آشنایی مقدماتی با سخت افزار کامپیوتر (شناخت قطعات ضروری)
سخت افزار (گاهی اوقات با مخفف HW نامیده می شود)، می تواند به عنوان اجزای فیزیکی تعریف شود که یک سیستم کامپیوتری برای عملکرد مناسب به آن نیاز دارد که همین امر سخت افزار را از نرم افزار متمایز می کند که شامل ساختار های نوشتاری است که به اعضای فیزیکی دستور می دهد چه کاری انجام دهند.
اجزای خارجی و داخلی
اجزایی که سخت افزار را می سازند، می توانند به اجزای داخلی و خارجی تقسیم شوند. اجزای داخلی اجزایی هستند که داخل کامپیوتر نصب می شوند. اجزای خارجی به قسمت خارجی کامپیوتر وصل می شوند. همچنین می توانند دستگاه های جانبی را هم شامل شوند.
۲۰ مثال از سخت افزار کامپیوتر
در این قسمت ۲۰ نمونه از سخت افزار کامپیوتر را مشاهده می کنید. ۹ مورد اولی که در این لیست وجود دارند، معمولاً متعلق به دسته بندی داخلی است. ۱۱ مورد بعدی هم جزء اجزای خارجی می باشند.
۱-مادربرد
۲- واحد پردازش مرکزی (CPU)
۳-منبع تغذیه قدرت یا پاور
۴-حافظه دسترسی تصادفی یا رندم (RAM)
۵-درایو هارد دیسک (HDD)
۶-کارت ویدئو
۷- درایو حالت جامد (SSD)
۸-درایو دیسک اپتیکال یا نوری (مثل بی.دی درایو، دی.وی.دی درایو یا سی.دی درایو)
۹- کارت ریدر یا مموری ریدر (مثل SD، SDHC)
۱۰-مانیتور
۱۱-کیبرد
۱۲-موس
۱۳-پرینتر
۱۴-بلندگو یا اسپیکر
۱۵-هارد درایو خارجی
۱۶-اسکنر تصویر دسکتاپ
۱۷-پروژکتور
۱۸-جوی استیک یا دسته بازی
۱۹-هدفون
۲۰-درایو فلش USB
حال هر کدام از این اجزا را با جزئیات به شما معرفی می کنیم:
۱-مادربرد
مادربرد (که به mobo هم معروف است) یک برد مدار پرینت شده اصلی از کامپیوتر می باشد. داخل آن CPU قرار گرفته و به عنوان یک هاب عمل می کند که سخت افزارهای دیگر در طول آن کار خود را انجام می دهد. همچنین قدرت را به قسمت های خارجی می رساند، آنها را به یکدیگر مرتبط می کند و ارتباط بین آنها را ایجاد می کند.
۲- واحد پردازش مرکزی یا CPU
واحد پردازشی مرکزی یا CPU به صورت خلاصه، مسئول پردازش همه اطلاعات از برنامه هایی است که در کامپیوتر اجرا می .شود هر CPU ای یک سرعت ساعتی است که عددی است که ساختار هایی را نشان می دهد که می تواند در عرض یک ثانیه انجام شوند. این اعداد با مقیاس گیگاهرتز هستند. کیفیت CPU کامپیوتر تاثیر اصلی روی اجرای کلی سیستم دارد.
۳-منبع تغذیه قدرت یا پاور
نقش اصلی واحد تغذیه قدرت، انتقال جریان انتقالی جایگزین(AC) از یک خروجی به جریان مستقیم می باشد. اجزای کامپیوتر به جریان مستقیم نیاز دارند تا بتوانند به طور طبیعی کار کنند. تغذیه پاور یا تغذیه قدرت همچنین ولتاژ را کنترل می کند تا از مشکلاتی مثل گرم شدن بیش از حد جلوگیری شود.
۴- حافظه دسترسی تصادفی یا رندم (RAM)
حافظه دسترسی تصادفی یا رندم (RAM) یک سخت افزار فیزیکی داخل کامپیوتر است که به صورت کوتاه مدت دیتا و اطلاعات را ذخیره می کند. به طور طبیعی در قطعات مموری حافظه مادربرد یافت می شود. نقش آن کار کردن به عنوان حافظه کامپیوتر برای اطلاعاتی است که توسط برنامه ها ایجاد می شوند. هر چقدر سرعت رام بالاتر باشد، سرعت پردازش در انتقال اطلاعات به دیگر اجزا بالاتر می رود.
۵- درایو هارد دیسک (HDD)
درایو هارد دیسک یک دستگاه ذخیره سازی اصلی اطلاعات از کامپیوتر است. جایی که سیستم عامل عنوان های نرم افزار و اکثر فایل ها در آن ذخیره می شود. برعکس رام به گونه ای است که با قطع جریان الکتریکی اطلاعات در آن پاک نمی شود .
۶-کارت ویدئو
کارت ویدئو که به آن کارت گرافیکی هم گفته می شود، یک توسعه محسوب می شود که کامپیوتر را قادر می سازد تصاویر خروجی را به دستگاه نمایشگر ویدئو مانند مانیتور انتقال دهد. کارت ویدئو معمولاً از طریق یک اسلات روی مادربرد نصب می شود.
۷- درایو حالت جامد (SSD)
درایو حالت جامد ((SSD داخل کامپیوتر قرار گرفته است. یک جایگزین برای هارد درایو سنتی می باشد. اگرچه از قسمت بیرون شبیه به درایو هارد دیسک می باشد اما هیچ بخش جابجایی ندارد. به این معنا که قدرت کمتری مصرف می کند و سریع تر به اطلاعات دسترسی پیدا می کند و عموماً قابل اعتماد تر است.
۸- درایو دیسک اپتیکال یا نوری (مثل بی.دی درایو، دی.وی.دی درایو یا سی.دی درایو)
این قسمت از یک نور لیزر یا امواج الکترو مگنتیک استفاده می کند تا دیتاها را داخل دیسک نوری بخواند یا بنویسد. رسانه اپتیکال یا نوری رایج که برای استفاده از این انواع درایو ها استفاده می شوند، دیسک های فشرده، دی.وی.دی و دیسک های دیسک های بلو-ری هستند. دیسک اپتیکال یا نوری همچنین به دیسک درایو، در سی.دی درایو، دی.وی.دی درایور و بی.دی درایور هم معروف است.
۹-کارت ریدر
اکثر کامپیوترها و تبلت ها دارای ریدر کارت حافظه در داخل هستند. این مورد باعث میشود که دیتا یا اطلاعات از کارت های حافظه خوانده شوند که دستگاه های ذخیره سازی الکتریکی پرتابلی برای ذخیره اطلاعات دیجیتالی هستند. اکثر کارت های حافظه ای از فلش مموری استفاده می کنند. اگرچه دیگر تکنولوژی های حافظه هم اکنون ارتقا پیدا کردند.
۱۰-مانیتور
مانیتور یک دستگاه سخت افزاری است که اطلاعات ویدیویی و گرافیکی تولید شده توسط کامپیوتر از طریق ویدئو کارت را نمایش می دهد. مانیتورها می توانند واحد های نمایشی ویدیو یا ترمینال های نمایشی ویدئو یا حتی اسکرین هم نامیده شوند. مانیتورهای قدیمی از لوله های اشعهی کاتد ساخته شده بودند اما این روزها تکنولوژی در آنها به کار رفته است که باعث سبک تر و نازک تر شدن آنها شده است.
۱۱-کیبورد
کیبورد یک دستگاه مربوط به تاریخ و نوشتن می باشد که کاربران را قادر می سازد با کامپیوترهایشان تعامل برقرار کنند. متن ورودی کاربران، کاراکترها و درخواست های آنها از طریق فشار دادن دکمه های خاصی به عنوان کلید صفحه انجام می شود. اگرچه کیبورد به طور طبیعی یکی از اجزای سخت افزاری خارجی محسوب می شود اما یک جزء ضروری برای اکثر سیستم های کامپیوتری می باشد.
۱۲-موس
موس کامپیوتر یک دستگاه اشاره ای کنترل شده توسط دست می باشد که اهداف مختلف را در صفحه کامپیوتر دنبال می کند. موس مدرن استاندارد قادر است که با سنسورهای اپتیکال یا نوری کار کند. اکثر موس ها همچنین دو دکمه دارند (کلیک راست و کلیک چپ) که برای انتخاب و دسترسی به منو و بالا و پایین رفتن از طریق چرخه وسط انجام می شود.
۱۳-پرینتر
پرینتر ها دستگاه های خروجی هستند که کپی هایی از اطلاعات ذخیره شده الکتریکی روی کامپیوتر ایجاد می کنند که این اطلاعات به صورت متن و یا عکس روی کاغذ هستند. انواع رایج پرینترهای مدرن از تکنولوژی لیزر یا جوهر استفاده می کنند و از طریق پورت USB یا از طریق وای فای به کامپیوتر وصل می شوند.
۱۴- بلندگو و اسپیکر
بلندگو های کامپیوتر خروجی های رایجی هستند و برای گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و دیگر صدا ها استفاده می شوند. در طیف وسیعی از کیفیت و قیمت های مختلف در دسترس هستند. ها انواع خاصی از آن ها ویژگی های اضافه تر دارند که قدرت خروجی صدا را بالا می برد.
۱۵-هارد درایو خارجی
هارد درایو خارجی یا بیرونی یک درایوی است که معمولاً به پورت USB در کامپیوتر وصل می شود. بعضی از آن ها قدرت و پاور را از طریق کامپیوتر و کابل های دیتا انتقال می دهند و بعضی دیگر نیاز به اتصال AC دارند. فایده اصلی درایو خارجی قابلیت پرتابلی است که می توانید مقدار زیادی از اطلاعات را با خودتان حمل کنید و آنها را بین کامپیوترهای مختلف انتقال دهید.
۱۶-اسکنر تصویر دسکتاپ
اسکنر تصویر دسکتاپ یک دستگاه خروجی می باشد که تصاویر و متن را به کامپیوتر از طریق تکنولوژی اپتیکال یا نوری انتقال می دهد. کامپیوتر سیگنال هایی را به عکس دیجیتالی انتقال می دهد و آن را برای ویرایش کردن، ایمیل زدن یا پرینت گرفتن قادر می سازد.
۱۷-پروژکتور
پروژکتور ها دستگاه های سخت افزاری خارجی هستند که یک فضایی را برای تجربه های بصری تولید شده توسط یک کامپیوتر ایجاد می کنند. آنها می توانند چیزهای مختلف را به تصویر بکشند، تصاویر متحرک را روی یک دیوار خالی یا روی یک صفحه یا دیگر سطوح نشان دهند. پروژکتورهای مدرن دیجیتالی اغلب برای تماشای فیلم، انجام پزنتیشین یا ارائه های مختلف و آموزش استفاده می شوند. آنها از طریق پورت HDMI به کامپیوتر وصل می شوند.
۱۸-جوی استیک یا دسته بازی
دسته بازی که به آن ستون کنترلی هم گفته می شود، یک دستگاه ورودی می باشد که توسط فرد بازی کننده برای تعامل با بازی داخل کامپیوتر استفاده می شود. این دسته های بازی همچنین برای کنترل انجام کارهای داخل کامپیوتر و وسیله های دیگر مثل هواپیما، تراکتورف ماشین های سنگین، بعضی از دوربین ها، بعضی از ماشین ها و دستگاه زیر آب هم استفاده می شوند و ساختار کامپیوتری پیشرفته دارند.
۱۹-هدفون
هدفون ها یک نوع دستگاه خروجی سخت افزاری هستند که برای گوش دادن به صوت استفاده می شوند. معمولا آنها را به کامپیوتر یا به اسپیکر و بلندگو وصل می کنند. آنها شنونده را قادر می سازند که از موسیقی فیلم یا دیگر صوت ها در مکان خصوصی یا بدون حواس پرتی دیگران لذت ببرد.
۲۰- درایو فلش USB
درایو فلش USB یک دستگاه ذخیره سازی دیتای پرتابل می باشد و برعکس درایوهای اپتیکال یا نوری درایو های فلش هیچ اجزای انتقالی و حرکتی ندارند که همین موضوع، آن را بادوام می کند. درایور فلش USB دارای یک کابل USB می باشد که به کامپیوتر از طریق پورت USB وصل می شود.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
خوب بود