههای رنگ روشن
- تصویر کلوزآپ از صورت
- جاگذاری متن و
- برندسازی ظریف (مثل یک لوگوی کوچک یا واترمارک) را مدنظر قرار دهید
خب در مورد مشخصات فنی چه باید کرد؟
تامبنیل شما باید:
- دارای ابعاد ۱۶:۹ باشد که نسبت رایج در پخش کنندههای یوتیوب است.
- دارای وضوح ۷۲۰×۱۲۸۰ باشد.
- دارای حجم فایل کمتر از ۲ مگابایت باشد.
- دارای فرم JPG،GIF، BMP یا PNG باشد.
برای ساخت تامبنیلها میتوانید از ابزارهای رایگان ویرایش تصویر و طراحی گرافیکی مثل Canva استفاده کنید. به خاطر بسپارید که تامبنیل ها یکی از بهترین روشها برای جلب توجه افراد در حین گشت و گذار در یوتیوب هستند بنابراین تصویری کارآمد و متقاعد کننده تهیه کنید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!