اندروید

۵ روش استخراج فایل نصب (APK) برنامه/بازی اندروید

روش های زیادی برای استخراج فایل نصب یا همان APK از گوشی اندروید وجود دارد. بعضی از این روش ها به سادگی کپی کردن یک آدرس یا URL هستند. روش های دیگری هم هستند که به روت کردن گوشی نیاز دارند؛ اما تا وقتی راه های ساده وجود دارد چرا سراغ روش های سخت و پیچیده برویم؟

برای همین ما در این مطلب ۵ روش خیلی راحت و ساده برای روش استخراج فایل نصب (APK) برنامه یا بازی از گوشی یا تبلت اندرویدی در اختیارتان می گذاریم.

اما قبل از اینکه سراغ اصل مطلب برویم بیایید با هم بعضی از مفاهیم مهم و اصولی را بررسی کنیم.

فایل نصب یا APK چیست؟

APK مخفف (Android application package) به معنی بسته نرم افزاری مخصوص اندروید است که ما برای توزیع نرم افزارها در اندروید از آن استفاده می کنیم. به زبان ساده، APK همان فایل نصب برنامه ها برای اندروید است؛ دقیقا مثل exe. برای ویندوز و dmg. برای مک.

با این حال شما موقع نصب برنامه ها از گوگل پلی استور، فایل APK واقعی را نمی بینید. پلی استور بدون اینکه شما به فایل APK واقعی دسترسی پیدا کنید برنامه ها را خودش به صورت داخلی نصب و راه اندازی می کند. ولی اگر از جایی خارج از گوگل پلی استور بخواهید برنامه نصب کنید به فایل APK نیاز خواهید داشت.

شما می توانید از فایل APK در موارد مختلفی مثل موارد زیر استفاده کنید:

۱- اپلیکیشن ها را به سایر دستگاه های اندرویدی که به اینترنت متصل نیستند انتقال بدهید.

۲- از اپلیکیشن های مورد علاقه خودتان نسخه پشتیبان بگیرید و آنها را در رایانه تان ذخیره کنید.

۸ ترفند بسیار کاربردی برای همه کاربران گوشی های اندروید 

۳- با تهیه نسخه پشتیبان از برنامه هایی که کمتر استفاده می شوند می توانید فضای حافظه تلفن همراهتان را بیشتر کنید. هر وقت قصد داشتید از این برنامه ها استفاده کنید تنها کاری که باید انجام بدهید این است که آنها را روی گوشی تان نصب کنید. بعد از اتمام استفاده هم می توانید برنامه را لغو نصب کنید.

۴- می توانید به برنامه هایی که در گوگل پلی استور نیستند دسترسی پیدا کنید. به عنوان مثال اکثر تبلت های اندرویدی می توانند برنامه واتساپ را بدون هیچ مشکلی اجرا کنند؛ اما شما نمی توانید واتساپ را از گوگل پلی استور دانلود کنید. برای همین مجبورید چنین برنامه هایی را مستقیماً با استفاده از یک فایل APK نصب کنید. همین مساله درباره بعضی از برنامه های پلی استور که فقط مختص بعضی از کشورها هستند هم صدق می کند.

۵ روش استخراج فایل APK از برنامه ها و بازی ها

راه حل این کار بسیار ساده است: از برنامه ها نسخه پشتیبان تهیه کنید. منظور ما از نسخه بکاپ یا پشتیبان برنامه ها تهیه پشتیبان کامل (که شامل داده های برنامه نیز می شود) نیست، بلکه باید یک نسخه پشتیبان معمولی که فقط شامل فایل APK باشد تهیه کنید. علاوه بر این می توانید فایل APK را از منابع دیگری هم دانلود یا بارگیری کنید. ما اینجا هر دو روش را برایتان توضیح می دهیم.

۱- اپلیکیشن APK Extractor

قبل از اینکه سراغ روش ها و اپلیکیشن های دیگر برویم اجازه بدهید این را بگوییم که مطمئنا اکثر شما فقط یکی دوبار به استخراج فایل نصب برنامه یا بازی نیاز پیدا می کنید. برای همین اصلا منطقی نیست که وقت و انرژی تان را صرف برنامه هایی کنید که ویژگی ها و قابلیت های دیگری هم دارند که احتمالا اصلا به کار شما نمی آیند و هیچ وقت از آنها استفاده نمی کنید.

اپلیکیشن APK Extractor یکی از بهترین برنامه ها برای استخراج فایل APK از سیستم عامل اندروید است. این برنامه لیستی از همه اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی شما و از جمله اپلیکیشن های سیستم را نشان می دهد. تنها کاری که شما باید بکنید این است که روی اسم اپلیکیشن مورد نظرتان ضربه بزنید تا ذخیره شود.

اپلیکیشن APK Extractor

این برنامه همچنین به شما امکان می دهد تا فایل های نصب چند بخشی (Split APKs) را هم استخراج کنید که قابلیت بسیار خوبی محسوب می شود. این ویژگی وقتی به کارتان می آید که به دلیل خطای سازگاری یا در دسترس نبودن برنامه در پلی استور دنبال دانلود آن در سیستم عامل های دیگر هستید.

سایر ویژگی های این برنامه شامل حالت تاریک، استخراج apk چندگانه، تغییر مسیر ذخیره شدن، به اشتراک گذاری APK، فایل دایرکتوری داخل برنامه ای و موارد دیگر است. تنها اشکال برنامه APK Extractor این است که نسخه رایگان آن تبلیغات نشان می دهد. اگر می خواهید این تبلیغات را حذف کنید می توانید از گزینه تماشای ویدئو برای پاداش استفاده کنید و یا نسخه پرمیوم برنامه را با قیمت زیر ۱ دلار خریداری کنید.

۲- اپلیکیشن File Explorer

شما می توانید با استفاده از یک برنامه مدیریت فایل رایگان به نام File Explorer، خیلی راحت از همه پرونده ها و پوشه های موجود در دستگاه اندرویدی تان نسخه پشتیبان تهیه کنید. بعد از دانلود و نصب برنامه، در صفحه اصلی آن روی گزینه “Apps” ضربه بزنید. این قسمت جاییست که همه برنامه ها توسط File Explorer لیست می شوند.

اپلیکیشن File Explorer

حالا برنامه ای که قرار است از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید را لمس کنید و نگه دارید. در صورت نیاز می توانید چند برنامه را با هم انتخاب کنید و از آنها پشتیبان بگیرید. پس از انتخاب، روی گزینه “Backup” که در نوار ورودی پایین ظاهر می شود ضربه بزنید.

tap on backup

این عملکرد از برنامه های انتخاب شده شما پشتیبان تهیه می کند. برای مشاهده برنامه های پشتیبان گرفته شده فقط کافیست روی گزینه “Open” ضربه بزنید.

tap on open

با این کار به محل پشتیبان گیری در دستگاه اندرویدی تان می روید.

۳- اپلیکیشن AirDroid

اگر می خواهید فایل APK را در رایانه خوتان ذخیره کنید، استفاده از این ابزار بهترین روش است. از آنجایی که این روش یک سرویس مبتنی بر وب است، می توانید در هر سیستم عاملی مثل ویندوز، لینوکس یا مک از آن استفاده کنید. برای این روش فقط به مرورگر نیاز دارید.

AirDroid یک برنامه رایگان است که به شما امکان می دهد دستگاه اندرویدی تان را با استفاده از مرورگر رایانه مدیریت کنید. به غیر از این می توانید از آن برای تهیه نسخه پشتیبان برنامه های نصب شده خودتان استفاده کنید.

۶۰ تا از کدهای کاربردی گوشی های اندرویدی (آپدیت ۲۰۲۰)

کارتان را با نصب AirDroid از گوگل پلی استور شروع کنید. پس از نصب، برنامه را باز کنید. در این قسمت از شما خواسته می شود که Sign in کنید. اگر کامپیوتر و دستگاه اندرویدی تان هر دو به یک شبکه وای فای متصل باشند این گزینه اختیاری است؛ در غیر این صورت باید یک حساب رایگان ایجاد کنید.

به عنوان مثال من هم گوشی اندرویدی و هم کامپیوترم را به یک شبکه وای فای وصل کردم و حالا می توانم با زدن گزینه Skip در بالا و سمت راست از این مرحله عبور کنم. بعد از این کار، تمام مجوزهای لازم را به برنامه بدهید.

اپلیکیشن AirDroid

حالا باید دستورالعمل های ساده برنامه را برای اتصال دستگاه اندرویدی خود به مرورگر رایانه دنبال کنید. به طور کلی اگر رایانه و دستگاه اندرویدی شما به یک شبکه وای فای متصل باشند، موقع باز کردن برنامه یک آدرس IP مشاهده خواهید کرد.

IP address

آدرس IP نمایش داده شده را در نوار آدرس رایانه تایپ کنید و Enter را بزنید تا دستگاه اندرویدی شما به رایانه متصل و در آن باز شود.

آدرس IP نمایش داده شده را در نوار آدرس رایانه تایپ کنید و Enter را بزنید

پس از اتصال، روی آیکن “Apps” کلیک کنید. حالا همه برنامه هایی که می خواهید از آنها در کامپیوترتان پشتیبان بگیرید را انتخاب و روی گزینه “Download” کلیک کنید. به محض کلیک روی این گزینه، AirDroid فایل های APK تمام برنامه های انتخاب شده را استخراج کرده و آنها را به صورت یک فایل فشرده در رایانه شما بارگیری می کند.

همین! استخراج فایل APK از برنامه با استفاده از اپلیکیشن AirDroid به همین سادگی است.

استخراج فایل اپلیکیشن با AirDroid

۴- استخراج فایل APK مستقیما از Google play

برخلاف سایر روش های موجود در این لیست که فایل های APK را مستقیماً از برنامه های نصب شده روی دستگاه اندرویدی شما استخراج می کردند، این روش به شما امکان می دهد که فایل APK را مستقیماً از گوگل پلی استور استخراج کنید.

برای دریافت فایل APK به این روش، باید به این آدرس بروید:

https://apps.evozi.com/apk-downloader/?id=com.netflix.Speedtest

بعد آدرس یا همان URL اپلیکیشن در گوگل پلی را کپی و جایگذاری کنید و در نهایت گزینه “Generate Download Link” را بزنید. به محض کلیک بر روی این گزینه، برنامه وب فایل APK اپلیکیشن را بیرون می کشد و آن را به شما می دهد. برای دانلود این فایل فقط کافیست روی آن کلیک کنید.

۱۴ تا از بهترین بازی های اندرویدی در حال حاضر (نظر کاربران و کارشناسان)

از آنجایی که این سرویس فایل APK را مستقیما از گوگل پلی بیرون می کشد، دیگر لازم نیست نگران ویروسی یا مخرب بودن فایل ها باشید. ممکن است به خاطر نمایش تبلیغات مزاحم در سایت کمی به مشکل بخورید؛ ولی به طور کلی این ابزار واقعا خوب کار می کند و می توانید به راحتی از آن استفاده کنید.

استخراج فایل APK مستقیما از Google play

۵- دانلود فایل APK از منابع آنلاین

خب، اگر به فایل APK نیاز دارید واقعا مجبور نیستید حتما آن را به وسیله اپلیکیشن خاصی استخراج کنید چون به احتمال زیاد می توانید آن را در سایت های مختلف پیدا کنید. فقط کافیست یک جستجوی ساده در گوگل انجام بدهید. به این صورت که اسم برنامه مورد نظرتان و سپس “APK” را بنویسید تا گوگل نتایج را به شما نشان بدهد. اگر فقط به یک فایل APK نیاز دارید این روش در وقتتان هم صرفه جویی می کند.

منابع آنلاین بسیاری وجود دارند که فایل های APK برنامه های معروف را به همراه بد افزار ارائه می کنند؛ پس باید حواستان باشد که فایل APK مورد نظرتان را از فقط از منابع مجاز و مطمئن بگیرید. یکی از سایت های خوب برای این منظور apkmirror.com است.

خوبی منابع آنلاین در این است که شما می توانید تمام نسخه های اپلیکیشن مورد نظرتان را در آنها پیدا کنید، حتی اگر فقط ۲ سال از عرضه آن گذشته باشد.

دانلود فایل APK از منابع آنلاین

چطور فایل های APK را در گوشی اندرویدی پیدا کنیم؟

اگر گوشی اندرویدی تان روت شده، نیازی به دانلود برنامه های جداگانه برای استخراج فایل APK نیست. فقط کافیست مدیریت فایل (File Manager) را در گوشی تان باز کنید، به روت اجازه دسترسی بدهید و بسته به اینکه چه نوع گوشی اندرویدی دارید به لیست زیر بروید:

۱- / داده (data) / برنامه (app)

۲- / داده (data)/ برنامه-خصوصی (app-private)

۳- / سیستم (system) / برنامه (app) /

پیدا کردن فایل های APK

جمع بندی

به طور کلی روش های گفته شده در این مطلب بهترین راه ها برای استخراج فایل apk از گوشی های اندرویدی بود. اگر می خواهید فایل APK را از گوشی هوشمند یا تبلت اندرویدی تان استخراج کنید از اپلیکیشن File Explorer استفاده کنید. اگر قصد دارید فایل APK را به رایانه منتقل کنید از Airdroid استفاده کنید.

حالا بگویید کدام یک از روش های گفته شده مورد علاقه شماست؟ خوشحال می شویم اگر نظراتتان را در بخش نظرات همین پست با ما در میان بگذارید.

۱۶ بهترین اپلیکیشن های اندروید (نظر کاربران جهانی)

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. برنامه هام از بازار نصب میشه ولی باز نمیشه.تودانلود های بازارم هست ولی باز نمیکنه.سه تا گزینه داشت بازکردن از طریق اینا،یکیشو زدم.حالا دوتا گزینه های دیگرش نمیاد ک اوناروهم امتحان کنم.فک کنم انتخابم رو ب خاطر بسپار داشته،زدم.حالا چ کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا