۱۴ تا از بهترین ترفندهای کاربردی گوگل مپ برای همه
کار با گوگل مپ (مپس) یا نقشه گوگل بسیار ساده است. میتوانید مکان مورد نظرتان را جستجو و مسیرهای مختلف را پیدا کنید. اما اگر به صورت عمقیتر به این نقشه نگاهی بیندازید، ویژگیهای به درد بخور دیگری که نادیده گرفته شدهاند را کشف خواهید کرد که به شما کمک میکند مثل یک حرفهای مسیریابی کنید. اگر از گوگل مپ در گوشیتان استفاده میکنید، شاهد تغییرات چشمگیر آن به ویژه در هفتههای اخیر خواهید بود. ویژگیهای جدید بسیاری وجود دارند که از آنها غافل هستیم اما مسیریابی را برایمان بسیار آسانتر خواهند کرد، درست مثل همین کلیدهای میانبر صفحه کلید!
در این مقاله ۱۴ نکته و ترفند وجود دارد که به شما کمک میکنند در استفاده از گوگل مپ استاد شوید!
۱-استفاده از نقشههای آفلاین
برخلاف GPS، گوگل مپ همه دادههای نقشه را روی گوشی موبایل ذخیره نمیکند چون فضای بسیار زیادی را اشغال میکنند.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
اما برای مکانهایی با دریافت بد داده یا در مسافرت بینالمللی میتوانید نقشه های مناطق خاص را دانلود کنید تا بدون اتصال اینترنت هم بتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
- در ا اپلیکیشن گوگل مپ روی دکمه Hamburger در سمت چپ بالای صفحه گوگل مپ ضربه بزنید و مناطق آفلاین را انتخاب کنید.
- روی دکمه plus در گوشه سمت راست پایینی ضربه بزنید، نقشه را به منطقهای که میخواهید دانلود کنید بکشید (با نیشگون گرفتن صفحه جزئیات بیشتر یا کمتری از نقشه را میبینید) و روی Download بزنید.
فقط بدانید که این نقشههای دانلودی معمولا بیشتر از ۱۰۰ مگابایت هستند بنابراین اگر محدودیتی در اینترنت تلفن همراه دارید، بهتر است با وای فای آن را انجام دهید.
حتما بخوانید: چطور با عکس در گوگل سرچ کنیم؟ (یک عکس را جستجو کنیم)
آخرین به روز رسانی به شما این امکان را میدهد تا بین نقشههای دانلود شده در حافظه داخلی یا کارت SD قابل انتقال روی یک دستگاه اندروید حق انتخاب داشته باشید. اگر این اپلکیشن وقتی شروع به دانلود میکند این گزینه را در اختیارتان قرار نداد، روی دکمه settings در گوشه بالایی سمت راست منوی مناطق آفلاین ضربه و روی Storage preferences بزنید.
۲- استفاده از گزینه Wi-Fi only
اگر میخواهید هنگام مسیریابی میزان مصرف داده را به حداقل برسانید، گوگل اخیرا ویژگی جدیدی را به برنامه اندرویدیاش اضافه کرده است که استفاده از گوگل مپ را به شبکههای Wi-Fi محدود میکند. با این ویژگی نقشهها و مسیریابی تنها در مناطق دانلود شده یا وقتی که به شبکه وای فای متصل هستید عمل خواهد کرد.
برای فعال کردن آن، روی دکمه Hamburger در گوشه سمت چپ بالایی اپلیکیشن موبایل در نسخههای اندروید ضربه بزنید، به سمت پایین اسکرول کنید و Settingsرا انتخاب کرده و روی toggle switchکنار Wi-Fi only بزنید.
اگر گوشی آیفون دارید (که هنوز این گزینه وجود ندارد)، میتوانید با غیرفعال کردن دسترسی گوگل مپ به اینترنت داده همین کار را انجام دهید. به Settings>Cellular بروید و وضعیت را به Google maps تغییر دهید.
۳-علامتگذاری مکانهای مهم روی نقشه
افزودن آدرس خانه یا محل کارتان به بخش Your places این امکان را به گوگل مپ میدهد تا از اوضاع ترافیکی قبل از اینکه خانه را به سمت محل کار ترک کنید، باخبرتان کند. همچنین باعث میشود خانه یا محل کارتان راحتتر و سریعتر روی نقشه مشخص شود.
برای برجسته کردن آنها، منوی Your places در گوگل مپ نسخه اندرویدی را باز کنید و روی دکمه action overflow روی Home ضربه بزنید. Change icon را انتخاب کنید و یکی را از فهرست استیکرها انتخاب کنید. وقتی کارتان تمام شد، روی Save بزنید. لوکیشن خانهتان باید روی نقشه با یک برچسب مشخص باشد.
حتما بخوانید: سرچ پیشرفته در گوگل: همه ترفندهای کاربردی برای سرچ کردن در گوگل
۴-انتقال مسیرها از کامپیوتر به گوشی
اگر ترجیح میدهید مسیرهایتان روی نقشه را با کامپیوتر مشخص کنید، ایرادی ندارد چون بعدا میتوانید به راحتی مسیرها را به گوشیتان منتقل کنید.
- مطمئن شوید با حساب کاربری گوگل درستی وارد شدهاید و در نسخه وب گوگل مپ به دنبال یک موقعیت مکانی بگردید.
- وقتی یک مکان انتخاب شد، گزینه Send directions to your phone برای انتقال مسیرها به گوشیتان زیر لیست قابل مشاهده خواهد بود. وقتی روی این دکمه کلیک میکنید، یک منوی آبشاری با تمام گوشیها و همینطور ایمیل متصل ظاهر خواهد شد.
- متد دلخواه به اشتراکگذاری مسیرها را انتخاب کنید. آنها به گوشیتان فرستاده خواهند شد.
همچنین گزینههای اشتراکگذاری دیگری از نسخه وب گوگل مپ در کنار اپلیکیشنهای موبایلی وجود دارد. در موبایل فقط روی دکمه action overflow در گوشه سمت راست بالا ضربه بزنید و Share directions را انتخاب کنید تا منوی اشتراکگذاری نسخه استاندارد سیستم عاملتان را بگیرید.
۵-افزودن چند ایستگاه
اگر به بیش از یک مسیر نیاز دارید، میتوانید این کار را در اپلیکیشن گوگل مپ انجام دهید. ابتدا یکی از مقصدهایتان را جستجو کنید. سپس قبل ازاینکه روی دکمه navigate ضربه بزنید، روی دکمه action overflow در گوشه سمت راست بالا بزنید و Add stopرا انتخاب کنید. سپس میتوانید مکانهای مختلف را جستجو کرده و به مسیر سفرتان اضافه کنید. شما میتوانید برای مرتب سازی مقصدها Drag&Drop کنید تا ببینید کدام ترتیب توقفگاهها منجر به سریعترین مسیر کلی خواهد شد.
۶-بررسی جاهایی که بودهاید
گوگل مپ به منظور جستجو برای مسیریابی مکانهای جدید و ناشناخته بسیار پرکاربرد است. اما برای مشاهده مکانهایی که قبلا در آنجا بودهاید هم کارایی دارد.
اگر گوگل مپتان را روی یک گوشی اندروید باز میکنید، روی نوار Hamburger ضربه زده و Your timeline را انتخاب کنید، میتوانید با دقت تمام مکانهایی که در آنجا بودهاید و اینکه چه مدت در هر لوکیشن در یک روز خاص بودهاید را ببینید. شما میتوانید از این قابلیت برای پیدا کردن فروشگاهی که قبلا رفتهاید و دوباره قصد رفتن به آنجا را دارید ولی نامش یادتان نمیآید یا اینکه به رئیستان ثابت کنید غیبتتان در محل کار به خاطر رفتن به مطب دکتر بوده است، استفاده کنید.
حتما بخوانید: ساده ترین روش اضافه کردن مکان دلخواه به گوگل مپ (تصویری)
اگر کاربر گوشی اندروید هستید و میخواهید لیستی از تمام مکانهایی که دیدهاید را مشاهده کنید البته نه فقط به صورت نمای نقشه، منوی کناری را یکبار دیگر باز کنید، روی Your placesبزنید و زبانه Visited را باز کنید. شما لیستی از همه مکانهایی که مشاهده کردهاید و اینکه چه مدت از آخرین حضورتان در آنجا گذشته را میبینید.
۷-به دست آوردن حافظه درایو بیشتر
اگر درباره مکانهایی که دیدهاید نظر بدهید، گوگل به شما پاداش خواهد داد. این بخشی از نوآوری راهنمای محلی گوگل است، یعنی جایی که وابسته به راهنمایان محلی است.
در ازای هر نظر، عکس، پاسخ دادن به سوالات درباره مکانها و افزودن و ویرایش لوکیشنهای جدید، امتیاز دریافت میکنید. امتیاز کافی کسب کرده و در مدتی کوتاه به محصولات و ویژگیهای جدید گوگل دسترسی پیدا کنید. در ورکشاپهای انحصاری یا Hangouts شرکت کنید و حتی ۱ ترابایت حافظه درایوی گوگل رایگان بگیرید. حافظه درایوی که در سطح ۴ ارائه میشود، با کسب بیش از ۲۰۰ امتیاز به دست میآید.
۸-اندازهگیری فواصل
اگر فقط میخواهید ببینید دو مکان چقدر از هم دور هستند، میتوانید diractions کار کنید. اما این قابلیت، فاصله تقریبی مسیر را به شما میدهد نه اینکه دقیقا دو مکان چقدر از هم دور هستند.
- برای اندازهگیری فاصله در اپلیکیشن اندرویدی، یک سنجاق (pin) در اولین مکان قرار دهید و کارت اطلاعات را از پایین صفحه نمایش بالا بکشید.
- Measure distance را انتخاب کرده و drag کنید تا نشانگر روی مکان دوم قرار گیرد و اندازهگیری نسبتا دقیقی بین دو نقطه حاصل شود.
- برای افزودن سومین لوکیشن به این اندازهگیری، روی علامت مثبت در گوشه پایین سمت راست صفحه نمایش ضربه بزنید.
۹-جستجوی سریع حین پیمایش مسیر
در سفرهای طولانیتر، ممکن است لازم شود به توقفگاهی برای زدن بنزین، سرویس بهداشتی یا خرید قهوه نیاز پید کنید تا به منزل برسید.
برای یافتن توقفگاه در طول مسیر، روی دکمه search (ذرهبین) بزنید. کافیشاپها، فروشگاههای مواد غذایی و رستورانها به عنوان جستجوهای سریع پیشنهاد میشوند اما شما میتوانید با یکبار دیگر ضربه زدن روی دکمه جستجو در بخش نتیجه جستجو تایپ کنید. با انتخاب یک لوکیشن از میان نتایج جستجو، آن را به عنوان یک توقفگاه بین مسیر فعلیتان اضافه کنید.
۱۰-استفاده از صدا
اگر امکان تایپ کردن حین رانندگی را ندارید، یک دکمه میکروفون بالای دکمه جستجو قرار دارد که به شما این امکان را میدهد تا دستورات مختلفی مثل “What’s my ETA” یا “Where do I turn next” را به زبان بیاورید. علاوه بر این میتوانید صدای راهنما را به دلخواه بسته یا باز بگذارید، مسیرهای جایگزین درخواست کنید و از طریق صدا به نمای ماهواره یا ترافیک تغییر وضعیت دهید.
حتما بخوانید: ۱۵ تا از پردرآمدترین شغل های دنیا در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۲۵ چه خواهد بود؟
۱۱-فرار از عوارضیها!
عوارضی جادهها بدتریناند! برای پیشگیری از آنها، ابتدا مقصدتان را جستجو کنید و قبل از شروع مسیریابی روی دکمه action overflow در گوشه بالایی سمت راست کلیک کنید، options Route را انتخاب کرده و چک باکس کنار Avoid tolls را تیک بزنید. در این منو میتوانید Avoid highways یا Avoid ferries را انتخاب کنید.
۱۲-بررسی برنامه زمانی حمل و نقل
واضح است که میتوانید با استفاده از گوگل مپ مسیرهای ترانزیتی را جستجو کنید. اما اگر بخواهید لیست حرکت قطار یا اتوبوس از یک لوکیشن خاص را ببینید یا به دنبال مسیرهای مختلف به یک لوکیشن باشید باید transit را به عنوان حالت حمل و نقل انتخاب کنید و برای باز کردن آن روی یکی از کارتها ضربه بزنید. اگر روی لیست حمل و نقل در نمای مسیر ضربه بزنید، میتوانید لیست کاملی از زمانهای حرکت را ببینید.
۱۳-گرفتن اسنپ!
در ماه مارس، گوگل شرکتهای همسفری تاکسیرانی را هم اضافه کرد. Uber fare به عنوان یک تبلیغ نمایان میشود و با زدن روی یکی از این کارتها اگر قبلا روی گوشیتان نصب نشده باشد، امکان دانلود اپلیکیشن Uber ایجاد میشود.
گوگل حالا امکانات هم سفری بیشتری را اضافه کرده است. به همین ترتیب میتوانید بسته به کشوری که در آن هستید، شرکتهای هم سفری از GO-JEK، Grab، Grett، Hailo یا My Taxi را انتخاب کنید. در ایران هم اسنپ، تپسی و … شناخته شده هستند.
حتما بخوانید: ۱۰ اپلیکیشن ضروری اندروید که هر کاربر در ایران به آنها نیاز دارد
۱۴-حرکات با انگشت یا همان Gestures
قابلیت Pinch-to-zoom یا زوم کردن با نیشگون گرفتن صفحه، دومین حالت است، اما نیازمند کار با دو دست است. اگر یکی از دستانتان پر باشد و لازم باشد روی نقشه زوم کنید، میتوانید روی صفحه دو بار ضربه بزنید و بدون بلند کردن انگشت، آن را به بالا یا پایین صفحه بلغزانید (بکشید). با لغزاندن صفحه به بالا تصویر کوچکتر شده و با لغزاندن به پایین بزرگتر میشود.
علاوه بر این میتوانید با پیچاندن دو انگشتتان نقشه را بچرخانید. با ضربه زدن روی قطبنما نقشه به سمت شمال تغییر جهت میدهد. همچنین میتوانید از دو انگشتتان برای کشیدن نمای نقشه در یک گوشه استفاده کنید. این کار به شما نمای هوایی (به همراه ساختمانهای سه بعدی) بخشی از نقشهای که در حال مشاهدهاش هستید را میدهد.