نکات پیش از خرید لپ تاپ ایسوس (همه سری های ایسوس)
وقتی صحبت از برند های مختلف لپ تاپ به میان می آید، ایسوس یکی از مواردی است که بهترین سختافزار های موجود را عرضه می کند. ایسوس هر چیزی از اجزای کامپیوتر های شخصی، مانیتور یا لپ تاپ را دارد.
با این که ایسوس لپتاپ های خوبی ارائه می دهد، اما تعدادشان خیلی زیاد است. سری های متعدد این برند کاربرد، قیمت، طراحی و سختافزار متفاوتی دارند که انتخاب لپ تاپ مناسب را برای تان دشوار می کند.
به همین خاطر ما این راهنمای خرید لپ تاپ ایسوس را تهیه کرده ایم که مجموعه لپ تاپ های این شرکت را به صورت مجزا معرفی می کند تا بیشتر با آن ها آشنا شوید.
معرفی انواع مدل های لپ تاپ ایسوس و هر کدام برای چه موردی کاربرد دارند؟
1-سری ویوو بوک Asus VivoBook (سری معمولی)
Asus vivoBook رده اصلی این سری است. این لپ تاپ ها که برای مصارف خانگی طراحی شده اند، در حال حاضر با ویندوز 10 نسخه Home عرضه می شوند. برخی از این لپ تاپ ها با ویندوز و در حالت S عرضه می شوند، اما خریدار می تواند در تنظیمات؛ سیستم عامل را به ویندوز 10 معمولی و کامل تبدیل کند. ASUS vivoBook را می توان با صفحه نمایش 14، 15.6 یا 17.3 اینچی تهیه کرد.
CPUهای به کار رفته شامل پردازنده های نسل یازدهم اینتل Core و پردازنده های سری Ryzen 5000 هستند. مواردی هم برای پردازنده های گرافیکی رده پایین NVIDIA GeForce و AMD Radeon وجود دارد. سری ویووبوک دارای چند ویژگی جالب مثل حسگر اثر انگشت برای Windows Hello و صفحه کلید عددی نورانی است که با ترک پد ادغام شده است.
2-سری ویوو بوک اس VivoBook S Asus (رده متوسط)
سری VivoBook S کمی بالاتر از سری VivoBook قرار دارد. این لپتاپ ها هم جز لپ تاپ های معمولی خانگی، اداری و دانشجویی به حساب می آیند، اما با طراحی شیک تر و ویژگی های کمی بهتر عرضه می شوند. سری لپ تاپ های ASUS VivoBook S هم با Windows 10 Home عرضه می شوند. اندازه صفحه نمایش این سری هم 13.3 اینچی، 14 اینچی و 15.6 اینچی است. VivoBook S13 در واقع بهترین لپ تاپ های سال 2021 را تشکیل می دهند.
CPUهای به کار رفته نسل یازدهم اینتل Core و پردازنده های AMD Ryzen 5000 هستند. GPUهای به کار رفته هم NVIDIA GeForce و AMD Radeon Vega هستند. در مجموع، این VivoBookها کمی بهتر هستند و برخی از SKU از ویژگی های ورزشی مثل Thunderbolt 4 USB-C برخوردارند. در این رده شما سخت افزار بسیار بهتری نصیب تان می شود که برای افرادی مناسب است که به چیزی فراتر از یک لپ تاپ برای کار های روزمره نیاز دارند.
بلد باشید: آشنایی مقدماتی با سخت افزار کامپیوتر
3-سری ویوو بوک پرو Asus VivoBook Pro (رده گیمینگ قدرتمند)
سری vivoBook Pro رده بالاتر vivoBook هستند. این لپ تاپ ها فقط در یک حالت 15.6 اینچی عرضه می شوند. با اینکه ایسوس هنوز این لپ تاپ ها را در سایتش ارائه می دهد، اما مدتی است که آن ها را به روز نکرده است.
این وب سایت، VivoBook Pro را به عنوان لپ تاپ قابل تنظیمی که پردازنده های Core نسل نهم اینتل و GPUهایی NVIDIA GeForce GTX 1650 دارد، معرفی می کند. این لپ تاپ ها با Windows 10 Home و نه Pro ارائه می شوند. تنها ویژگی تا حدی حرفهای این لپتاپ ها این است که دارای نمایشگری با رزولوشن تا 4K و نرخ تازه سازی تا 120 هرتز هستند. البته این ویوبوک ها دیگر برای فروش موجود نیستند و حتی اگر یکی از آن ها را پیدا کنید، خریدشان را توصیه نمی کنیم.
4-سری ویوو بوک فلیپ Asus VivoBook Flip (قابل تبدیل و استفاده به عنوان تبلت)
ایسوس چندین لپ تاپ دارد که با لولای 360 درجه ارائه می شوند و به لپتاپ اجازه می دهد تا به عنوان تبلت استفاده شود. این قابلیت تبدیل از برند Flip به عاریه گرفته شده و دقیقا همان چیزی است که در سری vivoBook Flip به کار رفته است. اگر به دنبال یک ویووبوک همه کاره هستید که بتوانید از آن به عنوان یک تبلت استفاده کنید، این مدل ها برایتان مناسب است. ویووبوک های فلیپ ایسوس در دو اندازه ارائه می شوند که بیشتر با صفحه نمایش 14 اینچی است تا اندازه منسوخ شده 11.6 اینچی!
برای سیستم عامل هم می توانید از ترکیبی از Windows 10 Home و Pro بهره ببرید. CPUهای به کار رفته هم تا نسل یازدهم اینتل Core i7 و پردازنده های گرافیکی از تراشه های سری Ryzen 5000 AMD هستند. ایسوس یک قلم هم با این لپتاپ ها ارائه می دهد. طراحی نازک و سبک آن به خوبی با حالت چرخشی هماهنگ است که این سری را به یک لپ تاپ فوقِ قابل حمل میانرده عالی تبدیل میکند.
جلوگیری از دزدی لپ تاپ، بسیار مهم: 5 روش ساده پیدا کردن مدل نامبر و مدل لپتاپ
5-سری زنبوک Asus ZenBook (قدرت معمولی با کیفیت صفحه نمایش عالی)
ZenBook هم از سری لپ تاپ های اصلی ایسوس است. ایسوس لپتاپ های سری ZenBook را تحت عنوان باکیفیت، نازک و سبک به بازار عرضه می کند. در این سری تعادل خوبی از نظر قابلیت حمل و قدرت برقرار شده است. این لپتاپ های میانرده و رده بالا هستند و در مجموع پنج سری فرعی دارند.
رده پایه ZenBook گزینه های زیادی مثل ZenBook 13، ZenBook 14 و ZenBook 15دارد که اندازه صفحه نمایش آن ها به ترتیب 13.3 اینچ، 14 اینچ و 15.6 اینچ است. صفحه نمایش ZenBook 13 هم از نوع OLED است.
سری ZenBook هم برای استفاده روزمره عالی است و هم کاری و حرفه ای. در این لپ تاپ ها از ویندوز 10 هوم استفاده شده است. CPUها هم مطابق با آخرین قابلیت های 2021 آپدیت شده اند و حداکثر تا نسل یازدهم اینتل Coreرا ساپورت می کند. GPUها هم جز سری Ryzen 5000 AMD هستند. GPUهای زنبوک 13 و 14شامل تراشه های رده پایین NVIDIA و AMD هستند. با این حال، ZenBook 15 دارای امکانات اختصاصی پردازنده گرافیکی NVIDIA است که به GTX 1650 Max-Q محدود می شود. در صفحه نمایش ها هم از کیفیت 4K استفاده شده است.
6-سری زنبوک اس Asus ZenBook S (قدرت متوسط با کیفیت صفحه نمایش عالی)
ZenBook S رده بعدی در سری ZenBook است که در حال حاضر تنها یک مدل ارائه می کند و آن ZenBook S UX393 است. در این لپ تاپ ها فقط ازCPU های اینتل با پردازنده Core i7 نسل یازدهم استفاده شده است. چیزی که این سری را متمایز می کند صفحه نمایش 13.9 اینچی لمسی 3.3K با نسبت تصویر 3:2 است.
این لپ تاپ فوق قابل حمل با طراحی فوقالعاده اش جز موارد درجه یک به حساب می آید و قطعا در مجموعه ZenBook منحصر به فرد است.
حتما بخوانید، راهنمای کامل: هنگام خرید لپ تاپ چه عواملی را باید در نظر گرفت؟
7- سری زنبوک پرو Asus ZenBook Pro (قدرت عالی با کیفیت صفحه نمایش عالی)
سری ZenBook Pro در واقع شامل لپتاپ هایی می شود که شایسته عنوان Pro هستند. این مجموعه تنها دو مدل دارد: ZenBook Pro 15 و ZenBook Pro Duo 15. هر دو دارای صفحه نمایش OLED تا 4K در اندازه 15.6 اینچی هستند. در حال حاضر فقط از CPUهای نسل دهم اینتل در لپ تاپ های Pro استفاده شده است، در حالی که Pro Duo دارای صفحه نمایش دوگانه و پردازنده ای تا Core i9 نسل دهم است.
Pro Duo از صفحه نمایش معروفی به نام ScreenPad Plus برخوردار است که بالای صفحهکلید قرار دارد. پردازنده گرافیکی هم NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti برای Pro وNVIDIA GeForce RTX 3070 برای Pro Duo است. خیلی عجیب است اما ایسوس این لپ تاپ های Pro را با ویندوز 10 Home عرضه می کند و نه Pro. اما باز هم این لپ تاپ ها بهترین لپتاپ های ایسوس از نظر حرفهای ها هستند.
8-سری زنبوک فلیپ Asus ZenBook Flip (خاص و قابل چرخش تا 360 درجه)
سری ZenBook Flip شامل لپتاپ های قابل تبدیل ایسوس است. ZenBook Flip از طراحی ممتاز و همینطور فرم نازک و سبکی بهره برده است و یک لولا 360 درجه دارد. شما سه انتخاب برای اندازه نمایشگر دارید: صفحه نمایش 13.3 اینچی، 14 اینچی و 15.6 اینچی. در CPUهای این مدل ها خبری از AMD نیست و فقط از تراشه های Core i7 نسل یازدهم اینتل استفاده شده است.
GPUهای زنبوک فلیپ 13 و 14 به دلیل محدودیت فضا به Iris Xe یکپارچه اینتل محدود شده است. اما ZenBook Flip 15 دارای کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti است. صفحه نمایش این لپ تاپ ها OLED است که از رزولوشن Full HD و 4K برخوردارند. در برخی از مدل ها هم می توان از قلم فشاری 4096 استفاده کرد.
حتما بخوانید: ۸۰ تا از اصطلاحات رایج تکنولوژی که حتما باید بدانید
9-سری زنبوک دو Asus ZenBook Duo (دو صفحه نمایش)
ZenBook Duo با یک نمایشگر ثانویه بسیار دوست داشتنی در بالای صفحه کلید به نام ScreenPad Plus همراه است. این نسخه پایین تر از ZenBook Pro Duo و دارای پردازنده نسل دهم اینتل است. برای پردازنده گرافیکی هم NVIDIA GeForce MX250در نظر گرفته شده است. ویندوز 10 هوم و پرو سیستم عامل هایی هستند که در این لپ تاپ ها به چشم می خورند. ایسوس هنوز از نسل یازدهم اینتل در Duo استفاده نکرده است، اما اگر این کار را انجام دهد، این لپ تاپ ها عالی می شوند.
10-کروم بوک ایسوس Asus Chromebook (با سیستم عامل کروم)
کروم بوک ها در سال های اخیر محبوبیت زیادی به دست آورده اند و ایسوس مدل های کمی در این مجموعه دارد. این لپ تاپ ها در اندازه های متنوعی مثل تبلت کرومبوک 10.5 اینچی ایسوس با صفحه کلید جداشدنی و همین طور اندازه های 11.6، 12، 14 و 15.6 اینچی عرضه شده اند. کروم بوک 12، 14و 15 هم گزینه هایی با نام تجاری Flip که قابل تبدیل به لپ تاپ یا تبلت است، دارد.
پردازنده ها هم عبارتند از اینتل سلرون، پنتیوم و نسل یازدهم اینتل Core i7 و همین طور سری 3000 AMD Ryzen 5.
کرومپوک ها نازک و سبک هستند و عمر باتری بیشتری نسبت به لپتاپ های ویندوزی معمولی دارند که آن ها را به گزینه های عالی برای دانشآموزان تبدیل می کند.
از کجا بخریم؟ بهترین سایت های خرید لپ تاپ و لوازم جانبی
11-سری اکسپرت بوک Expertbook Asus (لپ تاپ های تجاری بادوام)
ایسوس سری ExpertBook را در دسته لپ تاپ های تجاریاش به بازار عرضه می کند. این ها لپ تاپهای شرکتی هستند که تمرکزشان روی بهره وری است. همه این لپتاپ ها با ویندوز 10 پرو و تراشه های نسل یازدهم اینتل Core i7 عرضه می شوند. اکسپرتبوکها مدل هایی دارد که از نظر دوام به “نظامی ساز” معروفند: سری P اصلی و سری B پریمیوم.
سری B ویژگی ها و طراحی بهتری دارد. ایسوس ExpertBook B9 را می توان سبک ترین لپ تاپ تجاری در جهان مینامد. این لپ تاپ ها از نظر گرافیکی یکپارچه هستند و در برخی مدل ها صفحه کلید عددی تاچپد دارند.
12-سری پرو آرت استودیو بوک Asus ProArt StudioBook (بسیار قدرتمند ورک استیشن)
سری ProArt ایسوس شامل لپتاپ های واقعا حرفه ای می شود. این لپتاپ ها برای حرفهای ها طراحی شده است و دو نوع دارد: صفحه نمایش 15.6 اینچی یا صفحه نمایش 17 اینچی. ایسوس فقط از پردازنده اینتل در سری استفاده کرده است که می توان بین تراشه های نسل نهم اینتل Core i7، i9 و Xeon به کار برده شده یکی را انتخاب کرد. از نظر پردازنده گرافیکی، ایسوس از تراشه های RTX 2060،Quadro RTX 3000 ، 5000 و 6000 استفاده کرده است. صفحه نمایش در این لپ تاپ ها هم از وضوح 4K UHD برخوردارند.
حتما بخوانید: تست سلامت باتری لپ تاپ با 4 روش (و کی نیاز است؟)
سایر لپ تاپ های ایسوس
ما در این راهنما به طور کلی در مورد لپ تاپ های ایسوس صحبت کردیم، اما این بخش به لپ تاپ های ایسوسی اختصاص دارد که خارج از خط تولید ایسوس قرار دارند. با این که اینها تعدادی زیر مجموعه در داخل خودشان دارند، اما ایسوس همه آن ها را با هم تحت تبلت- لپ تاپهای ایسوس عرضه می کند، بنابراین ما آن ها را یک جا معرفی می کنیم. خلاصه ای از سری های مختلف برند ایسوس به این صورت است:
- سری BR وW : نتبوک های سبک وزن و کم مصرف با پردازنده های پنتیوم اینتل که برای استفاده در کلاس درس ساخته شده اند.
- سری E: لپ تاپ های ارزان قیمت نازک و سبک با پردازنده های سلرون و پنتیوم اینتل که برای مصارف خانگی و دانشجویی ساخته شده اند.
- سریL : لپ تاپ های سبک وزن و کم مصرف با پردازنده های پنتیوم اینتل که برای استفاده روزمره ساخته شده اند.
- سریM : لپ تاپ های معمولی روزمره با چیپ ست هایAMD هستند که با آخرین پردازنده های Ryzen 5000 آپدیت شده اند.
- NovaGo: این لپ تاپ “همیشه متصل” مجهز به اسنپدراگون کوالکام است.
- سری X: لپتاپ های عمومی که پردازنده های اینتل Core و سلرون دارند.
حتما بخوانید: مزایای خرید لپ تاپ دست دوم و 6 نکته
کلام آخر و یک ویدیوی راهنمای خرید لپ تاپ ایسوس
انتخاب لپ تاپ مناسب؛ در صورتی که بدانید برای چه کاری میخواهید از آن استفاده کنید، نباید برایتان خیلی سخت باشد مخصوصا الان که تا حدودی اطلاعاتی در موردشان دارید.
بلد باشید: یادگیری مشخصات لپتاپ و روش ساده تشخیص آنها
ما در این راهنما نگاهی به تمام لپ تاپ های ایسوس انداخته ایم. تنها دسته ای که در اینجا به آن نپرداخته ایم، سری ASUS TUF و ROG هستند که بعدا این کار را خواهیم کرد.
پر فروش ترین های این ماه :
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!