آموزش های متنوع دیگر

“فانتوم پاور” چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

برای درک بهتر “فانتوم پاور” (به انگلیسی phantom-power) لازم است با روش کار میکروفون های کاندنسر آشنا شوید. کاندنسر ها به واسطه ی نوسانات متغیر در مقاومت برق (خازن متغیر) کار می کنند. در واقع به همین جهت در انگلستان به آن ها “میکروفون های خازن” می گویند. تحرک امواج صوتی، دیافراگمی (معمولا از جنس مایلار / ورقه ی پلی استری آغشته به طلا) را که در مقابل صفحه ای فلزی (که به آن backplate گفته می شود) قرار گرفته، به ارتعاش در می آورد. به ارتعاش درآمدن دیافراگم، فاصله ی بین دیافراگم و “بک پلیت” را تغییر می دهد و این باعث تغییر در مقاومت برق می شود. به این ترتیب، متغیر های آکوستیک به متغیر های الکتریکی تبدیل می شوند که باید قبل از خروج از میکروفون- توسط آمپلی فایر- تقویت شوند. به این روند تقویت “فانتوم پاور” می گویند.

برای چه به “فانتوم پاور” نیاز داریم؟

هدف از طراحی و ساخت “فانتوم پاور”، که عموما +48 ولت و یا P48 هستند، قدرت دهی/ برق رسانی به میکروفون ها بدون نیاز به استفاده از آداپتور های بزرگ و سنگین، مانند نمونه های متداولی که برای میکروفون های لامپی موجوده ، بوده است. از این طریق جریان برق مستقیم (DC) مورد نیاز، توسط کابل XLR تنظیم شده، منتقل می شود.

ما به این میزان ولتاژ برای قدرت رسانی به دیافراگم و آمپلی فایر داخلی میکروفون احتیاج داریم. زمانی که “فانتوم پاور” به کار می افتد، جریان “دی سی” از طریق کابل XLR ارسال شده و آن مقدار ولتاژی را که برای روشن کردن میکروفون احتیاج داریم را به آن می رساند. بیشترین مورد استفاده ی آن ها، به عنوان منبع تغذیه ی انرژی برای میکروفون های کاندنسر است، که دارای قطعات الکترونیکی اکتیو (فعال) هستند. لازم به ذکر است، میکروفون های کاندنسر واقعی (بر خلاف الکترت ها)، به میزان ولتاژی برای پولاریزه کردن عناصر مبدل میکروفون هم نیاز دارند، که “فانتوم پاور” ولتاژی برای هر دوی این ها در اختیار ما قرار می دهد.

فانتوم پاور

پاسخ به برخی سوالات متداول

حال که با “فانتوم پاور” و دلایل نیاز ما به آن آشنا شدید، در ادامه به تعدادی از متداول ترین سوالاتی که در این مورد از ما پرسیده شده به همراه ترفند هایی، برای به حداکثر رساندن کارایی “فانتوم پاور” نگاهی می اندازیم.

-آیا من برای گیتارم به “فانتوم پاور” نیاز دارم؟

گیتار به “فانتوم پاور” نیازی ندارد. با این حال برخی دایرکت باکس های اکتیو (فعال) به آن نیاز دارند. برای اطلاع دقیق تر در این مورد ، با خدمات مشتریان شرکت تولید کننده ی دایرکت باکس خود تماس حاصل فرمایید.

– چرا حتی با روشن کردن “فانتوم پاور” باز هم میکروفون کاندنسر من کار نمی کند؟

جدا از احتمال خرابی کابل، یکی از دلایل آن می تواند عدم دریافت برق کافی باشد. ممکن است برخی نمونه های قدیمی و یا ارزان تر، با این که برچسب روی آن نشانگر +48V باشد، به خوبی ۴۸ ولت مورد نیاز را تامین نکند. درسته که بعضی میکروفون های کاندنسر، با ولتاژ های بسیار کم در حد ۹ ولت هم کار می کنند، اما در عین حال با از دست رفتن سیگنال و کاهش کیفیت کارایی مواجه می شوند. شما در چنین مواردی، نیاز به آداپتور/ مولد برق خارجی پیدا خواهید کرد.

-آیا ممکن است که “فانتوم پاور” به میکروفون ریبون آسیب بزند؟

بر سر این موضوع، بحث های فراوانی وجود دارد و پاسخ آن این است: “نه لزوما”. میکروفون های ریبون اکتیو (فعال) به “فانتوم پاور” نیاز دارند. با این حال، میکروفون های ریبون هرگز نباید به طور هم زمان به “پری آمپ” و “فانتوم پاور” متصل باشند. میکروفون های ریبون پسیو (منفعل) در دو حالت ممکن است که صدمه ببینند:

-سیم کشی مخدوش در کابل XLR مصرفی

-پچینگ زنده (یا هات پچینگ) بر روی patch bay (پنل کابل نوری)

-آیا برای میکروفون داینامیک به “فانتوم پاور” نیاز است؟

میکروفون های داینامیک به “فانتوم پاور” نیازی ندارند. با این حال برخی میکروفون های داینامیک با خروجی های بسیار ضعیف مانند: Shure SM7B (با خروجی -69dBV) موجود است، که به “پری آمپ” برای تقویت سیگنال نیاز دارد. اگر “پری آمپ” مورد استفاده ی شما اکتیو (فعال) باشد، در این صورت به روشن کردن “فانتوم پاور” نیاز خواهید داشت.

80 اصطلاح رایج تکنولوژی که باید بدانید

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا