آموزش های متنوع دیگر

معرفی انواع هندزفری بلوتوث+ بهترین نوع هدفون هندزفری

برای خیلیها این سوال پیش می آید که بهترین هدفون کدام است یا بهتر است کدام مدل هدفون را بخریم؟ اگر اولین بارتان است که می خواهید هدفون یا هندزفری بخرید، احتمالا انتخاب بهترین و مناسبترین محصول برایتان سخت خواهد بود. اما نگران نباشید! ما اینجا هستیم تا انواع و اقسام هدفون به همراه ویژگیهای هر کدامشان را به شما معرفی کنیم. با راهنمای امروز ما همراه باشید.

انواع مختلف هدفون (در حال حاضر 7 نوع)

1- هدفون پشت بسته – Closed-Back Headphones

هدفون پشت بسته - Closed-Back Headphones

هدفون پشت بسته برای کسانی که می خواهند موقع گوش دادن به موسیقی صدای اطراف کاملا حذف شود گزینه خیلی مناسبی است. این مدل هدفون نویز محیط را می گیرد و باعث می شود جزئیات آهنگ یا پادکست دقیق و کامل به گوشتان برسد. به این ترتیب، تجربه شنیداری شما موقع استفاده از هدفون پشت بسته بی نظیر خواهد بود. اگر جزو افرادی هستید که دلتان می خواهد نت به نت موسیقی را با صدایی رسا و بدون نویز بشنوید، ما هدفون پشت بسته را به شما پیشنهاد می کنیم.

از هدفونهای Closed-Back معمولا برای ضبط و تنظیم موسیقی در استودیوها استفاده می شود، چون این مدل هدفون تمام صدای محیط را حذف می کند و نشتی صدای خیلی کمی هم دارد. این یعنی اطرافیان شما صدای آهنگی که در حال گوش دادن هستید را خیلی ضعیف و آرام می شنوند. هدفون پشت بسته برای گوش دادن به موسیقی در محیطهای شلوغ و برای کسانی که دلشان می خواهد صدای سازها را دقیق بشنوند عالیست.

از لحاظ اندازه، هدفونهای پشت بسته بزرگتر از بقیه مدلها هستند. بعضی از برندها هم این مدل هدفون را در دو نوع over-ear که کل گوش را می پوشانند و on-ear که کوچکتر است و فقط کمی از آن روی گوش قرار می گیرد هم می سازند. در بخشهای بعدی هر دوی این مدلها را هم توضیح می دهیم. صرف نظر از بحث بزرگی هدفون پشت بسته، اگر برایتان مهم است که آهنگها را با جزئیات واضح بشنوید، در خرید آن شک نکنید.

راهنمای خرید هدفون و همه نکات کاربردی برای مبتدی ها

2- هدفون پشت باز- Open-Back Headphones

هدفون پشت باز- Open-Back Headphones

قسمت پشتی این مدل هدفون باز است و برای همین به آن هدفون پشت باز می گویند. طراحی عمدی این هدفون باعث می شود که صدای پخش شده در آن به بیرون نشتی داشته باشد و اطرافیان آن را بشنوند. احتمالا می پرسید چرا باید چنین هدفونی بخریم، آن هم وقتی هدفونهای پشت بسته هستند و صدا را کاملا ایزوله می کنند؟! ولی جالب است بدانید هدفون پشت باز بهترین انتخاب برای مهندسان صدا است که در کار میکس و مسترینگ صدا فعالیت می کنند، چون این مدل هدفونها به خاطر ساختار بازی که دارند از تولید فرکانسهای خاصی که در هدفونهای پشت بسته ایجاد می شوند جلوگیری می کنند. از آنجایی که افرادی که کار میکس و مسترینگ می کنند به صدای واقعی و صافی نیاز دارند هدفون پشت باز خیلی برایشان مناسبتر است.

خیلیها هدفون پشت باز را ترجیح می دهند چون دوست دارند دقیقا همان چیزی را بشوند که خواننده قصد داشته به گوش مخاطب برساند. اگر برایتان مهم نیست اطرافیان صدای آهنگ یا پادکستتان را بشوند هدفون پشت باز یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب است. از طرف دیگر، این مدل هدفون فشار کمتری هم روی گوشها وارد می کند که باعث می شود استفاده طولانی مدت از آن ناراحت کننده نباشد. هدفون پشت باز هم مثل مدل پشت بسته در دو نوع over-ear و on-ear عرضه می شوند. نوع دیگری از هدفون پشت باز به نام semi-open یا هدفون نیمه باز هم وجود دارد که کمیاب است. قسمت پشتی این مدل هدفون فقط کمی باز است تا هم نشتی صدا به بیرون را کم کند و هم عایق صدا باشد.

3-هدفون رو گوشی- On-Ear Headphones

هدفون رو گوشی- On-Ear Headphones

نوبت به هدفون رو گوشی یا On-Ear می رسد! این مدل هدفون که طرفداران خودش را دارد از این لحاظ که کمی نشتی صدا دارد و صدا در آن ورود و خروج می کند کمی به هدفونهای پشت باز شبیه است. علاوه بر این ممکن است هدفون On-Ear را با هدفون بعدی لیست ما یعنی مدل over-ear اشتباه بگیرید. ولی یادتان باشد که هدفون on-ear کمی کوچکتر است و کاپهای آنها دقیقا هم اندازه گوشهای شما هستند. تفاوت بعدی این دو هدفون در میزان ایزوله کردن صدا است. هدفون over-the-ear در مقایسه با مدل On-Ear عایق بهتری برای صداست. پس اگر نمی خواهید صدا از هدفون به بیرون نشت پیدا کند هدفون over-the-ear برایتان بهتر است.

هدفونهای رو گوشی کوچک و سبکند و نوار بالاییشان هم فشار کمتری روی سر وارد می کند. نکته مهمی که موقع خرید هدفون رو گوشی باید در نظر داشته باشید این است که از آنجایی که کاپهای این هدفون کوچک هستند و دقیقا روی لاله گوش شما جا می گیرند، باید راحتی آن را بررسی کنید تا در مواقع استفاده طولانی مدت اذیت نشوید.

بلد باشید یک عمر به کارتون میاد! 8 راه حل کار نکردن هدفون در لپ تاپ/کامپیوتر

4- هدفون دور گوشی- Over-Ear Headphones

هدفون دور گوشی- Over-Ear Headphones

همانطور که در تصویر هم می بینید، هدفون دور گوشی یا Over-Ear کمی بزرگتر از هدفون رو گوشی است و کاپهای آن کل گوش شما را می پوشانند. از آنجایی که این مدل هدفون از نوع هدفونهای پشت بسته است، کاهش نویز و صدای ایزوله شده بسیار خوبی را تجربه خواهید کرد. علاوه بر این، هدفون دور گوشی از نشت صدا به بیرون هم جلوگیری می کند و دیگر لازم نیست نگران این باشد که اطرافیان صدای موزیکتان را بشنوند. این مدل هدفون راحت روی گوش و سر قرار می گیرد و اذیت کننده نیست، بنابراین با خیال راحت می توانید برای گشت و گذارهای روزمره و سفر از آنها استفاده کنید.

هدفونهای دور گوشی معمولی بزرگ هستند و جای زیادی می گیرند، ولی شما میتوانید مدل تاشو آن را بخرید که هم فضای کمتری اشغال می کند و هم حمل و نقلش راحتتر است. علاوه بر این از آنجایی که هدفون دور گوشی نسبت به مدلهای دیگر سنگین تر است، موقع استفاده طولانی مدت در استودیو یا بازی کردن باعث خستگی گوش و سر می شود. در ضمن چون این هدفون اجازه ورود و خروج هوا از کاپها را نمی دهد استفاده طولانی مدت از آن باعث تعریق گوش هم می شود.

5- هدفون داخل گوشی یا هندزفری- In-Ear Headphones

هدفون داخل گوشی یا هندزفری- In-Ear Headphones

سبک ترین، قابل حمل ترین و رایجترین نوع هدفون همین هدفون داخل گوشی یا In-Ear است که همه ما آن را به نام هندزفری می شناسیم. تنوع این مدل هدفون بسیار زیاد است و روز به روز هم به مدلهای مختلفش اضافه می شود. ویژگیهایی مثل راحتی و سبکی و همینطور ارائه کیفیت صدای بالاتر باعث شده هندزفری به یکی از رقبای جدی هدفونهای روی گوشی و دور گوشی تبدیل شود.

بر خلاف سایر مدلهای هدفون، هدفون داخل گوشی به جای اینکه روی برآمدگی گوش قرار بگیرد، داخل گوش می رود و نزدیک کانل صوتی گوش شما قرار می گیرد. برای همین هندزفری کیفیت صدای بسیار خوبی تولید می کند و باعث لذتبخش شدن تجربه شنیداری شما می شود. راحتی، عایق صدا بودن و پخش با کیفیت و دقیق از جمله ویژگیهای هدفون داخل گوشی است. از این لحاظ که این مدل هدفون نشتی صدای کمی دارد و از ورود صداهای بیرونی به گوش هم جلوگیری می کند می توان آن را نوعی هدفون پشت بسته قابل حمل حساب کرد.

البته اینکه هندزفری مستقیما داخل کانال گوش قرار می گیرد این نگرانی که برای گوشها خطرناک است را به هم وجود می آورد؛ ولی اگر میزان صدا را در سطح معقولی نگه دارید نیازی به نگرانی نیست. علاوه بر این، معمولا هدفونهای داخل گوشی سری سیلیکونی هم دارند تا محافظت و راحتی بیشتری برای کاربر به ارمغان بیاورند. اگر جزو کسانی هستید که مدام موزیک گوش می کنید و دلتان می خواهد هر جا، از باشگاه گرفته تا سفر، گردش و مسیر رفتن به خانه موسیقی مورد علاقه تان را با کیفیت خوب گوش کنید حتما باید یک هندزفری خوب داشته باشید.

6- ایرباد- Earbuds

ایرباد- Earbuds

شاید با خودتان بگویید که ایرباد هم که همان هندزفری است؛ ولی سخت در اشتباهید! همانطور که کمی قبلتر گفتیم، هدفون داخل گوشی یا همان هندزفری یک سری سیلیکونی دارد که وارد کانال گوش می شود و صدا را پخش می کند. اما ایرباد داخل مجرای گوش نمی رود، بلکه فقط در لبه بیرونی گوش شما قرار می گیرد و برای همین شما موقع گوش دادن به موزیک صدای بیشتری از اطراف هم می شنوید. رایجترین مدل ایرباد هندزفریهای بی سیم آیفون هستند که همه جا آنها را دیده اید و شاید خودتان هم یکی داشته باشید. ایرباد کامل داخل گوش نمی رود و صدای محیط را هم حذف نمی کند و به همین دلیل برای خیلیها مناسب نیست، مخصوصا اینکه موقع تمرین در باشگاه هم مدام از گوش می افتد.

در هر صورت همه چیز به نحوه استفاده و نیاز خود شما به هدفون بستگی دارد. اگر دنبال صدای خیلی با کیفیتی هستید ایرباد گزینه مناسبی برای شما نیست، اما اگر هدفون جمع و جوری می خواهید که راحت آن را این طرف و آن طرف ببرید می توانید نگاهی به مدلهای مختلف بیندازید.

7- هدفون بلوتوثی- Bluetooth Headphones

هدفون بلوتوثی- Bluetooth Headphones

وسایل الکترونیکی بی سیم در همه جای دنیا محبوب و مهم هستند و هدفون بلوتوثی هم از این قاعده مستثنا نیست. هدفونهای بلوتوثی تراشه کامپیوتری کوچکی دارند که از طریق آن با دستگاههای مختلف مثل لپ تاپ یا گوشی جفت می شوند. خوبی این مدل هدفون ها این است که دیگر دردسر سیمی بودن را ندارند و در عین حال صدای با کیفیتی هم پخش می کنند. علاوه بر این شما می توانید هر جا و در هر مکان با یک اتصال ساده و سریع هدفونتان را به دستگاه پخش موسیقی وصل و از کیفیت صدای خوب آن که درست به خوبی هدفونهای سیمی است لذت ببرید.

ممکن است بعضی از کاربران از انتقال با تاخیر صدا در هدفونهای بلوتوثی ناراضی باشند که این مساله هم بیشتر برای کسانی مهم است که در حوزه تولید، ضبط یا میکس موسیقی فعالیت می کنند. در این شرایط بهتر است از هدفون سیمی به جای هدفون بلوتوثی استفاده کنید.

هدفونهای بلوتوثی طور کلی به خاطر فناوری جدیدی که دارند از مدلهای سیمی گرانترند و نقطه ضعفشان هم این است که باید شارژ شوند. ولی اگر قیمت این هدفونها برایتان مساله ای نیست و شارژ کردن دستگاه هم زحمتی برایتان ندارد می توانید مطمئن باشید که با هدفون بلوتوثی تجربه فوق العاده ای از گوش دادن به موزیکهای مورد علاقه تان خواهید داشت.

8- هدفون حذف کننده صداهای اضافی (حذف نویز)- Noise-Cancelling Headphones

حذف-کننده-صداهای-اضافی

هدفونهای نویز کنسلینگ با استفاده از فناوری ویژه ای که در ساختشان به کار رفته می توانند نویز یا همان صدای اطراف را کاهش داده و محیط آرامی برای گوش دادن به موسیقی ایجاد کنند. موتور داخلی کوچک این نوع هدفون با اندازه گیری فرکانس های پایین محیط اطراف شما و ساخت فرکانسی برابر و با فاز مخالف با این فرکانس، نویز محیط را خنثی می کند.

برای این کار، میکروفون کوچکی در گوشی هدفون نصب شده تا فرکانسهای پس زمینه را دریافت کند. سپس برد موجود در گوشی هدفون این نمونه را از میکروفون می گیرد و فرکانسی برابر و با فاز مخالف آن می سازد. در نهایت اسپیکر هدفون نویز کنسلینگ با پخش همزمان موسیقی و امواج با فاز مخالف، باعث ایجاد پدیده تداخل نویز می شود. به این ترتیب شما فقط صدای موسیقی را می شنوید نه صدای اطراف.

یک مطلب مشابه اما کامل تر: هدفون چیست؟ انواع هدفون و نکات کاربردی

این مدل هدفون برای سفرهای هوایی بسیار عالی است، چون صدای بقیه مسافرها و صدای موتور هواپیما را حذف می کند. علاوه بر این، هدفون نویز کنسلینگ برای ساخت موسیقی و مهندسی صدا هم بسیار مناسب است. به طور کلی اگر دنبال هدفونی می گردید که به شما امکان بدهد در محیطهای شلوغ و پر سر و صدا به موسیقی دلخواهتان گوش بدهید ما هدفون نویز کنسلینگ را پیشنهاد می کنیم.

پر فروش ترین هدفون های این ماه

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا