آموزش های متنوع دیگر

۷ بهترین نرم افزار مورد نیاز مهندسان هوافضا+ دانلود

صنعت هوافضا جزو اولین صنایعی بود که از تکنولوژی دیجیتال استقبال بسیار زیادی کرد و از مرحله طراحی اولیه تا پیاده سازی طرح ها از آن استفاده کرد. یکی از مهم ترین تکنولوژی های دیجیتالی که در صنعت هوافضا نقش بسیار مهمی دارد، تکنولوژی طراحی به کمک کامپیوتر و یا به طور خلاصه تکنولوژی CAD می باشد.

طبق یک گزارش معتبر، پیش بینی می شود بازار جهانی تکنولوژی CAD از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، مطابق شاخص CAGR رشد ۶٫۱۳ درصدی داشته باشد. نرم افزارهای بسیار زیادی که برای صنعت هوافضا طراحی شده اند، ممکن است انتخاب را برای مشتریان کمی سخت کنند، بنابراین در این مطلب به معرفی بهترین نرم افزارهای CAD در صنعت هوافضا می پردازیم.

نرم افزار CAD چیست؟

نرم افزار طراحی به کمک کامپیوتر یا به طور خلاصه نرم افزار CAD، نرم افزاری است که طراحان و مهندسان از آن برای طراحی مدل های دو بعدی و یا سه بعدی قطعات و اشیای واقعی استفاده می کنند. اولین نرم افزار CAD در سال ۱۹۶۰ میلادی روانه بازار شد و از آن زمان تا به الان توانست جایگزین روش های دستی و سنتی طراحی و مهندسی شود.

مهم ترین ویژگی نرم افزارهای CAD

یکی از مهم ترین ویژگی های نرم افزارهای CAD، قابلیت طراحی و ساخت اشیای دو بعدی و سه بعدی با استفاده از ابزارهای کات، اکسترود و ریوالو می باشد. اغلب نرم افزارهای CAD که در صنعت هوافضا مورد استفاده قرار می گیرند، پارامتریک هستند. پارامتریک بودن نرم افزارهای CAD این امکان را به طراحان و مهندسان صنعت هوافضا می دهد تا بتوانند تک تک پارامترهای اشیای دو بعدی و سه بعدی را با نهایت دقت تغییر دهند.

علاوه بر قابلیت طراحی و ساخت اشیای دو بعدی و سه بعدی در نرم افزار CAD، از قابلیت های دیگر آن می توان به قابلیت شبیه سازی، تسهیل، طراحی و ساخت سیستم های الکتریکی و سیستم های جریانات آبی اشاره کرد.

حتما بخوانید: معرفی ۴ نرم افزار برتر دنیا برای ساخت انیمیشن+نمونه انیمیشن های برتر

با استفاده از نرم افزارهای CAD به راحتی می توان یک ایده ذهنی را به یک مدل سه بعدی تبدیل کرد. طراحان نرم افزار CAD تلاش می کنند تا روز به روز قابلیت های طراحی این نرم افزار را افزایش دهند.

نیازهای تخصصی صنعت هوافضا

طراحی ایرودینامیکی و هواپیماها به دقت و تمرکز بسیار بالایی نیاز دارند. از آن جایی که کوچک ترین و جزئی ترین اشتباهات در صنعت هوافضا می تواند به قیمت میلیون ها دلار ضرر تمام شود و یا حتی فاجعه های بسیار زیادی به وجود بیاورد، بنابراین لازم است مهندسان و طراحان این صنعت با دقت بیشتری نرم افزار CAD را انتخاب کنند.

هر کدام از نرم افزارهای CAD، زبان های ریاضی متفاوتی دارند، بنابراین مهندسان و طراحان این صنعت هنگام تبادل اطلاعات بین واحد های کاری و همکاران خود باید این تفاوت ها را نیز در نظر داشته باشند و از یک زبان هندسی مشترک استفاده کنند.

نحوه انتخاب نرم افزار CAD برای صنعت هوافضا

هنگام انتخاب نرم افزار CAD برای صنعت هوافضا بهتر است نرم افزاری انتخاب شود که بیشترین طرفدار و کاربر را در بازار دارد، با این کار سازگاری بین تولیدکننده تجهیزات اصلی و زنجیره تامین حفظ می شود. اگرچه نرم افزارهای CAD متنوعی در بازار وجود دارد، اما فقط تعداد محدودی از آن ها در صنعت هوافضا مورد استفاده قرار می گیرند.

۱۰ نرم افزار CAD برتر در صنعت هوافضا

۱ ـ نرم افزار Catia از شرکت Dassault Systemes

نرم افزار Catia by Dassault Systemes قطعا یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای CAD در صنعت هوافضا می باشد. این نرم افزار توانایی مدل سازی و شبیه سازی رفتارهای اشیا و اجسام در دنیای واقعی را دارد. همچنین سازندگان نرم افزار Catia، محیطی اجتماعی برای تبادل طرح ها و همکاری بیشتر طراحان فراهم کرده اند. از قابلیت های دیگر این نرم افزار می توان به قابلیت طراحی و پیش نمایش مدل اولیه، تحلیل دیجیتالی و شبیه سازی اشاره کرد.

۲ ـ نرم افزار NX از شرکت Siemens PLM Software

اگرچه نزدیک به نیم قرن از قدمت نرم افزار NX by Siemens PLM Software می گذرد، اما همچنان جزو یکی از پیشرفته ترین و کارآمدترین نرم افزارهای CAD در صنعت هوافضا می باشد و شرکت های هوافضایی را قادر می سازد تا با شناخت بهتر ارزش های همزادهای دیجیتالی (Digital Twin)، با سرعت و بهره وری بیشتری به طراحی و ساخت محصولات بپردازند. نرم افزار NX ابزارهایی برای پیش نویسی و مستندسازی داده ها نیز دارد و به دلیل توانایی بالا در طراحی طرح های منحصر به فرد می تواند به مزیت رقابتی شرکت ها تبدیل شود.

۳ ـ نرم افزار Solid Edge از شرکت Siemens PLM Software

نرم افزار Solid Edge by Siemens PLM Software علاوه بر توانایی طراحی طرح های مکانیکی و الکتریکی، شبیه سازی، ساخت محصولات، نشر فنی، مدیریت داده ها و غیره، این امکان را به مهندسان و طراحان هوافضا می دهد تا با دیجیتالی کردن کل فرایند توسعه محصول، سرعت، دقت و انعطاف پذیری در مدل سازی و طراحی ها و کنترل طراحی های پارامتریک افزایش یابد.

۴ ـ نرم افزار SolidWorks از شرکت Dassault Systemes

نرم افزار SolidWorks by Dassault Systemes برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ روانه بازار شد و یکی از بهترین نرم افزارهای CAD برای ویندوز می باشد که با شرکت های PTC Creo، Solid Edge و Autodesk به رقابت می پردازد. این نرم افزار با به کارگیری زبان پارامتریک و ابزارهای حرفه ای، مهندسان و طراحان صنعت هوافضا را قادر می سازد تا با سرعت و بهره وری بیشتری کار کنند.

۵ ـ نرم افزار Creo از شرکت PTC

نرم افزار Creo by PTC در شرکت های هوافضایی بزرگی مانند لاکهید مارتین استفاده می شود. نرم افزار Creo قابلیت های بسیار زیادی دارد، از جمله مدل سازی و طراحی، شبیه سازی و آنالیز، طراحی های هوشمند و ساخت محصولات. این نرم افزار به طور کامل با سایر محصولات PTC نیز سازگاری دارد.

۶ ـ نرم افزار (ADS (Aircraft Design Software

نرم افزار ADS معمولا برای طراحی تصویری موتورهای هواپیماهای فوق سبک مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر مناسب متخصصان و طراحان هواپیما و ساختمان سازها می باشد. این نرم افزار CAD در پنج پکیج مختلف عرضه می شود. همچنین از یک ورژن مخصوص نرم افزار ADS در دانشگاه ها و سازمان های آکادمیک استفاده می شود.

۷ ـ نرم افزار Inventor از شرکت Autodesk

این نرم افزار بیشتر با نام اتوکد شناخته شده است و اغلب معماران، مهندسان و متخصصان ساختمان سازی از آن برای طراحی های دو بعدی و سه بعدی استفاده می کنند. از قابلیت های دیگر نرم افزار اتوکد می توان به قابلیت طراحی طرح های سه بعدی مکانیکی، مستندسازی داده ها و شبیه سازی اشاره کرد. طراحان و مهندسان صنعت هوافضا نیز از قابلیت شبیه سازی نرم افزار اتوکد استفاده می کنند.

۸ ـ نرم افزار TurboCAD از شرکت IMSI/Design

نرم افزار TurboCAD در سیستم عامل ویندوز و مک قابل اجرا است و نرم افزاری است که علاوه بر طراحی طرح های هندسی دو بعدی، قابلیت طراحی سه بعدی سطوح و مدل سازی را نیز دارد. این نرم افزار برای اولین بار در سال ۱۹۸۶ روانه بازار شد و قابلیت های آن از آن زمان تا به الان، پیشرفت های چشمگیری کرده است. از قابلیت های جدید نرم افزار TurboCAD می توان به طراحی های دو بعدی، مدل سازی سه بعدی سطوح، تصویرسازی فوق العاده واقعی، اندازه گذاری و کادر بندی، حاشیه نویسی و… اشاره کرد. برای آزمایش امتحانی و رایگان نرم افزار TurboCAD می توانید به سایت رسمی آن مراجعه کنید.

۹ ـ نرم افزار SharkCAD Pro از Punch!CAD

نرم افزار SharkCAD Pro by Punch!CAD یکی از حرفه ای ترین نرم افزارهای CAD می باشد و علی رغم قابلیت های پیشرفته مانند طراحی دو بعدی و سه بعدی و مدل سازی، قیمت بسیار مناسبی دارد. این نرم افزار به دلیل داشتن ابزارچاپ سه بعدی، سرعت آماده سازی و چاپ طرح های سه بعدی را بالا می برد. همچنین به دلیل پشتیبانی از فرمت های مختلف، این نرم افزار بین مهدنسان و طراحان هوافضا طرفداران بسیاری زیادی دارد.

۱۰ ـ نرم افزار (OpenVSP (Vehicle Sketch Pad از NASA

نرم افزار OpenVSP توسط ناسا طراحی شده است و به دلیل داشتن یکی از بهترین ابزارهای هندسی و پارامتریک در صنعت هوافضا، مهندسان و طراحان هواپیماها می توانند از آن برای مدل سازی سه بعدی هواپیماها استفاده کنند. ناسا برای اولین بار در ۱۰ ژانویه سال ۲۰۱۲ با هدف استفاده عمومی از این نرم افزار رونمایی کرد و از آن زمان تا به الان به طور مداوم سعی در گسترش قابلیت های این نرم افزار داشته است.

حتما بخوانید: معرفی ۱۰ تا از بهترین نرم افزارهای طراحی هواپیما +تصاویر

جمع بندی

نرم افزارهای CAD به دلیل توانایی های بسیار پیشرفته در زمینه طراحی، در صنعت هوافضا بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند و دقت و کارایی مهندسان و طراحان این صنعت را به طور چشمگیری افزایش داده اند.

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا