اندروید

مشکلات امنیتی گوشی روت شده (و ۶ روش افزایش امنیت)

شما یک گوشی هوشمند دارید، که نو، براق و خوش ترکیب است. شما قطعاً می خواهید برنامه های جذابی دانلود کنید تا هرجایی که بودید و احساس بی حوصلگی کردید، از آن اپلیکیشن ها استفاده کنید. اما آیا می توانید هر برنامه ای که می خواهید دانلود کنید؟ تم های دلخواه تان را چطور؟ و آیا تا به حال خواسته اید اپلیکیشن ها و تنظیمات روی تلفن همراه تان را به دلیل کاربر پسند نبودن، تغییر داده یا جایگزین کنید؟

مشکل آنجاست که شما نمی توانید هر کاری که دوست دارید با تلفن همراه خود انجام بدهید. به دلایل امنیتی، سازنده های تلفن و اپراتورهای شبکه موبایل، محدودیت های نرم افزاری ایجاد می کنند. با این حال، با روت کردن دستگاه اندروید خود می توانید به این محدودیت ها غلبه کنید، اگرچه روت کردن، زیاد پیشنهاد نمی شود؛ به ویژه اگر به منظور حفظ دستگاه موبایل تان از بدافزارها؛ هنوز نرم افزار آنتی ویروس برای دستگاه اندروید خود نصب نکرده اید.

بلد باشید: آیا گوشی را آپدیت کنیم؟ (اگر نکنیم چه می شود؟)

افراد بسیاری درمورد آزادی عملی حرف می زنند که روت کردن دستگاه تلفن همراه به شما می دهد، بدون این که روی خطراتی که با انجام این عمل با آنها مواجه می شوید، ضرورتاً تأکید کنند. در ادامه مروری کوتاه بر مزایا و معایب این فرآیند خواهیم داشت. در صورتی که می خواهید روت کردن را امتحان کنید، بهتر است برای امنیت تلفن همراه خود تصمیم آگاهانه بگیرید.

قبل از هر چیز، روت کردن چیست؟

مشکلات امنیتی گوشی روت شده

روت کردن می تواند فرآیندی باشد که شما را قادر می سازد دسترسی ریشه ای به کد سیستم نرم افزار اندروید را محقق نمایید (اصطلاح معادل آن کرک کردن شناسه های دستگاه آیفون است). روت کردن این امتیاز را به شما می دهد که کد نرم افزاری که روی ابزار است را تغییر دهید یا نرم افزار دیگری را نصب کنید که سازنده معمولاً به شما اجازه نمی دهد.

دانلود کنید: ۱۰ اپلیکیشن کاملاً کاربردی که هر کاربر اندروید در ایران نیاز دارد

و امنیت دائمی تلفن همراه : آنها نمی خواهند کاربر تغییراتی در تلفن ایجاد کند که ممکن است خرابی جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد و اگر به کاربران اجازه می دهند که فقط از نسخه یکسان نرم افزار اصلاح شده استفاده کنند، احتمالاً به منظور ارائه پشتیبانی از دستگاه است.

اما کاربران مسلط به فناوری، روش های روت کردن را توسعه داده اند، که اعمال آن روی هر دستگاه متفاوت است. این روش ها در اینترنت در دسترس قرار دارد و تعداد فزاینده ای از کاربران اندروید به منظور دست یافتن به مزایای عالی این روشها از آنها استفاده می کنند. تعدادی از این مزایا عبارتند از:

  • تقریباً تمام تم ها و گرافیک را می توان به دلخواه تغییر داد.
  • عمر بیشتر باتری و کارایی بیشتر
  • اگر دستگاه شما قدیمی است و توسط سازنده به روز رسانی نمی شود؛ می توانید آن را به جدیدترین نسخه اندروید آپدیت کنید.

اما اگر این کار را به درستی انجام ندهید، بسیار بد خواهد بود. البته حتی اگر روت کردن به درستی انجام شود؛ اگر تلفن شما حفاظت مناسب آنتی ویروس برای اندروید را نداشته باشد، ممکن است دستگاه تان در معرض انواع بدافزارها قرار بگیرد.

هر که بامش بیش، برفش بیشتر

اکنون، بیان کردن این مزایا شما را قانع کرده است که دستگاه اندروید خود را روت کنید. اما ممکن است امنیت دستگاه خودتان را در معرض خطر قرار بدهید. زیرا:

۱- ممکن است دستگاه خود را به یک آجر تبدیل کنید، البته نه به معنای واقعی کلمه. اما اگر شما گوشی خودتان را روت کنید، که به معنای اصلاح و تغییر کد است، نرم افزار دستگاه شما می تواند آن چنان آسیب ببیند که گوشی تان مانند یک آجر بلا استفاده شود.

۲- ضمانت تلفن همراه شما فاقد اعتبار خواهد بود. روت کردن فرآیندی قانونی است؛ با این حال اگر این کار را انجام بدهید دستگاه تان از ضمانت خارج می شود. به عنوان مثال گوشی خود را روت کرده اید و برخی اوقات با مشکلاتی مربوط به گوشی مواجه می شوید –مرتبط با سخت افزار یا نرم افزار. به لطف اندروید استوک، ضمانت نامه دیگر معتبر نیست و بنابراین سازنده دستگاه خسارات را پوشش نمی دهد.

بلد باشید: ۶۰ تا از کدهای کاربردی گوشی های اندرویدی

۳- بدافزارها می توانند به راحتی امنیت دستگاه تان را نقض کنند. محقق کردن دستیابی های حالت روت شده در موبایل نیاز به دور زدن محدودیت های حفاظتی دارد که توسط بسته نرم افزاری اندروید اعمال شده اند. این بدان معنی است که اگر نرم افزار اندروید توسط یک برنامه آنتی ویروس کاربردی محافظت نشده باشد؛ کرم ها، ویروسها، نرم افزارهای جاسوسی و تروجان ها می توانند نرم افزار روت شده را آلوده کنند.

چندین روش وجود دارد که این نوع بدافزارها بتوانند به دستگاه شما وارد شوند: دانلودهای درایو به درایو، لینک های مخرب، برنامه های آلوده ای که از فروشگاه های نامعتبر اپلیکیشن دانلود می کنید. آنها می توانند تلفن شما را کنترل کرده و به صورت مخفی کار بکنند

  • لیست مخاطبین تان را به سایبر کوک ها بفرستند.
  • به ایمیل تان سرک بکشند.
  • پیام های متنی به یک شماره خاص ارسال کنند.
  • تلفن شما را سرقت کرده و داده های شخصی مانند رمزهای عبور، نام های کاربری، جزئیات کارت های اعتباری را جمع آوری کنند.

شما هنگام معاشرت در شبکه های اجتماعی، کارهای بانکی و خرید از تلفن هوشمند تان استفاده می کنید.

چگونگی ایمن سازی دستگاه های اندروید روت شده از تهدیدهای امنیتی

۱- مدیریت دسترسی برنامه ها

در وهله اول باید بدانید که دسترسی برنامه ها در اندروید اعلان هستند نه در خواست. تا زمانی که روت نشده باشید اپلیکیشن تمام مجوزهایی که برای دسترسی به حافظه، شبکه اینترنت، تماس های تلفنی و غیره را نیاز دارد؛ دریافت می کند. برای ایمن سازی تلفن خود مهم است که دسترسی ها را در حین نصب تغییر بدهید. شما می توانید از برنامه هایی مانند F-secure App permission ، App Ops، Advanced Permission Manager و APK Permission Remover و امثال آنها استفاده کنید.

در اندروید ۶٫۰ و بالاتر:

گوگل این ویژگی را هم اکنون به سیستم عامل خود اعمال نموده است. اگر دستگاه شما روی اندروید مارشمالو و بالاتر اجرا می شود شما می توانید دسترسی برنامه ها را از منوی تنظیمات مدیریت کنید. برای مدیریت دسترسی برنامه ها به مسیر تنظیمات (settings) << اپلیکیشن ها (Apps) << انتخاب اپلیکیشن (Choose the App) << دسترسی (Permission) بروید.

مدیریت دسترسی برنامه ها

۲-استفاده از بهترین آنتی ویروس

استفاده از بهترین آنتی ویروس

بعد از روت کردن دستگاه اندرویدتان، احتمال ایجاد تهدیدهای امنیتی خواهد بود. اپلیکیشن های آنتی ویروس به ایمن سازی دستگاه شما در برابر برنامه های جاسوسی و بسیاری دیگر از آسیب ها کمک می کند. شما می توانید از اپلیکیشن های سبک تر و رایگان استفاده کنید که ۳۶۰ و CM security هستند.

بهترین آنتی ویروس های موبایل را در اینجا معرفی کرده ایم!

۳-هرگز برنامه های غیر مجاز نصب نکنید

اپلیکیشن های جاسوسی غیر مجاز بسیاری در بازار وجود دارد که به دستگاه شما آسیب می زنند. این برنامه ها روی تلفن شما از تماس ها گرفته تا عکس ها و همه چیز کنترل کامل دارند. زمانی که تلفن مان را روت می کنیم، مسائل و مشکلات امنیتی افزایش می یابند، از این رو همیشه سعی کنید که اپلیکیشن های مجاز را فروشگاه گوگل پلی دانلود کنید و دسترسی آنها را خودتان کنترل کنید.

۴-ایمن سازی شبکه

از اتصال به وای فای عمومی اجتناب کنید زیرا ممکن است به اطلاعات تان سرک بکشند و می توانند آنها را به داده های حقیقی یا اطلاعات شخصی مانند رمزهای عبورتان ترجمه کنند. برای اتصال رمز گذاری شده از اپلیکیشن هایی مانند وی پی ان Hideninja استفاده کنید.

این نوع اتصال باعث می شود که اخلال در داده ها برای مهاجمان دشوارتر باشد. اگر می خواهید امنیت شبکه را افزایش بدهید، تنظیمات را از SecDroid اعمال کنید. این اپلیکیشن تنها برای دستگاه های روت شده است. اگر تلفن شما تحت تهاجم قرار گرفته است، برای حفاظت وای فای خود و دریافت اطلاعات مهاجمان از Wi-Fi Protector استفاده کنید.

۵-همیشه یک بک آپ داشته باشید

امروزه مردم خیلی به گوشی های هوشمند خود وابسته هستند و گم کردن این دستگاه ها می تواند فاجعه باشد. ما به شما نرم افزار Backup Titanium را پیشنهاد می کنیم زیرا این برنامه قدرتمندترین ابزار است. با استفاده از آن، شما می توانید بک آپ بگیرید، اپلیکیشن ها، داده ها، بوک مارک ها، پیامک ها، تماس ها و حتی لینک های بازار را متوقف کرده یا بازنشانی کنید.

۶-اپلیکیشن های از قبل نصب شده را حذف نکنید

کاربران می خواهند بدون توجه به پیامدهای منفی، از شر اپلیکیشن هایی که پیشتر نصب شده است، راحت بشوند. اپلیکیشن هایی که از قبل نصب شده اند به دلیل برخی از ویژگی ها اهمیت دارند. هرگز یک اپلیکیشن از پیش نصب شده را بدون اینکه استفاده صحیح آن را بدانید، حذف نکنید.

با این نکات، شما می توانید دستگاه های اندروید روت شده را در برابر تهدیدهای امنیتی که حتی می توانند به سیستم شما آسیب بزنند، ایمن سازی کنید. بنابراین امنیت را حفظ کنید، همیشه اپلیکیشن های مجاز را نصب بکنید و قبل از اجازه ی دسترسی دادن به هر نرم افزاری سه بار فکر کنید.

۸ ترفند بسیار کاربردی برای همه کاربران گوشی های اندروید 

میلاد حیدری

کتاب بخون، بخند و خوب باش تا همه مون در آرامش باشیم... سالهاست در زمینه آموزش رایگان در زمینه های اینترنت، کامپیوتر و دنیای تکنولوژی فعالیت می کنم و هدفم ارتقای سطح علمی هموطنان عزیز در سراسر دنیاست. سوالات خود را مطرح کنید در حد توان پاسخ خواهم داد...

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر
    من یه گوشی گرفتم بعضی از نرم افزارهای بانکی رو میگه امکان نصب ندارید به علت روت سدن گوشی:
    ایا روت شدن گوشی با نصب نرم افزارهای بانکی مغایر و خطرناک هست.
    در صورت جواب منفی راهکار نصب چیست.با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا